- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajmo ljudi test koliko vam struje vuku kartice!
U novom hwinfo64 imate sad i potrosnju
Koliko sam provjerio tocnost je 99%, tj mjerili su na uticnici i usporedivali s ovim! vele sve 5( pa evo moze netko ko ima mjerac i provjeriti)
pa ajmo da vas vidimo!
dakle rekli su da gtx 970 trosi cca 150w?
Ljudi moji pogledajte koliko vuce jedna zlatna gtx 970-tka klokana na 1645mhz!!!!!!!!!!!!!!!!!
220w!!!!!!!!!!!!!!!
Ocete da otvorim posebno temu za to?
lp
A za memoriju nema očitavanja potrošnje ?
neznam za memoriju, no koliko sam citao za potrosnju ovisi i o napajanju koje imas, malo prije sam to otkrijo pa neznam sve informacije!lp
Meni stoji za vRAM max 75W je pocuclalo!!
Evo tema tko zeli posebno pisati u njoj da se ljudi informiraju!
lp
mislim da je gradivo odavno usvojeno, čitati sa razumijevanjem!!
Meni tu jedino nije jasno zašto piše da je kod većeg ASIC-a OC potencijal niži u odnosu na manji ASIC kada se grafička hladi vodom ili pak tekućim dušikom?
Recimo da je high asic kartica učinkovitija na stock/air hladnjaku jer postiže iste ili veće klokove pri manjim ili istim voltažama(imaju veći voltage leakage) naspram low asic karticama koje su više gladne tj.trebaju puno više voltaže da bi postigle svoj maximum(imaju manji voltage leakage) a pri tome i postižu i puno veće temperature koje nisu održive na stock/air hladnjacima ali kad ih staviš na extremno niske tem. klokaju se više!

mislim da je gradivo odavno usvojeno, čitati sa razumijevanjem!!
Naravno da je, ne kontam što je pjesnik htio reći ? Paradoksalno, kvalitetan nereferentni air cooler s malo većim rpmom vrlo lako odrađuje max OC nego kod neke kartice sa većim ASICom koje su zakucane ...
Idemo dalje....
Ode Strixica na 1581MHz
GPU score: 14 113
Stijepane koju verziju koristiš HW??
14k, ja sam bio presretan kad sam sa svojom navukal 13, ovo mi je ipak eventualno mokri san sa mojom....

nope, izignoriral post, zanimaju me sam vrm paleži aka strix , jedva čekam ljeto i OC, sinoć w3, u sobi 20 stupnjeva, kartica stock, 5 ventova na 7V, vrm 104 stupnja
a kaj je navjeća ironija imam varijantu sa naljepnicom prek šarafa coolera, tak da nemrem ni kemije izvodit

:)

jbg, ja nemam sreće sa svojom, sa oc-om i sobnom 18-19, vrm u w3, otišao na 111, a neću se ni probati truditi reklamirati jer gotovo sam siguran da nema tu kruha... i dalje se nadam crkavanju

@volegradele, imaš custom fan krivulju ili ti je defaultna?
defolut,pali se na 65C i u prosjeku se vrti na nekih 35%,ispravka netočnog navoda,v-RAM na 97C nakon 2-3 ure BF3,stock!!
GTX 960 ide 450 MHz na memory clocku ? Jel tko probao ovoliko overclockati,isplati li se uopce ganjati ovoliki oc ?
pa u benchevima da, ja svoju 970 potegnem na 740mhz, ako si dugnuo core speed onda moras i nesto dici memoriju, ja za 0-24h drzim core speed na +150mhz a memoriju uvjek za duplo tj +300mhz! znam nema veze s tvojom grafom no ako oces nekakvo perf. skaliranje moras dizati i memoriju!lp
Jel moguće do napajanja jer vidim oni imaju power limit +140 ?
Jel moguće do napajanja jer vidim oni imaju power limit +140 ?
nemas svrhe jer je to napon samo za cip ne memoriju! a neznam zasto nemres dici, jesi siguran da je rijec o istoj memoriji?
ugl se igre ruše zbog previsokog corea..ako ni to ne pomogne onda si već izvukao max iz svoje grafe
ugl ja na svojoj 970 držim core +120mhz (ide i do 160mhz ali onda witcher kaka) a memoriju na +400mhz bez ikakvog dizanja napona..
Koja je po vama bolja 970-ica.
1.Asus Strix gtx 970
2.Evga gtx 970 ssc
Je li backplate vazan ga rad graficke kartice
5 | Asus Strix GTX 970 |
---|---|
5 | Evga gtx 970 |
20 | niti jedna od navedenih |
Ta grafička ni tvornički nema nekakvo hlađenje na memoriji.. Pogledaj slike u prilogu. Ne znam koliko će se vidjeti ali memorijski čipovi se nalaze ispod, desno i gore od samog pasivnog coolera. Kada njega skinem, stavim na memoriju ove male pasivne hladnjake i ovaj aktivni na glavni čip... Trebalo bi raditi.. Kada mi cooler stigne, pošaljem dojmove i impresije...
Evo samo da javim da mi je stigao novi GPU Cooler i mogu reći da sam ODUŠEVLJEN. Cijela montaža je trajala cca 60min (sam sam radio, prvi puta..) te da stvarno nije nikakav problem. Uz cooler sam dobio i male pasivne hladnjake za memoriju koje sam također stavio jer ih moja Asus GTX970 Turbo tvornički nije imala... Ono zbog čega sam naručio cooler je razina buke tvorničkog coolera koji spada u najglasnije grafičke koje sam ikada čuo. Novi cooler nakon montaže i prvog paljenja sam mislio da ne radi, onda vam može biti jasno koliko je "glasan" i kolika je razlika u razini buke... Same temperature su manje u prosjeku za 8-9 stupnjeva (najveća izmjerena temperatura za vrijeme igranja Fallout 4, u rezoluciji 2560x1440 sa ULTRA detaljima je 58 stupnjeva). Za kraj mogu reći da je hladnjak pravo savršenstvo, te sam dobio točno ono što sam tražio... Ako netko ima kakvih pitanja ili treba pomoć u vezi gore navedenog hladnjaka, slobodno se javite...
lp
Ta grafička ni tvornički nema nekakvo hlađenje na memoriji.. Pogledaj slike u prilogu. Ne znam koliko će se vidjeti ali memorijski čipovi se nalaze ispod, desno i gore od samog pasivnog coolera. Kada njega skinem, stavim na memoriju ove male pasivne hladnjake i ovaj aktivni na glavni čip... Trebalo bi raditi.. Kada mi cooler stigne, pošaljem dojmove i impresije...
Evo samo da javim da mi je stigao novi GPU Cooler i mogu reći da sam ODUŠEVLJEN. Cijela montaža je trajala cca 60min (sam sam radio, prvi puta..) te da stvarno nije nikakav problem. Uz cooler sam dobio i male pasivne hladnjake za memoriju koje sam također stavio jer ih moja Asus GTX970 Turbo tvornički nije imala... Ono zbog čega sam naručio cooler je razina buke tvorničkog coolera koji spada u najglasnije grafičke koje sam ikada čuo. Novi cooler nakon montaže i prvog paljenja sam mislio da ne radi, onda vam može biti jasno koliko je "glasan" i kolika je razlika u razini buke... Same temperature su manje u prosjeku za 8-9 stupnjeva (najveća izmjerena temperatura za vrijeme igranja Fallout 4, u rezoluciji 2560x1440 sa ULTRA detaljima je 58 stupnjeva). Za kraj mogu reći da je hladnjak pravo savršenstvo, te sam dobio točno ono što sam tražio... Ako netko ima kakvih pitanja ili treba pomoć u vezi gore navedenog hladnjaka, slobodno se javite...
lp
ajd baci oko na temperature vrm-a, baš me zanima u usporedbi s asus strix 970-kom
Prle, daj fotku namontiranog hladnjaka na grafu.
Ispravite me ako se varam.
Ali što nije potrebno da mali pasvini hladnjaci koji se lijepe ne smiju odmah u pogon tj trebali bi odstajati par sati. Gledao sam par recenzija i uglavnom neki cekaju cijelu noc??
lp
ajd baci oko na temperature vrm-a, baš me zanima u usporedbi s asus strix 970-kom
Javim ovih dana kad se stignem malo pozabaviti s tim...
Prle, daj fotku namontiranog hladnjaka na grafu.
Ista stvar, uslikam kad stignem ovaj tjedan....