GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 209.883
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: GTX 7XX Club
dzejmshr kaže...

Takvim komentarima samo poticete flame...

Obje firme imaju prednosti i mana u ponudi, pa sad kom sta pase nek si bira.

Pa nije flame, nego istina...Za sada barem...Isto tako smo udarali po Nvidiji i bezobraznim cijenama, ako pročitaš ranije postove...

Mislim, da AMD/ati nije izbacio ove "vulkanske otoke", nvidia bi držala sve četiri u zraku i samo brala extra pare...Kudos AMD-u zato, ali činjenica stoji - vrlo polovičan AMD-ov proizvod + XTL spoofanje im ne ide u prilog...

17 godina
GTX 7XX Club

Gledam ovu 780ti, brutala od grafulje. Kolko vidim isto ima stock hladnjak, a manje se grije neg 290x, 83c vs 95c.

Nadam se da bu pala cijena grafama seriji 7 vec jednom.

780 ti je kod nas oko 5600 a 780 wf oko 4400..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zvonac kaže...

Gledam ovu 780ti, brutala od grafulje. Kolko vidim isto ima stock hladnjak, a manje se grije neg 290x, 83c vs 95c.

Nadam se da bu pala cijena grafama seriji 7 vec jednom.

780 ti je kod nas oko 5600 a 780 wf oko 4400..

Pa pala je cijena prije kojih tjedan dva, ovisno o modelu i daleko preko 500 kn.

Mozda gledas krive ducane?

Il bi ti da jos padne?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

On bi da još.

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTX 7XX Club

Jos dole joooos{#}

Nisam u toku, ne znam kakve su bile prije cijene kod nas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Ima tko MSI GTX770 TF 2GB OC? Da mi kaže kakve ima temp prilikom npr. BF4(ULTRA) ili COD GW(ULTRA) i kakve su npr temp u normalnom radu. Meni pokazuje kad igram BF4(ULTRA) load: 99% i temp: 80 C kontantno,tako slično jako i COD, možda stupanj manje. Osim kad je uvod i load misije. Ali tijekom igre nonstop. Jel to oke? Jel vam trza ikada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vrale89 kaže...

Ima tko MSI GTX770 TF 2GB OC? Da mi kaže kakve ima temp prilikom npr. BF4(ULTRA) ili COD GW(ULTRA) i kakve su npr temp u normalnom radu. Meni pokazuje kad igram BF4(ULTRA) load: 99% i temp: 80 C kontantno,tako slično jako i COD, možda stupanj manje. Osim kad je uvod i load misije. Ali tijekom igre nonstop. Jel to oke? Jel vam trza ikada?

koliko sam vidio po testovima to su temperature referentne grafe, dok bi msijev tf to trebao spustiti za desetak stupnjeva, no sve ovisi i o nizu drugih faktora, sobnoj temperaturi, tvom kućištu i broju ventova itd. itd.

14 godina
Vrale89 kaže...

Imam Gigu gtx 770 oc i nikad nije bila na tako visokim temperaturama ovo ljeto 67° max sad se vrti oko 60° s time da mi onda su ventilatori na 50%.

Nemam igre koje si naveo ali ove temperature su dok sam igrao Crysis 3 i Far Cry 3.

Edit: kako kontroliraš postavke bruine ventilatora s obzirom na temperature?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 15:59 (Tiby).
11 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

I jel tko ovdje kupio 780 ti vec? 

0 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Da 80C je ipak prevelika temp za TF4,ja imam GTX 670 TF4 i nkad preko 70C (na 40% venta) nije išla!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vrale89 kaže...

ja cu ti javiti za koji dan{#}...LP

||| Core™ inside |||
14 godina
GTX 7XX Club

Stigla danas MSI GTX 770 TF4 OC {#} Šta reći, review-i na netu su rekli sve (zato sam ju i uzeo) tako da nemam baš toga za dodati, isprobao sam ju u BF4 i Far Cry 3 pa da kažem neku riječ o rezultatima. U obje igre temperatura u full loadu nije prešla 73 stupnja što je po meni zadovoljavajuće, ventovi u loadu tihi. U FC3 usage grafe je zakucan na 98-99%, ponekad zna pasti za 2-3% ali rijetko, u BF4 SP je malo drugačija priča, usage zna pasti i ispod 85% ali u većini vremena radi na 98-99%, znači ima malog bottlenecka ali mogu reći da sam to i očekivao s tom igrom. Overclockao nisam još, samo mi je čudno što je Afterburneru zaključana voltaža, promjenio sam komande za otključavanje voltaže u cfg fileu i u samom programu i neda se otključati, a TRIXX mi neće raditi s ovom grafom. Ima koja caka za ovo, Afterburner je 2.3.1 ili trebam zadnju betu instalirati da omogućim kontrolu voltaže?

Ultra postavke, 1080p, HBAO, 4xMSAA

BF4 fps - Avg: 61.450 - Min: 42 - Max: 97

FC3 fps - Avg: 63.183 - Min: 50 - Max: 77
Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
GTX 7XX Club

EVGA 780Ti superclocked - custom cooling

Unboxing

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
vrinho kaže...

Stigla danas MSI GTX 770 TF4 OC {#} Šta reći, review-i na netu su rekli sve (zato sam ju i uzeo) tako da nemam baš toga za dodati, isprobao sam ju u BF4 i Far Cry 3 pa da kažem neku riječ o rezultatima. U obje igre temperatura u full loadu nije prešla 73 stupnja što je po meni zadovoljavajuće, ventovi u loadu tihi. U FC3 usage grafe je zakucan na 98-99%, ponekad zna pasti za 2-3% ali rijetko, u BF4 SP je malo drugačija priča, usage zna pasti i ispod 85% ali u većini vremena radi na 98-99%, znači ima malog bottlenecka ali mogu reći da sam to i očekivao s tom igrom. Overclockao nisam još, samo mi je čudno što je Afterburneru zaključana voltaža, promjenio sam komande za otključavanje voltaže u cfg fileu i u samom programu i neda se otključati, a TRIXX mi neće raditi s ovom grafom. Ima koja caka za ovo, Afterburner je 2.3.1 ili trebam zadnju betu instalirati da omogućim kontrolu voltaže?

Ultra postavke, 1080p, HBAO, 4xMSAA

BF4 fps - Avg: 61.450 - Min: 42 - Max: 97

FC3 fps - Avg: 63.183 - Min: 50 - Max: 77

kolega moze jos koji fraps log?( mozes i na pm), jer to mi nekako malo izgleda(i osobno sam ti rekao da ne uzimas 280x), jer ja s 280x dobivam prosijek average od 70fps-a, max oko 120, i min je kao i kod tebe oko 40+! predpostavljam da je do drivera a moguce i do jake žedi za 8 thredova u bf4?!najvjerojatnije...

e i frendu sam narucio jucer identicnu grafu{#} krasno zgleda ( dali je case od coolera plastican ili aluminijski kao kod tf3?)...LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 20:24 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
vrinho kaže...

Ovo oko ventova je plastika, ono bliže pcb-u s bočne strane je metalno (dio na koji je plastika zašrafana), bar je tak na 760-tki.

15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Moja je nonstop oko 80C. Imam kučište Coolermaster K280 sa 3 venta ugrađena. Fan speed je namješten na auto ali nikad ne ide preko 47-48%. Nisam pokušao manual namjestiti okretaje jer smatram da bi automatski trebao sve raditi sam. Konfa je pod moj pc tako da ne vidim ostale čimbenike koji bi toliko grijali sve ostalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Ne znam kako vam se ta 770ka grije na 73 odn. 80C ?! Ja sam 70C+ jedino vidio na furmarku nakon 10ak min burn in testa (73C), i MSI kombustoru...u igrama mi se naviše zagrije na krizi3, sad kad je hladnije ide ne više od 62-63C. Stavio sam max fan profil na 70% kad udre temp na 65C i dosad mi nije prešlo tu točku. Doduše, imam 5 ventova na caseu (2x intake 3x exhaust)

Također navedene temp su na blagom OCu od +25/150 core/mem...probajte prozračit kućište sa još kojim ventom...

embrace whatever may come
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Ne znam kako vam se ta 770ka grije na 73 odn. 80C

Tako sto je postavis u kuciste sa slabim protokom.

Nazalost sve OC kartice traze ala HAF kuciste i(ili) ulaganje u puno ventova.

12 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...
eywa33 kaže...

Ne znam kako vam se ta 770ka grije na 73 odn. 80C

Tako sto je postavis u kuciste sa slabim protokom.

Nazalost sve OC kartice traze ala HAF kuciste i(ili) ulaganje u puno ventova.

Da, neref. kartice traže dobru ventilaciju. No opet, kod mene z9plus sa svoja 4 venta radi posao jako dobro, stavio sam još jedan exhaust tek tako i eto, funkcionira :)

želim reć da za 500tinjak kn imaš dobro ventilirano kućište out of the box. 

embrace whatever may come
13 godina
GTX 7XX Club

Ovo me sad zabrinjava {#}

Imam referentnu MSI GTX 570, i na nju sam stavio Accelero Xtreme.

Imam temperature oko 30-40 stupnjeva. A overclockanu, pod full opterecenjem u igrama oko 50.

Sad vidim da vi s nereferentnim modelima imate 60-70, neki cak i preko 80 stupnjeva!

A ja imam nekakvo ne bas dobro hladjeno kuciste.

Ja sam mislio da ovaj aftermarket Accelero hladi isto ko Gigabyte i MSI hladnjaci, ili malo bolje.

Ak su toliko razlike, dal bi ja mogo imat problema s losim protokom zraka u kucistu ako nabavim novu GTX770, od recimo Gainwarda (Phantom)?

Dal cu opet morati uzimat Accelero, ovaj out verziju III?

EDIT: Ili ovi s visokim temperaturama imaju referentne kartice s turbinskim hladjenjem?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 0:37 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Imam temperature oko 30-40 stupnjeva. A overclockanu, pod full opterecenjem u igrama oko 50.

Sad vidim da vi s nereferentnim modelima imate 60-70, neki cak i preko 80 stupnjeva!

Ja sam mislio da ovaj aftermarket Accelero hladi isto ko Gigabyte i MSI hladnjaci, ili malo bolje.

Ak su toliko razlike, dal bi ja mogo imat problema s losim protokom zraka u kucistu ako nabavim novu GTX770, od recimo Gainwarda (Phantom)?

EDIT: Ili ovi s visokim temperaturama imaju referentne kartice s turbinskim hladjenjem?

Mislim da novije karte rade na večim clockovima od starijih(pogotovo kad opali boost) s toga i jesu temperature malo povišene,ali opet sve u granicama normale!Tako barem ja razmišljam!

AUDIOFIL
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Cyber, Lazarus je sve rekao, došao rekao kako je i nestao u noć...  {#}

80° za te kartice nije puno, mogu one to podnjeti ali meni nije jasno zašto komponente u vrijednosti 4000 - 6000 trpati u kućište od 350kN to ne mogu shvatiti.

U današnje vrijeme sve se grije jače nego prije 5 godina i smatram kako je važno imati dobro provjetreno kućište, na kraju krajeva pa kištru ne mjenjaš kao grafičku ili procesor ostaje ti za malo duži niz godina.

Prije je bio zakon dobra mbo, pa je bilo mbo + napajanje a danas s obzirom na grijalice koje udomljujemo dolazimo do potražnje za dobrim kućištem, napajanjem i mbo za drugo je lako.

Iz tih razloga ljudi imaju povišene temperature ne samo grafičke nego cijelog sistema, 120mm na usisu i 120mm na ispuhu nije dovoljno za današnje grijalice definitivno.

13 godina
Tiby kaže...
Iz tih razloga ljudi imaju povišene temperature ne samo grafičke nego cijelog sistema, 120mm na usisu i 120mm na ispuhu nije dovoljno za današnje grijalice definitivno.

Imam ono staro Chieftec Dragon kuciste (vjerojatno iz 2005.-2006.)

http://proline.pl/?n=chieftec_dragon_dx_01_solidna_i_porzadna_buda_slmo07

Do sad mi je bilo savrseno. Prostrano, vanjski izlazi, mjesta za diskove, lagano umetanje driveova s pripadajucim konektorima....

Od naprijed imam jedan mali, iza jedan veliki vent.

Znaci, ovaj Accelero je opako dobar, ako drzi temp na 50??

Znaci, tvoja preporuka prije nabavke nove grafe kupiti novo kuciste?

EDIT: Ili bocno ugraditi dva ventilatora?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 9:01 (CyberDemonVZ).
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Znaci, ovaj Accelero je opako dobar, ako drzi temp na 50??

Znaci, tvoja preporuka prije nabavke nove grafe kupiti novo kuciste?

Temperatura od 50° na grafi pod loadom je divno hladno, prava milina.

Za kupovinu nove kištre ili grafe to ti trebaš odlučiti što ti je važnije, nemoj misliti kako te ja nagovaram na nešto.

Ako ti treba nova grafa uzmi grafu i ako ti ona bude na 80° ništa njoj ne bude a ako želiš smanjiti temperature onda znaš kako moraš investirati u novo kučište.

Iskreno mislim kako cijene grafičkih budu išle još dolje dok se malo slegne ova prašina oko AMD-a, natjerali budu oni Nvidiju na smanjenje cijena tak da ( bar ja tako razmišljam )...

13 godina
Tiby kaže...
Za kupovinu nove kištre ili grafe to ti trebaš odlučiti što ti je važnije, nemoj misliti kako te ja nagovaram na nešto.

Iskreno mislim kako cijene grafičkih budu išle još dolje dok se malo slegne ova prašina oko AMD-a, natjerali budu oni Nvidiju na smanjenje cijena tak da ( bar ja tako razmišljam )...

Zapravo, novo kuciste mi nije bilo ni na kraj pameti dok ga nisi spomenuo, kamoli da odlucujem izmedju njega i graficke {#}

Hvala, uvijek slusam (pametne) savjete.

A sto mislis, da li bi mi dva dodatna venta "spasila" kuciste, ili bi po tvojem ipak trebao investirati u novo? Onak, cist subjektivno :)

Ovo je sve zato jer bi zbog ovog Accelera mogao dobiti dobru cijenu za svoju GTX 570.

I najvaznija stvar, postoji mogucnost da nabavim ovu karticu:

http://www.computeruniverse.net/en/products/90513525/gainward-geforce-gtx770.asp

Za oko 2.200kn!

Ne samo da je to prilicno mala lova za GTX 770, nego je ovo i 4GB verzija!

14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ovo je sve zato jer bi zbog ovog Accelera mogao dobiti dobru cijenu za svoju GTX 570.

I najvaznija stvar, postoji mogucnost da nabavim ovu karticu:

http://www.computeruniverse.net/en/products/90513525/gainward-geforce-gtx770.asp

Za oko 2.200kn!

Ne samo da je to prilicno mala lova za GTX 770, nego je ovo i 4GB verzija!

Nemaš  što razmišljati ako je ovo cijena za tu grafu, naručuj pod hitno i uzimaj ta 2 ventilatora a za kištru ima vremena dok se malo oporaviš financiski.{#}

13 godina
protjeran
Minimalno 4 venta od 120mm u push-pull systemu rijesavaju svu toplinu i iz najgoreg (najeftinijeg) kucista, bitniji je pravi raspored ventova, komponenti i kablova nego samo kuciste! I ja sam za gtx580 amp2 3gb dobio 1200kn,pa evo ti orijentacija za tu tvoju 570!:-)lp
||| Core™ inside |||
13 godina
Stjepanj kaže...
Minimalno 4 venta od 120mm u push-pull systemu rijesavaju svu toplinu i iz najgoreg (najeftinijeg) kucista, bitniji je pravi raspored ventova, komponenti i kablova nego samo kuciste! I ja sam za gtx580 amp2 3gb dobio 1200kn,pa evo ti orijentacija za tu tvoju 570!:-)lp

Je.. al vidio si slike kucista? (http://proline.pl/imgart/chieftec_dragon_1_obudowa.jpg)

Naprijed samo jedan mali u ono ljubicasto kuciste, iza 120mm. Fizicki nejde vise.....

I jos imam na samim vratima dvije rupe, al to mi je onda jako nezgodno, jer ce mi bocna stranica biti spojena zicama na maticnu plocu.

(http://proline.pl/imgart/chieftec_dragon_5_obudowa.jpg)

Hvala za cijene! Planirao sam oko 1.000kn za svoju...

P.S. Hvala Tiby! ;)

12 godina
GTX 7XX Club

Oce mi.ocz mkiii 600 w drzat msi 770 i 8350 kad dodju kroz tjedan dana

Hvala

Sorry za OT

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2013 10:36 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Naravo da hoce !

Music As A Weapon !!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice