HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.639
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: HD 7850 Club
Athalansy kaže...

Otisla moja 4870 u vjecna lovista, a trenutno nisam bas pri parama pa mi se 7850 cini najbolja solucija, al ne znam koju da uzmem Sapphire, XFX, VTX, OC/bez OC itd..
Budžet mi je oko 1300-400kn 

Koji procesor imaš?

12 godina
neaktivan
Uzemljivac kaže...

zasad je jedina prava razlika između 1gb i 2gb verzije ove kartice ta, da se kod 2gb kartica memorija bolje kloka, meni je max. stabilna frekvencija 1300 MHz na sapphire 1GB, a frekvencija jezgre je stabilna i preko 1200 MHz, recimo da moze do 1250, al to je stvarno limit, 1160 je optimalni overclock.
i klokanjem memorije ne dobivas toliko na samom framerateu koliko klokom jezgre, tako da to i nije kljucno. eventualno, 2gb je future proof. mozda. jer pitanje je kako ce se ova kartica u buducnosti nositi sa igrama i teksturama visoke rezolucije,na full hd je to zasad ok, velicina memorije stvarno nije najbitniji element kod kupovine. 

Ima jos pokoja razlika vezano za 1 vs 2 gb ali si odlicno zamjetio razliku u klokerskom potencijalu izmedju 1 i 2 gb, ja sam imao msi 1 gb verziju i nije isla iznad 1150 core a memoriju uopce nisam smio dirati sad imam msi 2 gb (doduse sa bojim hladnjakom od one sa 1 gb) ali sad mi memorija ide na 1470 100% stabilno pa i preko toga - sto se tice ovog 1 vs 2 gb mozda je najveca prednost u tome sto ova od 2 gb moze odlicno koristit triple bufering opciju u igrama koja poboljsava framerate

1.e3 f6 2.f4 g5 3.Qh5
12 godina
neaktivan
Glavas kaže...
Uzemljivac kaže...

Ima jos pokoja razlika vezano za 1 vs 2 gb ali si odlicno zamjetio razliku u klokerskom potencijalu izmedju 1 i 2 gb, ja sam imao msi 1 gb verziju i nije isla iznad 1150 core a memoriju uopce nisam smio dirati sad imam msi 2 gb (doduse sa bojim hladnjakom od one sa 1 gb) ali sad mi memorija ide na 1470 100% stabilno pa i preko toga - sto se tice ovog 1 vs 2 gb mozda je najveca prednost u tome sto ova od 2 gb moze odlicno koristit triple bufering opciju u igrama koja poboljsava framerate

ok, to za triple bufering nisam znao, u fc3 sam ukljucio to i nisam primijetio pomak u fpsu, vjerojatno mu fali memorije, iako dinamicko zauzece ne prelazi 250 MB. i u svim benchmarcima koje sam nasao na internetu, 1gb se ne razlikuje od 2gb, sve je do taktova.

15 godina
HD 7850 Club

imam ovakvu verziju kartice http://products.xfxforce.com/en-gb/Graphics_Cards/AMD_Radeon%E2%84%A2_HD_7850/FX-785A-ZNFC

sad vidim da ima ista takva s bakrenim cijevima. ima nekakva razlika sto se tice buke i temp?

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/xfx_r7850_ce/2.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

Evo danas kreno opet igrat Euro truck simulator 2 i ujutro sam imao 60-70 fps cijelo vrijeme na ultra postavkama ( mjereno bandicam-om) , a sada imam 19-23 fps ( mjereno istim programom ) zbog čega to ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

i

Toni
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 22:53 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

Pa zanima me zasto 3 dana imam non stop 60 fps , eventualno 50 fps , do prije 1 minute sam jedva imao 20 ?? Što su toliko fframe-ovi opali ?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Jesi siguran da je u grafi problem?

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Pa zanima me zasto 3 dana imam non stop 60 fps , eventualno 50 fps , do prije 1 minute sam jedva imao 20 ?? Što su toliko fframe-ovi opali ?? 

Jesi mjenjao postavke u igri? Rezoluciju? Drivere? Takt grafe ili cpu-a? a mozda si poceo snimat s bandicamom pa je zato palo? ili si nes mjenjao u bandicamu pa on locka bez obzira snima li ili ne?

13 godina
HD 7850 Club

Ništa nisam dirao . Sve je stock . Sada mi se opet vratio normalni fps nakon reinstala bandicama . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Ništa nisam dirao . Sve je stock . Sada mi se opet vratio normalni fps nakon reinstala bandicama . 

A da maknes potpuno bandicam i vidis onda dali ce biti oscilacije?

Koristi msi afterburner za pracenje fps-a i kartice.

Što hladnije to bolje...
13 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

i

Ups {#}

Htio sam napisati da probaš mjeriti FPS sa drugim programom. Meni je jedino Fraps radio bez problema, probaj s njim.

Toni
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...
Gigabyte WindForce 2X s 1GB memorije , 3 god. jamstva i besplatnom dostavom  , ili ako hoces model s 2GB - Sapphire dual fan !

Evo, pale cijene i 2 GB Gigabyte OC modela u Protisu,Futuri,IQ centru na 1400-1414 kn.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
14 godina
odjavljen
Budokai kaže...
Haf932 kaže...
Gigabyte WindForce 2X s 1GB memorije , 3 god. jamstva i besplatnom dostavom  , ili ako hoces model s 2GB - Sapphire dual fan !

Evo, pale cijene i 2 GB Gigabyte OC modela u Protisu,Futuri,IQ centru na 1400-1414 kn.

{#} Da sad nisam kupio Xperiu Z odmah bi prodao svoju XFXicu i kupio iz Future. {#}

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Koji kralj - komentar na nedostupnost ove grafe:

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
HD 7850 Club

Kakvo vam je stanje s 7850 po ovim temperaturama? 

Moja ide do 75C ali puca driver nakon pol sata BF3MP na 1100/1280, morao smanjiti na 990/1250 neovisno o temperaturi

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

i moja ide do 73 na 1160/1300 u fc3. driveri mi jos nekad ruse chrome i jednom mjescno mi lupi bsod. valjda ce to rijesiti vise.

12 godina
neaktivan
Uzemljivac kaže...

i moja ide do 73 na 1160/1300 u fc3. driveri mi jos nekad ruse chrome i jednom mjescno mi lupi bsod. valjda ce to rijesiti vise.

Moja je max 52 ali drzim vent na manual 58% kad mi treba grafa. Na auto u normalnom radu neide preko 36.

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Uzemljivac kaže...

Moja je max 52 ali drzim vent na manual 58% kad mi treba grafa. Na auto u normalnom radu neide preko 36.

i moja je u mirovanju 36 na 20%. ako nije overclockana onda ne ide preko 62. s tim da tebe spasava kuciste, vidim da imas cak 7 ventova. ja imam 3. 
da te pitam nesto, bas sam prije par dana ponovno stavio bocni vent, morao sam ga izbacit jer mi nije stao zbog mrcine od coolera. i sad sam ga ubacio, pa sam se premisljao da li da ga naredim da upuhuje ili ispuhuje zrak. na kraju sam se odlucio da mi upuhuje zrak, tako da dolazi hladniji zrak na grafu i cpu. kako tebi rade bocni ventilatori?

15 godina

Bocni se u pravilu stavlja da upuhuje zrak u kuciste , isto kao i prednji ! Dok straznji i gornji vent ispuhuju zrak iz kucuista !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Uzemljivac kaže...
Praedator kaže...
Uzemljivac kaže...

i moja je u mirovanju 36 na 20%. ako nije overclockana onda ne ide preko 62. s tim da tebe spasava kuciste, vidim da imas cak 7 ventova. ja imam 3. 
da te pitam nesto, bas sam prije par dana ponovno stavio bocni vent, morao sam ga izbacit jer mi nije stao zbog mrcine od coolera. i sad sam ga ubacio, pa sam se premisljao da li da ga naredim da upuhuje ili ispuhuje zrak. na kraju sam se odlucio da mi upuhuje zrak, tako da dolazi hladniji zrak na grafu i cpu. kako tebi rade bocni ventilatori?

Upuhuje mi bocni, puse odmah ispod grafe i malo po njoj.

Sad imam 6 ventova, donji sam morao maknuti jer ovo novo napajanje je duze pa mi nestane donji vent.

Prednja 2 i bocni upuhuju, gornja 2 i straznji ispuhuju.

Naprijed imam 2 sharkoon SE 800 140mm

A ostali su Corsair AF120 1650RPM, svi su na potenciometru.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 20:00 (Praedator).
12 godina
neaktivan

sta ti mislis, jel se isplati mijenjat system fanove s nekim jacim? ac, scythe ili nesto slicno

12 godina
neaktivan
Uzemljivac kaže...

sta ti mislis, jel se isplati mijenjat system fanove s nekim jacim? ac, scythe ili nesto slicno

Ja sam imao prije Spire, i onda sam presao na Corsair i sharkoon zbog boljeg protoka i manje buke, opcenito su mi temp bile nize za 2-3 stupnja.

Najvise mi je profitirala temperatura maticne.

Ovisi sta zelis i koliko ti je bitna tisina, izgled i performanse.

Ja sam svoje slagao uzimajuci u obzir sve troje.

Što hladnije to bolje...
15 godina
HD 7850 Club

Koji je onda najbolji model 7850 za uzeti?

safirova 2gb?

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club
Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 20:23 (Haf932).
Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
Haf932 kaže...

Ideš ti meni haf na praćenje, izvlačiš uvijek dobre linkove.

hvala.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Uzemljivac kaže...

Ja sam imao prije Spire, i onda sam presao na Corsair i sharkoon zbog boljeg protoka i manje buke, opcenito su mi temp bile nize za 2-3 stupnja.

da, naravno da moras gledati sve. iduce kuciste koje cu uzimat ce sigurno biti full tower samo zbog boljeg hladenja i protoka zraka.
a i sapphire sam uzeo bas zbog dobrog hladjenja. dobro hladi i necujna je do nekih 70-80%. 

15 godina
HD 7850 Club

i ja ti svakako preporučujem tu Gigabyteicu koju je kolega stavio, stvarno sam prezadovoljan s tom karticom. Odlične temperature, nema buke, hlađenje odlično. Što se tiče overclocka, moja kartica ide do 1200 gpu clock bez problema, dalje nisam ni išao.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 20:28 (antimadridista).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Uzemljivac kaže...
Praedator kaže...
Uzemljivac kaže...

da, naravno da moras gledati sve. iduce kuciste koje cu uzimat ce sigurno biti full tower samo zbog boljeg hladenja i protoka zraka.
a i sapphire sam uzeo bas zbog dobrog hladjenja. dobro hladi i necujna je do nekih 70-80%. 

Moja iduca je gigabyte 7950 i  fractal define XL R2.

Isto sam birao sapphire zbog hladenja, ali svida mi se gigabyte sa 3 venta. {#}

Što hladnije to bolje...
15 godina
HD 7850 Club

I duzeg jamstva , priznaj  NamigivaSmijeh

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice