GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Ne pratiš. Ovo od alphacoola je potpuno expandibilno rješenje. Možeš stavit 420mm na njega, spojit na cpu blok ili blok sa pumpom, mijenjat tubing, ubacit rezervar i pumpu poslije... Nikakav clc. Pričamo dakle o alphacool eiswolf gpu vodenom rješenju koje ima, izgleda, brutalne performanse, iako nije full cover pod vodom, vec polupasivno hladi oststak pcb.a, temp vrmova su negdje između full covera i dobrog zračnog. Cijenom je vrhunski. Za 150-160€ imaš 120mm rad sa 2 venta, vodeni blok za gpu sa pumpom, full plate za ostatak pcba i backplate. A za 210€ imaš sve isto samo sa 240mm radom bez ventova. Baci pogled na onaj video zadnji što sam postao. Lik dobiva 36C sa 120mm na 1080ki, a 33C kad ga spoji još i na cpu loop sa 240mm radom.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...

Ja sam zamjenio CM Silencio sa Corsair ML-ovima al cini mi se da ce Silencio nazad u kuciste a ML u prodaju. Za benchat su super, al sta se buke tise nije bas dobro u usporedbi sa Silenciom, ML na 1000rpm je glasan ko Silencio na 1400rpm...

Toliko je loše?

prije će biti da je silencio toliko dobar, barem što se tiče buke 

čak i moji silent wings 3 nisu skoro pa ništa tiši od silencia, a koštaju triput više 

tješim se samo da sw3 bolje pušu na istim okretajima

12 godina
odjavljen

Ma rekao sam da se korisnici nešto tuže na zvuk. Bilo je testova po netu. Ne znam kako je to drug predvidio.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Silencio FP 120? A kakvi su u odnosu na Noctuu? Jer, nije da možeš puno smanjiti zvuk strujanja zraka... donekle da, ali ne sad drastično da čini ogromnu razliku. 

Pogledat ću malo swiftech sistem; iako ne vidim u čemu bi trebao biti bolji, ako su radijatori bakreni - nema tu neke filozofije - bakar, nikal preko i to je to. Razlike su u pinovima radijatora, gustoći, ali ionako je bolje ići na tanke i veliku površinu, nego debele...

Nope.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
ansha kaže...

Ja sam zamjenio CM Silencio sa Corsair ML-ovima al cini mi se da ce Silencio nazad u kuciste a ML u prodaju. Za benchat su super, al sta se buke tise nije bas dobro u usporedbi sa Silenciom, ML na 1000rpm je glasan ko Silencio na 1400rpm...

Dual pack verzija ili pojedinačni?

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
15 godina
protjeran
ZGamer kaže...
ansha kaže...

Dual pack verzija ili pojedinačni?

Dual, al motor je identican...

11 godina

...nezz pro verzija je skoro cijenom kao i taj dual pack +- tak da mi je u startu bilo čudno ai recenzije su više manje pozitivne i rađene na njima.Ja sam išel na pro,čeka se kartica da ga upogonim,možda se pokaže kao i deklarirano.

12 godina
neaktivan

Ste vidli ovo o Volti?

kad mislite da ce izac ljeto 2018 ili prije?

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sto nije bilo receno da volta nece uopce izlazit u gaming varijanti nego ce im next gen bit ampere? Mislim da su za sad to sve glasine ali tako nesto se pricalo unazad kojeg tjedna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ma rekao sam da se korisnici nešto tuže na zvuk. Bilo je testova po netu. Ne znam kako je to drug predvidio.

Dosta ekipe na watercooling forumima ih svrstava na vrh. Jedna specificnost ML-ova je da ih moras koristit na pwm signalu inace ne funkcioniraju kako je zamisljeno i mogu bit glasniji jer levitacijski dio mora imat konstantnih 12V...

Testirao sam ih malo drzeci ih u ruci i radijator strasno povecava buku, bez radijatora je relativno tih i na 2000rpm, motor ne cujes, samo zrak..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 18:34 (ansha).
9 godina
protjeran

Pa idu ti ventovi na 2300RPM, da nisu tihi sam pisao jos pred mjesec dana, a za 120kn se kupe 4db tiši ENERMAX D.F.Pressure sa jos boljim performansama od 1800RPM na dalje... samo rasprodani su kod nas ali se moze doci do njih preko Uzi shopa 

I za taj tvoj 60mm radijator je push pull majka, ovako u single kombinaciji dosta gubi na performansama (cca 5-6 stupnjeva) ovisno od komponenata, a i debel je pa jedan vent ce se mucit da izbacuje iz tolike dubine vruc zrak KLIK

Jedino kaj me zanima koja je razlika između radijatora 40mm pushpull i 60mm push, mislim da bi 40mm trebao biti bolji....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pa idu ti ventovi na 2300RPM, da nisu tihi sam pisao jos pred mjesec dana, a za 120kn se kupe 4db tiši ENERMAX D.F.Pressure sa jos boljim performansama od 1800RPM na dalje... samo rasprodani su kod nas ali se moze doci do njih preko Uzi shopa 

I za taj tvoj 60mm radijator je push pull majka, ovako u single kombinaciji dosta gubi na performansama (cca 5-6 stupnjeva) ovisno od komponenata, a i debel je pa jedan vent ce se mucit da izbacuje iz tolike dubine vruc zrak KLIK

Jedino kaj me zanima koja je razlika između radijatora 40mm pushpull i 60mm push, mislim da bi 40mm trebao biti bolji....

Nonsense, ti ces usporedjivat ventove po specifikacijama proizvodjaca?

Push pull utjece 2 do max 3C, na max okretajima nista...

Sad su mi stavljeni u pull, malko je tise nego push..

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 19:31 (ansha).
9 godina
protjeran

Kakvim specifikacijama bozjim, eto ti testovi sa iste stranice 

vs 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ogavan zvuk mi tu ima Enermax, ispada iz konkurencije, ko metalno struganje nekakvo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ja neznam kako ti slušaš ali to struganje i taj mehanički zvuk ja cujem na Corsairu a ne na Enermaxu, skoro isto kao vent od Evga napajanja kad se upali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ja neznam kako ti slušaš ali to struganje i taj mehanički zvuk ja cujem na Corsairu a ne na Enermaxu, skoro isto kao vent od Evga napajanja kad se upali...

Procitaj pisani review od istog tipa (g. translate):

To report in this case are also resonance frequencies given to specific duty cycles present in a rather invasive at low flow rates (see second spectrometric analysis), I would say that it is clear that if you are looking for silence this is not the best solution for this purpose.

9 godina
protjeran

Sta cu citat imam svoje usi...

edit:

A niski obrtaji me ni ne intersiraju jer ih ni ne kupujem zbog toga i između ostalog pricam ti o vrtnji na visokim okretajima sta mi je puno bitnije, a niti uopce drzim ventove na niskim obrtajima, ili su skroz ugaseni il na max 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 21:07 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Ste vidli ovo o Volti?

kad mislite da ce izac ljeto 2018 ili prije?

Već je izašlo odavno, ali nije za igre niti će.

Lucidius kaže...

edit:

A niski obrtaji me ni ne intersiraju jer ih ni ne kupujem zbog toga i između ostalog pricam ti o vrtnji na visokim okretajima sta mi je puno bitnije, a niti uopce drzim ventove na niskim obrtajima, ili su skroz ugaseni il na max 

Ako tebi ne smeta buka 1800 RPM, onda imaš možda uši, ali sluh te davno napustio. 

Nope.
9 godina
protjeran

Sta mi ima smetat kad imam sluške na glavi, nit ne cujem to, em su to 120mm ventovi koji su daleko od 140mm po glasnoci. Zasto mislis da se proizvode takvi ventovi pa cak i sa dvaput, triput i vise puta vecim RPM-om....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

edit:

Onda je opet ML "jaci" jer ima 20% vise rpm-a... To kako ti koristis ventove je teska iznimka a ne pravilo, ja kad igram ventove drzim do 1200rpm-a tako da mi je to jako bitno..

9 godina
protjeran

Samim time kako ti koristis nemas onda ni potrebe gledat i proucavat ventove sa puno RPM-a i placat premiju na cijenu zbog toga...

EDIT:

A i cudno mi da te niko do sada nije pitao, ali jesi skinuo barem 3 stupnja sa tim ventovima na 2300RPM naspram ovih silencio na 1400RPM? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 21:53 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Lucidius kaže...

Kakvim specifikacijama bozjim, eto ti testovi sa iste stranice 

vs 

Jel sam ja lud ili mi se čini kao da se taj Enermax na istom postotku vrti na višim okretajima od ML kad slušam simultano video preko slušalica?

...ustvari još se bolje čuje kad se prebacuje sa jednog na drugi video?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 22:23 (ZGamer).
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Samim time kako ti koristis nemas onda ni potrebe gledat i proucavat ventove sa puno RPM-a i placat premiju na cijenu zbog toga...

EDIT:

A i cudno mi da te niko do sada nije pitao, ali jesi skinuo barem 3 stupnja sa tim ventovima na 2300RPM naspram ovih silencio na 1400RPM? 

5-6C su nize temperature sa ML na 2400rpm u odnosu na 1400rpm Silencia, max 42C u odnosu na 48C u furmarku pri 280W gpu powera (max power limit non stock bios), 22C u sobi.

Imam potrebe za onih 1% vremena kad za gust ocu nesto benchat..

15 godina
protjeran
ZGamer kaže...

Jel sam ja lud ili mi se čini kao da se taj Enermax na istom postotku vrti na višim okretajima od ML kad slušam simultano video preko slušalica?

Na manje okretaja se vrti enermax pri istom pwm settingu...

9 godina
protjeran
ZGamer kaže...

Imas tablicu i sve ti pise koliko su glasni na kojim okretajima pa usporedis otprilike jer nece i jedan i drugi u bobu biti na istom RPM-u zbog skaliranja PWM-a, a vidis i da je Corsair glasniji 4db na max okretajima, i kada usporedimo eneramx na 1990RPM i corsair na 1960RPM vidimo da je enermax tisi preko jednog decibela.

EDIT:

A i na tom corsairu me nervira i taj mehanicki zvuk kao da struze po necem na vecem RPM-u, enermax ima ljepi i prirodni huk vjetra.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 22:34 (Lucidius).
11 godina
ansha kaže...
ZGamer kaže...

Na manje okretaja se vrti enermax pri istom pwm settingu...

...zato sam i napisal #jesam ja lud...trebalo bi biti obrnuto...stavi oba dva videa na 50% i pomiči za 10% na videu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 22:32 (ZGamer).
13 godina
protjeran

gtx je tema ne ciji su plasticni ventilatori boljiotpusite iz teme ansha pozovi lucija kod sebe doma covjek voli musko drustvo, budi drug.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

gtx je tema ne ciji su plasticni ventilatori boljiotpusite iz teme ansha pozovi lucija kod sebe doma covjek voli musko drustvo, budi drug.lp

bezi u kuhinju dok muski raspravljaju 

9 godina
protjeran
ansha kaže...

5-6C su nize temperature sa ML na 2400rpm u odnosu na 1400rpm Silencia, max 42C u odnosu na 48C u furmarku pri 280W gpu powera (max power limit non stock bios), 22C u sobi.

To je znaci samo na GPU razlika, proc nije nista hladniji?

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...
ansha kaže...

To je znaci samo na GPU razlika, proc nije nista hladniji?

Proc valjda 3C hladniji, on puno manje topline prenosi u sistem pa se onda nema sta ohladit...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice