Nema veze taj proc je odlican ako ces rokat sp vecinom vremena...
tak da nema bn-a u gpu bound igrama i 6gigi je more f-proff...
Nema veze taj proc je odlican ako ces rokat sp vecinom vremena...
tak da nema bn-a u gpu bound igrama i 6gigi je more f-proff...
Ali treba uzeti u obzir da je imam Pentium G4560 i upitno je koliko bi uspio iskoristiti 1060 sa 6Gb jer je i ova sa 3Gb lagano na knap.
Ma ne zamaraj se s glupostima i uzmi 3GB verziju ako ti se ne troši više para. Sigurno ćeš se moći sasvim fino igrati naredne dvije godine na 1920 x 1080. Što kaže Tito, samo podesiš detalje od igre do igre i imati ćeš 60 fps, a te detalje dok igraš ionako ne vidiš.
Ali treba uzeti u obzir da je imam Pentium G4560 i upitno je koliko bi uspio iskoristiti 1060 sa 6Gb jer je i ova sa 3Gb lagano na knap.
Ma ne zamaraj se s glupostima i uzmi 3GB verziju ako ti se ne troši više para. Sigurno ćeš se moći sasvim fino igrati naredne dvije godine na 1920 x 1080. Što kaže Tito, samo podesiš detalje od igre do igre i imati ćeš 60 fps, a te detalje dok igraš ionako ne vidiš.
Da upravo to,i iz prilozenog videa na predhodnoj stranici se vidi mala i sasvim prihvatljiva razlika između 3 i 6 GB!!
Zapitaj se prvo sta ces igrati najvise, mozda ti je i 560/1050 i vise nego dovoljna, jer sve ove single player igre mozes i na medium odigrati za duplo manje love, neces biti uskracen (osim za detalje) ali ako ces vecinom igrati nesto starije i manje zahtjevno, cemu
Plus pogotovo sto sad u zadnjih godinu skoro da i nema postenog naslova sto bi nekoga natjeralo da kupi novu grafu, novi naslovi tek 2018
khm, na 4k bi morala biti vidljivija razlika
Zapitaj se prvo sta ces igrati najvise, mozda ti je i 560/1050 i vise nego dovoljna, jer sve ove single player igre mozes i na medium odigrati za duplo manje love, neces biti uskracen (osim za detalje) ali ako ces vecinom igrati nesto starije i manje zahtjevno, cemu
Plus pogotovo sto sad u zadnjih godinu skoro da i nema postenog naslova sto bi nekoga natjeralo da kupi novu grafu, novi naslovi tek 2018
Trenutna 7850 je crkla, 560 i 1050 ne dolaze u obzir jer generalno gledano i nisu neki skok u odnosu na ono što sam imao do sada, a što se tiče igara igram pretežito MP naslove (R6, Rising Storm 2, a Squad i Destiny 2 planiram uzeti) i tu i tamo neku SP igru ako je baš hvaljena i hit.
Ak je MP vecinu vremena onda uzmi od 3gige...
Sve 5, ali 560 i 1050 ce ti dati 60fps u tim naslovima medium/high dok ce ti 1060 dati high/ultra pa sam izvagaj jel ti se isplati.
Da se naci 960/380 za tipa 800-900 sto je odlicna kupovina
GTX 970/980 ako ih ima za realnu cijenu, ako želiš Nvidiu.
Sve 5, ali 560 i 1050 ce ti dati 60fps u tim naslovima medium/high dok ce ti 1060 dati high/ultra pa sam izvagaj jel ti se isplati.
Da se naci 960/380 za tipa 800-900 sto je odlicna kupovina
960ku ispod 1200-1100 nigdi nema!!
Meni sad pobigla 970ka za 1200 kn,i tu kolega s foruma me izheba za istu takvu,pa onda ista prica sa 7970...nece i nece sve vodi da kupim novu!!
Kolega s posla je kupio za 900kn od sogora koji se krece u pc servisnim vodama saphire nitro 390x s jos 24 mjeseca gare...ima neke stele..sebi je uzeo njegov sogor 1070..a prodaje s 24 mj garom 970 msi armor...sad neznam za koliko para ali dolaze u onim retail kutijama..neorginal ali s imenima proizvodjaca itd...danas bio na poslu kod mene...a ujedino mi je i on slozio konfu za 200 kn s win 10...
390X za te pare sa toliko garancije je deal godine!
Kolega s posla je kupio za 900kn od sogora koji se krece u pc servisnim vodama saphire nitro 390x s jos 24 mjeseca gare...ima neke stele..sebi je uzeo njegov sogor 1070..a prodaje s 24 mj garom 970 msi armor...sad neznam za koliko para ali dolaze u onim retail kutijama..neorginal ali s imenima proizvodjaca itd...danas bio na poslu kod mene...a ujedino mi je i on slozio konfu za 200 kn s win 10...
Dojdi do mene s pivom i ja ti sve slozim bez kuna!!
390X za te pare sa toliko garancije je deal godine!
I bez garancije je odlicna cijena!!
Također, i ja sam uvijek za pomoći u Splitu.
Da, i bez gare je ajme cijena.
Ima jedna 390X u Sinju bez gare, 1900, dalo bi se za 1700 kupit lega, 8GB model.
Kad smo ja i frend slagali konfe, baš s novim Pascalima, nudili smo po 100 eura da nam netko složi (vodeno, custom) pa je bilo teško naći studenta koji je siguran u sebe da neće upropastit 10k eura hardvera. Treba nam firma koja nudi te usluge. Van je to uobičajeno. Nažalost, premali smo za to.
Nego, kako se kreću cijene 1070 na stvarnom tržištu? Čini se da se više ne da naći ispod 500€.
Tonči, cijene polovnog hw-a su smiješne.
Kad smo ja i frend slagali konfe, baš s novim Pascalima, nudili smo po 100 eura da nam netko složi (vodeno, custom) pa je bilo teško naći studenta koji je siguran u sebe da neće upropastit 10k eura hardvera. Treba nam firma koja nudi te usluge. Van je to uobičajeno. Nažalost, premali smo za to.
Nego, kako se kreću cijene 1070 na stvarnom tržištu? Čini se da se više ne da naći ispod 500€.
100€ za slozit stroj od 10k € s custom vodenim? Malo, 300€ je realnije...
Jedino sta je ta dualka smece, hladnjak jedva hladi 1060-ku...
Daleko od toga, iCHill je bolja i skuplja 100HRK za gotovinu, ovo je bio samo link za najjeftiniji dobavljivi model u nas.
i novog
Linkaš nam grafičku na Amazonu?
Jesi narucio od Amazona ili neke trgovine koja prodaje preko Amazona? Osobno kad narucim tamo dode drugi dan ako je direkt od Amaznona ako je od neke druge firme onda zna duze trajati. Novce neskidaju dok god nije poslano i do onda mozes otkazati
Ja bi ipak sacekao do pon. Da vidis hoce li poslat onda ja vikendom ionako nitko nesalje
Imas pravo, samo me malo zivci vec peru i strah me da ova zotac neode preko 300€ isto..
inace treba stalno pratit amazon..ubo sam i segate barakudu 2tb za 50€..
Postoji nekoliko igara u kojima je osjetna razlika iznedju 3 i 6 gb modela, npr Rise of Tomb Raider... Ali tih par igara nisu vrijedne davanja 400-500kn vise za 6gb
na toj igri spustiš teksture sa ultra na high i razlika se drastično smanji
nije tu neka magija u pitanju da je razlika tolika, nego igra koristi za ultra teksture više od 4gb vrama i onda stuttering na ovoj od 3gb ruši average fps koji techpowerup pokazuje
tako je frendu na gtx 970 igra trzala za popizditi, kad smo smanjili teksture sa ultra jednu crticu dolje, igra odjednom radi normalno
970ka i njena drvena memorija kako bi neki kolege rekli.
Zato je Radeon 390ka sa 8Gb Vrama prava vizionarska kartica. :)
edit: ispravak gresaka u postu.