HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.785
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HD 7850 Club

E pitam za to posto sam na nekim forumima citao kao da gigabaytova ovaj model od 2Gb ima nekih sitnih problema oko drivera itd pa te zato pitam ma da uvjek ima100 ljudi 100 cudi tako da....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
HD 7850 Club

Opet sam clocknuo grafu ovako 1.250V,1150/1350.Na njoj asm prvo napravio stres test sa onim programom koji dobijes uz MSI Afterburner (iako sam clockao sa Trixx-om).Dobio sam nekih 230 FPS,onda sam ju clocknuo i dobio 270 FPS.Temp su oko 65C a ventovi su bice na 60% nezz nije pisalo za njih.Jeli sve u redu,da smanjim fan speed i na koliko?Mozda vise testovada napravim,hvala.

Nothing is true,everything is permitted.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
Bartaul kaže...

Opet sam clocknuo grafu ovako 1.250V,1150/1350.Na njoj asm prvo napravio stres test sa onim programom koji dobijes uz MSI Afterburner (iako sam clockao sa Trixx-om).Dobio sam nekih 230 FPS,onda sam ju clocknuo i dobio 270 FPS.Temp su oko 65C a ventovi su bice na 60% nezz nije pisalo za njih.Jeli sve u redu,da smanjim fan speed i na koliko?Mozda vise testovada napravim,hvala.

Instaliraj Crysis 3 ili crysis 2, metro 2033/last light, far cry 3 pa testiraj stabilnost.

14 godina
neaktivan
Bartaul kaže...

mozes slobodno da smanjis ali gledaj da ne ides nad 74-75c stavi ga na manual 50% i videces koliko ce se zagrejati najbolje je napraviti grafikon u AB da ode vent nad 50% kad digne 70+

12 godina
vane34 kaže...
Bartaul kaže...

mozes slobodno da smanjis ali gledaj da ne ides nad 74-75c stavi ga na manual 50% i videces koliko ce se zagrejati najbolje je napraviti grafikon u AB da ode vent nad 50% kad digne 70+

Testao sam,sve je stabilno,temp su oko 72-73,fan je na 50-55

Nothing is true,everything is permitted.
14 godina
neaktivan
Bartaul kaže...
vane34 kaže...
Bartaul kaže...

Testao sam,sve je stabilno,temp su oko 72-73,fan je na 50-55

to je odlicno ne diraj nista vise uzivaj

13 godina
HD 7850 Club

Evo ja se igrao sad dobrih 2 sata s Sapphire 7850 2Gb NON_OC edition.

Grafička se bolesno clocka, ja sam u čudu, nisam ju htjeo više tjerat(al hoću kad zahladni), testirao sam ju i Splinter Cells Blacklist-u, jer trenutacno to malo prelazim.. Evo SS, nisam lupio SS GPU-z, al sam stavio SS od HW-monitora i od Trixx-a. Grafičku sam platio polovnu 700kn u Sloveniji. Ima garanc još godinu i pol. {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 1:36 (ramzocro-HCR).

5 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Zanima me jedna stvar, ako ja clocknem grafu i nakon nekog vremena mi krepa dali gubim garanciju?

Meni osobno nebi smetalo da krepa pa da si uzmem 2x vent model, ali ono čisto pitam.

0 0 hvala 0
13 godina
Deawood kaže...

Zanima me jedna stvar, ako ja clocknem grafu i nakon nekog vremena mi krepa dali gubim garanciju?

Meni osobno nebi smetalo da krepa pa da si uzmem 2x vent model, ali ono čisto pitam.

Oni te nemogu okriviti za ošetu koju si napravio OC-anjem... Jednostavno nema niti jedan dućan u hr opremu a ni znanje da dokaže da je grafa overclockana. {#}

14 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Znaci ako ja sad dignem napon i nafilam ju sa MHzom oni mi nista nemogu. Odlicno!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Znaci ako ja sad dignem napon i nafilam ju sa MHzom oni mi nista nemogu. Odlicno!

samo ti dizi koliko hoces nista ti nemogu oni makar i da je spalis ima garanciju {#}

13 godina
vane34 kaže...
Deawood kaže...

samo ti dizi koliko hoces nista ti nemogu oni makar i da je spalis ima garanciju {#}

I nemaju ništa od toga da mu odbiju reklamaciju, tak da se nema šta brinut, jer većina njih zna da će se neko ovdje požalit, pa ćemo automatski svi širokim lukom izbjegavati taj dućan. {#}

12 godina
HD 7850 Club

jel normalno da temp neide iznad 49 stupnjeva u bf3 sve na ultra..const 60 fps bez lagova?

Nema labavo...xDD

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

Evo ja se igrao sad dobrih 2 sata s Sapphire 7850 2Gb NON_OC edition.

Grafička se bolesno clocka, ja sam u čudu, nisam ju htjeo više tjerat(al hoću kad zahladni), testirao sam ju i Splinter Cells Blacklist-u, jer trenutacno to malo prelazim.. Evo SS, nisam lupio SS GPU-z, al sam stavio SS od HW-monitora i od Trixx-a. Grafičku sam platio polovnu 700kn u Sloveniji. Ima garanc još godinu i pol. {#}

Sad ti zavidim... xD Ja svoju na 1150/1350 sa 1.18V stabilno, pa cu ovih dana dizat po 10mhz na 1.2V pa idemo vidjet koliki udarac zapravo moze popiti... :D

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
13 godina
HD 7850 Club

Dešava mi se da se u idleu ventilator više puta zaredom nakratko aktivira na 100% (zapravo nije 100%, nego 92%). Je li to razlog za brigu ili je neki fičr kojeg nisam svjestan? :) Temperatura stabilna na 29

Slika

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 19:02 (Montezano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Dali ti se to događa od prvog dana kak si ju kupio ?

Jel isti problem dok je pod opterecenjem ( npr. u igrama ) ?

Si probao druge drivere ?

Music As A Weapon !!
13 godina
HD 7850 Club

Nisam primijetio da se dešava u igrama, ali kad je idle baš se čuje kad se zavrti. Probat ću stavit nove drajvere.

Sad recimo stalno divlja, svako par sekundi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

Stavio zadnje drivere, ista stvar, samo što sad skače do točno 83% :) U ovih par minuta je 6 puta skočio do 83% i još 7 puta na 10%.

Da nije problem u Afterburneru? Dešava se i kad je uključen profil i kad je % fiksiran

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Montezano kaže...

Stavio zadnje drivere, ista stvar, samo što sad skače do točno 83% :) U ovih par minuta je 6 puta skočio do 83% i još 7 puta na 10%.

Da nije problem u Afterburneru? Dešava se i kad je uključen profil i kad je % fiksiran

ak mozes da probas kod nekog drugog, pa ak ti se i tam to desava pravac servis!LP

||| Core™ inside |||
14 godina
odjavljen
HD 7850 Club

Dali ti oko fan speed svijetli neki zeleni border?

0 0 hvala 0
13 godina

Mislim da sam skužio u čemu je stvar. U profilu mi je bilo namješteno da se fan uključi na 30% na temperaturi od 30°. I kako je temperatura plesala oko 29-30, tako se i fan svako malo uključivao. Glupo, znam :)

Zbunjivalo me što bi afterburner to registrirao kao puno veći skok, ali valjda ne može točno odredit tako kratko povećanje brzine

13 godina
HD 7850 Club

Update: Vraga :) Sad je prag na 35°C, trenutna temperatura 29 i opet se isto dešava

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Montezano kaže...

Update: Vraga :) Sad je prag na 35°C, trenutna temperatura 29 i opet se isto dešava

Ja imam isti model, stavi u trixxu na automatic i to je to. Ja nemam nikakvih problema...

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]
12 godina
HD 7850 Club

Dobio sam danas VTX3D X-edition koja bi trebala biti tvornicki na 1000/1225 ali kad otvorim GPUZ pokaze mi da je na 860/1200. Na kutiji i na grafi pise da je X-edition. Jel zna netko u cemu je problem? driveri su najnoviji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

jel se vama ruse ovi zadnji sluzbeni 13.9 driveri?

meni u zadnje vrijeme dosta cesto dolazi bsod. i grafa mi ponekad zna izbacit artefakte u vidu zelenih piksela na desktopu, znaci u 2d rezimu. to se pojavi na par sekundi i najjcesce nestane. problem nije znacajan, i ne pojavljuje se kad se grafa zagrije nego najcese tek nakon sto se komp upali ili restarta. u igrama radi super bez ikakavih artefakata. 
mislim stavit nove windowse, mozda cak i 8.1 pa da vidim kakva ce situacija biti jer mi je ova 7 starija od 2 godine. dosad je radila sasvim ok, bez ikakvog rusenja drivera ili slicnog.

i zadnja opcija mi je reklamacija grafe u linksu, vidim da je moj model tamo 1500kn, kupljena je u 1 mjesecu. zna li netko je li moguce nadoplatit i uzet 2gb verziju koja je 200kn skuplja, a nisam ju uzeo jer su je onda maknuli iz ponude kad sam ja kupovao grafu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mael kaže...

Dobio sam danas VTX3D X-edition koja bi trebala biti tvornicki na 1000/1225 ali kad otvorim GPUZ pokaze mi da je na 860/1200. Na kutiji i na grafi pise da je X-edition. Jel zna netko u cemu je problem? driveri su najnoviji.

Problem je u tome što je to VTX. {#}

12 godina
neaktivan
Mael kaže...

problem je u tome da otvoriš ccc i staviš GPU clock na 1000, a memoriju na 1225 i uživaš

šta ti misliš koja je razlika između sapphire 7850 i sapphire 7850 OC modela? nikakva osim što OC model dođe na višim taktovima koje ti sam možeš doma postavit u ccc-u

al u svakom slučaju najblje ti je reklamirat jer ono pokrali su te svjetski {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 11:20 (Kamikaza1600vti).
12 godina

You don't say!

Kao prvo znam vrlo dobro koja je razlika. Sapphire-ov OC je za 60mhz kod VTX je za 140mhz. Jel znas ti razliku izmedu toga?

VTX je rebrand Powercolor-a, a on koristi bolje komponente u 7850 PCS+ modelu zbog tog OC-a. Problem je ako je ovo kod mene slabiji model, pa ne zelim platit nesto sto nisam dobio.

Ugl, mozda ju zadrzim jer se dobro OC-a.

@ramzocro-HCR VTX je rebrand PowerColora. Po onom sto sam nasao na internetu, koriste dosta dobre komponente i daju dobre rezultate(govorim o 7850).

Jedini problem je bučniji vent, ali jako dobro radi posao. Nakon 2h igranja FC3 na 1140/1450 max temp je bio 65

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 12:16 (Mael).
13 godina
protjeran
Oznaka "oc" na nekom modelu neznaci uvijek da doticni model ima samo povisene taktove nego i 10 drugih stvari,prema tome pazljivo gledati sta taj oc model i zaista nudi ak vam je svaka sitnica bitna, like me:-)!lp
||| Core™ inside |||
12 godina

Mael

Ja sam ti imao u kompu redom, MSI 7850 1GB, išla na reklamaciju pa dobio sapphire 7850 2Gb, nakon toga sam imao VTX 7850 1gb oc.

Sapphirka je išla na 1150/1350 bez muke, i daleko opravdava nešto višu cijenu, s njom sam bio prezadovoljan..

Ostale dvije nisu ni približno imale taj OC potencijal, a VTX kartica je totalno sranje.

Po ljeti sam mislio da mi se helikopter spušta u kućište, nesnošljiva buka, ukratko katastrofa, začas sam je se rješio..

Toliko od mene {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 16:35 (pilgrim_23).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice