Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 748.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...
AA-d00d kaže...

Hoćeš reći da si u afterburneru (ili koji vec program si koristio) pomaknuo slider na +360?

ne na 215+ je namjesteno!

Mauro kaže...

Na koliko ide boost kada je kartica stock (neoverclockana)?

I to stvarni izmjereni boost, ne onaj koji pise na specifikacijama.

na 1366mhz!

centis kaže...

Pa čemu se čudišStjepko je poznat po cjeđenju zadnjeg mhz iz grafe.Da postoji opcija,uštekao bi ju direkt u utičnicu na 230V

evo nagurao sam je na 1607mhz(+215) i memoriju na 2100mhz(+700)! cisto da ovi s 960 imaju neku polaznu tocku na "ss" su vam postavke (zanemarite napon on ide za samo 45mv gore)

mislim da nije lose!!

edit. posto nisam znao da se moze otkljucati napon, sad onih 2x6pin-a imaju smisla, no kad je otkljucam vise nemrem mjeriti potrosnju u hwinfu64, cudno, al zato mala siba prek 1,6ghz!

evo je dok sam je "testiro"

lp

Je to se ne računa sa nvidia boostom, meni je u valleyu isto gpu clock dosao na 1600 i kusur....

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

cisto da znas

da je zeleno oznaceno bug koji jos nije ispravljen u doticnom "benchu",

a plavo je stvarni konstantni klok(mjeren s gpu-z), dakle kartica radi na 1607mhz tokom cijelog testa!

tvoja isto tako ili?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

tvoja isto tako ili?

F U!

Svaka čast. Troši koji W manje od moje a 100+ MHz veći OC, i na kraju ti stvarno ne treba taj drugi 6pin!

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 21:56 (AA-d00d).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Forum treba organizirati donacije za Stjepanj pa da čovjek sebi kupi power board, pravo hlađenje i fino pokaže što stvarno kartice mogu. Onaj Talijan vrti 980Ti preko 2GHz 

Moj PC  
12 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Stjepanju treba dati posao u redakciji da testira hardware za portal.

Battlelog: Glavas_ZG

5 1 hvala 1
8 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Sumnjam da bi mu sponzori dozvolili takvo izivljavanje na komponentama 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Igrao FC4 danas i bez rušenja na ovim clockovima. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Bas to a kad dojde tamo da nafuka Denisa i co. Vracanjem serijala o hw-u 

11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pozdrav,

stigla mi je MSI GTX 960 4GB Armored edition.

Al imam problem neznam jel do drivera ili ram-a ?

U gta v imam oko 60fps na veryhigh/high grafici, ali fps je nestabilan,

stalno mi opada. Sa 60 mi naglo padne na 20 i jako me zivcira. I kad smanjim grafiku opet ima pada fps-a.

Konfa mi je:

Amd fx 6300

4gb ddr3 1333mhz (uskoro updrage jos 8gb)

Msi gtx 960 4gb

Hvala, sory zbog lose kvalitete slike 

Setup
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pogledaj opterečenost CPU/GPU

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Da nemas V-sync ukljucen sa double bufferingom? Moguce je da ti se napuni RAM ako imas 4 GB ili sto je kolega iznad naveo. Instaliraj MSI Afterburner pa si ukljuci monitoring CPU/GPU loada, RAM-a i VRAM-a pa ce najbolje vidjeti gdje lezi problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Gtx 9xx Club

na ovoj temi ima stvarno puno iskusnjara, pa sam htio pitati koliko oc grafe utječe na njezinu trajnost? mislim ako ju se normalno cloacka, ne do zadnjeg mhz, najviše me zanima za 980 ti, ali i općenito, hvala ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Umjesto 24 godine, prepolovit ćeš joj vijek trajanja na 12 godina. Oprezno! :D

8 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Da, bolje se ne petljat u to

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Gtx 9xx Club

ok hvala, to me zanimalo ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Šalu na stranu, ali pazi na voltažu. Nemoj pretjerivat s tim. Voltaža je najveći neprijatelj tvoje kartice.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
alen29 kaže...

Da nemas V-sync ukljucen sa double bufferingom? Moguce je da ti se napuni RAM ako imas 4 GB ili sto je kolega iznad naveo. Instaliraj MSI Afterburner pa si ukljuci monitoring CPU/GPU loada, RAM-a i VRAM-a pa ce najbolje vidjeti gdje lezi problem.

Pozdrav evo sad sam napravio mali test i sve mi uglavnom normalno osim Memory usage koji mi je uvjek na vrhu dok igram.

Ram je oko 80% do 90%

Setup
12 godina
protjeran
stipezorica kaže...

Pozdrav evo sad sam napravio mali test i sve mi uglavnom normalno osim Memory usage koji mi je uvjek na vrhu dok igram.

Ram je oko 80% do 90%

to je pod normalno da je memorija na max taktu! drugacije je skoro pa nemoguce, bitan je gpu(core) usage!lp

10 godina
Tonči kaže...

Šalu na stranu, ali pazi na voltažu. Nemoj pretjerivat s tim. Voltaža je najveći neprijatelj tvoje kartice.

šta stavlja custom bios da pazi na voltažu?.... uz sve power,termal i voltage limite u biosu danas se nema stvarno kaj pazit na voltažu tak da je voltaža najveći prijatelj tvoje kartice!

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

neki dan zaboravio staviti ventove na auto, gledam koji k je gtx960 na 86°c, nis mi nije jasno koji panj!

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Stjepanj kaže...

neki dan zaboravio staviti ventove na auto, gledam koji k je gtx960 na 86°c, nis mi nije jasno koji panj!

naguro sam ju i ja par puta tak u crveno cca. 90°c silent mode u multiplayeru...laganini 

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Kartica je cisto solidna za FullHd i mrvu nize detalje, no primjetio sam da bilo kakav crash, kartica se ne vraca nazad na desktop vec moram hard reset...na svim ostalim gtx modelima sam mogao cupati djelove s kartice dok su jos radile driveri se resetiraju i sve radi normalno s 960 nema sanse!cudno i pomalo iritirajuce!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I, koliko dugo je namjeravaš imati? Radi li GPU stalno kada igraš na tih 1.6 GHz ili je to samo da vidiš dokle ide?

16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...
Tonči kaže...

šta stavlja custom bios da pazi na voltažu?.... uz sve power,termal i voltage limite u biosu danas se nema stvarno kaj pazit na voltažu tak da je voltaža najveći prijatelj tvoje kartice!

Pa, većina stavlja custom firmware. Otključa se limite.

12 godina
protjeran
Izzy kaže...

I, koliko dugo je namjeravaš imati? Radi li GPU stalno kada igraš na tih 1.6 GHz ili je to samo da vidiš dokle ide?

naravno da ne, to je samo za show sad je drzim na stalnih 1500/1900

Tonči ja recimo nikad u zivotu nisam stavio custom bios! shvatio sam da nema potrebe!

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 0:14 (Stjepanj).
15 godina

A na koliko je radila kada si je dobio tj. ugradio?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 0:18 (Izzy).
12 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

u boostu radi na 1366mhz! to je ovaj model!

http://www.guru3d.com/articles-pages/gigabyte-geforce-gtx-960-windforce-2x-review,1.html

identicno sve sto se tice buke i temperature!

evo vrtio sam cca pola sata gpu na 100%:

strasne brojke daje ovaj ultra hladni maxwell, pogotovo ako je kartica dobro "sklepana"!lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 0:28 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Izzy kaže...

naravno da ne, to je samo za show sad je drzim na stalnih 1500/1900

Tonči ja recimo nikad u zivotu nisam stavio custom bios! shvatio sam da nema potrebe!

Optimizacija raznih taktova, voltaža, uklanjanje power limita i sl. Bez toga zaboravi vodeno hlađeni overclock ili LN2. 

15 godina

Hm, onda je ova Strix u startu prilično naklokana. Memorija ne toliko, ali GPU da. Ide do 1.5 GHz. Memorija na 7.2 GHz. Htio sam navući 1.6, ali su se počele lomiti teksture, pa sam vratio na tvornički OC od 1.5, ali možda stavim reda radi na 1.55. Memoriju nisam tada uopće dirao, ali hoću ako se ponovno uhvatim OC-a.

EDIT: Čekaj, zajeb s moje strane... Radi u igrama na 1391 MHz, a htio sam doći do 1.5 GHz i na 1500 i nešto sitno MHz su pucale teksture. Dakle, to reda radi bi bilo 1.45 - 1.475 GHz. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 0:50 (Izzy).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Dal mi se isplati sad uzimat gtx 970 za 2800kn ili da cekam novu seriju pa cijena padne?Gledao sam 1070 ali sad kad sam saznao da ce doc 4k ili vise..

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 15:33 (kurt).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice