// gle ovako: svaka čast tebi što se "boriš" i što si završio fax, i ja bi ga završio da sam imao 7 soma eura, i da imam barem kuma... ali da opet ne skrećem s teme... nije poanta u tome da se ti boriš, svi se mi borimo, samo je pitanje kako. Jer po tvom "slobodnom tržištu", mogu ti odmah reći da se prestaneš boriti jer na taj način smo definitivno bitku izgubili, pojeli nas kinezi ko malu porciju ćevapa s lukom, što misliš zašto "slobodno tržište" nedopušta kineske aute u europi? Pa ovi europski auto koncerni bi mogli odmah stavit ključ u bravu, a radnike na ulicu. Pazi ta globalizacija i nije tako sjajna kak se na prvi pogled čini. Kupovat ćemo sve od kineza, jer oni proizvode sve duplo jeftinije, naravno kad imaju radnu snagu po sistemu robova, rade za komad kruha. I što ćemo s tim slobodnim tržištem postić? Ako ćemo kupovat sve kinesko, naši ljudi neće imat što radit, znači nema posla, a ako nema posla... to si valjda učio na faksu? Ili si i ti dobio index na neki tajnovit način?! Evo ti za primjer u mom gradu, s jedne strane ceste je Borovo obuća, koje je tu od kada ja znam za sebe, a s druge strane, došao kinez, prije par godina, krenuo u kiosku, a sada je dogurao da je njegov dućan 3 puta veći od Borova, koje samo što se ne zatvori. Ja se prvi osobno uopće nesjećam kad sam zadnji puta išao u Borovo. I evo još jedan primjer pa da prestanem, što misliš zašto na našim grafičkim karticama piše "made in china"?! Mislim da su dečki u BUG-u dosta objektivni, mi smo jadno i premalo tržište da mi možemo nešto mjenjati, a nažalost toliko smo korumpirani da nas neće ni Europa a ni nitko drugi, nego smo ostavljeni da se sami sa sobom ovako dopisujemo.
Joj majstore de ohladi malo, sad bi svasta reko i na temu faxa i trzista i Kine i auta i socijalizma, ali necu jer je offtopic, samo cu doprinjeti da se tema zakljuca, a ne treba.
Bas sam sad isao na kiosk da kupim Bug i bacim oko na temu, ali nije dosao (iz BiH sam, vjerovatno nije dosao jer je jucer Bajram bio).
Neće ni kinezi cili život radit za kikiriki. Već danas ne radu sve poslove za kikiriki. I nije sve tako crno, bijelo. Najače je kad svoju nesposobnost pravdaš kinezima. Što su oni, Vanzemaljci. Sada rade ovako ,ali sa razvojem Kine će i njihovi zahtjevi porasti, i masu stvari će se promijeniti i u njihovoj kulturi. Ustvari već se mjenja...
Ljudi, 'ajde natrag na topic!
OK, krenuli smo svi malo offtopic ali ocito to mora tako biti, reci cu jos nesto i onda se skidam s ove teme:
Hvala Bogu na trzisnoj ekonomiji i slobodnom trzistu? Da, to su mogli klicat gradnjani u SAD-u do prije 2 godine i sada im se sve urusava, mnogi su ostali bez kuca, domova, firmi, auti.... ipak do sada se mnogima tamo cinilo da im teku med i mlijeko, no pustimo njih na miru, oni su na drugom kontinentu, pogledajmo malo situaciju kod nas.
Situacija je bolja (recimo) nego je bila prije 90ih (iako je i to upitno, predkraj su svi imali fine place i mogli si svasta priustit, nije bilo ekonomski opravdano i pitanje koliko bi trajala takva situacija jer se preljevalo iz supljega u prazno, ali nije ni bitno jer su se stvari mijenjale), ali samo u smislu da imamo puno vecu ranolikost proizvoda na trzistu i cinjenice da su nam stvari o kojima smo nekad sanjali postale vecini dostupne. Pa tako sada ima skoro svaka obitelj auto ili 2, televizor, dosta nas ima PC doma, mobiteli prste na sve strane, no kad pogledas malo bolje dosta toga imali smo i prije, osim mobitela i PC-a, ali onda su bili tek u zacecima
Nama koji zivimo u obiteljima gdje su roditelji fakultetski obrazovani ili smo mi fakultetski obrazovani tj gdje kucanstvo prima placu ljudi koji rade poslove koji zahtjevaju visoko obrazovanje je situacija danas super, mozemo si svasta priustit, no ako se sjecate mogli smo i onda, samo mozda nije bilo toliko proizvoda kod nas za kupit pa smo isli preko granice... Ali takvih ljudi i takvih kucanstva je danas oko 25-35% Malo se situacija popravila i sve vise ljudi trazi fakultetsko obrazovanje u potrazi za boljim placama jer onda nije bilo tolike razlike izmedju tih primanja i onih radnickih... Medjudim desilo se da oko 60-70% ljudi koji su onda pristojno zivjeli i mogli si priustit svasta danas zive od place takve da krpaju kraj s krajem i nemaju za osnovne stvari tipa hranu i vodu kupit i racune podmirit.... Reci ce svi voda je prakticki besplatna kod nas, pij onu iz pipe i to te kosta stotinjak kuna mjesecno.... da, kad imas 10 ili vise tisuca kuna na raspolaganju u kucanstvu sto ti je 100kn, ali sto kad imas 2 place od 1800-2000kn na 4 clana? kad cijela obitelj prima oko 4k kuna mjesecno i njih 4 zive od toga? Racunaj da samo sto pojedu dnevno je minimalno oko 60-80kn tj oko 2100kn mjesecno a to je ako jedu goli minimum, ono kruh, mlijeko i neki cuspajz za rucak i eventualno neku salamu i komad mesa tu i tamo... Rezije? ko ima ispod 500-700kn mjesecno? a di su roba i knjige za skolu? Ma koje graficke, koji mobiteli, ti ljudi gledaju kako prezivjet, a ima ih jaaako puno, stogod mi u Zg misllili dok gledamo kupit graficku od 1700 ili 3300kn s time da ne mislite da u Zg nema takvih... ima ih, samo se ne krecu subotom na spici jer nemaju tamo sta raditi
Nemojte takvi biti, bit bahat i osudjivat ljude je lako, ali nisu oni krivi... ne rade nista sramotno... posteno odraduju svoj posao, vrijedni su ljudi.... svatko tko radi bilo kakav posao, bilo to biti smetlar ili cistacica ili menager u INI ili T-HT-u ima pravo dostojanstveno zivjet uzdignute glave i moc si barem priustit za stan i hranu, a ne bit svaljen na to da mora zicat ili radit 2-3 posla i imat po 14-16 satni radni dan samo da bi mogo prezivjet i uzdrzavat familiju... govorit da je to posteno i skroz u redu jer nisu zavrsili fakultete... nisu svi imali taj luksuz da si mogu fakultet priustit stogod vi mislili o tome. a taman da jesu a odlucili su ne ic to radit bi trebalo znacit da si nece moc priustit Rolce Roys ili BMW ili tako nesto i time cinit razliku od onih koji jesu isli, a ne da si ne mogu priustit stan i hranu
Dobro jabuko na kojim si ti drogama?
odi zivjet na kubu ili u kinu ako mislis da je tamo za tebe raj!!
ovo je temo o testu grafickih,a ne o tome kaj nisi imao novca za fax.a u biti sam si si kriv..
postoji fax bez placanja..samo trebas uciti..koliko vidim tebi se to nije dalo zato ne kukaj..
Eh da je Tito ziv...bilo bi bratstvo jedinstvo a nebi se tu svadjali oko dve kartice. xD
SOCIJALIZAM FTW!
Da je socijalizam tu nebi ni znao da te dvije kartice postoje,a kamoli da vidis njihov test
u biti sam si si kriv..
postoji fax bez placanja..samo trebas uciti..koliko vidim tebi se to nije dalo zato ne kukaj..
Da je socijalizam tu nebi ni znao da te dvije kartice postoje,a kamoli da vidis njihov test

Nije strašno, ali žulja...
...
sad ćeš dobit jezikovu juhu od svih ovih Bug-fanova u stilu
"aaAAA, EErrrRRr.. AkO Ti sE NesViĐa BUg, ČiTaJ NEkaJ DrUgO... eeEEeEe..."
već odavno stoji pravilo da sve što u Bug-u preporuče je šit a što popljuvaju je Best Buy...
Booooooring !!!!!!!!!!!!!
Nista cudno...niti jedan test online nije identican...niti svi koriste iste bench masine...
Sve je to tu negdje i to je dobro za nas kupce, samo jos da nam se trziste konsolidira sa cijenama vani, se bu bile dobre :D

// gle ovako: svaka čast tebi što se "boriš" i što si završio fax, i ja bi ga završio da sam imao 7 soma eura, i da imam barem kuma...

Hmh, moj stari je uredno vozio VW i to ne TAS-ov :)
Ovo je najbolja stvar koju sam proćitao na ovom forumu.
potpisujem i prepisujem.
"BUG nezna!!!"