HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 76.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

nisam mijenjao kartice :D ova mi je od pocetka, a ne planiram je mijenjat nego cekam bolje drivere.. na heavenu u dx10 imam 50-ak fpsa a valjda na dx11 35-40 pa je sve oke

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

sta nisi spominjo neku zamjenu radi tvornicke greske 0_o

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Rhodin kaže...

sta nisi spominjo neku zamjenu radi tvornicke greske 0_o

da al nisam je jos odnio.sumnjam da ocu, al problem je samo sto joj fali vidica za ukljucit monitor na jednom, a na drugom je sve oke.

15 godina
neaktivan

Jos jedan problem..

Primijetio sam da kad idem gledat ovaj novi 1080p video tj full hd na youtube, slike mi pocrni na 3 sekunde i upali se s porukom display driver has sucessfully recovered from error ili tako nesto... i na videu je samo zelena slika. a na 720p mi je oke

takodjer mi pocne loadat assassins creed na dx10, presporo loada te dodje na jednu 94 posto i jedan postotak ide svakih 7-8 sec te se pc zamrzne i moram ga resetirat.. prije mi nije bilo ovog problema.

stvarno vise ne znam sta sa ovom grafickom, nisam je ni dirao ni nista nakon instalacije win 7-ice i ona svakih tjedan dana pocne srat..

ako netko zna rjesenje problema, javite.

sad mi je na display driver only jer ccc my stvara probleme u nekim igrama, a i dok sam i njega imo je isto ovako bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

Jos jedan problem..

Primijetio sam da kad idem gledat ovaj novi 1080p video tj full hd na youtube, slike mi pocrni na 3 sekunde i upali se s porukom display driver has sucessfully recovered from error ili tako nesto... i na videu je samo zelena slika. a na 720p mi je oke

takodjer mi pocne loadat assassins creed na dx10, presporo loada te dodje na jednu 94 posto i jedan postotak ide svakih 7-8 sec te se pc zamrzne i moram ga resetirat.. prije mi nije bilo ovog problema.

stvarno vise ne znam sta sa ovom grafickom, nisam je ni dirao ni nista nakon instalacije win 7-ice i ona svakih tjedan dana pocne srat..

ako netko zna rjesenje problema, javite.

sad mi je na display driver only jer ccc my stvara probleme u nekim igrama, a i dok sam i njega imo je isto ovako bilo.

Ajd ljepo ja tebi dam svoju Gainward HD4850GS i jos 500Kn a ti mi daj tu HD5850, jel vidim ja da to nije grafička za tebe. Covjece mrcvariš tu grafičku ko luđak, svako malo imas nekih problema. Pa idi kod nekog frenda i vidi dal na njegovoj konfiguraciji isto zeza, ili samo na tvojoj.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan

pa ja sam lijepo napisao gore da je nisam taknuo, i da su windowsi friski.. mozda je do drivera

15 godina
neaktivan

1.Probaj starije drivere ili najnovije, instaliraj Xp,Vistu i 7, i vidi kakve probleme javlja.

2.Možda ti je ventilator na grafi u kur** pa se pretjerano grije.

3.Možda je problem u napajanju.

4.Probaj u nekoj drugoj konfi.

A sada ako ne valja...prodaj ili zamjeni jer ako te toliko muči radije uzmi HD 4850,4870,4890 ili HD 4850x2,4870x2.

Geforce je jedini konkurentan GTX285 koji je neisplativ.

Izzy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. Imam 9.11 final na sedmici, puno je bolji od xp-a

2. Temperature 30-ak na desktopu, u igri max 55-60

3. Sumnjam, sve oke radi, valjda ni igre ne bi radile vec ako mi zeza to..

4. Neznam kom da uvalim, vecina koje znam imaju starije pc-ove :D

Jel moguce da je flash player nekompatibilan s novim driverima, jer me zeza samo to.. i assassins creed? (ili je ovo glupost koju sam napamet izvalio :D )

17 godina

Mislim da grafička ne bi trebala raditi toliko problema; imam dojam da jednostavno ima grešku na nekom RAM-čipu ili slično.

Čudno je da ti DX9 sve radi dobro, možda u samom procesoru koji dio zadužen za DX10/11 stvari radi probleme...

Skini Dirt 2 demo (ima Dx9 i DX11 mode), pa probaj. Ako tamo bude problema, moraš je očito vratiti na popravak/zamjenu. Evo linka za skidanje demo-a.

http://community.codemasters.com/forum/showthread.php?t=398701

Meni na mojoj 4850 u DX9 modu radi bez problema, sa Catalystima 9.11. Win 7, 64-bit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

mislim da je dobio ditr2 kupon, ne?

ako nije krajnje vrijeme da nabavi tu igru, mislim negdje mora isprobat dx11

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dirt2 kupon sam dao frendu da se izigra, mene takve igre bas i ne zanimaju previse.. jedino nfs serijali :D al skinit cu demo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
weirdeq kaže...

dirt2 kupon sam dao frendu da se izigra, mene takve igre bas i ne zanimaju previse.. jedino nfs serijali :D al skinit cu demo

Ako igraš na tastaturi baš me zanima kakvo ti je iskustvo sa Driftom u NFS Shift-u...

15 godina
neaktivan

Što ti ne valja na Assasin's Creed-u.

Izzy

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EVO kaže...

Što ti ne valja na Assasin's Creed-u.

Na dx9 je sve oke. Idem upalit dx10, prvo sporo loada i kad dodje do 95 ide po 1% svakih 5 sec i pc se zamrzne na 100.. i resetiram

15 godina
neaktivan

Evo instalirao dirt 2 demo, igra se pocne palit i kad dodje na AMD logo samo stoji i ne mice.. prvo sam cekao 5 min i nije moglo, a onda stisnuo enter, esc i space, jer sam mislio da se moze skippat..

Ocito je graficka totalno zeznuta, saljem je njima nazad..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uvali je nekoj plavuši i kupi HD4890 ili se zamijeni za 280GTX OC, jer koloko se sjećam neko ti je ponudi zamjenu.

Izzy

1 0 hvala 0
17 godina

Weirdeq, ako nisi riješio problem, probaj update-ati BIOS na matičnoj.

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=120766&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 13:44 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TomoR kaže...

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=120766&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

Vratio je grafičku, i zamijenio je za Sapphire HD5850.

Kaže da sve radi dobro.

Uglavnom, nikad više XFX.

Izzy
16 godina
neaktivan
EVO kaže...
TomoR kaže...

Vratio je grafičku, i zamijenio je za Sapphire HD5850.

Kaže da sve radi dobro.

Uglavnom, nikad više XFX.

Sta nisu sve ATI 58xx osim Sapphire VapourX built by ATI, tj. identicne? Kakve onda veze ima ko ju je zapakira?

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
16 godina

jesu, ali lik po raznoraznim temama pljuje po toj kartici jer ju do jucer/danas nije zamijenio iako je bio svjestan da je neispravna, a kao slaba (vjerojatno jer je neispravna)

objasnjavo sam mu u nekoliko tema da nije do hd5850 opcenito nego njegove neispravne, on kao da, istina i onda u drugoj temi opet vidim bez zamjene kako je nezadovoljan

i jos uvijek nisam uvjeren da ju je zamijenio

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

jesu, ali lik po raznoraznim temama pljuje po toj kartici jer ju do jucer/danas nije zamijenio iako je bio svjestan da je neispravna, a kao slaba (vjerojatno jer je neispravna)

objasnjavo sam mu u nekoliko tema da nije do hd5850 opcenito nego njegove neispravne, on kao da, istina i onda u drugoj temi opet vidim bez zamjene kako je nezadovoljan

i jos uvijek nisam uvjeren da ju je zamijenio

Di sam ja to reko molim te da je slaba kartica? Ja sam reko da je jaca od gtx-ica svih, osim 295, samo da treba cekat malo bolje drivere.. to svi govore koji imaju a i koji nemaju tu karticu.

A moja je bila neispravna, pa sam poslao na zamjenu. Sad cekam da mi ju vrate..

16 godina
weirdeq kaže...
dax1974 kaže...
EVO kaže...
dax1974 kaže...
EVO kaže...
....

Da ovo i mene muci.. Ja gledam po raznim review-ima da je hd5850 sa tim driverima jaca od evo da bubnem gtx285. Kad mi je sjela u komp slabija je 40% pa koji k, ti likovi ili nagadaju performanse ili imaju 9.16 drivere..

Evo na primjer ovdje i to za karticu koja je po svim testovima jaca od gtx 285 ti tvrdis da je 40% slabija.... 40%, znas ti sta je 40%?

EDIT: ako treba naci cu jos koji primjer... i to cijelo vrijeme nesto kako je slaba, kako slabo locka COD, kako tebi cak i GTX 275 bolje locka koji ti je frend posudio ili sta bi, pa si naravno doma paralelno usporedjivo kartice i sto sve ne... po svemu sto pricas tvoja hd 5850 je katastrofa, da, ali zaboravljas spomenut u postovima koje pises, ljudima koji inace ne prate teme koje otvaras, da je tvoja neispravna

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 10:24 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

BTW, i ja kupio XFX 5850, u igrama sve šljaka bez ikakvih problema, ali u Winsima imam veliki cursor ponekad, driver se zna resetirati i FullHD video zna zezati; manje više kao u:

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=120766&STARTPAGE=8&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

No izgleda da je problem u kombinaciji matičnih ploča i postavki u BIOS-u (Gigabyte riješio problem novim BIOS-om), ja imam godinu dana staru Asrock matičnu ploču BTW.

Trenutno sam napravio tamo par predloženih stvari:

• poigrao se s postavkama BIOS-a
  • stavio Aero an Aero Basic (Win 7 64-bit)

I stvar sada radi. Također sam poslao ticket u Asrock, jer izgleda da je to normalni (nažalost) problem sa 5xxx serijom grafičkih da ne rade kako treba na nekim pločama, pa se nadam da će doći neki službeni odgovor ili novi BIOS...

Na slici je Screenshot gdje se spominje update code za ATI 5xxx (nažalost ne za moju ploču).

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 11:39 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jadne su te grafe šta im treba update biosa na mbo starim godinu dana.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

svašta... hd5850 su najisplativije grafičke za svoju cjenu.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
dery kaže...

svašta... hd5850 su najisplativije grafičke za svoju cjenu.

Naisplativija? tesko. mislin da trenutno naisplativija kupnja bi bile 4870 ili 4890. Triba izracunat kolko para kolko muzike.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
protjeran

Alo ljudi! Samo da pitam kad već ima tema o mojoj grafičkoj k. HD5850...: da li trebam predinstalirati Vista SP2 prije nego instaliram DirectX11? Ili je potrebno skinuti nekakav update preko Windows updatea?  Neodlučan

sell the kids for food weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nabavi legalan software, sve ce biti lakse

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa da. I imam već sve legalizirano doma...Osmijeh Samo sam napravio clean install Viste pa sad downloadam SP2 za Vistu ponovo pa me zanima jer treba i SP1 downloadati ili samo SP2 pa DX11? Ma već je Windows skino preko 150 updatea...

sell the kids for food weather changes moods
16 godina

pa no, to je to, ostavis automatic updeate i imat ces sve sto ti treba na visti (naravno ne treba bas svaku glupost instalirat, stavis da ti se instaliraju one crutial komponente, updeate za eksplorer, media player i slicno mozes ignorirat ako ih ko ja, ne koristis)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice