HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HD 7850 Club

1920x1080, sve Ultra osim MSAA koji je off. Turbo boost na CPU je 4.2GHz, al i bez njega i s njim isto sranje dobijem. Ništa nisam u user.cfg ubacivao. Grafa OC 1150/1400. Stvarno ne kontam u čemu je fora. Bude sve super i onda počne tako lelujat malo 88%, malo 65%, malo 79%.. E šta nisam uzeo Nvidiju 'bem se tvrdoglavog.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
HD 7850 Club

Tak je nekak i meni,ja imam i5 3350P,FHD samo mesh na ultra ostalo low,i imam fps dropove sa 90-50,i zauzeće i je oko 75-99%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Cudno je to kod vas - jer ja gotovo da i nemam nikakvih dropova a imamo slicne konfe - tako da predpostavljam nije do grafe i proca, barem ne u mom slucaju.

My Weapon is me
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

1920x1080, sve Ultra osim MSAA koji je off. Turbo boost na CPU je 4.2GHz, al i bez njega i s njim isto sranje dobijem. Ništa nisam u user.cfg ubacivao. Grafa OC 1150/1400. Stvarno ne kontam u čemu je fora. Bude sve super i onda počne tako lelujat malo 88%, malo 65%, malo 79%.. E šta nisam uzeo Nvidiju 'bem se tvrdoglavog.

AA mora biti upaljen! rekao sam vam da najveci gpu usage daju reza i Anti Aliasing! stavi sve na ultra pa vidi dali se to događa?? ako da odi u ccc i tamo povecaj power limit na 20%!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
buljo781 kaže...

AA mora biti upaljen! rekao sam vam da najveci gpu usage daju reza i Anti Aliasing! stavi sve na ultra pa vidi dali se to događa?? ako da odi u ccc i tamo povecaj power limit na 20%!LP

Ako to postavi broj fps ce mu biti jako mal a onda ce kaskati za ovima sto imaju 100fps sto se tice toga dijela - jer veci br fps u bf3 daje puno ugodnije iskuatvo  ali i brze i agilnije kretnje sto je kljucno a razlike izmedju postava u grafici i nisu pretjerano uocljivi pogotovo za ove koji kompetitivno igraju i br fps im je kljucan

My Weapon is me
14 godina

AA mi spusti average fps na 50-ak, a tako sam se mogo igrat i na staroj GTX 460. Ti bezvezni dropovi potrošnje mi stvarno dižu tlak jer minimum s mojim procesorom definitivno ne bi trebao biti 40fps. Shvatio bih da je fps oko 120 pa da GPU usage malo opadne, al meni gpu usage opadne u totalno bezveznim trenutcima i fps bude 40-50. Jebli ih driveri, not cool.

EDIT: Power limit mi je na +20%, sve je u Afterburneru namješteno kako spada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.7.2013 13:26 (buljo781).
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

kako čistite svoju graficku, i mjenjate li termalnu pastu, ima li kakav video za tutorial? u loadu mi je temperatura 65-70

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
HD 7850 Club

To su ti ok temperature, ništa ne trebaš mjenjati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
strbi kaže...

kako čistite svoju graficku, i mjenjate li termalnu pastu, ima li kakav video za tutorial? u loadu mi je temperatura 65-70

Do 75 je ok - nemoj mjenjati pastu ili nesto dirati da neprođeš ovako:

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-gtx-660-2gb-oglas-8582671

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to napravit sam.
15 godina
strbi kaže...

Samo ispuhivanje kompresorom , i da se pritom ispuhivanja vent / ventovi hladnjaka na grafi drze prstima da ih zrak iz kompresora prejako ne zavrti i ne shebe ! Dok je pod jamstvom NEMAS sta otvarat grafu i mijenjat termalnu , pogotovo ako ima naljepnice na sarafima !!

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

aha, necu onda nista dirati, poslje mora uzmem kompresor i ispusem..hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Glavas kaže...
strbi kaže...

na forumu kazu da su to airkrafti

tako nekako :D 

12 godina
neaktivan
Uzemljivac kaže...
Glavas kaže...
strbi kaže...

na forumu kazu da su to airkrafti

tako nekako :D 

Airkraft(aircraft) po prevodu moze jedino znacit letjelica u smislu aviona

- sto se tice nepravilne slike na zaslonu koja je puna divljih boja crta tockica, trganja fragmenata, bljeskova preskakivanja i kojekakvih drugih nedefiniranih pojava iz graficke kartice to se zovu artefakti i obicno znaci da je grafa otisla na vjecna lovista.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 13:23 (Glavas).
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

jucer mi je dosla sapphire hd 7850 i trebo sam dobio key za Far Cry 3 ali nemogu ga nigdje nac pa ako bi mogao neko pojasnit di se nalazi taj key il kak doc do njega,bio bi zahvalan

Origin/Battlelog:BumbleBee_HR xfire:optimus122
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako vec mislis da si ga trebao dobiti , onda ti on dolazi u obliku kupona / male kartice na kojoj trebas ostrugat taj kod ( nesto slicno kao bon za mobitel ) ! Barem sam ja tako dobio Far Cry 3 za MSI HD7950 , a i to mi je naznaceno na kutiji od grafe !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...

jucer mi je dosla sapphire hd 7850 i trebo sam dobio key za Far Cry 3 ali nemogu ga nigdje nac pa ako bi mogao neko pojasnit di se nalazi taj key il kak doc do njega,bio bi zahvalan

ja sam trebao dobiti uz svoju onaj dirt showdown uz svoju u ADM-u, ali nisam dobio nista..nije mi se dalo zbog toga ici nazad kod njih :)

15 godina
HD 7850 Club

Evo kak bi to trebalo izgledat :

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 15:15 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
strbi kaže...
Gamer15 kaže...

ja sam trebao dobiti uz svoju onaj dirt showdown uz svoju u ADM-u, ali nisam dobio nista..nije mi se dalo zbog toga ici nazad kod njih :)

e uzeo sam i ja iz adm-a i nema key-a xd
Edit: zalio sam se prek maila i poslali su mi key

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 17:40 (Gamer15).
14 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...
strbi kaže...
Gamer15 kaže...

da im onda i ja posaljem da nisam dobio key za Far Cry 3, oce popusit foru? trebo si imat neki dokaz ili

14 godina
neaktivan
strbi kaže...
Gamer15 kaže...
strbi kaže...
Gamer15 kaže...

da im onda i ja posaljem da nisam dobio key za Far Cry 3, oce popusit foru? trebo si imat neki dokaz ili

aa meni je dosla u pon i u utorak sam poslo da nisam dobio key od igre i zamolio da mi posalju i dobio sam onda
Poceli su mi problemi s grafom,kad pokrenem igru dobijem neko treperenje,recimo kao na starim crt monitorima,one ko crte sta idu gore dolje po ekranu (nadam se da me razumijete) malo sam guglao i nisam nasao rjesenje problema ima jos ljudi koji imaju takav problem.pokusao sam reinstalirat drajvere,instalirat stare 12.4 nista,refres rate mjenjat opet nista,ima ko kakav prijedlog sta bi jos mogao probat?
monitor je na grafu spojen vga kablom,ali moram koristit dvi-vga adapter...

15 godina
Gamer15 kaže...

Mislim da sam vec na forumu vec citao da je problem bas u VGA kablu makar koristis adapter !

Posudi od nekoga bas DVI kabel za monitor , pa vidi jel isto !

EDIT : evo , na ovoj stranici ti pise !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 18:21 (Haf932).
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Gamer15 kaže...

Mislim da sam vec na forumu vec citao da je problem bas u VGA kablu makar koristis adapter !

problem je sta mi monitor podrzava samo vga kabal

15 godina
HD 7850 Club

Probaj ako imas kakav drugi adapter , neznam dal ce pomoci !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...
Haf932 kaže...
Gamer15 kaže...

problem je sta mi monitor podrzava samo vga kabal

Jedino rjesenje je monitor sa DVI ili HDMI, to sa adapterom nefunkcionira, imao sam isti slucaj. Postoje 2 teme o tome, potrazi ih.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 18:25 (Praedator).
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

ak je problem u kablu,jel nebi trebalo onda se to događat i kad sam izvan igre?
sve super radi dok ne pokrenem igru,onda dobijem to

12 godina
neaktivan
Gamer15 kaže...
Haf932 kaže...

ak je problem u kablu,jel nebi trebalo onda se to događat i kad sam izvan igre?
sve super radi dok ne pokrenem igru,onda dobijem to

Ponovo procitaj moj post gore. Treba ti novi monitor, jedino rjesenje.

Spoji na TV sa HDMI i to ti se nece dogadati, i tako ces vidjeti da trebas novi monitor. 

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 19:04 (Praedator).
14 godina

Evo da se vratim u ovu temu, ova moja HD7850 stalno neke probleme proizvodi.

Najnoviji problem je taj što mi u 2 igre nakon nekih 5-10 minuta počnu artefakti po ekranu letit neovisno o clocku (probao i na stock, na 1050/1300-1350-1400-1250, na 1050/1300 s max V, 1150/1300 s max V). Zanimljivo je što se ne pojavljuju svaki put, nego recimo svaki 5. put, a ostatak vremena te dotične igre mogu igrat satima bez ikakvih problema. To su Red Faction Guerrilla i Bad Company 2.

Prešao sam Crysis 3 u nekoliko dužih sjedenja bez problema, bez da zamucne, BF3 online igram vječito i nikad nijednog artefakta, Crysis 1 prelazim i nikakvih problema nema, a C1 se uvijek od svih igara prvi sruši zbog nestabilnog OC.

Grafa prolazi i OCCT test i Kombustor test.. Crysis 3 sam prešao s klokovima na 1050/1450 i nisam imao problema..

Probao sam s raznim driverima opet, 13.4 - 13.6 Beta 2 - nema pomoći.

S grafom je ovako sve u redu, nit se pregrijava nit išta.

Power limit je +20%, ofkors.

Šta da radim, polako me izluđuje? Reklamaciju pokušavam izbjeć jer mi se ne da slat karticu u Zagreb ako nije stvarno potrebno.

EDIT: kada uhvatim da se događa sljedeći put, snimim pa vam stavim isječak.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 22:50 (buljo781).
14 godina
HD 7850 Club

Evo kao što sam obećao, kratki video o sranjima koja doživljavam u BC2.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

To se i meni desava, ali ne u svakoj igrici.

Recimo u NFS sam dobio blue screen a nemam artefekata.

U wowp imam artefekate ali nikada nista drugo.

Sve mi to vuce na problem u igrici. Promjenio sam 3 kartice i na svakoj je isto, tako da mislim da nije do kartice.

E da, 4 kartice, 7850 pa opet nova 7850, pa 7870, pa opet nova 7870, sve sapphire.

Uvijek isti problem na istim igrama i istim mjestima.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 19:23 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa eto meni se događa u BC2 ovako jako (video još nije uspio ni uhvatit kad je gore - ko da se smiri kad krenem snimat, ali ne nestane u potpunosti) i u Red Faction Guerrilla, ali slabije.

Evo sad sam igrao sa šogorom BC2 jedno 2 sata nakon što sam ovaj video snimio i nije mi se pojavilo to. BSOD nisam dobio, ne ruše se igre, OC je stabilan i prolazi sve moguće testove i sve ostale igre, jedino eto BC2 radi najveće probleme. Izađem iz igre, ponovo uđem i sve normalno.

Hajde drago mi je da barem nije do kartice. Sad mogu s opravdanjem psovat mater ovima koji rade te beskorisne drivere za AMD.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice