GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 210.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: GTX 7XX Club
vrinho kaže...

i5-3470 @ 4.0 Ghz + GTX 770, u isto vrijeme uključen Prime95 i Furmark. Max load 383W a to su najekstremniji testovi, kod igranja nisam vidio još da je prošlo 280W. Samo neki orijentir ako nekoga zanima.

gdje si kupio taj watmetar? da si i ja mogu gledat briznu ventova, i potrošnju W. pa to je odlično, a reci ti meni jesi klokao šta, grafičku i proc, proc vidim da jesi malo a grafičku?

15 godina
neaktivan
eywa33 kaže...
Bacelj kaže...

posjedujem MSI GTX760 OC TF i nekako mi je nejasno kako kolegama itomic009Bakaluar  je hladnjak necujan, a meni cim upalim igru, cujem ga za za 200% vise nego sa prijasnjom karticom (HD7870 ghz edition sapphire) ??

Ne znam kako ti može tf4 bit toliko glasan. Nemaš tolerancije prema buci xD... Valjda ovisi na koju buku si se navikao sa prijašnjom grafom. Meni je tf4 toliko tih naspram stare 5870 referentne da ga bez problema vrtim na 70% na 60temp i uzivam u "tišini" xD. 

Na koliko posto ti se vrti fan kad postane "nepodnošljiv"? 

nemaju oni pojma šta je nepodnošljivo, prijašnje grafičke su zvučile ko tigar u džungli. {#}

čak i ova moja referentna gainward 660Ti, se čuje ono ne mogu reć da se ne čuje, ali je milina u odnosu na prijašnje referentne i općenito modele još starije, to je bila buka nesnosna, ovo danas je milina, pogotovo ovi što su imali sreće pa piknuli po dva tri venta, oni mogu mirno radit što god hoće, i neće ju praktički uopće čut. više će vjerojatno čut ventilator od procesora, nego grafičke. a to je ogromni napredak, da ne govorim da su temperature sada daleko bolje nego prije, neusporedivo, ali može se to još dropat malo. bit će to sve kroz godinu dvije, cakum pakum. do tad, ću ja sigurno razmislit šta kupit novo i taj put sigurno neću kupit referentnu već s minimalac dva venta. {#}

14 godina
Ruža kaže...
vrinho kaže...

i5-3470 @ 4.0 Ghz + GTX 770, u isto vrijeme uključen Prime95 i Furmark. Max load 383W a to su najekstremniji testovi, kod igranja nisam vidio još da je prošlo 280W. Samo neki orijentir ako nekoga zanima.

gdje si kupio taj watmetar? da si i ja mogu gledat briznu ventova, i potrošnju W. pa to je odlično, a reci ti meni jesi klokao šta, grafičku i proc, proc vidim da jesi malo a grafičku?

Ebay

Samo procesor je OC-an, grafička ne. Da je, nekih 420-430W bi sigurno bilo potrošnje.

14 godina
vrinho kaže...

Samo procesor je OC-an, grafička ne. Da je, nekih 420-430W bi sigurno bilo potrošnje.

Evo nije mi vrag dao mira pa sam kloknuo i grafu na 1250/1940, potrošnja max 405W, duplo manje od očekivanog.

12 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

gtx 680 = gtx 770??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vrinho kaže...
vrinho kaže...

Evo nije mi vrag dao mira pa sam kloknuo i grafu na 1250/1940, potrošnja max 405W, duplo manje od očekivanog.

Znaci mogo sam komodno uzeti gtx770 na ovo napajanje? :(

14 godina
Bakaluar kaže...

Znaci mogo sam komodno uzeti gtx770 na ovo napajanje? :(

Yep, ali svejedno imaš odličnu grafu {#}

@Nvidia GTX 680

Da

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 18:06 (vrinho).
12 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

gtx 680 = gtx 770??

Bench

11 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Jel je ko uzeo/planira uzet ovu novu 750 ili 750Ti? I dali se isplati uzimat 750Ti, trenutno imam 650Ti pa dali bi se isplatilo zamjenit?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Skillzor69 kaže...

Jel je ko uzeo/planira uzet ovu novu 750 ili 750Ti? I dali se isplati uzimat 750Ti, trenutno imam 650Ti pa dali bi se isplatilo zamjenit?

Evo, pogledaj pa procjeni. Po ovim rezultatima se isplati prec sa 650TI na 750TI ...  Bench

Ma da 650TI Boost verzija je  tu negdje po jacini sa 750TI 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 8:10 (Sandro HR Zagorje).
16 godina
Skillzor69 kaže...

Moje mišljenje je da za te novce kupis GTX 660 polovnu s jamstvom... jer se nađu bez problema :) a bolja je od obje daleko.

http://3docean.net/user/tomislavn
17 godina
GTX 7XX Club

Sa 650 Ti na 750 Ti ili sa 650 Ti na 660... omg {#}

Samo ako ti netko poklanja razliku u cijeni... samo onda. Cemu mijenjat grafe za male razlike? Ajde da pitas sa 650Ti an 780 Ti ali ovo... Ja ima 470 i razmisljam si dal mi se isplati trenutno prelazit na 770 ili pricekat jos jednu generaciju... sve sto igram mi radi trenutno, iako vise ne blizu max postavki ko nekad.

Moj PC  
0 8 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Samo ako ti netko poklanja razliku u cijeni... samo onda. Cemu mijenjat grafe za male razlike? Ajde da pitas sa 650Ti an 780 Ti ali ovo... Ja ima 470 i razmisljam si dal mi se isplati trenutno prelazit na 770 ili pricekat jos jednu generaciju... sve sto igram mi radi trenutno, iako vise ne blizu max postavki ko nekad.

Ako on zeli prec sa 650TI na 750TI..zasto ne? Sta to tebe ima bit briga? Covjek je pitao dal se isplati?! Dao sam mu testove pa neka vidi cijene i procjeni sam jel se to njemu isplati ili ne. 

I kakve sad tvoja prastara 470 ima veze sa njegovim pitanjem?

14 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...
Rhodin kaže...

Ako on zeli prec sa 650TI na 750TI..zasto ne? Sta to tebe ima bit briga? Covjek je pitao dal se isplati?! Dao sam mu testove pa neka vidi cijene i procjeni sam jel se to njemu isplati ili ne. 

Pa lijepo mu je odgovorio da se ne isplati jer su razlike premale. Sto si odma tako agresivan? 

13 godina
protjeran
Rhodin kaže...

pa tebi bi se bome isplatilo i to kako preci s te zaista prastare 470, razlika je {#}, evo usporedbe s gtx680 koja je svega par fpsa slabija...

http://www.anandtech.com/bench/product/519?vs=555

kaj se tice 750ti, pa ka sto kolega smith veli za 1000kn se rađe nade odlicna gtx660!

i tko radi skok s kartice od 900kn(650ti) na 5500kn(780ti){#}...

Intel Core™ i7-4770S inside
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 9:28 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

gtx 680 = gtx 770??

Bench

naci clokam svoju za 50mhz gore i imam gtx 770 haha :D

13 godina
protjeran
Nvidia GTX 680 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

gtx 680 = gtx 770??

Bench

DA!

17 godina
Stjepanj kaže...
Rhodin kaže...
...

pa tebi bi se bome isplatilo i to kako preci s te zaista prastare 470, razlika je {#}, evo usporedbe s gtx680 koja je svega par fpsa slabija...

http://www.anandtech.com/bench/product/519?vs=555

kaj se tice 750ti, pa ka sto kolega smith veli za 1000kn se rađe nade odlicna gtx660!

i tko radi skok s kartice od 900kn(650ti) na 5500kn(780ti){#}...

Pa u tome se i radi... meni bi se razlika osjetila ogromna, ali nije mi i dalje potrebno to napravit. I ne znam čemu takvo čuđenje - "prastara" GTX470 i dalje ždere nove naslove, iako velim, više ne na postavkama blizu max.

Njemu bi razlika bila... a necu rec neprimjetna, jer bi se osjetila, ali nije isplativa nikako.

A ko prelazi sa 650ti na 780ti? Vjerojatno nitko, ali ideja nije ni bila rec da predje na visestruko skuplju graficku, vec da je to razlika koju bi itekako osjetio - dakle nesto sto bi se isplatilo razmisljat.

Ono sto sam time htio rec je cemu prelazit sa grafe generacije A (650Ti) na grafu istog ranga generacije B (750Ti) ili tek nesto malo jacu grafu iste generacije (660) - po meni bacanje novaca. Na 650Ti mu radi apsolutno sve što će mu radit i na 660 i na 750Ti, i ništa što radi na bilo kojoj od te dvije grafe neće biti neigrivo na njegovoj. Drugim riječima, po meni, bacit će novac. Zato sam odmah rekao, ako mu netko poklanja razliku u cijeni. Ja eto čekam već 3. generaciju (470 sam kupio kad je jako pala cijena - oko 1600kn je bila - taman pred izlazak 5xx serije) i mislim si da li dočekat i 8XX prije zamjene trenutne.

Rhodin kaže...
...

A ovo uopće ne znam dal bih komentirao. Čovjek ima pare, ali ne vidim da ih ima na bacanje, jer bi inače stvarno prelazio na 780ti ili slično. Dakle čemu govorit da se isplati kad znaš da su razlike premale za to, kako sam već i objasnio, sve što može igrat na 750ti može i na 650ti bez ikakvih problema, eventualno sa malo smanjenim postavkama. I kakvo je to pitanje "što me briga", javljam se sa svojim mišljenjem isto ko i ti, što tebe ima bit briga?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 12:20 (Rhodin).
15 godina
Stjepanj kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

DA!

Ne. Naime treba i navinuti memoriju na 7GHz.

13 godina
protjeran
dzejmshr kaže...

to su dvije 99.9% identicne kartice jedino je na 770 modelu core mrvicu veci i memorija, koja utjece na 0,1% na perfomanse! isti slucaj kao s 280x i 7970 ghz edition! evo za one vlasnike 770 koji neznaju sta imaju pa lupaju td!{#}lp

680-770 680-770

16 godina
GTX 7XX Club

Planiram uzet "osnovnu" GTX770 od Gainwarda, zanima me kakva je buka, temperature, kako se OCa?

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K // 6GB DDR3 // GTX770? // Ereboss? // Silencio 652
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
dzejmshr kaže...

to su dvije 99.9% identicne kartice jedino je na 770 modelu core mrvicu veci i memorija, koja utjece na 0,1% na perfomanse! isti slucaj kao s 280x i 7970 ghz edition! evo za one vlasnike 770 koji neznaju sta imaju pa lupaju td!{#}lp

gtx770 je jeftiniji (i to smjesno koja je razlika u cijeni) i ima gpu boost v2.0

12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

680ka i 770ka jesu isti istacati čip, na 770ki je veći klok na čipu i memoriji. No valja imati na umu kako je stock bandwidth u 770ke veći za 20 i kusur gigabajta/s, a i činjenica da većina memorijskih čipova idu na 8000mhz... no nije bitno koja je kartica brža i koliko, 770ka je brža, nezamjetno, no ona je izašla pod cijenom od 3000kn dok je 680ka bila oko 4k :) ah taj rebranding, prodaš stari čip sa novim imenom i spustiš cijene, viš kako rulja pokupuje sve, eo ja kupia dvi{#}

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Stvar je još gora što se 680ke prodaju još po dosta skupljim cijenama od 770ke,to mi nikako da uđe u glavu!!

Znam da su je skuplje u nabavi platili ali koja budala to može kupit pored jeftinije 770ke!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Rhodin kaže...

A ti da si prešao na GTX 660ti osjetio bih ogroman boost a o 770 da ne govorim,baš me zanima za koliko češ prodat tu starudiju i koliko češ izgubit,bez obzira što si je polovnu kupio!!

Ja mjenjam grafiku otprilike jedan put godišnje,i vrlo malo gubim prilikom nadoplate,treba znat odredit timinig kad češ prodavat a ne držat kartu 5 godine!!

AUDIOFIL
16 godina
8ax kaže...

Planiram uzet "osnovnu" GTX770 od Gainwarda, zanima me kakva je buka, temperature, kako se OCa?

Kupio sam je ja bratu pred dva tjedna.. a ono, nije loša. Btw isto tako sam tražio mišljenje o identičnoj grafičkoj kartici ovdje na forumu u ovoj temi ali me nitko nije doživljavao :D pa cu ja tebi sve lijepo objasniti da ne budeš u nedoumici kao ja. Uzeo sam je na kraju iz razloga jer je bila jeftinija 300kn od drugih GTX 770, a je li se isplatilo čitaj dalje :)

Glasnoća je neprimjetna, čuje se nešto sitno tek kad se postavi razina vrtnje ventilatora preko 70% (manualno) jer tvornički ne prelazi 60% koliko sam primjetio - ovo je bilo čisto za test, nema potrebe za time. Tako da što se tiče glasnoće, nemaš problema baš nikakvih, super je.

Temperatura: Jedino mi je malo čudno što zna zagrijati i do 79-80c u full loadu (ali svejedno ne throttla ništa), u recimo DayZ - no, u ni jednoj drugoj igri nisam vidio da toliko grije, tako da je vjerojatno do optimizacije same igre koja je još u Alpha verziji. Nekakve normalne temp su joj oko 68-74c tokom igranja u loadu. Idle stoji oko 37-40c.

OC-at je nije probao još uvijek (ASIC njegovog primjerka je 82.3% ako nekog zanima). Mislim da ni neće clockat jer nije potrebno, perfomanse su super odlične, kao što je i za očekivati od GTX-ice 770. Nisam vidio neku toliko strašno "primjetnu" razliku od moje GTX 780 - ako ne preciziramo u 10ak FPS-a :)

Iskreno, osobno bi odabrao MSI Lightning ili Gigabyte da kupujem ponovno čisto zbog nižih temperatura, ali to je već cjepidlačenje jer je ova čisto u normalama :)

Nadam se da sam pomogao pri odluci {#}

P.S. Ovaj palac dolje je mogao radije objasniti s čime se ne slaže, da čujemo to iskustvo kako govori

http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 11:09 (mrsmith).
14 godina
mrsmith kaže...

Iskreno, osobno bi odabrao MSI Lightning ili Gigabyte da kupujem ponovno čisto zbog nižih temperatura, ali to je već cjepidlačenje jer je ova čisto u normalama :)

Nadam se da sam pomogao pri odluci {#}

P.S. Ovaj palac dolje je mogao radije objasniti s čime se ne slaže, da čujemo to iskustvo kako govori

Ne se nervirati oko toga, pozitivno je to što ipak ovu temu čitaju i genijalci poput ovoga s TD.

17 godina
volegradele kaže...
Rhodin kaže...
...

A ti da si prešao na GTX 660ti osjetio bih ogroman boost a o 770 da ne govorim,baš me zanima za koliko češ prodat tu starudiju i koliko češ izgubit,bez obzira što si je polovnu kupio!!

Ja mjenjam grafiku otprilike jedan put godišnje,i vrlo malo gubim prilikom nadoplate,treba znat odredit timinig kad češ prodavat a ne držat kartu 5 godine!!

Pa vidi, platio sam ju oko 1600, a nude mi 500kn sada. Pala vrijednost dakle oko 1100-1200 kn u 3 godine od kako ju imam. S time da sam prodao za 900kn svoju gtx 2980 kad sam uzimao trenutnu. Pa ti racunaj.

13 godina
GTX 7XX Club

HD 6870 kupio za 1300 novu,prodao za 1000 kn, GTX 570 za 1700,riknila dobija novu 660ti,proda za 1600 kn,kupija 670 za 1700,proda za 1700,dolazi 770 za 2300,sve grafike uvik pod garancijom !!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 3 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...

HD 6870 kupio za 1300 novu,prodao za 1000 kn, GTX 570 za 1700,riknila dobija novu 660ti,proda za 1600 kn,kupija 670 za 1700,proda za 1700,dolazi 770 za 2300,sve grafike uvik pod garancijom !!

Ovo sam procitao i malo mi se zavrtjelo. Ludo napisana recenica {#}

Tak i ja pokusavam. Dok je jos koliko toliko aktualna prodam staru i kupim neki visi segment novih grafa.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice