Hladjenje karti!

poruka: 25
|
čitano: 6.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Što mislite za vodeno hladjenje a sto za cool-ere?

Što mislite? Dali je bolje vodeno hladjenje ili ipak cool-eri??Naravno za graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Što mislite za vodeno hladjenje a sto za cool-

Pa ako salzes neku high-end konfu sa dvije ili tri grafe dobro je vodeno, ali za neku prosječnu konfu dovoljni su cooleri nekih popularnijih proizvođača.

16 godina
neaktivan
Hladjenje karti!

Prednosti vodenog hlađenja:

1.manje temperature računala - temperature blizu temperature zraka u prostoriji, jer je mnogo bolji prijenos topline

2. manja buka (jer nema ventilatora i ukoliko se odabiru pravilne komponente)
3. veća mogućnost overclocka
4. mogućnost ugradnje na (CPU, AGP, HDD, NB,...)
5. ponos vlasnika

Nedostaci vodenog hlađenja:

1. težina kučišta (ako je sve u kučištu; nije za česte posjetitelje LAN-ova), te s time i prenosivost (ako nije sve u kučištu)
2. cijena, skuplje je
3. za neke komplicirano postavljanje

Ako misliš često prenosit komp tada je najbolje uzeti malo bolji cooler(preporuka CM V8...)

....vodeno hlađenje je dobro i pruža velike mogućnosti overclocka te je praktično ako se sve komponente hlade putem vodenog hlađenja

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hladjenje karti!
Obelix_CRO kaže...

Prednosti vodenog hlađenja:

1.manje temperature računala - temperature blizu temperature zraka u prostoriji, jer je mnogo bolji prijenos topline

2. manja buka (jer nema ventilatora i ukoliko se odabiru pravilne komponente)
3. veća mogućnost overclocka
4. mogućnost ugradnje na (CPU, AGP, HDD, NB,...)
5. ponos vlasnika

Nedostaci vodenog hlađenja:

1. težina kučišta (ako je sve u kučištu; nije za česte posjetitelje LAN-ova), te s time i prenosivost (ako nije sve u kučištu)
2. cijena, skuplje je
3. za neke komplicirano postavljanje

Ako misliš često prenosit komp tada je najbolje uzeti malo bolji cooler(preporuka CM V8...)

....vodeno hlađenje je dobro i pruža velike mogućnosti overclocka te je praktično ako se sve komponente hlade putem vodenog hlađenja

još jedan nedostatak - održavanje
Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
16 godina
neaktivan
Hladjenje karti!

Ja mislim složit jaku konfu sa 2 ili tri grafe etc. sve najbolje.... ali se bojim uzetii vodeno hlađenje jer ak mi negdje procuri sve, cijeli comp ode u qurac....  kakva su vam iskustva s vodenim hlađenjima???? Koja su vodena hlađenja najkvalitetnija???

0 0 hvala 0
16 godina
Hladjenje karti!

ja bih preporucio Koolance,

i ja raymisljam iymedu vodenog i yracnog.

ya vodeno bih definitivno uyeo koolance

i7 920 @ 2,8 ghz, 2x hd 4870x2, 12 gb RAM, gigabyte ex58-ud5,xilence 1200w gaming edition,razer lycosa,razer death adder, samsung t240hd Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
adrijan15 kaže...

Pa ako salzes neku high-end konfu sa dvije ili tri grafe dobro je vodeno, ali za neku prosječnu konfu dovoljni su cooleri nekih popularnijih proizvođača.

E pa vidis imam kartu 8800GT Na njoj je vodeno hladjenje! Ali recimo pokrenem GTA IV i budem u igri odprilike 1h toliko bude topla da nemozes dirati kuciste sa vajnske strane kamoli grafiku tako da sam iz neke stare napojne izvadio cooler i samo ga stavio ispod karte! Kazu vodeno hladjenje ako se karta cesto pregrijava da nije dobra moze procurit!??
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 15:17 (Marko pecirep).
16 godina

A ruzno ti je to s vodenim hlađenjem, uzmi PARNO hlađenje tekućim vodikom kakvo imam ja  ↓↓↓↓↓ SLIKA ↓↓↓↓↓↓

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 15:48 (tony THE Noob).
17 godina
tony THE Noob kaže...

A ruzno ti je to s vodenim hlađenjem, uzmi PARNO hlađenje tekućim vodikom kakvo imam ja  ↓↓↓↓↓ SLIKA ↓↓↓↓↓↓

WTF, xD,  koliko si platio ???
I don't care...
16 godina

Ma to sam sam izradio ! =)

16 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

Joj ovo je strava. jbt. za ovo moras imati oruzani list :P XD
17 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

WTF LOL ROFLMAO XDDDDDDD AHAHAHHAHA ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ako je to stvarno tvoje, kapa dolje!!!!!!
http://bux.to/?r=InfernoCroPro Xfire: inferno2912
16 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

Svaka ti čast ako si to sam zradio........
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

Ma to sam sam izradio ! =)

Ajme meni nemoj lagati sad ovdje! Tu sam sliku odavno vidio! Ja bih cak i karton dao za kicenje tudim ruhom!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 15:59 (Luka).
16 godina
neaktivan
Intel Skultrail kaže...
tony THE Noob kaže...

Svaka ti čast ako si to sam zradio........
 Haha! Mozda i jest ali ono ja u kucu nebi smio unijet! Stara bi rekla eno grijanje iz podruma otkino! Bi zivota mi :P
16 godina

EDit :  Luka kaj ti ne*vidis da se zezam ! Ako si povjerovao onda ja ROFLam

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 16:04 (tony THE Noob).
17 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
 Ma nisam ni povijerovao sta imam vakih slika i slicni pff..
16 godina
Marko pecirep kaže...
 Ma nisam ni povijerovao sta imam vakih slika i slicni pff..
 Ma to je samo Luka povjerovao Hahaahhahhaa......
17 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

Ne, ja nisam povjerovao ali neki jesu pa sam te morao ispraviti!
Nemoj me provocirati!
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
tony THE Noob kaže...

Ne, ja nisam povjerovao ali neki jesu pa sam te morao ispraviti!
Nemoj me provocirati!
 Ma ajde nemojte se zbog gluposti prepirat mi skroz sa teme sisli jbt.
17 godina
neaktivan
Marko pecirep kaže...
 skroz sa teme sisli jbt.
 Tocno!

Cuj meni se cini jednostavnije imati zracno, nekako mi se cini da ima manje posla ali opet to je mozda subjektivan dojam jer nisam imao vodeno!
Kvalitetno zracno moze ponekad bolje hladiti nego vodeno!
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
Marko pecirep kaže...
 skroz sa teme sisli jbt.
 Tocno!

Cuj meni se cini jednostavnije imati zracno, nekako mi se cini da ima manje posla ali opet to je mozda subjektivan dojam jer nisam imao vodeno!
Kvalitetno zracno moze ponekad bolje hladiti nego vodeno!
 Sto se tice zracnog daleko je bolji ali sve ima manu pa cak i ono ako je jaci cooler odma je bucni jer zrak struji kroz dijelove graficke!
17 godina
neaktivan
Marko pecirep kaže...
 Sto se tice zracnog daleko je bolji ali sve ima manu pa cak i ono ako je jaci cooler odma je bucni jer zrak struji kroz dijelove graficke!
 Jbga savrsenstvo ne postoji! Buka i je najveca mana zracnog hladenja. Ali sto se tice buke danas se komponente ne zagrijavaju kao prije 8 godina (sjeti se samo Duron procesora sa hladnjacima koji su se vrtili pri 7500RPM i culi se kao susilo za kosu)!:D Danasnji proceosri idu do 3000 RPM pri loadu (moj Athlon pri idle 900) tako ako imas kvalitetno kuciste nece ti to smetati!

Sto se tice grafa one se zagrijavaju dosta i imaju jake (bucne stock) hladnjake pri loadu i ako ti t bas smeta pogledaj bi li nasao gdje sa pasivnim hladnjakom pa samo lupis na njega aktivni od 8 cm (on je tih jer radi na 600cca okretaja pa je tih!
16 godina
neaktivan
Luka kaže...
Marko pecirep kaže...
 Jbga savrsenstvo ne postoji! Buka i je najveca mana zracnog hladenja. Ali sto se tice buke danas se komponente ne zagrijavaju kao prije 8 godina (sjeti se samo Duron procesora sa hladnjacima koji su se vrtili pri 7500RPM i culi se kao susilo za kosu)!:D Danasnji proceosri idu do 3000 RPM pri loadu (moj Athlon pri idle 900) tako ako imas kvalitetno kuciste nece ti to smetati!

Sto se tice grafa one se zagrijavaju dosta i imaju jake (bucne stock) hladnjake pri loadu i ako ti t bas smeta pogledaj bi li nasao gdje sa pasivnim hladnjakom pa samo lupis na njega aktivni od 8 cm (on je tih jer radi na 600cca okretaja pa je tih!
 E pa vidis u sobi kod mene imaju 3 pc-a doduse ovaj na kojem radim je extra! Dual-core E5200 2.5@ 2.5@ I necuje mu se toliko coler ali kad pokrenem Igricu samo vidis kako u biosu temperatura nenoramlno raste! Pa sam stavio 2 coolera dodatna na vajnski dio da ubacuje svijez zrak ali to obori kao da je ventilacija kroz moju sobu! I jos kad se upali ovaj stari AMD a oni su poznati po zagrijavanju i cooler ide 1700PRm to je strasno!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice