GTX590 FPS različite rezolucije

poruka: 45
|
čitano: 4.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

konfiguracija kompa

i7 930 -2,8Ghz
gtx 590
6GB DDR3 1600
1680x1050 <40fps-100fps (Ultra settings, dx11 enabled)

ovoliko mi razvija na crysis 2 na sadašnjem monitoru i ovoj rezoluciji

Zanima me koliko bi fps dobio kad bih imao monitor rezolucije 2560x1440?

Nisam znao gdje da strpam poruku, nadam se da je na dobro mjesto :D

http://www.demonoid.me/users/franjo15
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 9:22 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: GTX590 FPS različite rezolucije

Radilo bi glatko. Teško je reći sa sigurnošću koliko će biti točan framerate.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Radilo bi glatko. Teško je reći sa sigurnošću koliko će biti točan framerate.

Ali mene to baš i zanima, koliko bi pao frame, jer ipak rezolucija se puno mjenja.

Pa da vidim koliko se isplati kupovati novi monitor.

16 godina
neaktivan

kupi karticu pa vidi i javi

I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidis da ima karticu.

Radit ce ti dobro na tom monitoru,no opet,Crysis2 DX11 jako jako puno pozdere resursa,tako da...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ma vjerojatno nema karticu...
3.650 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
14 godina
neaktivan

Dobro nije da pricamo o ferariju,a cudno da bi netko ko je tu 2 godine,s oprostenjem, srao.

Procesor ti UVELIKE koci karticu,to bi trebalo obavezno overclockirati.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pics or it didnt happen?

R.I.P EnlightenedPhoenix 24.6.2011
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vama sve treba pred nos stavit da povjerujete? Ni prvi ni zadnji s takvim setupom.

Moj PC  
11 0 hvala 0
14 godina

Naše nije da ispitujemo jeli to zaista ima, već da odgovorimo na pitanje.

Jedino ako je sheX u pitanju, ali on obično ima masno i tesko tesko teko klokovanu 5770 i X6 1100T.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.

15 1 hvala 2
15 godina

i7 930 da je bottleneck? i dont think so! Iako bi ga i ja digao barem na 3,6 sa boljim hladnjakom! Mislim ako ide frendov 920 morao bi i ovaj!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
CroVandal kaže...

i7 930 da je bottleneck? i dont think so! Iako bi ga i ja digao barem na 3,6 sa boljim hladnjakom! Mislim ako ide frendov 920 morao bi i ovaj!

Igre vole visi takt,treba bi ga dignit,sigurno bi se osjetilo.Barem nekih 3.5 ghz.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

Cini mi se da je bas BMK testirao koliko takt procesora znaci Fermiju. Sa GTX470 mu se min FPS poduplao kada je digao i5 2500k na 4 i kusur GHz, a GTX590 trazi jos vise procesorske snage posto je dual GPU.

14 godina

Jedino u jako ovisnim CPU igrama poput GTA IV i COD BO. Na 2560x1600 i7 3Ghz je dovoljan za sve kombinacije (Osim možda 4-Way SLI, možda čak i 3).

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Jedino u jako ovisnim CPU igrama poput GTA IV i COD BO. Na 2560x1600 i7 3Ghz je dovoljan za sve kombinacije (Osim možda 4-Way SLI, možda čak i 3).

BC2, zaboravih spomenuti.

14 godina
ATiGamer kaže...

BC2, zaboravih spomenuti.

Misliš GTX 470 SLI? Nema šanse da bi poduplao min fps (sa jednom GTX 470) sa overclockiranjem i7 igrajuči se na visokim rezolucijama. Pa toliko nisam ni ja dobio prelaskom sa 2 jezgre na 6.

14 godina

Moje misljenje jest da za ovakvu dual gpu bestiju oc procesora znaci puno,ukratko ovaj i7 barem na nekih 3.5 ghz i osjetit ce se to sigurno.Boost ce bit prisutan.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imo sam X6 na 3.5Ghz i sad imam i5 2500k na 5Ghz.

Sto se tice HD6950,grafa je poletjela za razliku od Athlona.

Minimalni FPS se doslovno poduplao,nema nikakvih dropova i slicno.

Sad sam na 570 i to je jos osjetno gore otislo.Sad je bas sve,lagg-free.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BMK kaže...

Imo sam X6 na 3.5Ghz i sad imam i5 2500k na 5Ghz.

Sto se tice HD6950,grafa je poletjela za razliku od Athlona.

Minimalni FPS se doslovno poduplao,nema nikakvih dropova i slicno.

Sad sam na 570 i to je jos osjetno gore otislo.Sad je bas sve,lagg-free.

Jeli ti pričaš o Crossfire&SLi kombinacijama ili?

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Misliš GTX 470 SLI? Nema šanse da bi poduplao min fps (sa jednom GTX 470) sa overclockiranjem i7 igrajuči se na visokim rezolucijama. Pa toliko nisam ni ja dobio prelaskom sa 2 jezgre na 6.

Ne, single GTX470.

14 godina
neaktivan

Ne.

Single GPU mode,ni ja ne znam od kud je to sve tako poletjelo.

Iako 6950 je puno vise zezala,tako da je i sam prelazak na 570 bio WOW,nevjerojatno za takvu 'malu' razliku u karticama.

Ali da je procesor pomogao,definitivno.

Intel je intel,to sam si i ovaj put dokazao.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Dakle sa jednom GTX 470 je dobio veći porast perfomansi pri povećanju takta od i7 za 1Ghz nego sa E8400 na X6 1055T?

Ma tko tu koga? I da ne napominjem da BC2 radi odlično na Full HD sa bilo kakvom HD 5850/GTX 460 uz bilo koji quad procesor (Dovoljan Athlon II X4).

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Dakle sa jednom GTX 470 je dobio veći porast perfomansi pri povećanju takta od i7 za 1Ghz nego sa E8400 na X6 1055T?

Ma tko tu koga? I da ne napominjem da BC2 radi odlično na Full HD sa bilo kakvom HD 5850/GTX 460 uz bilo koji quad procesor (Dovoljan Athlon II X4).

Čuj, nećemo sad u trećem licu, BMK ti je tu pa raspravljaj s njim.

BC2 sam bez ikakvih framedropova igrao na 1680x1050 na maksimali i uključenim AA/AF sa AthlonII X4 i 5850.

14 godina
neaktivan

Ja sad nis ne kuzim.

Imo sam X6 1055 na 3.5Ghz.i GTX470,HD6950.

Igre su nekako bile laggy.

Pod to ne mislim 20 fpsa nego 35fpsa.

Preso sam na i5 2500k,sad je na 5Ghz,bum,10fpsa gore,ako ne i vise.

Sa GTX570,60+fpsa.

Ne znam,mozda se driveri nisu slagali,mozda nesto,sve sam uvijek lijepo CCleaner drivera i onda novi.

Naprosto,nije tolko u AVG I MAX,nego u MIN FPSu koji je svijetlosnim godinama stabilniji.Zbilja nema tolikih frame dropova,zapravo ih uopce nema.

Ovo sve govorim ugrubo i ne sjecam se tocno svake brojke,no znam da je Intel,preporod,ipak,gro napredniha arhitektura,a i tih 1,5Ghz+ definitinvo igraju ulogu.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
BMK kaže...

Ja sad nis ne kuzim.

Imo sam X6 1055 na 3.5Ghz.i GTX470,HD6950.

Igre su nekako bile laggy.

Pod to ne mislim 20 fpsa nego 35fpsa.

Preso sam na i5 2500k,sad je na 5Ghz,bum,10fpsa gore,ako ne i vise.

Sa GTX570,60+fpsa.

Ne znam,mozda se driveri nisu slagali,mozda nesto,sve sam uvijek lijepo CCleaner drivera i onda novi.

Naprosto,nije tolko u AVG I MAX,nego u MIN FPSu koji je svijetlosnim godinama stabilniji.Zbilja nema tolikih frame dropova,zapravo ih uopce nema.

Ovo sve govorim ugrubo i ne sjecam se tocno svake brojke,no znam da je Intel,preporod,ipak,gro napredniha arhitektura,a i tih 1,5Ghz+ definitinvo igraju ulogu.

Definitivno je problem u softveru ili nečem drugom. ATiGamer ima Athlon II X4 3+Ghz i sa otključanom 6950 ima gotovo identične rezultate koje postiže ekipa na netu sa i7 980 4Ghz.

Ja osobno nisam primjetio nagle framedropove sa X6 i GTX 470, sve mi radi super.

14 godina
neaktivan

Ja ne znam za druge,ali meni Ati nikad,ali bas nikad nije radio kako spada,a imao sam ih barem 10 kartica.

Koj je to vrag sa mnom i Atijem,nemam pojma {#}.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
BMK kaže...

Ja ne znam za druge,ali meni Ati nikad,ali bas nikad nije radio kako spada,a imao sam ih barem 10 kartica.

Koj je to vrag sa mnom i Atijem,nemam pojma {#}.

Isti slučaj kolega{#}

14 godina
neaktivan

To je naprosto nevjerojatno.

Koje god da komponente promjenio,Winse,drivere,to nikad ne sljaka kako spada.Uvijek imam ocjecaj ko da nesto koci te kartice.

A mozda jednostavno,to je sve kaj mogu dati,tko zna.

Jedino,jedino,HD5850,HD5870 su radile odlicno i onda,HD5970,sve oslo kvragu,nece jedan GPU u igrama,pa ovo pa ono,sve u PM sterah {#}.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

... mene je isto ati znao u očaj dovodit. sjećam se kad sam iskeširao dvije hd3870,

da sam bdio na amd forumu gledao u crvene psovke i prijetnje i plakanje i iščekivao nove zakrpe drivera na dnevnoj bazi

da opet nebi šljakalo. Ali neću generalizirati, imam više slučajeva da je sve ok.   HD4890 je radila

ko sat, jedino je grijala pa sam morao prčkat po hladnjaku (lappat, jer su idioti stavili termoizolacijsku boju

na bakar između njega i vrm/memorije)

Da se vratim pitanju... malo mi je čudan tijek misli da se prvo kupi grafička te snage, i to u doba dok je relativno

prilično skuplja nego što će bit npr na jesen, a tek onda razmišlja o monitoru? Taj proc MORA radit bez znojenja

na 3.5Ghz, minimu, naravno sa iole ozbiljnijim hladnjakom. Grijeh je ne stavit ga da radi sa memom na 160.

A sad grafička ako je tu tuje. radit će bez beda na nekom 27"+ monitoru, ak obaš zapne, s obzirom kolko je love ulupano,

nije zgorega doplatiti kakvu dodatnu slabiju samo za teselaciju ili openCL ili physx.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

kupi karticu pa vidi i javi

8ax kaže...
Ma vjerojatno nema karticu...

Za one koji ne vjeruju stići će uvjerenje {#}

da ta konfa piči sa svime navedenim unutra, kolokanje proca svakako ide, u tijeku je, još se pregovara s procesorom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice