Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 959.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Gtx 9xx Club
MEGATAMA kaže...
Zato jer mu gtx 780ti nece prikazivat 4gb vrama u igrama i igre to nece niti pokusat koristit i stvarat probleme,jasnije?Jedino rijesenje za gtx 970 je ogranicit vram na 3,5 ili 3gb posto izgleda da vec iznad 3gb krece cudno ponasanje grafe a u tom slucaju imas VS gtx780ti koja ima podjednak vram i primjetno je jaca.

ti i dalje ne razumijes poantu onog sto ti ja pokusavam objasniti, pa krenimo od pocetka

GTX 970 košta 3.169,00kn

GTX 780 košta 4.599,00kn

Razlika:       1.430,00kn

nadalje, osim što si platio 1430kn više GPU, dobio si graficku koja radi 5% brže, tehnički imaju isto vram-a, više se grije, više troši, a s vremenom ce GTX 970 biti softverski ispeglana da radi isto na 3GB rama.

Razumijes sada?

edit: uzeo sam random Links, vjerujem da postoje dućani gdje je manja ta razlika, ali je i dalje velika razlika!

edit2: tek sam sada primjetio da pričaš od gtx780ti, ispada da je još gore.. i očito je da nisi vidio ni jednu ni drugu grafu u svom životu

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 11:39 (Rasho).
12 godina
Gtx 9xx Club

Rasho cjena koju si naveo je prikladnija za gtx 780ti model a ne cistu 780 i to govoprim za nase trgovine vani je jos povoljnije a dosta vas kupuje vani.

EDIT:Cjena koju si naveo za gtx 780 je kod nas normalna za gtx 780ti,kraj rasprave sa tobom trolaj nekoga drugog.Hvala

EDIT2:

http://edigital.hr/nvidia/asus-gtx780ti-dc2-3gd5-3gb-videokartya-p443911.html 3445KN!

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 11:43 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Zato jer mu gtx 780ti nece prikazivat 4gb vrama u igrama i igre to nece niti pokusat koristit i stvarat probleme,jasnije?Jedino rijesenje za gtx 970 je ogranicit vram na 3,5 ili 3gb posto izgleda da vec iznad 3gb krece cudno ponasanje grafe a u tom slucaju imas VS gtx780ti koja ima podjednak vram i primjetno je jaca.

Tonci to sto si ti imao priliku igrat na raznim konfama ocito ti ne znaci bas nista kao sto ne znaci niti recenzentima hardvera koji su se vec poceli opravdavat zasto nisu "prijavili" problematicno ponasanje grafe u navedenim uvjetima.

Ukratko,recenzije vise ne vrijede niti lipe,proizvodjac hardvera ili izdavac igre odredjuje sto ce se pisat za koji proizvod.Na svu srecu postoje forumi ;)

Ne razumijem komentar. Dakle, što tebi točno smeta kod kartica koje nemaš? Ja imam čak dvije. Mogu ih vratiti kad hoću za u lipu isti iznos koji sam platio sada ili za godinu dana, svejedno.

S obzirom da me nitko ne plaća iz Nvidije niti mi je bitno koja je marka kartice, ja ti fino kažem iz osobnog iskustva gdje ostatak mašine nije bottleneck, da kartice nemaju problema s performansama baš nigdje gdje se mogu koristiti. Koliko vidim po svemu, ekipa se žali na 4K i neke bijesne postavke koje ionako čine igre neigrivima. 

Spomenut je Shadow of Mordor - nemam problema čak ni na 7K rezoluciji (6880x2880). Netko je tu spomenuo AC Unity i trzanje na 1080. Ja ga nemam ni na 1440. Imaš moj video gdje se na 3440x1440 i 1920x1080 vrti AC Unity na 3,7GB VRAM-a i ide savršeno glatko. Dakle, ako meni ide savršeno glatko, znači da problem nije u karticama ni njihovom VRAM-u. 

4GB je ostavljeno na 970 isključivo zbog bandwidtha memorije i rasporeda modula. Realno, kartica za taj segment ni ne treba više od 3GB, ali bi izgubili bandwidth da su drugačije dizajnirali karticu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 12:14 (Tonči).
13 godina
Gtx 9xx Club

Kazem ja prevelik je hype za tom 9xx serijom, navalili svi ko mutavi da kupuju odma kad je izasla a sad prc dobili poluproizvod.

780 je tata i dalje

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 9 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

"Mogu ih vratiti kad hoću za u lipu isti iznos koji sam platio sada ili za godinu dana, svejedno."

Ako mogu pitat jel ti to imaš veze neke pa ti rade mimo procedura ili ?? 

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ovo je sinoć testirano pa sam uploadao, pa evo, za one koje zanima, testirano DRS-om na 6720x2880 High, Shadow of Mordor:

itomic009 kaže... 

Ako mogu pitat jel ti to imaš veze neke pa ti rade mimo procedura ili ?? 

Ne, nego sam radio GPGPU na jednom projektu nekad i povremeno uskočim savjetom i sl. pa imam priliku uzeti što hoću s dobrim popustima (preko 50%). Mora biti Nvidia ili njihov partner jer s njima imaju dogovor (neka vrsta bulk kupovine). Tako da te kartice stalno cirkuliraju, a kad se vrate uvijek ima netko kome treba baš svaka. Jedino me masno košta poštarina jer mora ići kurirom. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 13:28 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rasho kaže...
MEGATAMA kaže...

ti i dalje ne razumijes poantu onog sto ti ja pokusavam objasniti, pa krenimo od pocetka

GTX 970 košta 3.169,00kn

GTX 780 košta 4.599,00kn

Razlika:       1.430,00kn

nadalje, osim što si platio 1430kn više GPU, dobio si graficku koja radi 5% brže, tehnički imaju isto vram-a, više se grije, više troši, a s vremenom ce GTX 970 biti softverski ispeglana da radi isto na 3GB rama.

Razumijes sada?

edit: uzeo sam random Links, vjerujem da postoje dućani gdje je manja ta razlika, ali je i dalje velika razlika!

edit2: tek sam sada primjetio da pričaš od gtx780ti, ispada da je još gore.. i očito je da nisi vidio ni jednu ni drugu grafu u svom životu

već sam ti postavio pitanje ali možda nisi vidio post

u čemu je problem tih 10 stupnjeva više pri radnoj temperaturi i što troši 100W više? daj malo pojasni

ja mislim da oni neće uspjet softwareski popravit GTX970 kao što si naveo

a links je najgori mogući dućan za usporedbu odnosa cjena

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.E995B49A-466C-40F8-BAA9-AB832A32F2CE.aspx  - evo random link za 780 a ima ih i jeftinijih - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=GTX780

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 13:51 (Kamikaza1600vti).
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Razumijem zasšto ste svi vlasnici Gtx 970 popi zdili....  i ja imam istu. Ali gledajte uz najbolju volju ako je to sve zaista tako - vecina as če tesko doci do potrošnje iznad 3 gb kad bude trebalo iznad 3,5 gb davno cemo svi imati neku drugu generaciju sa nekim drugim nevoljama. 

Nije da sam lijen - samo nevolim smetati
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Prvo ispravak navodka, GTX 780 je +15°C (minimalno) toplija u loadu.

Planirao sam raditi SLI, kada bih stavio 2 GTX 780, ona gornja bi mi radila tijekom gaminga na 100°C. Druga stvar je ta što GTX 970 u svim testovima ubija GTX 780 u pojam, te kada sam ju nabavljao, bila je ogromna razlika u cijeni (GTX 970 puno jeftinija).

Drugo, 2* GTX 780 troši onda 200W više, što i nije neka velika brojka, ali zašto plaćati dodatno struju, ako nije potrebno. Zar ne?

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rasho kaže...

Planirao sam raditi SLI, kada bih stavio 2 GTX 780, ona gornja bi mi radila tijekom gaminga na 100°C. Druga stvar je ta što GTX 970 u svim testovima ubija GTX 780 u pojam, te kada sam ju nabavljao, bila je ogromna razlika u cijeni (GTX 970 puno jeftinija).

Drugo, 2* GTX 780 troši onda 200W više, što i nije neka velika brojka, ali zašto plaćati dodatno struju, ako nije potrebno. Zar ne?

ok, ako uzmeš referentne 780tke za SLI mislim da sigurno ne bi bilo 100 stupnjeva gornja kartica, a 200W više torši samo u gamingu i ako neigraš po 8h dnevno na godinu dana struje sigurno s 200W neš uštedit neku svotu novaca

upravu si što se tiče cjene, bila je velika razlika, ali sad se može nać 780tki za ok cjenu

14 godina

Ako ti je GPU na 100C onda ti ne valja hladnjak. GTX 780 ne troši baš 100W više u loadu. Ipak je to nešto manje . Digla se halabuka oko ovog i to s pravom ali mislim da se ništa od reklamacija (osim u smislu da si kupio prije manje od 14 dana) jer se nam tu nikakve osnove za žaliti da je grafa neispravna il itako nešto. Grafa radi kako su je i napravili a sad što su ljudi očekivali nešto drugo je drugi par opanaka.

P.S. GTX 970 nije puno brža uopće od GTX 780 a niti se bolje clocka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 14:16 (itomic009).
16 godina
Rasho kaže...

Dušo draga, ni 770, a bogami ni 780 (moja bivša kartica) nisu radile preko 80c jer je su napravljene na način da kad udari 80c kartica throttla (čitaj: spušta takt da bi održala temperaturu).

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

@Rasho

mislim nemoj me krivo shvatit, pokusavam samo reci da ako vec ne mozes ostvariti 970 SLI jer jbg 970 ima problem koji ima, 780 je u tom slucaju bolja opcija ako je cjena tu negdje, bez obzira na vecu potrosnju i temp. barem radi kako treba odnosno zbog navedenog problema sa 970 cak radi i bolje

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Zašto uopće raspravljate o 780? 970 je bolja kartica i od 780Ti, a kamoli 780. 

Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
Kamikaza1600vti kaže...

@Rasho

mislim nemoj me krivo shvatit, pokusavam samo reci da ako vec ne mozes ostvariti 970 SLI jer jbg 970 ima problem koji ima, 780 je u tom slucaju bolja opcija ako je cjena tu negdje, bez obzira na vecu potrosnju i temp. barem radi kako treba odnosno zbog navedenog problema sa 970 cak radi i bolje

jbg, ali mi to znamo sada.. nije nitko znao kada sam kupovao sebi grafu.. onda kada sam kupovao mi se činila da je 970 bolja opcija za SLI, dok se nisu ovi problemi otkrili.. sada neznam ni sam sta je bolje

17 godina

cekamo testove ko ozeblo sunce 

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ispričat ću vam svoju priču. Kao što se svaki dan prije škole tuširam, i danas sam se krenuo otuširat, običaj mi je prije tuširanja obavit veliku nuždu, da ne moram drhtat u školi, i sjednem ja danas na školjku, kad ono ne ide, i ne ide i ne ide, a osjetim ima materijala u meni. I kroz glavu mi prođe ta sva zbrka oko 3GB VRAM-a i GTX 970 koju i ja osobno imam, u roku 10 sekundi je samo krenulo iz mene. Coincidence? I think not.

Taj problem sa VRAM-om mi ne predstavlja problem što se tiče gaminga, sve što sam do sad igrao, radilo je kako spada (sa tim da igram na 1080p a ne 4K), osim onih katastrofalno optimiziranih igara (Unity, FC4 dok nisu patchevi popeglali stvar). Mene u ovoj priči najviše smeta to što je Nvidia lagala, i prodala nam govno pod čokoladu, da izvinite na izrazu. Da su odmah od početka stavili da je grafička 3.5GB, opet bi ju kupio, pa i da je 3GB, opet bi kupio. To im stvarno nije trebalo. I bio sam uzbuđen što ću bit dio "zelenog tabora", sad zapravo vidim da je svima njima do zarade, fućka se njima za kupce.

Moj PC  
12 1 hvala 1
14 godina

" I bio sam uzbuđen što ću bit dio "zelenog tabora", sad zapravo vidim da je svima njima do zarade, fućka se njima za kupce."

Dobro došao u realnost .

13 godina
neaktivan

Nije da bih to sad napravio, al što mislite, jel bi se dalo reklamirat 970 kod ovih naših lopova ?

17 godina
AngryBird kaže...

Nije da bih to sad napravio, al što mislite, jel bi se dalo reklamirat 970 kod ovih naših lopova ?

Jedino ako imas coil whine onda da,zbog rama kontam da 99.99% ako ne i 100% trgovina ti nece odobriti.

Mexx
15 godina
Gtx 9xx Club

Jel ko probo " dying lights " , na gigabyte 970 nekako mi se cini jako velik fps drop sa 60 odjednom na 28-30 ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
andrej01114699 kaže...

(sa tim da igram na 1080p a ne 4K)

970 nije grafa za 4k, ako ti je do 4k gaminga uzmes 980 ili nesto jace, ljudi zive u zabludi misleci da je 970 dovoljna za 4k

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Kolega, krivo si me shvatio. Ne navodim ja da je GTX 970 za 4K gaming, nego sam pročitao da se taj problem sa VRAM-om češće javlja kod većih rezolucija, zato sam naveo da igram na 1080p i da je možda to razlog što još nisam imao problema sa VRAM-om.

12 godina
psihoroba kaže...

Jel ko probo " dying lights " , na gigabyte 970 nekako mi se cini jako velik fps drop sa 60 odjednom na 28-30 ...

Igra ti ide preko 3gb vrama na 1080p ako nafrljis postavke pa ti je mozda to uzrok,ili si mozda dosao u detaljniji dio igre ali to je preogroman drop za takvu situaciju.....osim ako je igra kompletno neoptimizirana.

17 godina
Gtx 9xx Club
zbilja se nisam nadao da če tako nekaj nvidia napravit sa 970 u vezi rama, kolko sam čitao nekak zo budu sfixali.
kod mene se i dalje vrte dve 660 i prezadovolajn sam, jedina stvar koja me muči, nije da me muči neg mi nije jasno zbog čega se to dešava, na gornjoj jedan vent ne radi tek se pali kad pređe 85 okretaja, obje su msi tf , nešto mi zvoni da bi se to dalo riješetit novim biosom, ne prehrijava se niti ništa sve u granicama normale, ne koristim afterburner tak da sve po defoltu, temperature na obje ne prelaze 86-7 stupnjeva što je ok, jer su deklarirane na 96 čini mi se, ak neko zna riješit taj problm molio bi da mi pojasni može i na pp da ne spamamo 9xx temu.
ispričavam se na offtopicu, al jedino tak mogu skrenut pažnju na seriju 6 je je 9 in.
hvala na razumjevanju :)
mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
andrej01114699 kaže...

(sa tim da igram na 1080p a ne 4K)

970 nije grafa za 4k, ako ti je do 4k gaminga uzmes 980 ili nesto jace, ljudi zive u zabludi misleci da je 970 dovoljna za 4k

Mislis 2 x 980?

15 godina
MEGATAMA kaže...
psihoroba kaže...

Igra ti ide preko 3gb vrama na 1080p ako nafrljis postavke pa ti je mozda to uzrok,ili si mozda dosao u detaljniji dio igre ali to je preogroman drop za takvu situaciju.....osim ako je igra kompletno neoptimizirana.

Na kraju sam ipak nasao da je do njih -.-' 
http://gamingsofar.com/dying-light-pc-crashes-low-fps-stuttering-sli-issues-black-screen-and-fixes/

17 godina
Gtx 9xx Club

Opet prica o 4k ... 970 SLI je taman za 4k ako se makne aa na stocku a kod kloka to postaje stabilnije a negdje i lock...

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

LoL

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice