Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 957.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Gtx 9xx Club
ansha kaže...
iMik kaže...
ansha kaže

Ne vidim kojom logikom. Ako su r9 280ke oko 1650kn, onda ovo sigurno treba kostat bar 150kn vise s obzirom da je malo brza, dosta manje trosi, a i nvidia je pa ce se i nesto bolje prodat polovna.

960 gtx je zamjena za 660 gtx, s tim da ima 128-bit sabirnicu što još pojeftinjuje proizvodnju. Kupnja dvije za sli je potpuno neisplativa jer je 970 gtx jednako brza kao dvije 960 gtx, s tim da ima 4 gb ram-a i uštediš 1.000 kuna.

Uglavnom Nvidia će zaraditi vjerovatno hrpu novaca zbog prenapuhane cijene.

To sve sta navodis je nebitno, bitne su performanse i cijena konkurentnih proizvoda. Kojom logikom pitam te bi gtx 960 trebao kostat manje od r9 280??

Procitaj malo bolje post pa postavljaj pitanje.

16 godina
Gtx 9xx Club

Kao i obično najbolja recenzija i završna riječ točno u sridu pogađa.Hardocp

Najbolje što su rekli jest da u 2015g gpu s takvom cijenom ne smije imati samo 2gb memorije te joj je to največa mana za nadolazeče igre te da ne stoji ono 60fps na 1080p šta smo i znali da nvidia sapuna. Šta se tiče pobjede nad konkurentom R9 285,dileme nema.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 16:33 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Za 10-20 eura/dolara više se kupi moćnija nereferentna 280x

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

Za 10-20 eura/dolara više se kupi moćnija nereferentna 280x

Ma za iste novce dobiješ safirku dualx R9 280x umjesto palit, inno gtx960 a gdje su još skuplji msi,asus(možda budu cijenom blizu R9 290),uz to još novo neistestirani prvi primjerci koji mogu imat mana.Preskočiti ovu verziju za sada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 17:00 (dery).
17 godina
Gtx 9xx Club

EDIT: Malo sam se zaleteo za HardOCP, uvek zaboravim da oni za svaku karticu stavljaju različite postavke, no radi se o 200MHz overclockovanom primerku. Za review na Hardwareheavenu ostaje ono što sam konstatovao, tamo je njima 760 bila trunku brža u većini testova, mada me sad malo čudi kako je to ispalo. U svakom slučaju, 18 meseci kasnije, sa performansama koje su tu negde kao kartica koju menja, ili prva jača, GTX 960 me nije oduševila.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 17:32 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club
zato jer 960 nije nasljednik 760, nego 660 koja je zasnovana na gk106 čipu, a 960 gm206. 760 je cut down gk104, čipa 670, 680 i 770
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Gtx 9xx Club

Tako jest ali danas gpu sa 128 bit sabirnicom i 2gb vram je jeftiniji za proizvoditi i treba spadat u niži rang stoga imati dosta nižu cijenu. Svaka im čast znaju posal ali neka ohlade malo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia nista pametno ispod 2500kn nije izdala vec 3godine, tocnije samo prate amd od serije 7xxx i izbacuju reciklirane proizvode kao i doticni!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...
ansha kaže...

To sve sta navodis je nebitno, bitne su performanse i cijena konkurentnih proizvoda. Kojom logikom pitam te bi gtx 960 trebao kostat manje od r9 280??

Procitaj malo bolje post pa postavljaj pitanje.

Ne kuzim, objasni mi ?

15 godina
Gtx 9xx Club

Moja greska za post mali predvid.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...

Istina, po meni je isto GTX 960 ipak neisplativa kupnja barem prvih par mjeseci dok se cijene malo ne korigiraju. Recimo da padnu u razinu 200-210 eura bilo bi super za karticu tog ranga (R9 285, GTX 680! (prema testovima), skoro pa stiže i R9 280X/GTX770 u nekim momentima). Nije 960 baš za baciti.

Problem je što do onda već izlazi dio ATI perjanice (navodno), pa treba uzeti u obzir i što oni spremaju.

Koliko god mi je nVidia draga, moguće je da će ATI preuzeti vodstvo - samo ako im kartice budu kucale na 90+c onda mi opet sve to nema smisla. Nema mi goreg nego kad mi kućište kuha, ili kad mi zuji pored uha kao na pisti. Kad budu napravili nešto jako, tiho i hladno onda im skidam kapu. Do onda nVidia n1!

Ma ja se dam kladiti da je ova kartica napravljena maksimalno ekonomično da se stock model proda i sa zaradom i pri 150 $.
Ovo je predprodajna cijena, potražite koliko više su tražili u doba predstavljanja gtx 760. Sad će se presložiti tabori, bez brige. 
Amd će sigurno prilagoditi cijenu svojim modelima, pa će i ovoj pasti potražnja i dućani neće naplaćivati više premium. Malo strpljenja.
Po speckama, nije sve u max fps, ima stvari zbog kojih vrijedi za pristojan rig(HDMI 2.0 standard sa hdcp2.2,H.265 (HEVC) kodiranje i dekodiranje, dobar overclock-do 1,5GhZ, samo jedno dodatno napajanje kroz 6 pina, hladnija unutrašnjost casea itd).
I na kraju citat sa pce: "Prema glasinama, još nas u bliskoj budućnosti očekuju dva Ti modela". Dakle kao što rekoh, sve ovo je
samo zato jer konkurancija još nije odgovorila.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 18:32 (overhaul).
17 godina
itomic009 kaže...

ali mislim da nema smisla da idem sa 384 bitne sabirnice i 3GB vram-a na 128 bitnu i 2GB vram-a. Vidjet ćemo kroz koji mjesec što će AMD predstavit a i zanima me hoće li biti 960 Ti verzije koja bi bila dobra grafa uz recimo 4Gb vram-a.

Ma ni govora. To nije za tebe. Ti serija kažu čeka u pripremi odgovor od konkurencije.
Ovo je kartuša namijenjena srednjem segmentu gamera i čak poslovnom i htpc okruženju i nema smisla za nikoga tko ne namjerava sada
ovih dana upgrade starog sistema sa 3 generacije starije karte srednjeg ili low end segmenta i "gaming na 1680x1050-1920x1080 na high".
Zato ima optimiziranu količinu rama i bus. To je sva poanta. Pa nisu ludi baš pružiti kartu koja će najzahtjevniju igru voziti na ultra na HD.
Kao što kažeš, jedino buni trenutačna cijena, ali to je uvijek tako "nultog dana". Ova kartica će biti jeftinija od
sadašnje cijene gtx 760 (od oko 1600kn) jer je potonja pri izlasku imala cijenu 250$, kao i 660ti i 560ti. To je 50$ više od izlazne 960tke, dakle
ovoj kartici će cijena dolje čim izađe odgovor atija (ili u vidu pojeftinjenja adekvatne konkurentne r9285 ili nove serije u 3. mjesecu), tako da
kad sve sjedne na svoje mjesto(izlazak Ti verzija i nove Atice) ovo će biti neka 1400 kn cijena.
Mislim da ih realno još i muči što je tsmc još uvijek, već godinama na 28nm proizvodnom procesu (ovo je već treća generacija na njemu-od 660ti)
pa im to dosta koči arhitekturu, i cijenu. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.1.2015 18:30 (overhaul).
10 godina
Gtx 9xx Club

Jel itko ima problema sa GPU usageom u igrama sa gtx 970? Sad sam malo gledo dok igram watch dogs i far cry 4 dosta dropa usage, a nebi trebo na ultra settingsima i takvim zahtjevnim naslovima. Malo me to muči sad pa me zanima jel ima itko sličan problem i kako ga rješit da tera 100% konstantno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Zasto je bitno da tera non-stop na 100%? Ako ti je framerate dobar ne opterecuj se time.

Mozes pogledat koliki ti je cpu usage u tim trenutcima da vidis koliko procesor koci. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
ansha kaže...

Zasto je bitno da tera non-stop na 100%? Ako ti je framerate dobar ne opterecuj se time.

Mozes pogledat koliki ti je cpu usage u tim trenutcima da vidis koliko procesor koci. 

Pa da drži usage iznad 90% stalno nebi imo dropova ni u fpsu a zna tipa kod voznje i to zakocit, zato me opterećujue malo. Cpu usage je 80% sve jezgre barem, dakle ne koči baš nešto. Samo me zanimalo kako je drugima i može li se to rješit nekako da drži konstantu.

17 godina
Gtx 9xx Club

Mater im ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Evo dosla Strix i u ADM. Cijena - pravi stinis :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Nemam pojima kaj tu pise. Ugl moja msi 970 gaming, Sh.Of Mordor trosi vise od 3.5 rama. Game over

12 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Evo dosla Strix i u ADM. Cijena - pravi stinis :D

hahaha, pa nisu normalni

toliko bi maksimalno trebala koštati 960ti koje još nema

12 godina
ivanec kaže...

Nemam pojima kaj tu pise. Ugl moja msi 970 gaming, Sh.Of Mordor trosi vise od 3.5 rama. Game over

Nakon 3200mb u slucaju gtx 970 propusnost doslovno ispari dok gtx 980 siba full force do kraja tojest razlika izmedju te dvije grafe je ogromna.

17 godina
Gtx 9xx Club

tako je meni na 3 gige Vrama  pocne trotalt uzas !

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

A možda su ove GTX970 32bitne grafe pa nemože preko 3.5gb

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

ovo bi moglo dati par odgovora

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Baš me zanima kakav je bio minimalni FPS na tom SLI sustavu na 4K. Po tom sad ispada da nije bitna uopće niti količina niti propusnost memorije a to baš i nije tako .

13 godina
Gtx 9xx Club

Sta sad giga salje sve grafe sa 3 venta? :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

ova fora sa limited serijom nije loša

uglavnom dvije 960 mislim da se ne isplate, jedan nije dovoljna

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Sta sad giga salje sve grafe sa 3 venta? :)

izgleda da imaju viška WF3 coolera i backpaltea

kad sam vidio koliko je zapravo malo komponenti na PCBu od MSIa i kad vidiš Windforce G1, pa na taj PCB možeš 3x 960 čipa složit

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 0:52 (Kamikaza1600vti).
17 godina
Gtx 9xx Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice