HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HD 7850 Club

kakve su ove vtx 7850-etke?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Re: HD 7850 Club

OK , jedino ih bas po pitanju hlađenja ne preferiram zbog jednog venta ! Za tu cijenu se uzme npr. Gigabyte WindForce 2X , koja usto ima i 12 mj. duze jamstvo ( 36 mj. ) !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

kakve su ove vtx 7850-etke?

Cuo sam da se sve dobro clockaju i ne bi trebale biti bucne na stock clockovima.

14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

evo jucer sam digao windows jer mi je komp bio zakrcen i sve to i instaliram driver od graficke 13.4, ali komp se ponasa cudno...dok brzo pomicem otvoren prozor po destkopu onako ostaju tragovi i vidi se kada brzo idem, prije mi se to nije desavalo..u cem je problem, sta da isprobam i napravim?

Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
strbi kaže...

evo jucer sam digao windows jer mi je komp bio zakrcen i sve to i instaliram driver od graficke 13.4, ali komp se ponasa cudno...dok brzo pomicem otvoren prozor po destkopu onako ostaju tragovi i vidi se kada brzo idem, prije mi se to nije desavalo..u cem je problem, sta da isprobam i napravim?

logicne stvari, reinstall drivera, mozda prvo restart kompa i sl

13 godina
HD 7850 Club

Pozdrav! Evo danas se pridružih vašem klubu , naime nabavio sam GIGABYTE HD7850 OC - 2Gb pa da vam podjelim moje iskustvo, grafička je zakon, premda imam stari procesor Q8200 bottleneck-a NEMA. Većina ljudi govori kako taj procesor nemože iskoristit 7850 ali eto i mene je ovo iznenadilo {#}

Još jedna stvar pri full loadu temp ne prelazi 60°

Posao oslobađa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 20:41 (subi91).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
subi91 kaže...

Pozdrav! Evo danas se pridružih vašem klubu , naime nabavio sam GIGABYTE HD7850 OC - 2Gb pa da vam podjelim moje iskustvo, grafička je zakon, premda imam stari procesor Q8200 bottleneck-a NEMA. Većina ljudi govori kako taj procesor nemože iskoristit 7850 ali eto i mene je ovo iznenadilo {#}

daj je klokni pa javi kako ide

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
protjeran
subi91 kaže...

a u kojoj to tocno igri nemas bootlenecka i na kojoj rezoluciji i na kojim detaljima mislim ak si probao zanima me jer sam imao taj proc i tu grafu? si mislio na kombustor iskljucivo tj vidim u pozadini da si vrtio pa ti pise 100% sto je najnormalnije jer se u njemu testira kartica pri 100% opterecenju jer je bench tako napravljen da iskoristava grafu naravno na 100% jer kako bi se inace provjerila kartica ak ne radi na 100% u burn in-u! ak ti nesto nije jasno od ovoga sto sam napisao zanemari moj komentar{#}

uzivaj u kartici!{#}LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
12 godina
neaktivan
subi91 kaže...

Dobrodošao u club, taj proc ce solidno iskoristit grafu, bilo bi idelano da ga klokneš.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
13 godina
HD 7850 Club

Pozdrav!

Evo mene opet, danas sam malo odigrao BF3, pa rekoh da vam pokažem rezultate, uglavnom na bottleneck dosad nisam naletio...

Kroz idući tjedan krećem na overclock procesora i grafe pa vam javim rezultate {#}

Evo slika

Posao oslobađa.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 14:06 (subi91).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

@zenge a ti si strucnjak od kad si uzeo 2 karticu u 15god! daj se sakrij u misju rupu! Nepricam ja gluposti nego ti nemas pojma o doticnim stvarima! Daj molim te pokrijepi necim svoj idiotski komentar? mislim sry bug za ovaj izraz ali ovo je pretjerivanje od kolege!

"Dakle na pinovima za napajanje grafe točno sa multimetrom provjeriš koji pinovi su masa a koji + i tamo di je plus joj daš veči napon...dok ne rikne" {#}

eto ovako se kuri grafička kartica, a sad ti meni reci i objasni kako će oni u servisu provjerit dali radi dotična kartica i šta joj je točno bilo ??

ja tebe ne kužim pa ti non stop nešto filozofiraš i uz to me još i vrijeđaš ali neću te prijavit jer nisam pakšu . {#}

12 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
Stjepanj kaže...

@zenge a ti si strucnjak od kad si uzeo 2 karticu u 15god! daj se sakrij u misju rupu! Nepricam ja gluposti nego ti nemas pojma o doticnim stvarima! Daj molim te pokrijepi necim svoj idiotski komentar? mislim sry bug za ovaj izraz ali ovo je pretjerivanje od kolege!

"Dakle na pinovima za napajanje grafe točno sa multimetrom provjeriš koji pinovi su masa a koji + i tamo di je plus joj daš veči napon...dok ne rikne" {#}

eto ovako se kuri grafička kartica, a sad ti meni reci i objasni kako će oni u servisu provjerit dali radi dotična kartica i šta joj je točno bilo ??

ja tebe ne kužim pa ti non stop nešto filozofiraš i uz to me još i vrijeđaš ali neću te prijavit jer nisam pakšu . {#}

ili tako ili sve komponente dakle cijeli PCB pređeš sa malo većim naponom i spališ ih

uglavnom nitko to kasnije nemože dokazat

15 godina
HD 7850 Club

ekipo poz!

dajte mi recite sa čime brišete (kojim programom)  stare drivere prije instalacije novih

dnl
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
roki kaže...

ekipo poz!

dajte mi recite sa čime brišete (kojim programom)  stare drivere prije instalacije novih

pa s vlastitim uninstall programom od drivera! ili snimis nove drivere prek starih uglavnom 99.9% sve radi ok! ili zbrises stare pa snimis onda nove! nema tu nikakve filozofije...tak se radi vec 15godina!{#}LP

12 godina
neaktivan
roki kaže...

ekipo poz!

Driver sweeper

http://www.techspot.com/downloads/4266-driver-sweeper.html?mobile=false

14 godina
Bok,ljudi pošto namjeravam kupiti novu grafu do cca 1200kn,imam dvojbu između Nvidie GTX650 Ti Boost i HD7850 koju mi predlažete tojest koja je snažnija za gaming?Koja se bolje OC s tim i skalira,čujem da su ove nove nvidie po tom pitanju dosta lošije?
16 godina
3n3m1 kaže...
Bok,ljudi pošto namjeravam kupiti novu grafu do cca 1200kn,imam dvojbu između Nvidie GTX650 Ti Boost i HD7850 koju mi predlažete tojest koja je snažnija za gaming?Koja se bolje OC s tim i skalira,čujem da su ove nove nvidie po tom pitanju dosta lošije?

Uzmi Gigabyte HD7850 2GB OC i to je to.

Staviš je na 1000/1300 i imas HD7870. Staviš je na 1050/1300 i imaš GTX580.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
Hvala!
13 godina
HD 7850 Club

S čime da istestiram grafu kada sam je overclocko i koji su znakovi nestabilnosti ??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Koristi program Furmark, znakovi nestabilnosti su bilo artefakti ili crtice na ekranu, Blue Screen, općenito rušenje kompa.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

Šta da uzmem u FurMark-u ??? 1080p test ili burn in ili koji već ?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ja koristim burn-in uvijek, na 1080p.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

Ok.Jos jedno pitanje na koliko da stavim power limit ??? Jesam ovo dobro stavio ?? 

SLIKA : http://prntscr.com/1d0587

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Rucipe kaže...

Ok.Jos jedno pitanje na koliko da stavim power limit ??? Jesam ovo dobro stavio ?? 

kad ocas uvijek do kraja da nemas brige s padanjem taktova zbog nedostatka napona! totalno bezopasno!

evo za one koji su mi dali td!

na ovo sam mislio kad se power limit ne dira! napon nije konstantan skace ko lud i ako je boost upaljen kao kod mene...

zakon napon! zakon napon!
 {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.7.2013 23:05 (Stjepanj).
16 godina
Rucipe kaže...

Za 1GHz nema potrebe dizat power limit.

Dapače ja ga ne dižem ni na 1100/1300, a grafa rock stable.

Ali ovisi do primjerka...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Dead space 3 je najšokantniji za overklokane grafe - dakle sa njime testiraj na max postavu, što ti u njemu prođe možeš stavit kao sigurne frekve - (to sam nekiliko puta testirao DS3 vs FC3 vs BF3 VS CRY3 i DS3 ruši frekvencije koje ove druge igre prolaze, neznam zašto je to tako)

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Evo da malo oživim temu - jucer izvadio malecku ocistio je od prasine i ulastio:

My Weapon is me
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Glavas kaže...

Evo da malo oživim temu - jucer izvadio malecku ocistio je od prasine i ulastio:

Zapravo me zacudilo koliko rijetki ima fin array ta kartica, ocito ne stvara puno topline pa jednostavo i lagano to i otpusta s malom povrsinom

14 godina

Nego, u zadnje vrijeme imam neko sranje s HD7850 u BF3. GPU usage bude zakucan na 99%, a onda padne na 65-80% i tako stoji, fps dakle bude oko 40-45, a ja ne vidim nikakvog povoda za to i CPU definitivno ne može bottleneckat na 45fps.. Jedino mi u BF3 to radi. Eventualno se vrati na 99%, ali me zanima što uzrokuje taj usrani pad. Imao sam 13.6 Beta 2 drivere, vratio sam se na 13.4, isto sranje.

Evo slike kao dokaz.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 23:24 (buljo781).
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Nego, u zadnje vrijeme imam neko sranje s HD7850 u BF3. GPU usage bude zakucan na 99%, a onda padne na 65-80% i tako stoji, fps dakle bude oko 40-45, a ja ne vidim nikakvog povoda za to i CPU definitivno ne može bottleneckat na 45fps.. Jedino mi u BF3 to radi. Eventualno se vrati na 99%, ali me zanima što uzrokuje taj usrani pad. Imao sam 13.6 Beta 2 drivere, vratio sam se na 13.4, isto sranje.

Evo slike kao dokaz.

aj napisi na kojoj rezoluciji igras i tocne postavke unutar igre?!LP jer s tim procom ta bi se grafa trebala topiti na 101%!{#}

i nemas nikakav bootleneck sto ljepo pokazuje doticni graf u bf3!

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/battlefield-3-gpucpu-performance-in-game-graph/181973.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 23:34 (Stjepanj).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice