Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 938.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Gtx 9xx Club

Da se pridružim klubu, pala je Asus gtx970 strix..

Uhh, koje olakšanje, nema više igranja na integrirki:D

Vidim temp grafe 50c kod surfanja, kaj se ventovi ne bi trebali vrtit na njoj, kolko vidim ventovi se ne vrte?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 9:53 (zvonac).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Asus ti kao i MSI ima zero vents do nekih 60c ili tako nesto.Znaci radi ti pasivno kod surfanja,filmova,manje zahtijevnih igara itd...

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
zagy15061984 kaže...

980ti radi na visem stock taktu od titana x. stavi titana x na 1550 mhz pa ces vidjet razliku.. ako te zanima razlika odvrim ti malo benceva . vidjet ces sto znaci titan x na visim rezama (1440p posto nju koristim)

Apsolutno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

I ja zaboravio napomenuti. Kod mene pala Gigabyteova GTX 970 G1 Gaming, trenutno ju koristim u ovoj krami sto mozete vidjeti na mom profilu umjesto prijasnje GTX 650 Ti :)

Sredinom iduceg mjeseca uzimam ostatak komponenti, uzeo sam zasad jos Asus Z170-A maticnu, a dvoumim se izmedu i5 6600K i i7 6700K.

Cisto gamerski gledano, i5 bi trebao biti dostatan, ali ne znam kakva ce biti situacija sa DX12. A jedna stvar sto me vuce prema i7 je to da ga vjerojatno necu morati mijenjati godinama.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

uzmi i7

Moj PC  
5 1 hvala 1
12 godina
Gtx 9xx Club

i7 nema smisla za gaming 

tj omjer ulozeno dobiveno se ne isplati

bolje uzeti i5

a i sa DX12 CPU vise nece biti toliko ogranicavajuci faktor u igrama..

Moj PC  
3 5 hvala 1
14 godina

i7 ftw.

14 godina
Gtx 9xx Club

Ako se ima novaca onda svakako bez puno razmišljanja uzeti I7 tu nema dvojbe.

Unlock The Power Within | Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Zar nisu Titan X samo referentnog dizajna tojest nemogu niti postojat ovakve custom nabrijane varijante grafa u slucaju Titana?....

Postoji ih nekoliko, ali vlasnici Titana uglavnom sami ugrađuju vodena hlađenja jer imaju custom hlađenja. To nije kartica za prosječne konfiguracijem, 980Ti jest.

ansha kaže...

Tocno, al Tonci ima Titan X pa nije najobjektivniji...

Kakve to veze ima? 

chaselol kaže...

Pa kad ih gledas "head to head" sta i koja kartica nudi, ocigledno je da TitatX ima jaci hardver i duplo vise memorije, ali nekako u igrama 980Ti izgleda bolja kartica, sve i jedan bench ako smijem reci da odnosi 980ti? Jel mozda kolicina memorije ta koja "usporava" Titana ili sta u ovom slucaju?

Priča TitanaX i 980Ti je ovakva (i svakog čipa danas): imaš GM200 čip koji se proizvodi u tvornici. Čipovi imaju različitu kvalitetu kad su proizvedeni. Neki čipovi su super, neki manje, neki bitno lošiji. Kad je čip osjetno lošiji od onoga što se traži za proizvod, dakle kad ne može raditi u TitanuX, onda se najlošiji elementi čipa isključe hardverski ili softverski (firmware) i prepakiraju u kartice niže snage, s manjim zahtjevima.

Na primjer: serija čipova je izašla s neupotrebljivih 45 jezgara od minimalnih 3072 za specifikaciju TitanaX, druga serija s neupotrebljivih 140 itd. Sve te serije čipova su neupotrebljive za TitanX, ali su zato i dalje dobre ako smanjiš zahtjeve pa napraviš proizvod 980Ti koji ima 2816 jezgara i onda možeš prodati i lošije čipove.

TitanX ima 3072/192/96 jezgre/tu/rop a 980Ti ima 2816/176/96. To znači da je proizvodni proces takav da najviše defekata (očekivano) imaju "CUDA jezgre" i teksturne jedinice, a ROP-ovi su OK i gotovo uvijek ih se nađe dovoljno funkcionalnih za 96. 

Cijena TitanaX je visoka. VRAM je u pravilu jako skup. Da bi se 980Ti spustio cijenom, potrebno je rezati i VRAM, a kako je većini igrača 6GB i više nego dovoljno, spaja se "ugodno s korisnim" jer će upola manje memorije biti i strujno manje zahtjevno, a i hlađenje je nešto lakše jer se kartica neće toliko grijati sa stražnje strane gdje TitanX ima dio VRAM čipova.

Kako je 980Ti jeftiniji (znatno, zbog VRAM-a) može se jeftino prodavati trećim proizvođačima i tako im omogućiti da stave najbolju regulaciju napona, najbolje napajanje, najbolje hlađenje i sl. Kad kupiš TitanX on te košta $999. Vodeni blok i cijevi su još oko$150 (ako već imaš sustav). Razlika u cijeni je nebitna 1000 ili 1100 entuzijastima je svejedno. Također, overclockeri koriste i bolje napajanje kao recimo: http://www.computershopper.com/computex-2014/computex-2014-first-looks-new-motherboards-from-asus-biostar-and-gigabyte/gigabyte-g-power-board-a-video-card-power-stabilizer

To izlazi iz okvira normalnih entuzijasta, ali spada u cjenovni razred onih koji su voljni time se zezati. Takve modifikacije omogućuju overclock TitanaX i na 2GHz (i 980Ti također, naravno).

E sad. Gdje je prednost TitanaX? Veći broj jezgara i teksturnih jedinica direktno je bolji za performanse i to točno linearno u odnosu na 980Ti. Razlika u jezgrama i u TU je ~10%, razlika u ROP-ovima manja, ali u prosjeku na istom taktu TitanX će uvijek biti brži oko 6% (9%+9%+0% razlike /3) - varijabilno o tome kojoj namjeni je što važnije, odnosno gdje je usko grlo. 

Razlika na stocku definitivno nije vrijedna razlike u cijeni za 95% igrača. 

U overclocku, osim kvalitete čipa, ulogu ima i napon. ASIC govori nešto o tome, odnosno ukratko "curenje napona". Veći ASIC znači manje napone za definirani takt, a manji obrnuto. Kod zračnog overclocka bit će ti bolji veći ASICQ, a kod vodenog manji zato što se kartice različito ponašaju s naponom. Naravno, to je samo jedna od stavki, jer kvaliteta čipa općenito igra veliku ulogu (i VRM-a i sl.).

980Ti je izdan referentno na istom taktu kao i TitanX. Razlika je u tome koliko će kartice overclockati proizvođač. Jako overclockane kartice su i skuplje. Recimo, EVGA 980Ti KiNGPiN ovisno o ASICQ (LOL; znaju kako musti lovu) košta od 850 do 1050 dolara (ili eura), a u startu su overclockane na 1203MHz, odnosno 20,03%. Fora je u tome da možda imaju bolje napajanje i sigurno imaju bolje defaultno hlađenje.

U čemu je fora? - U tome da bez gnjavaže dobiješ jeftiniju karticu, sporiju samo 5% s boljim hlađenjem. K tome je u cijeni ugrađen i trud overclocka bez da si išta taknuo. TitanX u pravilu dolazi overclockan oko 13% (EVGA SC) ili 15% za vodu. U pravilu može se bez ikakvih problema na zraku overclockati za oko 20%. Za veći overclock treba ti dodatno hlađenje (recimo Accelero IV) za nekih 30%, a sve više od toga traži vodu i tu je granica kvaliteta čipa, napajanja i sl.

Općenito, lutrija je što ćeš dobiti, a razlika 980Ti i TitanX bitna je samo onima koji se igraju na 4K ili više (memorija, ekstremniji overclock i sl.) dok je za većinu igrača tvornički overclockana kartica daleko manje gnjavaže za bitno manje novca.

Jedini problem koji vidim je što se u testovima i recenzijama često koriste "trikovi". Uspoređuju se jako overclockane 980Ti sa stock TitanX ili FuryX i sl. čak i ignorirajući bitnu razliku u cijeni.

Nedavno je otkriven i relativno jednostavan način da se Fury karticama otključa manje ili više elemenata ususret FuryX kartici. Iz istih razloga proizvodnje kakvi vrijede za TitanX i 980Ti, samo što je kod AMD-a moguće provjeriti koji elementi su dobri, a koji ne i otključati ih. Bez obzira valjaju li neki, bit će isključeni na kartici da zadovolje specifikaciju. Da žele, proizvođači mogu proizvoditi kartice s varijabilnim brojem otključanih elemenata, ovisno o kvaliteti čipova. No to je jako komplicirano za prodaju, marketing....

P.S. Nažalost, mislim da ne postoji način za 980Ti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 13:08 (Tonči).
16 godina
Gtx 9xx Club

Dali mogu u svoju konfu ubaciti gtx 970 ili je to malo prejeka grafa za moj procesor?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
goodie kaže...

Dali mogu u svoju konfu ubaciti gtx 970 ili je to malo prejeka grafa za moj procesor?

Možeš.

BTW - Dobio sam kod za MGS V na Asus stranici!

12 godina
Gtx 9xx Club

Dali se taj kod moze ikako dobit i za MSI....kupio sam ju prije neznam...mjesec mjesec i pola...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Mene isto zanima, trebala bi doc iduci tjedan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
buljo781 kaže...

i7 ftw.

i7 za gtx970..

platit ce 1000kn vise za procesor s kojim ce dobiti mozda 2FPSa vise

sa i5 6600K sigurno nece imati nikakav bottleneck (niti bi ga imao sa puno jeftinijim i5icama) + moze se overclockati ako bas bude potrebe

no ajd, i7 ftw ima se moze se

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

pitaj anshu dal ima smisla, i on se kunuo majkom da je i7 "useless", gle ga sad oci mu se sjaje kao u malo djete kad vidi sisu...

poanta, ak imas para uzmi najjaci moguci cpu(izuzetak 6-8 jezgrasa) i miran si 5g, evo frend  ima 2600k uzeo ga prije 4g radi na 4,7ghz od prvog dana, onda ga je platio 1800kn nakon 4g "izgubit" ce cca 500kn da ga sad ide prodavati( a nebude:)...sve ti je jasno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 15:09 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
Fanu kaže...
buljo781 kaže...

i7 ftw.

i7 za gtx970..

platit ce 1000kn vise za procesor s kojim ce dobiti mozda 2FPSa vise

sa i5 6600K sigurno nece imati nikakav bottleneck (niti bi ga imao sa puno jeftinijim i5icama) + moze se overclockati ako bas bude potrebe

no ajd, i7 ftw ima se moze se

Kao osoba koja ima GTX 970 i i5 overclockan, ja glasam za i7. Gdje god da CPU treba izać do izražaja, i5 nije dovoljan za 970. DX12 će napravit još veću razliku među i5 i i7 jer je napravljen da koristi sve dostupne jezgre, a i7 ih ima duplo. Za future proofing, i7.

16 godina
Gtx 9xx Club

znam da je off topic ali imam kupca, a neznam koliko da tražim.

za koliko novaca mogu prodati moju grafu?

Msi gtx 580 lightning extreme

Sreća je put, a ne odredište.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 16:44 (goodie).
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Ako imas para uvjek je bolje uzet i7 a ako imas ogranicen budzet mogu ti kao vlasnik kombinacije i5+970 rec da jos nisam naisao na igru gdje bi nastao botleneck.

Uvjek ce prije pokleknut moj GPU nego CPU na 1080p rezi......naravno govorim o 60 fps gameplayu.Kako je u nekim drugim scenarijima nemogu govorit iz vlastitog iskustva ali igre tipa GTA5,Witcher 3,Dying Light,Dragon Age I,COD itd itd itd tu je ovaj overclockani i5 savrseno obavio svoj posao.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
goodie kaže...

znam da je off topic ali imam kupca, a neznam koliko da tražim.

za koliko novaca mogu prodati moju grafu?

Msi gtx 580 lightning extreme

Generalno sada malo mozes da dobijes za GTX580 iako neki gameri koriste takve karte jos uvek.

Ja mogu referentnu ne bi dao ne znam zasta.

Ja imam EVGA 580 referentni model sa EVGA PCB ne NVIDIA, i sa high flow bracket, nazad, AR verzija.

Ona je dolazila sa 10 god garancije, solidno se i klokuje sa 100mV radi na kloku 580 Classified ULTRA, to je najvisi 580 klok, 900MHz.

Nizasta je ne bi prodao, jos je originalni BIOS u njoj, skoro nova, sluzi kao backup karta.

To je poslednji GeForce sa IHSom preko grafickog procesora i poslednji GeForce koji se klokovao normalno, bez boosta.

Ovakve su, znaci kada ih vidi neko sa strane ne moze iz ruke ispostiti, po pola sata je gledaju, mnogo lepa karta...Samsung Video memorija.

A kada bi je prodavao mogao bi da dobijem 80-100e. Za te pare radije je cuvam jer ako se nesto desi dok se kupi nova sa njom mozes 60% igara igrati na Maximum starijih i time ubiti vreme dok dodje nova.

16 godina
Gtx 9xx Club

Slazem se sa stipanom, evo ova moja, za današnje pojmove stara raga, sasvim uredno drži 290-tku, a kupija sam

je prije ravno 6 godina. Meni je taman vrime za novu i7-cu. Uff, da je soldi, nebi se puno mislija.

kikolo
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

jedan i7 skylake bi dobro sjeo,jelda ;-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

jedan i7 skylake bi dobro sjeo,jelda ;-)

Kome ne bi :)

16 godina
Gtx 9xx Club

Ko budali triska.  Vec bi ga ja uzeo, al iman trenutno vaznijih stvari, nakon dugogodišnjeg studiranja, čitaj linosti,

osta samo zavrsni na pomorskom i matrikula, pa pravac brod. E, onda cu se bogami isprsit.

kikolo
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kaj znaci nitko nezna kako dobit od MSI key za metal gear solid?

Ja se javio MSI nakon registracije, oni mi rekli da se javim prodavacu, prodavac rekao da ce kontaktirati dobavljaca (Asbis) pa mi javiti, a nvidia mi eskalirala support ticket u level 2 kad sam ih molio da mi daju key, iako su mi rekli da je to do prodavaca.

Mamicu im svima, das 350 eura, i onda jos moras moljakat okolo za cd-key kojih oni imaju beskonacan broj..

edit: i da napomenem, max overclock moje MSI 4g gtx970 1544.5/8000. preko toga zahtjeva custom bios koji dozvoljava veci napon neko stock bios preko afterburnera, a ne bi bas htio ju tak przit.

na stock voltage ide do 1519/8000, dakle nema bas previse smisla dodavati max voltazu stock biosa za jos 25mhz jezgre.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.8.2015 21:54 (monkeybrain).

2 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

U kojoj si trgovini kupio svoju grafu?Ja u ponedeljak zovem IQ centar da vidim kakva je situacija....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam uzeo u M computers, jucer sam se javio vlasniku, i rekao je da je poslao mail asbisu. pred kraj dana jucer mi je javio da jos ceka odgovor, i to je sve sto znam za sad.

14 godina
Gtx 9xx Club

To vrijedi samo za kartice kupljene od sad pa nadalje ili kako? Imam li pravo na nešto ako je grafička kupljena prije 3-4 mjeseca, ali nisam uz nju dobio nijednu free igru?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Isprike sto ponovno pitam isto, ali prosli put mi nitko nije odgovorio a na internetu nailazim na kontradikcije.

Da li je istina da ne mogu podizat napon na grafickoj (Asus Strix GTX 970)  preko programa poput MSI Afterburner? Jer kad ga podignem i zakljucam postavke, sve se podesi kako sam namjestio ali napon i dalje ostaje isti pri 99% gpu loada, tocnije 1.2V, na senzoru ocitanom kroz GPU-Z.

Htio bih se malo igrati s time a ne znam kako jer na netu vecinom pise da novije graficke ne daju da im softver mijenja napon vec treba pristupiti drukcije? A ovdje u temi ljudi pisu da su uredno digli napon tim OC programcicima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PaleSamNaSvijetu kaže...

Isprike sto ponovno pitam isto, ali prosli put mi nitko nije odgovorio a na internetu nailazim na kontradikcije.

Da li je istina da ne mogu podizat napon na grafickoj (Asus Strix GTX 970)  preko programa poput MSI Afterburner? Jer kad ga podignem i zakljucam postavke, sve se podesi kako sam namjestio ali napon i dalje ostaje isti pri 99% gpu loada, tocnije 1.2V, na senzoru ocitanom kroz GPU-Z.

Htio bih se malo igrati s time a ne znam kako jer na netu vecinom pise da novije graficke ne daju da im softver mijenja napon vec treba pristupiti drukcije? A ovdje u temi ljudi pisu da su uredno digli napon tim OC programcicima.

Mozes podici napon preko MSI AB, ali samo nesto sitno. Za "pravo" dizanje napona treba ti custom bios.

14 godina
Gtx 9xx Club

Kupio sam Inno3D GTX 960 u Centriu prije nekih 10ak dana i nisam dobio ništa u kutiji vezano za Phantom Pain, šta mislite jel ima nade da dobijem kod, šta mi preporucate da radim, da šaljem mail direktno Nvidiji ili na Inno3D?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice