Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 747.959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ajde kad se već nitko sa zotacovom 980ticom ne javlja.. da pitam ostale koji posjeduju 980ticu drugog brenda. 

Zanimaju me temperature vaše grafe pri normalnom radu na windowsu, browsing, youtube, bla bla.. koja je temp?

I igranje.. recimo Bf1? (igraj 10-15 min, stisni win tipku, provjeri temp grafe)

Čisto da usporedim sa mojim temp. jer brijem da tu nešto luduje XD

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imam MSI Gaming 980ti. Ne znam za Bf1 ali na zadnjoj CODIW ili TR temperatura ne prelazi 65 - 70 stepeni na max postavkama za TR, a za CODIW na optimalnim.

Kod browsinga ili Office-a ventilatori se ni ne pale jer je temperatura od 36 do 40 max. Koristim 3 ekrana 1920x1080 pri normalnom radu. Za igre koristim jedan. Sobna temp je 22. 4 x 140  ventilatora u kučištu. Grafička je na stocku.

Nadam se da ti je što pomoglo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
planety kaže...

Imam MSI Gaming 980ti. Ne znam za Bf1 ali na zadnjoj CODIW ili TR temperatura ne prelazi 65 - 70 stepeni na max postavkama za TR, a za CODIW na optimalnim.

Kod browsinga ili Office-a ventilatori se ni ne pale jer je temperatura od 36 do 40 max. Koristim 3 ekrana 1920x1080 pri normalnom radu. Za igre koristim jedan. Sobna temp je 22. 4 x 140  ventilatora u kučištu. Grafička je na stocku.

Nadam se da ti je što pomoglo..

U bf1 sve na ultra ni meni ne prelazi 70, ma da su ventovi upaljeni onda na nekih 20% ak posto cca. 

Što se browsinga tiče i normalnog rada na kompu kad mi nije upaljeno gotovo ništa osim par programa od startupa i chroma, ona meni bude na 60 stupnjeva, to po meni nije normalno a radi čega je tako ne znam. šta ju ždere? 

EDIT: na 60 se kod zotacove pale ventovi, ne znam za ostale.. Ali varira uvijek oko 59-60 i onda se svakih 5-6 sec upali vent, pa ugasi, pa upali pa ugasi i tako stalno dok ne namjestim na manual i recimo 20-30% da vent vrti da se rashladi i da ne paljka stalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 16:10 (Dudu).
12 godina
protjeran
Pa pogledaj task manager jel ti nesto drzi malo grafu pod loadom!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Skinio sam GPU-Z, gpu load je 1%. Jbg ne znam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Meni je Afterburner znao karticu opteretiti iz čista mira. Obično bi ga reinstalirao pa bi bilo ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ne znam, meni to nije nikako normalno da pri browsingu on drži 60, 61 stupanj... Kako saznat šta ga jede, il koji vrag...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dudu kaže...

Ne znam, meni to nije nikako normalno da pri browsingu on drži 60, 61 stupanj... Kako saznat šta ga jede, il koji vrag...

Koji su ti taktovi i usage pri browsanju, i koji browser koristiš?

Možda si skupio koji malware...

root
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Dudu kaže...

Koji su ti taktovi i usage pri browsanju, i koji browser koristiš?

Možda si skupio koji malware...

Koristim Chrome..

13 godina
Gtx 9xx Club

Pobriši drivere, očisti sve zaostatke i skini najnovije drivere za 980Ti.

Nebi smio imati toliko visoke taktove za browsanje, proskeniraj PC MBAOM i još kojim softwareom.

Ako ne pomogne skini MSI AB i onda napravi 2D i 3D profile, sa fiksanim fanom i samo switchaj po potrebi.

root

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Driveri su najnjvoji gore, a radim tako da kad browsam stavim fan na 20% da vrti da bude pristojna temp. 

Morat žu onda skenirati prvo da vidim ima li šta, ne znam fakat šta je drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Dudu kaže...

Driveri su najnjvoji gore, a radim tako da kad browsam stavim fan na 20% da vrti da bude pristojna temp. 

Imaš možda više monitora spojenih? Jer zna se P state (power state) povećat ako samo koristiš više monitora ili neki monitor sa više hz. Prema taktu, sigurno si na max p state-u, a ne bi trebao bit. Dakle iz nekog razloga, grafa ti gura max klok bez potrebe. Možda je GPU miner (nisam se susretao s ovim), možda je kako sam rekao P state povećan iz navedenog ili drugog nekog razloga. 

Meni je GPU temp u idlu na 25-30, gaming 60-70. A i fan možeš stavit na 30% neće te buka sigurno ubit. No to nije konačno rješenje, nešto ti forsira grafu na zadnji P state. Provjeri u inspectoru koji je točno P state. Ali mislim da ne moraš jer izgleda kao da ti je grafa u 3d loadu, a ne bi trebala bit.

Ako koristiš Precision X, a možda ide i na MSI AB, možda ti je upaljen K Boost, ili force constant voltage?

Edit 2: možda ti je na Global settingsu u NVCP namješteno "max performance", pa ti iz tog razloga gura max frekvu. Ajd provjeri pa javi.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 19:28 (eywa33).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Meni su uvijek clockovi na max, jer koristim curve overclocking, jbg nvidia je usrala.

Ali temp su oko 35C, tako da nema zime.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Dudu kaže...

Imaš možda više monitora spojenih? Jer zna se P state (power state) povećat ako samo koristiš više monitora ili neki monitor sa više hz. Prema taktu, sigurno si na max p state-u, a ne bi trebao bit. Dakle iz nekog razloga, grafa ti gura max klok bez potrebe. Možda je GPU miner (nisam se susretao s ovim), možda je kako sam rekao P state povećan iz navedenog ili drugog nekog razloga. 

Meni je GPU temp u idlu na 25-30, gaming 60-70. A i fan možeš stavit na 30% neće te buka sigurno ubit. No to nije konačno rješenje, nešto ti forsira grafu na zadnji P state. Provjeri u inspectoru koji je točno P state. Ali mislim da ne moraš jer izgleda kao da ti je grafa u 3d loadu, a ne bi trebala bit.

Ako koristiš Precision X, a možda ide i na MSI AB, možda ti je upaljen K Boost, ili force constant voltage?

Edit 2: možda ti je na Global settingsu u NVCP namješteno "max performance", pa ti iz tog razloga gura max frekvu. Ajd provjeri pa javi.

Nemam 2 monitora, imam jedan običan Asusov FullHD, ne znam stari gdje da gledam puna mi glava svega... kud, šta gdje? 

16 godina
Gtx 9xx Club

Ma samo u driverima mora pod global settings stavit optimal umjesto maximum performance.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Backdraft kaže...

Ma samo u driverima mora pod global settings stavit optimal umjesto maximum performance.

De pojasni ne mogu razmišljat...

11 godina
odjavljen
Dudu kaže...
Backdraft kaže...

Hahahaha... Desni klik > Nvidia CP > Manage 3d settings (lijevi stupac) > Global settings > sad pronađi stavku "Power managment mode". Tu imaš tri postavke, trebala bi bit na "Optimal power" ili "Adaptive". Nikako maximum performance.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Dudu kaže...
Backdraft kaže...

Hahahaha... Desni klik > Nvidia CP > Manage 3d settings (lijevi stupac) > Global settings > sad pronađi stavku "Power managment mode". Tu imaš tri postavke, trebala bi bit na "Optimal power" ili "Adaptive". Nikako maximum performance.

Stari mozak mi je pun svega, ne znam više gdje se šta nalazi.. Btw provjerio sam to, na optimal je bilo namješteno 

11 godina
odjavljen
Dudu kaže...
Stari mozak mi je pun svega, ne znam više gdje se šta nalazi.. Btw provjerio sam to, na optimal je bilo namješteno 

Ajd daj screen shot od "process" taba u Task manageru. Zapravo, to je u win 10 "Details" tab. Proširi da se svi vide, ako ne stane napravi 2 screenshota pa da vidimo koji su procesi u điru tu.

12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

meni na max perfomance sve radi na 135mhz@38°c i pise ljepo da je to samo za 3d load za 2d su klokovi unaprijed definirani!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 20:32 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

meni na max perfomance sve radi na 135mhz@38°c i pise ljepo da je to samo za 3d load za 2d su klokovi unaprijed definirani!

Imaš pravo. Ne znam, njemu nešto forsira max clock... Ne bi smio bit na 1000+mhz.

16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Dudu kaže...

Ajd daj screen shot od "process" taba u Task manageru. Zapravo, to je u win 10 "Details" tab. Proširi da se svi vide, ako ne stane napravi 2 screenshota pa da vidimo koji su procesi u điru tu.

11 godina
odjavljen
Dudu kaže...
eywa33 kaže...
Dudu kaže...

Pun ih klinac brate. Upadaju mi sljedeći u oko: prvi, drugi, deseti na prvom prozoru odozgo prema dolje. Ne znam koji su, trebalo bi provjerit. Dalje, ezupdt.exe mi je upadljiv. Onda ncs2prov, nešto tako - isto ne znam što je guglanje kaže da nije windowsov proces. 

Uglavnom jako ih je puno. Moj savjet - probaj pogasit ove procese i vidi što se događa. Ne znam služe li te svi ti programčići, jer natrkeljio si ih masu. Vidi i koji su ti programi u startupu: dakle Task manager > startup. Daj tu SS na taj prozor. Ja bi pogasio sve nebitne procese, dakle SVE osim OSNOVNIH driver programa od nvidije, corsaira i sl. 

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Aii koliko to procesa kod tebe radi?? Kod mene nema ni trećina od toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Dudu kaže...
eywa33 kaže...
Dudu kaže...

Pun ih klinac brate. Upadaju mi sljedeći u oko: prvi, drugi, deseti na prvom prozoru odozgo prema dolje. Ne znam koji su, trebalo bi provjerit. Dalje, ezupdt.exe mi je upadljiv. Onda ncs2prov, nešto tako - isto ne znam što je guglanje kaže da nije windowsov proces. 

Uglavnom jako ih je puno. Moj savjet - probaj pogasit ove procese i vidi što se događa. Ne znam služe li te svi ti programčići, jer natrkeljio si ih masu. Vidi i koji su ti programi u startupu: dakle Task manager > startup. Daj tu SS na taj prozor. Ja bi pogasio sve nebitne procese, dakle SVE osim OSNOVNIH driver programa od nvidije, corsaira i sl. 

Sumljivo je i meni pola toga, ne znam odkuda to sve a imam samo nekoliko programa i to večina potrebna za rad, ništa kurac palac. 

Winsi su friški,, možda malo više od mj. dana. Instalirao sam programe, dakle večinom potrebne za rad koje sam dobio uz ploču + corsair za napajanje, vodeno i gluposti... Čak sam danas photoshop tek instalirao a to sam nekad radio prije neg stavim driver od grafe jbt hehe

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 22:41 (Dudu).
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Istina, pise da je za 3D Load, ali meni su svejedno clockovi isli na puni takt sve dok sebi nisam iskljucio maximum performance. Doduse, radim profile za svaku pojedinu igru pa tamo ukljucim maximum performance.

11 godina
odjavljen
Dudu kaže...

Sumljivo je i meni pola toga, ne znam odkuda to sve a imam samo nekoliko programa i to večina potrebna za rad, ništa kurac palac. 

Winsi su friški,, možda malo više od mj. dana. Instalirao sam programe, dakle večinom potrebne za rad koje sam dobio uz ploču + corsair za napajanje, vodeno i gluposti... Čak sam danas photoshop tek instalirao a to sam nekad radio prije neg stavim driver od grafe jbt hehe

Ovaj "Program" u startupu sigurno nije benevolentan :) Rješi se toga. Dakle, vidi koji fajl ga pokreće, i izbriši ga. Prvo ga makni sa startupa, dakle "disable", onda desni klik na taj "Program" u startup tabu > opet file location, i onda ga samelji u Recycle binu :)

Jeli to onaj koji ti nabija gpu klok - ne znam, ali nije mu mjesto tu sigurno :)

16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Dudu kaže...

Ovaj "Program" u startupu sigurno nije benevolentan :) Rješi se toga. Dakle, vidi koji fajl ga pokreće, i izbriši ga. Prvo ga makni sa startupa, dakle "disable", onda desni klik na taj "Program" u startup tabu > opet file location, i onda ga samelji u Recycle binu :)

Jeli to onaj koji ti nabija gpu klok - ne znam, ali nije mu mjesto tu sigurno :)

Koji?

EDIT: koji je vaš gpu core clock i gpu memory clock?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.12.2016 23:33 (Dudu).
11 godina
odjavljen
Dudu kaže...

Koji?

Onaj koji se zove "Program" u listi "Startup" - napisao sam ti :)

Inače, meni je takt na idlu 135mhz. Load ide dokle sam ju klokao, dakle oko 1470mhz.

edit: i ovaj SS2 launcher je nešto mislim nepotrebno. Ne znam što je to, možda ti znaš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2016 13:11 (eywa33).
16 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Dudu kaže...

Koji?

Onaj koji se zove "Program" u listi "Startup" - napisao sam ti :)

Inače, meni je takt na idlu 135mhz. Load ide dokle sam ju klokao, dakle oko 1470mhz.

edit: i ovaj SS2 launcher je nešto mislim nepotrebno. Ne znam što je to, možda ti znaš.

Mislim da sam našao krivca koji diže temp. "nvspcaps64.exe" od nvidie je nešto ali ne zna što točno jer nisam ništa dodatno instaliravao osim potrebnih drivera. Obrisao sam taj proces sad nakon što sam upalio komp i tem se drži na 45. Opet, ne znam da li je i to previše jer ste pisali gore da ima i oko 35 netko. Sad pokazuje 135mhz. za core clock i 202.5 za memory clock.

Btw. SS2 je asusov program za neki k. Obrisao sam to jer nisam korisio.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice