GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.549.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Da je itko od vas igrao GTA V onda bi znali sta znaci trava na ultra i da beskonacno ubija performanse. 

Grafa nije 4K jer je nekome palo na pamet u igru stavit opciju koja je pretjerana za danasnji hardware?

Developeri u 5 minuta dodaju graficke settingse koji se nece moci vrtit u 5fps za 20 godina, tako da to nista ne znaci...

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...
Solo761 kaže...

Da, i ja sam primjetio, vratim proc na stock i nakon testa 3DMark svejedno tvrdi da je proc 3900 MHz, jedina razlika je u "Maximum turbo core clock" podatku, to je ispravno očitao. Tek nakon par restarta je očitao ispranih 3400 MHz.

Zna zabrljati, pogotovo u nekim situacijma kad se sysinfo ne učita kako treba. Zna mi reportati GPU na 253MHz čak 

ZGamer kaže...

OK driver bug kažeš ali i fizika varira za 1k...

1k na 20k performanse variraju ovisno o hrpi stvari. Vrlo nestabilno.

MEGATAMA kaže...

Ne vidim nigdje u videu koji si linkao ARK benchmark....?......valjda si skuzio da je ovaj ARK bench koji sam linkao u 1080p....

Kad vidim da grafa koja ce u EU kostat vrlo vjerovatno oko 1400eu nemoze vrtjet GTA5 u 60 fps 

Ne. TitanX može vrtjeti GTA5 i velik broj igara u 60 FPS na 4K? Dao sam ti video gdje lik igra GTA5 na 70 FPS na 5K - 77% većoj rezoluciji od 4K. Dakle, GTA5 minimum framerate je 71.

ARK je smeće po pitanju performansi, to je katastrofalno složena igra.

Govoris mi o videu koji si linkao gdje je lik samo postavio grafove sa brojkama ili o necemu drugom?

Video koji sam linkao ima sve potrebne bench podatke u sebi i u pitanju je gameplay video i znao sam da ce framerate potonut cim se udalji iz ulice u prirodu jer je vegetacija vrlo zahtijevna ali da ce na novom Titanu X na 4K padat na 30 i nesto fps nisam ocekivao.

Ima DOSTA tih youtubera koji kada zele prikazat odredjenu grafu u boljem svijetlu benchat ce najmanje zahtijevan dio neke igre i to predstavit kao prosjek....a to nema veze sa mozgom a kamoli istinom i vecina ekipe koja nije odigrala odredjenu igru nece imat pojma kako se igra u biti vrti....

Isto kao i Fallout 4,Witcher 3,Dying Light itd....sve te igre imaju djelove koji su light na gpu/cpu usage i dosta cesto vidim da ekipa bencha bas te djelove lol.

Cak nije ni problem ako ekipa i bencha takve djelove pa oni zahtijevniji djelovi padaju 5 frejmova ispod toga ali kad mi ti napises....e gle a ovaj vrti igru u 5K na 70fps min znaci LOCK 60fps ima u bilo kojoj situaciji a ja ti stavim video gdje respektabilnom bencheru(lik ne fejka) ista igra i to jos na 4K pada na 30 i nesto fps pa o cemu mi tu pricamo?To je razlika od preko 30fps i jos je ovaj iz tvog videa na 5K??

Isprike ako sam nesto krivo pohvatao....jer uvjek postoji i ta mogucnost

10 godina
neaktivan

Ako meni na 4K DSR GTA V radi na +30 fps sa dvije tri postavke niže od ultra onda će raditi na 60 na dva-tri puta jacoj kartici. Također ako gledaš apsolutni min fps to nikada nije (nisam vidio niti jednu igru dosad) uzrokovano GPU-om nego CPU-om. GTA V je prekrasna igra, pogotovo na Ultra i ispred konzola je svjetlosnim godinama, nije to nikakva PS3 igra kao što si prije napisao.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 10:56 (JozoBozo121).
10 godina

Nisam znao da se na grafičke daju 4 godine garancije

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=5917#kf

lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Da je itko od vas igrao GTA V onda bi znali sta znaci trava na ultra i da beskonacno ubija performanse. 

Grafa nije 4K jer je nekome palo na pamet u igru stavit opciju koja je pretjerana za danasnji hardware?

Developeri u 5 minuta dodaju graficke settingse koji se nece moci vrtit u 5fps za 20 godina, tako da to nista ne znaci...

Po istoj toj analogiji (koja je besmislena, jer tako to baš i ne ide, ali kad ide) nikad ne postoji grafička koja može bilo što vrtjeti na bilo kojoj rezoluciji. :) 

MEGATAMA kaže...

Govoris mi o videu koji si linkao gdje je lik samo postavio grafove sa brojkama ili o necemu drugom?

Video koji sam linkao ima sve potrebne bench podatke u sebi i u pitanju je gameplay video i znao sam da ce framerate potonut cim se udalji iz ulice u prirodu jer je vegetacija vrlo zahtijevna ali da ce na novom Titanu X na 4K padat na 30 i nesto fps nisam ocekivao.

Ima DOSTA tih youtubera koji kada zele prikazat odredjenu grafu u boljem svijetlu benchat ce najmanje zahtijevan dio neke igre i to predstavit kao prosjek....a to nema veze sa mozgom a kamoli istinom i vecina ekipe koja nije odigrala odredjenu igru nece imat pojma kako se igra u biti vrti....

Isto kao i Fallout 4,Witcher 3,Dying Light itd....sve te igre imaju djelove koji su light na gpu/cpu usage i dosta cesto vidim da ekipa bencha bas te djelove lol.

Cak nije ni problem ako ekipa i bencha takve djelove pa oni zahtijevniji djelovi padaju 5 frejmova ispod toga ali kad mi ti napises....e gle a ovaj vrti igru u 5K na 70fps min znaci LOCK 60fps ima u bilo kojoj situaciji a ja ti stavim video gdje respektabilnom bencheru(lik ne fejka) ista igra i to jos na 4K pada na 30 i nesto fps pa o cemu mi tu pricamo?To je razlika od preko 30fps i jos je ovaj iz tvog videa na 5K??

Isprike ako sam nesto krivo pohvatao....jer uvjek postoji i ta mogucnost

1. ThirtyIR nema potrebu da prikazuje bilo koju grafičku boljom ili lošijom: čovjek ima neograničen izvor novca i uvijek kupuje najbrže što može. To nije reviewer klasičnog tipa i ne živi od YouTubea kao GamerNexus, JayZ, Linus i sl.

2. SW: Battlefront ima jako puno vegetacije pa pogledaj framerate. Vegetacija nije "teška stvar" više od puno automobila u GTA ili puno jedinica u Ashesu.

3. ARK je neupotrebljiv za bench kao što je to Rise of the TR DX12, Quantum Break i sl. igre s mnogo problema.

4. "Respektabilni bencher" - lol

5. 5K je 5120x2880 - to je 78% više od 4K. 78% više.

Iz mog iskustva, konkretnog, većina popularnih YouTubera ima sumnjive rezultate i sumnjivo postavljene bencheve, odnosno namjerno uštimane bencheve. Kao, također, osoba koju zaboli u kakvom će se svjetlu prikazati neki hardver, vidio sam da u 90% slučajeva stvarnost ne odgovara YouTuberima i nekim bench sajtovima. Neistine, laži, namještanja, sve je to dio njihovog posla i rada od kojeg žive i za koji se prodaju. U posljednje vrijeme je to sve češći slučaj na načine koji su naprosto odvratni, čak i kad su striktno rečeno, istina. Primjerice, benchanje GTX 1080 protiv 980Ti stock i TitanX stock. I dok je još jasno da im se lakše praviti blesavima jer nema službenog bržih TX kartica (iako ima, EVGA SC i Hydro plus još neke), bencheri su požurili komparirati 980Ti koji nitko nikad nije kupio niti želi s karticama koje s pritom i tvornički overclockaju (boost 3.0 je ništa nego tvornički max overclock).

U praksi su istine daleko drugačije od onoga što čitamo po webu, pogotovo napisanih od ljudi koji žive od tog pisanja.

Posudi karticu od nekoga tko je kupio i probaj sam. Na svojoj mašini u stvarnim uvjetima.

12 godina

Tonci da se ne natezemo jer ovaj forum je pretrpan natezanjem,daj mi video bench gdje novi Titan X vrti GTA5 u 5k na min 70fps a da hrpa postavki nije iskljucena ili smanjena...nista vise od toga posto sam ja dao link na video gdje ta ista grafa u istoj igri pada na ispod 40fps i to na 4K.

Ja kad sam ekipi na ovom forumu pisao kakve imam performanse na gtx 970 na 1500mhz potkrijepio sam to video benchmarcima u kojima se vide svi potrebni podaci,slikice po internetu me ne zanimaju niti su mi 100% vjerodostojne.

Eto samo daj video bench poput ovoga koji sam ja dao

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Imašcijeli kanal s videima. Pa neću te za ruku voditi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2016 12:32 (Tonči).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Po istoj toj analogiji (koja je besmislena, jer tako to baš i ne ide, ali kad ide) nikad ne postoji grafička koja može bilo što vrtjeti na bilo kojoj rezoluciji. :) 

Kakvoj analogiji?! Ne kuzim o cemu pricas, recenica ti nema smisla..

16 godina
odjavljen

Dodavanje opcija može onesposobiti bilo koji gpu. Obrnuto možeš ukloniti opciju. Witcher 3 može se nabrijati i bitno više od onoga u opcijama. Realno, novi TitanX može nekoliko igara gurati preko 60 FPS kad su uključene sve postojeće opcije na nekom max presetu.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Dodavanje opcija može onesposobiti bilo koji gpu. Obrnuto možeš ukloniti opciju. Witcher 3 može se nabrijati i bitno više od onoga u opcijama. Realno, novi TitanX može nekoliko igara gurati preko 60 FPS kad su uključene sve postojeće opcije na nekom max presetu.

Tocno tako, my point je da ce uvijek biti igara gdje ce pretjerati sa odredjenom opcijom i ona ce grafama stvarati problem. Kod GTA V je to trava na ultra..

14 godina

Danas igrao malo Battlefield 3 mutli na 4K pomoću DSR-a i mogu samo reći pre-odlično ! Grafa nije bila clockana a fps je samo par puta pao ispod 60 u scenama gdje je bilo puno dima.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Izgleda da MSI ima problema sa svojim GTX 1070 serijom kartica. Pogledaj sliku.

MSI officially announces GTX 1070 quality problems in China

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hello..Zavrsio game u csgo i dobijem bsod DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ntoskrnl.exe 

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Tocno tako, my point je da ce uvijek biti igara gdje ce pretjerati sa odredjenom opcijom i ona ce grafama stvarati problem. Kod GTA V je to trava na ultra..

OK. Inače konkretno ne znam zašto se ljudi boje te trave, ja ne vidim ništa posebno na travi na Ultra--- 2x1080 s Ultra travom na 5K šeta između 70 i 85 FPS. Stock clock.

17 godina
Puls3 kaže...

Izgleda da MSI ima problema sa svojim GTX 1070 serijom kartica. Pogledaj sliku.

MSI officially announces GTX 1070 quality problems in China

A uz taj problem do strane MSIa, da se nadovežem, postoji još problem black screen na seriji 60/70, mislim da je čak neovisno o proizvođaču, trenutno prednjači Palit..

Očito driveri seruckaju u najboljem slučaju, a ima i veze sa spajanjem na monitor tj ovisi kojim se putem spaja, tak da i tu issue postoji (dp-dvi)..

Naravno ovdje se ne piše o tom, očito ljudi ne znaju ili misle da su to samo izolirani slučajevi..

Problem još nije dosegao masovni broj pa se ignorira, sve dok neko ne "naleti" na taj problem..

Malo sam gledal ove Palit grafe, navodno solidna grafa, uz dostatan (bar kolko sam čital po netu)  broj kvarova, očito je prva serija najgora, kako za Palit tako i za ostale, mada potonji su nekaj manje izloženi tim problemom, očito i ime firme igra ulogu pa i otud valda manji broj kvarova..

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

OK. Inače konkretno ne znam zašto se ljudi boje te trave, ja ne vidim ništa posebno na travi na Ultra--- 2x1080 s Ultra travom na 5K šeta između 70 i 85 FPS. Stock clock.

U gradu je fps isti bila trava na low ili na ultra, treba ici gdje ima trave. Takodjer je moguce da je kombinacija msaa i trave to sta stvara problem..

17 godina
odjavljen

I to još tri godine star PS3 naslov...kaj bu tek bilo kad izađe GTA VI 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da, kombinacija ultra trave i msaa je to što ubija fps. 

Medutim ta trava ima daleko manji fps impact na amd grafama. 

Znam to jer sam testirao side by side. 

Plus amd grafe imaju bolje detalje od nvidia na istim postavkama, dalje iscrtavanje detalja i sjena. 

Prvo sam to primjetio na telefonskim/strujnim kablovima i banderama, pa sam mislio da tripujem. 

Kad sam uporedio side by side vidio sam da ipak nije trip i da fakat amd daje više detalja. 

Pretpostavljam da je to ta nvidia optimizacija i fps boost koje se dobije sa gameready driverom. 

2 2 hvala 0
12 godina

Ovo za Msi je bas koma :( A ovo sto imate opcenito probleme u temi sa driverima sam napisao da mi se sa ovima zadnjima ruse igre nazalost i cekam da nvidia izbaci nove stabilnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ja neznam jesi ti igrao GTA V na pc, jer mi se ovako čini da nisi. Pa savjetujem da ne komentiraš ako nisi, jer ja igram te sam prošao na ps3, ps4 i sad prolazim na PC-u i to lici na sasvim jednu drugu igru i nema ništa s ps3 grafikom.

MEGATAMA a čemu updejtati drivere? Ja vozim čini mi se 362.00 staru nekoliko mjeseci i rade savršeno, nije mi jasno to popravljanje nečeg sto nije pokvareno, ionako ne moze donijeti toliki boost da ti omogući vece postavke ili slično.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 10:09 (JozoBozo121).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

U gradu je fps isti bila trava na low ili na ultra, treba ici gdje ima trave. Takodjer je moguce da je kombinacija msaa i trave to sta stvara problem..

Govorim o područjima gdje je ima; Hollywood, iza brda i sl. A MSAA mi ne treba na 5120x2880. :)

15 godina
protjeran

Da, to je vjerojatno uzrok..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jozobozo pola godine me nije bilo doma u Hr i naravno da sam nakon toliko vremena odlucio apdejtat drivere a i uostalom ja sam uvjek stavljao svake nove beta ili sluzbene drivere i doslovno nikad problema.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
Imperator01 kaže...

Od toliko drljavih brandova problemi zadese bas Msi koji inace daje sve od sebe da nam izgradi sto bolje,kvalitetnije,tise proizvode....

12 godina

I Tomb Raider na novom Titanu X pada na 30 i nesto fps,ukratko....grafa od nekih 1300-1400eu je dobra za 4K i 60 fps lock jedino ako se drasticno spuste vizualne postavke u zahtijevnijim naslovima jer je ovakva situacija i u GTA5,Crysis .....

Moj PC  
1 3 hvala 0
11 godina
Imperator01 kaže...

Da, kombinacija ultra trave  je to što ubija  

Medutim ta trava ima daleko manji  impact na amd  

Znam to jer sam testirao side by side. 

Prvo sam to primjetio na telefonskim/strujnim kablovima i banderama, pa sam mislio da tripujem. 

Kad sam uporedio side by side vidio sam da ipak nije trip i da fakat amd daje više 

...

SILA/ZGX@ZGamers
17 godina
odjavljen

Jel probao netko sa tim zvijerskim garticama modani GTA V?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Da, to je vjerojatno uzrok..

Stavio MSAA, padne FPS, ali na 5K 4x MSAA je već svemirski visoka rezolucija semplinga, posve nepotrebno. Na niskim 1080 i 1440 to ima smisla, na 4K, 5K itd. nema.

15 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

I Tomb Raider na novom Titanu X pada na 30 i nesto fps,ukratko....grafa od nekih 1300-1400eu je dobra za 4K i 60 fps lock jedino ako se drasticno spuste vizualne postavke u zahtijevnijim naslovima jer je ovakva situacija i u GTA5,Crysis .....

Onda nista sta amd ima nije ni za 1440p a kamoli 4k...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice