Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
Tako je to svi cekamo;) ubojicu 280x:), ajmo gtx960 izlazi vise...
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Gtx 9xx Club

tih 8gb ima smisla samo ako će se postavit sli za 4K jer single još nije dorastao tome

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 11:28 (dery).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
dery kaže...

tih 8gb nema smisla jer single gpu još nisu dorasli da vrte fluidno 4K na višim postavkama a kamoli da se uključi još i AA

Itekako ima smisla, ali nažalost ili na sreću, još uvijek ne za igranje. Ove kartice će imati samo dvije vrste kupaca, ljudi koji GPU koriste za 3d vizualizaciju (CUDA) kojima 8gb framebuffer znači jako puno a nemaju novaca za Titan (kao što su bile npr. GTX 580 sa 3GB, ili GTX770 sa 4GB, itd.) - i onda oni drugi koji se vole bahatiti kako imaju 8gb karticu u računalu, a realno od toga koriste 2gb.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn -II- Bnet: Gaap#2615
13 godina
protjeran
Upravo tako, ovim korakom mozda tek za 5 serija unaprijed! Stari nabrijani skyrim,bf4 mi se vrti na 20fps-a @4k, svaka sljedeca generacija donosi barem 5fpsa vise pri istim detaljima...pa se lako izracuna;) crysis3 da ne spominjem ide u jednoznamenkaste brojeve, 4k je prebrzo dosao no sva sreca monitori su preskupi pa nam je svejedno!lp
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Upravo tako, ovim korakom mozda tek za 5 serija unaprijed! Stari nabrijani skyrim,bf4 mi se vrti na 20fps-a @4k, svaka sljedeca generacija donosi barem 5fpsa vise pri istim detaljima...pa se lako izracuna;) crysis3 da ne spominjem ide u jednoznamenkaste brojeve, 4k je prebrzo dosao no sva sreca monitori su preskupi pa nam je svejedno!lp

Ako R390X zaista ne bude izniman i revolucionaran proizvod, neko dulje vrijeme neće se moći na jednoj kartici igrati 4K@60 s max detaljima (BF4 ultra, recimo). Overclockana 780Ti na Ultra 4096x2160 meni daje nekih 35 FPS, a Inno 980 (AirBoss) nekih 42 FPS. I dalje prilično daleko od "zlatnih" 60 frejmova. Nadam se da će 20nm doći brzo (brzo kao u "barem 2016.") i da će to omogućiti bolje čipove da dobijemo barem skok od 30-50% kakav smo imali s GTX-a 580 na GTX 680 koji je skočio s 40nm na 28nm. Ako Nvidia prijeđe na 20nm, očekujem 30%+ skok, što će značiti rast s nekih BF4@Ultra@4K 45 FPS kod najbržih 980 na skoro 60 FPS i time približiti 4K većem dijelu igrača. Eh, sad. Kad će to biti, vjerojatno kraj 2016. s Pascalom. Tu računam i na veliku pomoć DirectX-a 12 i neke iduće generacije Maxwella u 2015.

S obzirom da se baš i ne čini da NVidija i TSMC pregovaraju, bojim se i za tu godinu.

Svakako, prije kraja 2016. 4K ne treba ni razmatrati za jedan GPU. S dva GPU-a se bez problema može igrati već sada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 12:27 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ako R390X zaista ne bude izniman i revolucionaran proizvod, neko dulje vrijeme neće se moći na jednoj kartici igrati 4K@60 s max detaljima (BF4 ultra, recimo). Overclockana 780Ti na Ultra 4096x2160 meni daje nekih 35 FPS, a Inno 980 (AirBoss) nekih 42 FPS. I dalje prilično daleko od "zlatnih" 60 frejmova. Nadam se da će 20nm doći brzo (brzo kao u "barem 2016.") i da će to omogućiti bolje čipove da dobijemo barem skok od 30-50% kakav smo imali s GTX-a 580 na GTX 680 koji je skočio s 40nm na 28nm. Ako Nvidia prijeđe na 20nm, očekujem 30%+ skok, što će značiti rast s nekih BF4@Ultra@4K 45 FPS kod najbržih 980 na skoro 60 FPS i time približiti 4K većem dijelu igrača. Eh, sad. Kad će to biti, vjerojatno kraj 2016. s Pascalom. Tu računam i na veliku pomoć DirectX-a 12 i neke iduće generacije Maxwella u 2015.

S obzirom da se baš i ne čini da NVidija i TSMC pregovaraju, bojim se i za tu godinu.

Svakako, prije kraja 2016. 4K ne treba ni razmatrati za jedan GPU. S dva GPU-a se bez problema može igrati već sada.

Tak i tak će 4k ekrani tek kroz cca 2 godine doseći mainstream (i cijenom i brojem modela), pa nema žurbe...  ;)

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Tak i tak će 4k ekrani tek kroz cca 2 godine doseći mainstream (i cijenom i brojem modela), pa nema žurbe...  ;)

Ako i onda :) ..kad uzmemo u obzir da su i 2K ekrani kod nas jos uvijek rijetkost (citaj: nisu mainstream) iako su na trzistu vec godinama.

EDIT: Pričao sam o 1440p rezoluciji, za mene 1080p nije 2K.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 14:04 (mrsmith).
14 godina

Odakle ti to da su 2K monitori rijetkost ??? Pa već godinama svaki novi monitor je najmanje 2K, sigurno jedno zadnje 3 godine je preko 90% prodanih monitora 2K !! Što se tiče 4K ili još bolje 8K slažem se da nisu još kod nas ni blizu masovne rasprostranjenosti. Tek kad budu debelo ispod 2000 kn će im se nešto bitnije početi povećavati udio u prodaji.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sad ću ja pitat možda malo glupo pitanje ali evo recimo mene trenutko 4K ne zanima jer imam 1080 monitor ali koliko vidim i čujem od ljudi koji su probali downscaling sa DSR, to izgleda jako jako ljepo,

a to me i te kako zanima. Pa i ako nije pravi 4K, opet, iznimno dobra stvar koja je vrlo zahtjevna i spušta fps. I dok većina igara ide od 25-35 FPS, crysis 3 se vuče od 11-20 na OC verzijama.

Mene sad zanima, da li će tih dodatnih 4GB dati boost ili ne? Jer mislio sam da je stvar u samoj snazi čipa, a ne u količini memorije. Jer ako crysis i dalje bude išao na 11FPS, onda čemu uopće i uzimat varijantu od 8GB.

Ili sam možda u krivu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 17:21 (simpa256).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

nece ti tih 4gb dat boost nego ce ti dat stabilnost kod igranja nekih od AAA naslova ....evo ja imam 970SLI i cisto mu je dosta 4gb VRAMA(za sada) kaj se tice max detalja kod 4k je jako bitno da imas sto vise RAM memorije preporuka 

16gb pa po potrebi i zelji na gore  {#} 

a kaj se tice dsr-a on to odlicno down-a ali opet nativni 4k je ce imat ostriji i ljepsi prikaz(veci broj pixela) , jer kako je kolega rekao gore 1080 je samo 2Mpix dok 4k je 8 {#}

ukratko 970 SLI(sto se tice zelenog tabora) je cisto dosta za dns igranje na 4k/60p naravno bez pretjranog i nepotrebnog nabijana AA-a ....

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 17:44 (4mal).
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina

Pa dobro si i mislio. Neće dati dodatni boost memorija ako sam chip nije dovoljno "snažan".

16 godina
odjavljen
simpa256 kaže...

Sad ću ja pitat možda malo glupo pitanje ali evo recimo mene trenutko 4K ne zanima jer imam 1080 monitor ali koliko vidim i čujem od ljudi koji su probali downscaling sa DSR, to izgleda jako jako ljepo,

a to me i te kako zanima. Pa i ako nije pravi 4K, opet, iznimno dobra stvar koja je vrlo zahtjevna i spušta fps. I dok većina igara ide od 25-35 FPS, crysis 3 se vuče od 11-20 na OC verzijama.

Mene sad zanima, da li će tih dodatnih 4GB dati boost ili ne? Jer mislio sam da je stvar u samoj snazi čipa, a ne u količini memorije. Jer ako crysis i dalje bude išao na 11FPS, onda čemu uopće i uzimat varijantu od 8GB.

Ili sam možda u krivu?

Nema to veze s 4K na 4K monitoru, jer je slika jako mutna kod downscalea koji DSR radi. Niti malo lijepo, iskreno. Moderni AA je mnogo bolji od DSR-a jer ne muti sliku.

Točno, VRAM neće podići FPS.

17 godina
mrsmith kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Ako i onda :) ..kad uzmemo u obzir da su i 2K ekrani kod nas jos uvijek rijetkost (citaj: nisu mainstream) iako su na trzistu vec godinama.

Kak su tocno 2K ekrani rijetkost?! 1080p imaju gotovo svi, dapace mislim da je vise ljudi (na zapadnom trzistu) preslo na 4K nego ostalo ispod 1080p (odnosno 2K).

Istina, mnogo korisnika koristi laptope sa nizim rezolucijama, ali to je u potpunosti nebitno za desktop racunala i diskretne graficke kartice u njima, te monitore koji se sa njima koristi i o kojima ovdje raspravljmo. Takodjer su po meni nebitna uredska racunala i facebook gameri. Graficke kartice od 1200-1500kn uredno pogone najnovije igre na 1080p, to nije vise luksuz, pogotovo izvan granica lijepe nase i prema zapadu.

16 godina
Gtx 9xx Club

Ispričavam se, mislio sam na 1440p kad sam pisao 2K. Pošto je 1080p mainstream (a njega ne smatram pod 2K, kao što ni 3840 rezoluciju ne smatram pravim 4K... no dobro, nek bude).

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 14:03 (mrsmith).
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

lol daj zbrajaj pixele onda.. kak nije 1080p 2k nepricaj gluposti kao i za izjavu za 3840! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 14:18 (4mal).
Moj PC  
4 3 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Kakvo zbrajanje? O čemu vi pričate dečki, jel vi znate što je uopće pojam 2K ili 4K i iz čega proizlazi - horizontalna rezolucija, a ne zbrajanje. Očito ovdje ima puno ljudi koji se ne razumiju u ništa osim igranja.

http://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution

http://en.wikipedia.org/wiki/2K_resolution

3840 je UltraHD, ne 4K, iako je marketing jači u svijetu pa prodaju muda pod bubrege. Samo vi thumb downajte, to ne umanjuje vaše neznanje.

A i ti 4mal si mi fascinantan, lijepo ti stoji u "Moj PC" da imas UHD TV, a forsiras da je to 4K? Pa jel ti znaš što kupuješ uopće.. :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 15:47 (mrsmith).
Moj PC  
5 4 hvala 2
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Mislim da ne razumijete odakle dolaze 2K i 4K. To je nazivlje iz perspektive filma, a odnosi se na digitalno skeniranje i omjeri nisu isti kao kod monitorskih rezolucija (iako je novi LG 4K u tom kontekstu s 4096px horizontale). Već rezolucija horizontale od 2048 je 2K (to odgovara Superu 35), s time da 1920x1080 strogo gledano nije 2K, već tek 2560x1080 je nešto preko 2K i istovremeno FHD, ali cca. 21:9 omjera. S time da je i ovo s milimetrima nešto kompleksnije, nego sam rekao, jer optimalne rezolucije skeniranja ne odgovaraju idealnima po kvaliteti ili u kontekstu milimetraže (Nyquist limit itd.).

Preduhitrio me dok sam pisao, ali eto, ima i na Wikiju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 15:30 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa da, stalno se govorilo da je 4K u stvari 4X1080p. Po toj logici bi 1080p bio 1K :D.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ajde necemo sad cjepidlaciti radi par piksela vise,manje... ionako su preskupi, o tome vodite brigu kad cete kupovati pa se zalite prodavacu ako vam uvali Non 4k lcd{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 15:53 (Stjepanj).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa da, stalno se govorilo da je 4K u stvari 4X1080p. Po toj logici bi 1080p bio 1K :D.

E sad, samo je igrom slučaja 4K zapravo 4x 1080p vertikalna monitora. :))) 

Stjepanj kaže...

ajde necemo sad cjepidlaciti radi par piksela vise,manje... ionako su preskupi, o tome vodite brigu kad cete kupovati pa se zalite prodavacu ako vam uvali Non 4k lcd{#}

Mislim da na tržištu i nema u nas 4K televizora baš puno. Sve se cropa ionako na 21:9 i 16:9 kad je film u pitanju...

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nikako da nadjem gigabyte gaming g1, zna li netko gdje ima za nabavit?

Nekako mi najvise pase za build ali nema sanse da ju nadjem, mozda ima jos kakav shop da salje u RH?

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

covjece kao da je nestasica kruha a ne komad plasike i metala od 3000+kn{#} sry ali meni to stvarno zvuci smjesno!

Moj PC  
5 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako to misliš? Pa to i JE nestašica kruha, a mi gladni!

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

covjece kao da je nestasica kruha a ne komad plasike i metala od 3000+kn{#} sry ali meni to stvarno zvuci smjesno!

Pa dobro dali je ovo tema "gtx 900 serija" ili "Kruh", tu smo da pricamo o kartici pa me samo zanimalo, mozda vi ovdje znate nesto sto ja neznam.

Nisam mislio da cu ispasti kao ocajnik u potraznji za karticom, samo mi ta komponenta fali pa eto.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |
13 godina
protjeran
Marcuskac kaže...
Stjepanj kaže...

Pa dobro dali je ovo tema "gtx 900 serija" ili "Kruh", tu smo da pricamo o kartici pa me samo zanimalo, mozda vi ovdje znate nesto sto ja neznam.

Nisam mislio da cu ispasti kao ocajnik u potraznji za karticom, samo mi ta komponenta fali pa eto.

ma sve 5, velim ipak zvuci malo smjesno nije za zamjeriti! naravno ni ja nemrem izdrzati ni dana da mi fali neka komponenta, pogotovo gpu..rade da mene nema nego da gledam u taj plavi prazni pcix port(skraceno sindrom "PPPP"){#}{#}lp

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Probajte DDR4 nabaviti.. :) Lako je GPU...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Ajde prestani spamat nv temu sa glupostima od adm-a...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 21:54 (4mal).
Moj PC  
7 12 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Ajde prestani spamat nv temu sa glupostima od adm-a...

Nema potrebe da se osjecas ugrozenim, ti sto si uzeo 2x 970 u prvih par dana launcha i preplatio ih kao 98% fanboya i sad vam amd opalio lijepu plesku ;)

Sala na stranu, komentar je na mjestu ako ti smeta pukni TD i produzi dalje.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Nvidija je stvarno s tim cijenama presla sve granice normalnog trgovanja i stvaranja cijena, pa na koju foru oni svoju karticu slicnih perfomansi uspjevaju glupim(sry neznam kako ih drugacije nazvati:) prodavati po skoro duploj cijeni, racunajuci da je AMD svoj "stari" single-gpu "flagship" ponudio po 300$=1650kn{#}, znaci moze se...a ne zele, treba nvidiju bojkotirati i nista vise...{#}

Moj PC  
7 3 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice