HD7970 ili HD6870 CF

poruka: 59
|
čitano: 3.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: HD7970 ili HD6870 CF
Budokai kaže...

joj Almine naporan si a gladan sam, moram nasto izist.

da sam u tvojoj situaciji kupio bih jos jednu 6870 i vozi, makar kupio i novu vise ti se isplati, a tu razliku u teselaciji i ostalik kerefekama neces ni osjetit.

lakse je za godinu dana i prodat jednu po jednu 6870 nego Hd 7970.

bas me briga, prodaj meni za 1000 kn tu 6870 i kupi si za 4 t Hd 7970, tvoj izbor.

Hahaha ok, hvala vam! :D

15 godina
neaktivan
HD7970 ili HD6870 CF

Da vas pitam u ovoj temi, moze li staviti u CF HD6950 1GB i 2GB verzija? Ili mogu samo iste, odnosno ako imaju istu kolicinu memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD7970 ili HD6870 CF

Ja mislim da mogu bez obzira na kolicinu meme, ali nisam 100& siguran, a i ne znam bili bilo kakvih probema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
HD7970 ili HD6870 CF

Mogu 1gb i 2gb verzija u CF, mozes cak i 6970 i 6950 stavit, a cini mi se cak i 6990 moze u cf sa 6950/6970.

clock2much

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Mogu 1gb i 2gb verzija u CF, mozes cak i 6970 i 6950 stavit, a cini mi se cak i 6990 moze u cf sa 6950/6970.

Ako se stavi 1 i 2GB verzija, koliko ce se memorije imati dostupno, 3GB?

14 godina
HD7970 ili HD6870 CF

Ona kartica koja ima 1GB memorije ce koristiti svoju memoriju a drugi komad svojih 2GB, mogu u CF.

clock2much

1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
mate960 kaže...

Nope, ne sabira se memorija, nego se mirroruje, svaki GPU koristi svoju memoriju za iscrtavanje svojih slika.

Znam da mogu ove kombinacije, ali ne znam hoce li biti sve glat ako jedna ima 1GB Vrama, druga 2GB Vrama u igrama koje koriste vise od 1GB Vrama.

15 godina
Almin94 kaže...
mate960 kaže...

Ne.. znaci ako stavis 1 i 1 to ti je 1gb ako stavis 1 i 2 to ti je 1 gb i naravno ako stavis 2 i 2 to ti je 2gb.. zato ja mislim zamjenit svoju hd 6870 1gb za hd 6950 2gb i dodat jos jednu takvu u cfx.. jer sta ce tebi dvije hd 6870 kad ce nove igrice pocet koristit vise od 1gb vrama i opet neces dobivat top rezultate.. ako me razumijes.

Prodajem League of Legends account, za sve informacije PP
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ona kartica koja ima 1GB memorije ce koristiti svoju memoriju a drugi komad svojih 2GB, mogu u CF.

Ako igra vuce 1.5GB, hoce li se napuniti sva memorija 1GB verzije graficke kartice, ili se raspodjeli?

14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

Ako igra vuce 1.5GB, hoce li se napuniti sva memorija 1GB verzije graficke kartice, ili se raspodjeli?

Napunit ce se sva memorije u 1GB modela, i onda ce propast sinhronizacija i onda stutter galore.

15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

Napunit ce se sva memorije u 1GB modela, i onda ce propast sinhronizacija i onda stutter galore.

Ako igra povuce npr. 1.7GB, a neko ima dvije kartice po 2GB u crossfireu, znaci li to da se koristi 1.7GB sa jedne i sa druge kartice?

14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Zar nece ici 750mb u jednu karticu i isto toliko u drugu, kad renderiraju alternativne frameove (jedna parne, druga neparne)?

clock2much
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Leopard_st kaže...
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

Ako igra povuce npr. 1.7GB, a neko ima dvije kartice po 2GB u crossfireu, znaci li to da se koristi 1.7GB sa jedne i sa druge kartice?

Da, koristit ce 1.7GB na obadvije karte.

14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Leopard_st kaže...

Zar nece ici 750mb u jednu karticu i isto toliko u drugu, kad renderiraju alternativne frameove (jedna parne, druga neparne)?

Ne, jer zapravo one sve rendaju jednu sliku, samo dijele zadatak tj. frejmove međusobno, a za istu sliku potrebno je isto Vrama.

Ono nije bas lagano objasniti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 16:48 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
......

Nema veze, mislim da sam shvatia {#}

clock2much
15 godina
neaktivan
mate960 kaže...
Leopard_st kaže...
......

Nema veze, mislim da sam shvatia {#}

I ja isto :)

16 godina
Almin94 kaže...

Da vas pitam u ovoj temi, moze li staviti u CF HD6950 1GB i 2GB verzija? Ili mogu samo iste, odnosno ako imaju istu kolicinu memorije.

Tražio sam ali nisam našao tablicu za CS novijih kartica već samo za starije kombinacije: Link.

Koliko sam pročitao, bitno je za CS da kartice imaju samo isti chip. Tad su sve kombinacije moguće između njih: različite verzije, proizvođaći, memorija...

Evo, ovdje možeš djelomično usporediti kartice. Ja sam ti za primjer odabrao razliku između 6950 u CF-u i single GPU:

6950 CF vs. 6950 6950 CF vs. 6950
Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
neaktivan
Micek kaže...
Almin94 kaže...

Tražio sam ali nisam našao tablicu za CS novijih kartica već samo za starije kombinacije: Link.

Koliko sam pročitao, bitno je za CS da kartice imaju samo isti chip. Tad su sve kombinacije moguće između njih: različite verzije, proizvođaći, memorija...

Evo, ovdje možeš djelomično usporediti kartice. Ja sam ti za primjer odabrao razliku između 6950 u CF-u i single GPU:

To je sve teorija, da istina je da AMD dozvoljava mixanje chipova iste familije, ali ne radi to bas najbolje u praksi, kljucna je sinhronizacija rada grafickih, kada poklekne sinrhonizacija tada se desava famozni micro stuttering, koji je sada sveden na mjeru da ga 99% usera ne primjeti.

A sinhronizacija, opet teoretski moze biti samo perfektna, ako su 100% indenticni chipovi, i ako su iste frekvencije.

Ta propusnost ne znaci nista, svaki GPU ima svoju propusnost na relaciji GPU-Vrama, i to se ne moze sabirati.

Zapravo se nista ne moze sabirati kod multi-gpu, jer sve stavke su sa svaki GPU posebno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 16:55 (Leopard_st).
14 godina
mate960 kaže...

Ne, obe ucitavaju texture iz igre pa je VRAM usage u obe kartice isti, samo svaki GPU odraduje druge slicice, u ovom slucaju jedan parne a drugi neparne pa ih kombiniraju skupa u jedan cijeli gameplay.

clock2much
15 godina
Encyanix kaže...
Almin94 kaže...
mate960 kaže...

Ne.. znaci ako stavis 1 i 1 to ti je 1gb ako stavis 1 i 2 to ti je 1 gb i naravno ako stavis 2 i 2 to ti je 2gb.. zato ja mislim zamjenit svoju hd 6870 1gb za hd 6950 2gb i dodat jos jednu takvu u cfx.. jer sta ce tebi dvije hd 6870 kad ce nove igrice pocet koristit vise od 1gb vrama i opet neces dobivat top rezultate.. ako me razumijes.

Moze neko napisat u cemu grijesim? ...

14 godina

Ako staviš jednu grafu od 1GB a drugu od 2GB, imaš na kraju 1GB rama a ne kombinacije neke.

15 godina
itomic009 kaže...

Ako staviš jednu grafu od 1GB a drugu od 2GB, imaš na kraju 1GB rama a ne kombinacije neke.

To i ja kazem :)

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Štaš, ovdje su svi znalci, svi su imali bar 2-3 CF i SLI setupa. {#}

16 godina
HD7970 ili HD6870 CF

Gledajte to logični kao 2 grafe u RAID setupu, dupla brzina ce se postici ali se veličina memorije nece poduplati jer bi onda opet dobili brzinu jedne grafičke, jedna grafička rješava 50% posla druga 50% i šalju u isto vrijeme obrađene informacije, znaci ispada 2x brzinom (teoretski , realno je malo manje) tako i s memorijom na njoj. Poželno je onda koristit iste grafičke s isto memorije i ako jedna ima 1gb a druga 2gb uparit ce se samo 1Gb i toliko ce biti iskoristivo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 14:58 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bik kaže...

Gledajte to logični kao 2 grafe u RAID setupu, dupla brzina ce se postici ali se veličina memorije nece poduplati jer bi onda opet dobili brzinu jedne grafičke, jedna grafička rješava 50% posla druga 50% i šalju u isto vrijeme obrađene informacije, znaci ispada 2x brzinom (teoretski , realno je malo manje) tako i s memorijom na njoj. Poželno je onda koristit iste grafičke s isto memorije i ako jedna ima 1gb a druga 2gb uparit ce se samo 1Gb i toliko ce biti iskoristivo.

A jesi ga i ti sad falia. {#} Kakav RAID? U RAID0 imaš dva(ili više) diska koja su skupa brža a ukupna veličina im je njihov zbroj. Kod RAID1 sistema su dva(ili više) diska čija je zajednička veličina jednaka jednom, ali je brzina nepromijenjena. Znači CF/SLI je zapravo kao kombinacija ta dva RAID-a, imaju brzinu od RAID 0 a količinu memorije kao kod RAID 1.

14 godina
HD7970 ili HD6870 CF

Tocno Penryn, u memoriju jedne i druge kartice se ucitavaju iste texture i sve isto vezano za igru a AFR mod cini da jedna graficka jezgre obradi parne a druga jezgra neparne frejmove koji se u tom ultrakratkom vremenu kombiniraju u komplet slicica po sekundi.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 15:12 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
16 godina
Penryn kaže...
bik kaže...

A jesi ga i ti sad falia. {#} Kakav RAID? U RAID0 imaš dva(ili više) diska koja su skupa brža a ukupna veličina im je njihov zbroj. Kod RAID1 sistema su dva(ili više) diska čija je zajednička veličina jednaka jednom, ali je brzina nepromijenjena. Znači CF/SLI je zapravo kao kombinacija ta dva RAID-a, imaju brzinu od RAID 0 a količinu memorije kao kod RAID 1.

Ne moraš sad ulazit u oblike raida jer bježimo od teme, to sam laički pokušao laicima objasnit kako radi memorija na cf/sli grafičkama (2gb-1gb), sve jasno ti znaš za raid i detaljnije si objasnio, čestitamo ;)

Evo cp s jednog foruma objašnjene kako sli radi ali ne za memorju;

There is two ways that SLI works:

One is called split frame rendering - this is where the frame it split horizontally in half, which splits the workload 50/50 for each card. It intelligently splits the workload based on the geometry of the frame, for example if there is little to render on the top half (e.g. sky) and a lot on the bottom (smoke, debris, ground textures) the dividing line will move to balance the workload between each card. Split frame rendering is pretty poor at scaling the work when compared against alternate frame rendering (below).

The second is called alternate frame rendering. Each card renders full frames, but in sequential order, for example the master card might process even frames (2,4,6) while the slave card processes odd frames (3,5,7). When the slave card finishes work on a frame the results are sent to the master card, usually via the SLI bride (as described above). Theoretically this should result in the rendering time being cut in half, which should technically linearly scale the performance by double. This is not often the case in practice though, depending on drivers, games, etc.

14 godina
HD7970 ili HD6870 CF

Tocno, taj AFR mod i CF koristi i tako se profitira najvise u CrossFireu.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
itomic009 kaže...

Štaš, ovdje su svi znalci, svi su imali bar 2-3 CF i SLI setupa. {#}

Ja jesam imao i CFX i SLI.{#}

Ne znam sta komplikujete sa pojasnjenjima i mjesate RAID i SFR koji je obselote.

Sto se tice skaliranja Vrama, kod nekih setupa se iskljuci dodatna kolicina memorije(GTS 250 i 9800GTX+), ali mogu pouzdano reci da npr kada se stavljao 2GB HD 5870 model sa 1GB HD 5870, da se nije nista iskljucivalo, i da gaming iskustvo nije bilo bas veselo, to su jos dani kada je 1GB bila dovoljna za 99% igara.

I ne ide nikako da jedna grafa radi 50% posla, jer onda bi zapravo imao performance Single GPU-a. Naravno ovo se odnosi ako mislimo na isti stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 21:26 (Leopard_st).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice