Hlađenje grafe (zamjena paste i ventilatora)

poruka: 5
|
čitano: 1.408
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kakva su Vaša iskustva sa nanošenjem klasične termalne paste na GPU nakon što je sa dotićnog skinuta "žvakača guma"? Trebao bih napraviti navedeni postupak, ali ne znam da li ću smanjiti zagrijavanje grafe. Radi se o Xilenceovoj termalnoj pasti. Grafin maximum u loadu doseže 61°C što i nije tako visoko, no nekad u loadu nije prelazila 55°C (i to je rijetko kad dostigla). Nadalje, počeo me živcirat njezin "ventilator" (ako se to uopće može zvat ventilatorom) koji zuji dosta. Jedina izlazna varijanta bi mi bila da ga isključim (iskopčam 2-pin priključak) i da na heatsink pričvrstim 80mm vent koji mi trenutno služi za ispuh. Što mislite o tome?

LoL (west) burner15 (add pls)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

61°C u loadu uopce nije puno , dapace to je odlicna temp. tak da nemas razloga za brigu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Znam da nije puno, ali nije u tome stvar. Grafa je vec stara preko 2 godine pa bi bio red promijeniti pastu. A i bojim se kako će ovaj 80 mm fan hladiti to sve skupa, pa bi i iz tog razloga zamijenio pastu (ako s tim budem dobio pozitivan efekt). Stvarno više ne mogu slušat onu zujalicu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prvo zamijeni pastu pa si onda pogledaj temp. kakve su !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Zamijenil sam pastu, pričvrstio 80 mm fan na heatsink i sada temperature ne idu iznad 55 °C a i buka se dosta smanjila, što mi je bio primarni cilj. Istina da sam se dosta namučio da skinem staru pastu sa heatsinka i gpu-a (kao da skidam žvaku iz kose) ali je vrijedilo truda.

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice