Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 959.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Gtx 9xx Club

imam problema sa grafickom (driverima, windowsima, cime li vec) - zadnje sto zelim trenutno je custom BIOS

flashat cu zadnju verziju sluzbenog BIOSa pa vidjeti hoce li to pomoci

sto je ocito nemoguca misija jer VGA@BIOS tool prikazuje da trenutno imam F80 dok gigabyteov sluzbeni sajt samo lista:

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=5209#bios

F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.

uzasna im je shema sa BIOS updejtom, zakomplicirano do jaja..

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 16:52 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

99.9% ti je sve u redu sa grafom i biosom,probaj grafu na nekom drugom pc ako mozes. 

Hoces da budes beta tester sa win10, e pa sto bi rekli francuzi "sad ganjaj/lovi te greske" 

3 0 hvala 0
11 godina
Gtx 9xx Club

niti meni ne radi custom bios na win 10 ali nije niti radio od početka...tj mogu ga flashat ali nemogu update drivera napravit nakon flasha baca mi nekakvu sigurnosnu grešku!

The Time is always righT
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
ZGamer kaže...

niti meni ne radi custom bios na win 10 ali nije niti radio od početka...tj mogu ga flashat ali nemogu update drivera napravit nakon flasha baca mi nekakvu sigurnosnu grešku!

Nesto krivo radis.

14 godina
Gtx 9xx Club

Kad se flasha novi BIOS na novijim NVIDija karticama u device manegeru treba diseblat grafičku karticu i onda odradit flash!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pascal..32 gb HBM :0

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
drakula789 kaže...

Pascal..32 gb HBM :0

cini mi se da nvidia ide smjerom apple-a, u jednu ruku dobro u drugu ne...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Gtx 9xx Club

Stigla jesen stigle meni average 60c temps u max gpu loadu :) Jucer rokam Dying Light i max MAX temp 62c i to pri 1500mhz grafe.....bolesno.

Promijenio pastu na procu i sad mi proc radi na nekih 50c ili manje u loadu....

Jos mi fali samo SSD da to sve bude uistinu necujno jer hard disk jos uvjek cujem :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
volegradele kaže...

Kad se flasha novi BIOS na novijim NVIDija karticama u device manegeru treba diseblat grafičku karticu i onda odradit flash!!

ma sve je napravljeno po sop-u a neda mi se mjenjat os da bi custom bios probao...ionak mi druga verzija istog radi kaj je čudno izašli su skoro u isto vrijeme.

The Time is always righT
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

prijavio sam se na ovaj forum iz cistog razloga da naucim neke stvari od forumasa koje ce mi uvijek dobro doc. Pa evo, uzeo sam dns novi laptop, graficka je gtx 960M i zanima me na koje stvari obratit paznju. Naime prosli laptop je bio puno slabiji ali i dosta se grijao, nekad nisam obracao na to paznju i kad stavim u krilom i mislim wtf, pa ovo skoro pa pece. Inace sam se oko igrica najvise okretao oko CoD2 i CS, a sad imam priliku probat nes jace pa cisto pocetnicki na kaj da pripazim da ne blejim 2 sata zakaj se ovo ili ono događa. Zapravo najvise me muci to da ne moram uzimat novi cooler jer na ovaj stari mi nije imalo nekog efekta. a i btw nije prasina jer je bio ciscen.

artuditu
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 20:57 (flpmyslf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
flpmyslf kaže...

prijavio sam se na ovaj forum iz cistog razloga da naucim neke stvari od forumasa koje ce mi uvijek dobro doc. Pa evo, uzeo sam dns novi laptop, graficka je gtx 960 i zanima me na koje stvari obratit paznju. Naime prosli laptop je bio puno slabiji ali i dosta se grijao, nekad nisam obracao na to paznju i kad stavim u krilom i mislim wtf, pa ovo skoro pa pece. Inace sam se oko igrica najvise okretao oko CoD2 i CS, a sad imam priliku probat nes jace pa cisto pocetnicki na kaj da pripazim da ne blejim 2 sata zakaj se ovo ili ono događa. Zapravo najvise me muci to da ne moram uzimat novi cooler jer na ovaj stari mi nije imalo nekog efekta. a i btw nije prasina jer je bio ciscen.

neznam na kaj misliš pod "pazim"...ako te brine temperatura laptopa ja ti preporučam stalak sa ventilatorom ako ga već nemaš?!

The Time is always righT
10 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
flpmyslf kaže...

prijavio sam se na ovaj forum iz cistog razloga da naucim neke stvari od forumasa koje ce mi uvijek dobro doc. Pa evo, uzeo sam dns novi laptop, graficka je gtx 960 i zanima me na koje stvari obratit paznju. Naime prosli laptop je bio puno slabiji ali i dosta se grijao, nekad nisam obracao na to paznju i kad stavim u krilom i mislim wtf, pa ovo skoro pa pece. Inace sam se oko igrica najvise okretao oko CoD2 i CS, a sad imam priliku probat nes jace pa cisto pocetnicki na kaj da pripazim da ne blejim 2 sata zakaj se ovo ili ono događa. Zapravo najvise me muci to da ne moram uzimat novi cooler jer na ovaj stari mi nije imalo nekog efekta. a i btw nije prasina jer je bio ciscen.

neznam na kaj misliš pod "pazim"...ako te brine temperatura laptopa ja ti preporučam stalak sa ventilatorom ako ga već nemaš?!

napisat cu malo vise o tome dok skinem neke jace igrice i dok se uhodam u novo graficku. A ono, posto je sve novo prva 3 mjeseca bas cu ga pazit, a nakon toga rezem kruh po njemu :)

artuditu
17 godina

A meni stigla jesen dunjo moja i tempa ista :D

12 godina
4mal kaže...

Ti se ne racunas sa tim cudnim strojevima koji su ledeni i po ljetu :) :) :)

12 godina
neaktivan
flpmyslf kaže...

prijavio sam se na ovaj forum iz cistog razloga da naucim neke stvari od forumasa koje ce mi uvijek dobro doc. Pa evo, uzeo sam dns novi laptop, graficka je gtx 960M i zanima me na koje stvari obratit paznju. Naime prosli laptop je bio puno slabiji ali i dosta se grijao, nekad nisam obracao na to paznju i kad stavim u krilom i mislim wtf, pa ovo skoro pa pece. Inace sam se oko igrica najvise okretao oko CoD2 i CS, a sad imam priliku probat nes jace pa cisto pocetnicki na kaj da pripazim da ne blejim 2 sata zakaj se ovo ili ono događa. Zapravo najvise me muci to da ne moram uzimat novi cooler jer na ovaj stari mi nije imalo nekog efekta. a i btw nije prasina jer je bio ciscen.

Ciscen u smislu samo skinuta plastika pa propuhan kompresorom ili ciscen u smilslu komplet rastavljanje , ciscenje komponente po komponentu,promjena termopaste na cpu, itd ? 

ako rezes kruh na lapu nakon 2-3 mj, preporucam da kupis konzolu jer one se nece previse mrdati dok budes rezao

16 godina
neaktivan

Susrece li se netko sa ovim slucajom?

Moja grafa je stalno na max clocku unutar samog windowsa. Trebala bi se downclockati na nekih 160/160 (nisam siguran u tocne brojke, ali znate na sto mislim) kada nema nikakvog loada na nju.

Kada maknem drivere i ponovo ih instaliram, namjestim u 3D postavkama maximum performance umjesto adaptive i postavim na "single display performance".

Bude neko vrijeme dobro, do nekih 2 restarta racunala i opet isto.

Takoder, kada prvi puta bude load na njoj, ukljucim Shadowplay pa ga iskljucim, opet onda padne.

Kada se nakon restarta racunala load opet poveca, taj trik vise ne pomaze.

Smeta mi sto onda ide do nekih 37 C i bespotrebno se clocka kada nema potrebe, a mogla bi raditi ispod 30 C.

EDIT: Windows je instaliran tek nedavno. Postavio sam i Process Explorer da vidim sto vuce stvara GPU load, bio je samo svchost.exe od windows-a i to neke 2 osnovne funkcije. Bio sam ih ukinuo, ali nije uopce pomoglo.

Provjeravao sam sve programe sa racunala, nema nista sto bi taj load trebalo stvarati. A najcudnije je sto radi neko vrijeme dobro dok reinstaliram drivere (probao sam sa zadnjim 355.98 i predzadnjim 355.82 koje koristim i u ovom trenutku).

GPU usage GPU usage
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 0:24 (alen29).
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pod Global settings moras stavit na Adaptive, a pod program settings stavis maximum performance za igre i programe koje zelis.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Hvala ti, u pravu si!

Uspio sam na kraju i sam naci rjesenje prije nego sto si rekao, ali svakako zahvaljujem na pomoci.

Malo mi je to cudno da mi tako forsira taj clock jer to bi trebalo vrijediti za 3D aplikacije, a ne za idlanje na windows desktopu bez ikakvih otvorenih aplikacija.

15 godina
4mal kaže...

dobro za tebe  , eto skidamo ti kapu 

http://postimg.org/image/66ddp72db/
12 godina
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Stigla jesen stigle meni average 60c temps u max gpu loadu :) Jucer rokam Dying Light i max MAX temp 62c i to pri 1500mhz grafe.....bolesno.

Jos mi fali samo SSD da to sve bude uistinu necujno jer hard disk jos uvjek cujem :)

Koje kučište imaš, a da ti je max temperatura 62c ?

Ja imam istu grafu ko ti, nije klokirana trenutno, imam otvoren gornji panel na kučištu radi većeg protoka zraka i temperatura mi je uvijek oko 71-72c u max load-u (GTA Online, Far Cry 4)...

12 godina
Gtx 9xx Club

Chieftec full tower,odurno ali ima prostora da si unutra cucne manja osoba......

EDIT:

AngryBird pa mi nemamo isti model grafe...ili si ti promjenio svoju pa nisi apdejtao pod moj pc?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 17:06 (MEGATAMA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AngryBird kaže...
MEGATAMA kaže...

Ja imam istu grafu ko ti, nije klokirana trenutno, imam otvoren gornji panel na kučištu radi većeg protoka zraka i temperatura mi je uvijek oko 71-72c u max load-u (GTA Online, Far Cry 4)...

Ja sa svojom nisam uspio natući 70( max 68 ) kad su bile one paklene vrućine. Sada, kraj otvorenog prozora na drugom kraju sobe max 60. Govorim konkrentno o Witcheru. Ne znam koliko ventova imaš u kućištu, ali mislim da je previše.

Pozz.

13 godina
neaktivan
Kvod kaže...
AngryBird kaže...
MEGATAMA kaže...

Ja sa svojom nisam uspio natući 70( max 68 ) kad su bile one paklene vrućine. Sada, kraj otvorenog prozora na drugom kraju sobe max 60. Govorim konkrentno o Witcheru. Ne znam koliko ventova imaš u kućištu, ali mislim da je previše.

Pozz.

@MEGATAMA, zabrio sam, nemamo istu grafu...

@Kvod, ima 3 venta u kucistu po defaultu, Zalman R1 kuciste, vrag zna di je problem...al dobro, neće riknut sigurno na toj temperaturi

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 17:15 (AngryBird).
12 godina
Gtx 9xx Club

Ja sam pri ambijentalnih ljetnih 40c+ imao max 71c ali takodjer na 1500mhz i to u Witcheru 3.Ovih 62c sto sam mjerio je sada max a average je ispod 60c,u svakom slucaju svi imamo fantasticne temperature zahvaljujuci maxvell arhitekturi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AngryBird kaže...
Kvod kaže...
AngryBird kaže...
MEGATAMA kaže...

Pozz.

@MEGATAMA, zabrio sam, nemamo istu grafu...

@Kvod, ima 3 venta u kucistu po defaultu, Zalman Z1 kuciste, vrag zna di je problem...al dobro, neće riknut sigurno na toj temperaturi

CM 430 Elite je kućište, ventova kom 4 s time da jedan tuče drito u grafu. Ne znam kako je kod tebe. Riknut neće, ali da može manje može.

Možda bi bilo bolje puknuti još neki vent i zatvoriti kućište.

Pozz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 17:17 (Kvod).
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nakon nekog vremena ponovno sam se vratio na GTX 9xx seriju. Dosta dugo sam vagao da li uzeti GTX 980 Ti ili se odlučiti za nešto slabije (jeftinije) i pričekati Pascal/Arctic Islands.

Kako sam s referentnom GTX 980 imao jako dobra iskustva na kraju sam ipak odlučio zaigrati igru čekanja i ponovno uzeti GTX 980. Prevaga je bila razlika u cijeni od oko 1500 kuna i činjenica da čak ni GTX 980 Ti, koja je oko 30 % jača od "obične" GTX 980, opet nije dovoljna za 60 + fps gaming na UHD rezoluciji bez značajnijih kompromisa. 

G1 Gaming verzija od Gigabyte-a radi na 1380 MHz pod gpu boost-om (1228 MHz base/1329 MHz boost) što znači da je brža od referentne nekih 100-tinjak MHz i to se poprilično osjeti. Treba imati na umu i to da je od izlaska GTX 9xx serije prošlo točno godinu dana i driveri su već poprilično ispeglani tako da je i to donijelo određen porast performansi.

Moram priznati da me Gigabyte ugodno iznenadio kvalitetom izrade (kućište hladnjaka je kompletno metalno i kartica djeluje kao da je isklesana iz jednog komada granita, a tu je i backplate koji je prisutan ponajviše kako bi riješio čest problem kod Gigabyte-ovih kartica s masivnim Windforce hladnjacima - savijanje) i poslovično odličnim hlađenjem koje je predimenzionirano jer je predviđeno za puno veći i topliji GM200 čip. Nakon sat vremena Witchera 3 najviša zabilježena temperatura je bila 72 stupnja, i to u jednom kratkom trenutku za vrijeme intenzivne borbe, dok je većinu vremena bila između 66-69 stupnjeva. No, ono što je meni trenutno puno važnije od niskih temperatura je razina buke ventilatora (pošto držim kućište na stolu kojih 50-ak centimetara od svog boljeg, lijevog uha), a ona je nepostojeća. Svaka čast Gigabyte-u na odličnom poslu i Nvidia-i na Maxwell arhitekturi.

Coil whine, koji je više pravilo nego iznimka u GTX 9xx seriji prisutan je nenametljivo i jedva primjetno u izbornicima igara bez zaključanog fps-a i to kada je isti debelo preko 200. 

Pri ruci imam jednu R9 290x pa sam nabrzinu odvrtio nekoliko testova, čisto da vidim kako se vremešni "havaji" nose s godinu dana mlađim Maxwellom.

Konfiguracija pod "Moj PC"

Gigabyte GTX 980 G1 Gaming : 1367-1380 MHz/1752 MHz

ASUS R9 290X Matrix Platinum: 1050 MHz/1350 MHz

Driveri: GTX 980 - GeForce 355.98 WHQL; R9 290X - AMD Catalyst™ 15.7.1

3D Mark 11:

​R9 290X: 13411 (graphics score: 16474) 

GTX 980: 14752 (graphics score: 19408) 

3D Mark Fire Strike:

R9 290X: 10438 (graphics score: 12108)

GTX 980: 11975 (graphics score: 14098)

3D Mark Fire Strike Extreme:

R9 290X: 5217 (graphics score: 5460)

GTX 980: 6182 (graphics score: 6508)

Unigine Valley - Extreme HD:

R9 290X: 2823 (67.5 fps)

GTX 980: 2985 (71.3 fps)

Unigine Valley - 1440p, 4xAA:

R9 290X: 2075 (49.6 fps)

GTX 980: 2259 (54.0 fps)

Unigine Valley - 2160p, 0xAA:

R9 290X: 1178 (28.2 fps)

GTX 980: 1509 (36.1 fps)

Metro LL - 1080p, DX11, SSAA off, PhysX disabled:

R9 290X: 66.6 fps

GTX 980: 92 fps

Metro LL - 1440p, DX11, SSAA off, PhysX disabled:

R9 290X: 47.3 fps

GTX 980: 67 fps

Metro LL - 2160p, DX11, SSAA off, PhysX disabled:

R9 290X: 25.9 fps

GTX 980: 36 fps

Toliko zasada, ako nekoga zanima mogu odvrtiti još testova dok je R9 290X još kod mene.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Moj PC  
15 0 hvala 9
14 godina

Svaka čast na trudu . Kad ti je već hardware tu odvrti još koji test da bude šira baza podataka ako ti se da.

13 godina
neaktivan

Hvala kolega, budem preko vikenda dodao još nekoliko testova, teško da ću prije uhvatit vremena.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
17 godina

Svaka cast na reci...ali posto nisam upoznat sa tvojim grafama sto je bilo da si opet uzeo 980 ,tj. Kad si imao ovu prijasnju , koliko dugo i zasto si je prodao :-)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 11:19 (4mal).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice