Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gtx 9xx Club

Idemo dalje....

Ode Strixica na 1581MHz 

GPU score: 14 113

Stijepane koju verziju koristiš HW??

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

sad sam skinuo prije 2min, zadnju valjda

!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 21:40 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...

Ajmo ljudi test koliko vam struje vuku kartice!

U novom hwinfo64 imate sad i potrosnju

Koliko sam provjerio tocnost je 99%, tj mjerili su na uticnici i usporedivali s ovim! vele sve 5( pa evo moze netko ko ima mjerac i provjeriti)

pa ajmo da vas vidimo!

dakle rekli su da gtx 970 trosi cca 150w?

Ljudi moji pogledajte koliko vuce jedna zlatna gtx 970-tka klokana na 1645mhz!!!!!!!!!!!!!!!!!

220w!!!!!!!!!!!!!!!

Ocete da otvorim posebno temu za to?

lp

A za memoriju nema očitavanja potrošnje ?

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

neznam za memoriju, no koliko sam citao za potrosnju ovisi i o napajanju koje imas, malo prije sam to otkrijo pa neznam sve informacije!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Meni stoji za vRAM max 75W je pocuclalo!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Izzy kaže...
ZGamer kaže...

mislim da je gradivo odavno usvojeno, čitati sa razumijevanjem!!

Meni tu jedino nije jasno zašto piše da je kod većeg ASIC-a OC potencijal niži u odnosu na manji ASIC kada se grafička hladi vodom ili pak tekućim dušikom?

Recimo da je high asic kartica učinkovitija na stock/air hladnjaku jer postiže iste ili veće klokove pri manjim ili istim voltažama(imaju veći voltage leakage) naspram low asic karticama koje su više gladne tj.trebaju puno više voltaže da bi postigle svoj maximum(imaju manji voltage leakage) a pri tome i postižu i puno veće temperature koje nisu održive na stock/air hladnjacima ali kad ih staviš na extremno niske tem. klokaju se više! 

SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
ZGamer kaže...
DarthMarkus kaže...
 ? I veći ASIC ne znači veći OC...

mislim da je gradivo odavno usvojeno, čitati sa razumijevanjem!!

Naravno da je, ne kontam što je pjesnik htio reći ? Paradoksalno, kvalitetan nereferentni air cooler s malo većim rpmom vrlo lako odrađuje max OC nego kod neke kartice sa većim ASICom koje su zakucane ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 8:46 (DarthMarkus).
14 godina
volegradele kaže...

Idemo dalje....

Ode Strixica na 1581MHz 

GPU score: 14 113

Stijepane koju verziju koristiš HW??

14k, ja sam bio presretan kad sam sa svojom navukal 13, ovo mi je ipak eventualno mokri san sa mojom....

13 godina
protjeran
Ja imam prek 14,5+:) kaj bus s tim? Ubio se?:))
14 godina
Stjepanj kaže...
Ja imam prek 14,5+:) kaj bus s tim? Ubio se?:))

nope, izignoriral post, zanimaju me sam vrm paleži aka strix , jedva čekam ljeto i OC, sinoć w3, u sobi 20 stupnjeva, kartica stock, 5 ventova na 7V, vrm 104 stupnja

a kaj je navjeća ironija imam varijantu sa naljepnicom prek šarafa coolera, tak da nemrem ni kemije izvodit

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 9:49 (Checola).
13 godina
Ja nisam nikad dosa do tih temperatura,95 max u sred lita!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stijepane noram priznat da sam ugodno iznenađen sa Strixicom,score mi je za 400-500 bodova manji od tvog golden primjerka,jana stock voltaži,golden Strix!
:)
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
volegradele kaže...
Ja nisam nikad dosa do tih temperatura,95 max u sred lita!!

jbg, ja nemam sreće sa svojom, sa oc-om i sobnom 18-19, vrm u w3, otišao na 111, a neću se ni probati truditi reklamirati jer gotovo sam siguran da nema tu kruha... i dalje se nadam crkavanju

13 godina
protjeran
Ako si ti zadovoljan i ja sam onda!:) moja strix nije isla prek 1540mhz!lp
14 godina
Gtx 9xx Club

@volegradele, imaš custom fan krivulju ili ti je defaultna?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 12:32 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

defolut,pali se na 65C i u prosjeku se vrti na nekih 35%,ispravka netočnog navoda,v-RAM na 97C nakon 2-3 ure BF3,stock!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 0:54 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

GTX 960 ide 450 MHz na memory clocku ? Jel tko probao ovoliko overclockati,isplati li se uopce ganjati ovoliki oc ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...

GTX 960 ide 450 MHz na memory clocku ? Jel tko probao ovoliko overclockati,isplati li se uopce ganjati ovoliki oc ?

pa u benchevima da, ja svoju 970 potegnem na 740mhz, ako si dugnuo core speed onda moras i nesto dici memoriju, ja za 0-24h drzim core speed na +150mhz a memoriju uvjek za duplo tj +300mhz! znam nema veze s tvojom grafom no ako oces nekakvo perf. skaliranje moras dizati i memoriju!lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 13:58 (Stjepanj).
16 godina
Digao sam na core na +155 i memory na kraju na +320,ako dignem više od toga crasha mi witcher i GTA 5,na koju foru u većini recenzija uspiju dići na +500 memory ? Power limit +107 i voltage na +20,da probam voltage dići još više ?

Jel moguće do napajanja jer vidim oni imaju power limit +140 ?
13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...
Digao sam na core na +155 i memory na kraju na +320,ako dignem više od toga crasha mi witcher i GTA 5,na koju foru u većini recenzija uspiju dići na +500 memory ? Power limit +107 i voltage na +20,da probam voltage dići još više ?

Jel moguće do napajanja jer vidim oni imaju power limit +140 ?

nemas svrhe jer je to napon samo za cip ne memoriju! a neznam zasto nemres dici, jesi siguran da je rijec o istoj memoriji?

12 godina
smanji core na tipa 120mhz i digni memoriju za 50-100mhz

ugl se igre ruše zbog previsokog corea..ako ni to ne pomogne onda si već izvukao max iz svoje grafe
12 godina
pošto preko moba ne mogu editirati svoj post moram raditi ovaj novi..

ugl ja na svojoj 970 držim core +120mhz (ide i do 160mhz ali onda witcher kaka) a memoriju na +400mhz bez ikakvog dizanja napona..
9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Koja je po vama bolja 970-ica.

1.Asus Strix gtx 970 

2.Evga gtx 970 ssc

Je li backplate vazan ga rad graficke kartice

5 Asus Strix GTX 970
5 Evga gtx 970
20 niti jedna od navedenih
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 16:51 (JanPula).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club
Ima tko GTX 950, a da igra Blizzardove igre?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Asus GTX 970 Turbo
Prle7 kaže...

Ta grafička ni tvornički nema nekakvo hlađenje na memoriji.. Pogledaj slike u prilogu. Ne znam koliko će se vidjeti ali memorijski čipovi se nalaze ispod, desno i gore od samog pasivnog coolera. Kada njega skinem, stavim na memoriju ove male pasivne hladnjake i ovaj aktivni na glavni čip... Trebalo bi raditi.. Kada mi cooler stigne, pošaljem dojmove i impresije... 

Evo samo da javim da mi je stigao novi GPU Cooler i mogu reći da sam ODUŠEVLJEN. Cijela montaža je trajala cca 60min (sam sam radio, prvi puta..) te da stvarno nije nikakav problem. Uz cooler sam dobio i male pasivne hladnjake za memoriju koje sam također stavio jer ih moja Asus GTX970 Turbo tvornički nije imala... Ono zbog čega sam naručio cooler je razina buke tvorničkog coolera koji spada u najglasnije grafičke koje sam ikada čuo. Novi cooler nakon montaže i prvog paljenja sam mislio da ne radi, onda vam može biti jasno koliko je "glasan" i kolika je razlika u razini buke... Same temperature su manje u prosjeku za 8-9 stupnjeva (najveća izmjerena temperatura za vrijeme igranja Fallout 4, u rezoluciji 2560x1440 sa ULTRA detaljima je 58 stupnjeva). Za kraj mogu reći da je hladnjak pravo savršenstvo, te sam dobio točno ono što sam tražio... Ako netko ima kakvih pitanja ili treba pomoć u vezi gore navedenog hladnjaka, slobodno se javite...

lp

12 godina
PrleOS kaže...
Prle7 kaže...

Ta grafička ni tvornički nema nekakvo hlađenje na memoriji.. Pogledaj slike u prilogu. Ne znam koliko će se vidjeti ali memorijski čipovi se nalaze ispod, desno i gore od samog pasivnog coolera. Kada njega skinem, stavim na memoriju ove male pasivne hladnjake i ovaj aktivni na glavni čip... Trebalo bi raditi.. Kada mi cooler stigne, pošaljem dojmove i impresije... 

Evo samo da javim da mi je stigao novi GPU Cooler i mogu reći da sam ODUŠEVLJEN. Cijela montaža je trajala cca 60min (sam sam radio, prvi puta..) te da stvarno nije nikakav problem. Uz cooler sam dobio i male pasivne hladnjake za memoriju koje sam također stavio jer ih moja Asus GTX970 Turbo tvornički nije imala... Ono zbog čega sam naručio cooler je razina buke tvorničkog coolera koji spada u najglasnije grafičke koje sam ikada čuo. Novi cooler nakon montaže i prvog paljenja sam mislio da ne radi, onda vam može biti jasno koliko je "glasan" i kolika je razlika u razini buke... Same temperature su manje u prosjeku za 8-9 stupnjeva (najveća izmjerena temperatura za vrijeme igranja Fallout 4, u rezoluciji 2560x1440 sa ULTRA detaljima je 58 stupnjeva). Za kraj mogu reći da je hladnjak pravo savršenstvo, te sam dobio točno ono što sam tražio... Ako netko ima kakvih pitanja ili treba pomoć u vezi gore navedenog hladnjaka, slobodno se javite...

lp

ajd baci oko na temperature vrm-a, baš me zanima u usporedbi s asus strix 970-kom

16 godina
Gtx 9xx Club

Prle, daj fotku namontiranog hladnjaka na grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Ispravite me ako se varam.

Ali što nije potrebno da mali pasvini hladnjaci koji se lijepe ne smiju odmah u pogon tj trebali bi odstajati par sati. Gledao sam par recenzija i uglavnom neki cekaju cijelu noc??

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2016 21:19 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
picajzla0707 kaže...
PrleOS kaže...
Prle7 kaže...

lp

ajd baci oko na temperature vrm-a, baš me zanima u usporedbi s asus strix 970-kom

Javim ovih dana kad se stignem malo pozabaviti s tim...

Arabarran kaže...

Prle, daj fotku namontiranog hladnjaka na grafu.

Ista stvar, uslikam kad stignem ovaj tjedan....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice