Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 949.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
XXX kaže...

Samo nek spuste cijenu na 3500 kn za Nano, pa koga priga što spušta taktove uz jako dobre performanse. Jedini problem te kartice je cijena.

sad im je kasno kad su svi pokupovali gtx970 za 3000kn, nitko lud nece ici to sad mijenjati! da je spuste na 2500kn, jednostavno je prekasno! da ne govorim da nema govora o nereferentnim! to im je mozda i bila jedina sansa za reklamu i donekle nekakvu prodaju! a i nezaboravite da je to i dalje amd-ov high end, tako da te cijene necemo gledati!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 21:49 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nisu svi 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

zašto je prekasno?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
goodie kaže...

zašto je prekasno?

za tebe s 580 i mene s 570 nije prekasno, makar je i to upitno obzirom da nam se sad više isplati pričekati još koji mjesec za nove grafe

no obzirom da je masa ljudi čekala s kupovinom da se pojave nove amd grafe i nije htjela kupiti nvidiu, a nakon izlaska fury/nano su skužili da amd ovaj put nije nadhebao nvidiu niti u perfomansama niti u ocanju - kako su obećavali, pa onda bogami niti u cijeni, okrenuli su se uglavnom natrag nvidiji i time je amd prokockao veći dio moguće prodaje koja je ionako najveća u startu

sad većina ljudi koji su mislili upgrejdat već ima novu nvidiu i nema razloga za prelazak na amd kakav je sad, osim eventualno u novoj seriji

ovakvih na starim grafama poput nas je relativno malo, još manje onih koji ne ciljaju nvidiu - jer ako nvidiju kupuje većina (oko 80% tržišta), valjda su bolje po filozofiji mase

takvih koji baš ne mogu čekat novu seriju još je manje

dakle, nije skroz kasno, ali je većina kompozicije otišla i sad se hvataju zadnji vagoni

13 godina
protjeran
goodie kaže...

zašto je prekasno?

pa jel bi ti uzeo za mjesec dana Amd-ovu karticu za cca 3500kn(a toliko sigurno nebude jer sad kosta 5000kn/ zapravo je vec pojeftinila sad je imas za 4700kn), a sad imas u kompu gtx970 koju si platio cca 3000kn, da bi je prodao izgubit ces cca 500kn sto ti u depu ostane 2500kn, dakle nadoplatio bi za 20% bolje perfomasne(sve ostalo drasticno losije) jos minimalno 1000kn(ako ce kostati u ducanu 3500kn), mislim da si se najeo ludih gljiva nebi ti palo na pamet! dakle kad bi bilo idealno vrijeme da se ta kartica prodaje po konkurentnoj cijeni? proslo vrijeme? buducnost? slobodno bacite koji komentar :p...lp

edit.

Evo ako niste znali najavljeno pojeftinjenje iz Amd se i kod nas desilo tako da R9 Nano vise ne kosta 5400kn vec 4700kn!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 23:04 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
XXX kaže...
ansha kaže...
Normalno da je hladna kad throttle-a da bi ostala na 75C, tako da ni teoretski ne moze preko te temperature.

Samo nek spuste cijenu na 3500 kn za Nano, pa koga priga što spušta taktove uz jako dobre performanse. Jedini problem te kartice je cijena.

Evo spustili su cijenu, 4700kn je kod nas..

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nema smisla po toj cijeni osim baš za specifčne uvjete. R9 390 je i dalje puno isplativiji izbor. Čeka se sljedeća generacija pa bumo vidli.

edit

makar ovdje ih ima po 4100 kn

http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=R9+nano

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 9:31 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

R9 Nano je brži oko 15-20% od 390, a košta 30% više. Nije proporcionalna razlika, ali ako može platiti, onda je 15% jednostavno 15%. :) Ništa to nije isplativo, samo je trošak, ali taj pojam nema smisla ionako.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

R9 Nano je brži oko 15-20% od 390, a košta 30% više. Nije proporcionalna razlika, ali ako može platiti, onda je 15% jednostavno 15%. :) Ništa to nije isplativo, samo je trošak, ali taj pojam nema smisla ionako.

Ne znam odakle ti vadis cijene, Nano je 50% skuplji (500 vs 330€) od 390-ke....

Kad se obe clockaju, razlika je mozda 10% u korist Nano-a. Bit je u tome da Nano nikad nece biti isplativa kartica za non-itx potrebe...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 13:38 (ansha).
16 godina
neaktivan
Jedno pitanjce…
Jel se može Asus Strix gtx970 spojiti sa 1×6pin to 8pin ili mi trebaju 2×6 to 8pin?
Moj 6 pinski je na single rail 12v.
13 godina
protjeran
Arabarran kaže...
Jedno pitanjce…
Jel se može Asus Strix gtx970 spojiti sa 1×6pin to 8pin ili mi trebaju 2×6 to 8pin?

pa ako doticno napajanje moze toliko potegnuti na tom railu onda mozes bez problema, ako nebude moglo gpu ti nece raditi...lp

17 godina
neaktivan
Arabarran kaže...
Jedno pitanjce…

PCIe (75W) + 6pin-to-8pin (75W) = 150W koliko možeš dati kartici. Dovoljno za 145W koliko grafička troši (ali na knap) međutim zaboravi na OC onda

Inače uzmi 2x6pin-8pin jer onda imaš 75W (PCIe) + 150W (koliko 8pin najviše može dati).

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 13:58 (AA-d00d).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

to sto si ti napisao vrijedi u slucaju ako mu 6pinski nije u stanju isporuciti dovoljno "struje", tako je svejedno dali je 6 pinova ili 8, 20, 50 itd...bitno je ono sto izlazi iz napajanja na toj zici!

Za tocnije detalje o tom napajanju i koliko poteze valja pitati ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx?page=538&jumpto=4907079&sort=asc&view=flat

no ako ima doma 6 to 8pin slobodno moze probati!

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 14:02 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

to sto si ti napisao vrijedi u slucaju ako mu 6pinski nije u stanju isporuciti dovoljno "struje", tako je svejedno dali je 6 pinova ili 8, 20, 50 itd...bitno je ono sto izlazi iz napajanja na toj zici!

Za tocnije detalje o tom napajanju i koliko poteze valja pitati ovdje:

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx?page=538&jumpto=4907079&sort=asc&view=flat

no ako ima doma 6 to 8pin slobodno moze probati!

lp

I nije zato jer je max snaga koju 6pin može primiti i dati definirana ATX standardom koji kaže da je to 75W. 

wiki

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 15:03 (AA-d00d).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

koaj je svrha 6pin to 8pin koji dobis s grafom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemam doma 6 u 8, zato pitam. Imam 6pinsko na jednom railu i na staroj kartici sam koristio 2×6 napajanje (dodao sam još jedan 6pinski preko adaptera)
11 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

bebice moje :)

Moj PC  
18 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

sve super , sve 5 samo ovaj hladnjak 1.  meni je odvratan , al ne velim da ne hladi dobro , daleko od toga .. al je ružan u pm

http://postimg.org/image/66ddp72db/
Moj PC  
8 4 hvala 1
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ne znam odakle ti vadis cijene, Nano je 50% skuplji (500 vs 330€) od 390-ke....

Kad se obe clockaju, razlika je mozda 10% u korist Nano-a. Bit je u tome da Nano nikad nece biti isplativa kartica za non-itx potrebe...

Gledao sam tamo gdje ja nabavljam. 390 oko 345 eura, R9Nano oko 515 eura. Razlika je od 12 do 20% ovisno o rezoluciji, igri i sl. To s clockanjem zaboravi kao priču.

13 godina
Gtx 9xx Club

Problemi!!

Išao napravit bench sa 3D Markom13 i Unigine Heavenu 4.0 da vidim jel mogu izvuć još malo iz GPU na niskim temperaturama!!Otvoren prozor,temperature vrhunske i stavio ja +240 core i mem +600 (+230,+600 prolazi bez problema)!I upalim prvo 3D Mark13!!

Taman demo pocima i ja opalim ESc da preskoćim to ,kad odjedan put blokalo,pukli driveri (ono ništa strašno) i zatim monitor se gasi a komp radi(no signal)

Gasim,resetiram,istekajem iz zida,clear CMOS par puta i jedino što dobijem je post screen,F1 setup i opet se restarta x2 i crvena lampica  stoji na SATA konektorima!!

Mijenjanjem PCIe slota ne dobivam ništa!!

Jedino ga mogu bootat bez GPU preko iGPU od procesora!!

Što se desilo??

Jel GPU mrtav ili me jebe MBO??

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 0:13 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne znam šta te jebe ali ne izgleda da uživaš. Probaj reinstalirati drivere, pomoli se sv. Anti i vidi onda.

15 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Problemi!!

Išao napravit bench sa 3D Markom13 i Unigine Heavenu 4.0 da vidim jel mogu izvuć još malo iz GPU na niskim temperaturama!!Otvoren prozor,temperature vrhunske i stavio ja +240 core i mem +600 (+230,+600 prolazi bez problema)!I upalim prvo 3D Mark13!!

Taman demo pocima i ja opalim ESc da preskoćim to ,kad odjedan put blokalo,pukli driveri (ono ništa strašno) i zatim monitor se gasi a komp radi(no signal)

Gasim,resetiram,istekajem iz zida,clear CMOS par puta i jedino što dobijem je post screen,F1 setup i opet se restarta x2 i crvena lampica  stoji na SATA konektorima!!

Što se desilo??

Taman i ja kontao dignuti jos 10MHz i odvrtiti 3DMark, ali izgleda da cu poslije ovog spustiti za kojih 100MHz i leci na spavanje. xD

16 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Problemi!!

Što se desilo??

GPU ti je vjerojatno rekla "laku noć". Izvadio si GPU, podigao sustav bez kartice, ukloni drivere, ugasi komp, vrati karticu i vidi hoće li je sustav podignut u Win prepoznati. Ako je ne prepozna ni BIOS/UEFI ni Windows, otišla je pa-pa.

Na kojem je taktu bila? Voltaži? Jedino je voltaža može ubiti, ne temp ili takt.

13 godina
Gtx 9xx Club

Rijeć je o Asus Strix GTX 970,koja ima lockanu voltažu,tako da ne ide preko 1.21v!!¸Idemo do frenda da je ubacim u njegov komp,nekako ne virujem da je tek tako mogla otić na vječna lovišta!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 8:39 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...

Rijeć je o Asus Strix GTX 970,koja ima lockanu voltažu,tako da ne ide preko 1.21v!!¸Idemo do frenda da je ubacim u njegov komp,nekako ne virujem da je tek tako mogla otić na vječna lovišta!!

Očisti CMOS. Izvadi karticu, pogledaj kako leži hladnjak, očisti gumicom (za brisanje olova, školska) PCI-E konektor. Malo baci oko, upali komp bez nje, potom ugasi i vrati nju kad sve obaviš. Ukoliko opet ne bude radila, daj joj šansu u nekom drugom kompu, da vidiš jel 100% do nje ili do matične (može bit do PCI-E slota).

12 godina
Gtx 9xx Club

lol na OCanje graficke sa otvorenim prozorima u kuci da se core clock moze nafrljiti na 200+MHz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Volegradele da ti nije netko grudu snjega zafitiljio u komp;)
13 godina
Heheheh,nema snijega u ST
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vidim morat cu i ja furat komp van, za sad radi na kucnom" zraku pri +230mhz, na -11 bi trebala potegnut do barem 250mhz+:p! Hehe
13 godina
#LogiczsMPS#
Sve sam vec napravio osim drugog kompa koje sad sljedi!
Na pocetku testa temperatura grafike je bila 13C!

Btw,
core +200 za gtx 970 nije problem,isla je do sad na +230 bez dizanja voltaze!
Aj bar mi nije dosadno,sinoc raskopa cili komp!!
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice