GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.560.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
BF1 4K na GTX 1080
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina

lol lik se zajebao i stavio 2xpalit 1080 u SLI misleci da je cooler 2.5 slot a ne 3 slot..

http://imgur.com/fcnlX6C

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Ako je to isti cooler kao i na gainwardu onda na stranici pise da je 2.5 slot :D

Malo su rastegli to 2.5 slot.

Height 2.5 Slot sa stranice :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 15:51 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

lol pa ja ovo vozim na 4k ko od sale 

16 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Uvijek je bolje imati CPU sa manje jezgri, 4C/4T umjesto 6C/12T recimo, ako je IPC bolji i OC potencijal bolji.

Činjenica je da takt itekako igra ulogu i u 99% igara 4C/8T i7 OC 4.5GHZ+ hrani bolje od E modela sa pun qurac threadova i fizičkih jezgri.

Tako da to ne čudi.

Zapravo nije, ne ovisi o tome. OC potencijal iste generacije je isti i ovisri o kvaliteti čiša. Inače, virtualne jezgre su uglavnom beskorisne pa ti nije i7 baš potreban. Ono što enthusiast platforma ima je veći cache, veći broj podržanih PCI linija i sl. i to nudi prednosti. Također, više-kanalna memorija je korisna, a i više jezgara. Trenutno je prosječan overclock za Haswell-E otprilike kao i na Haswellima i Skylakeu. Nažalost, Broadwell-E je malo problematičan jer se slabije clocka.

15 godina
protjeran

E sad Tonci, znaci prednost i7 nad i5 je vise zbog veceg cachea nego zbog HT-a? Nonsense...

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Uvijek je bolje imati CPU sa manje jezgri, 4C/4T umjesto 6C/12T recimo, ako je IPC bolji i OC potencijal bolji.

Činjenica je da takt itekako igra ulogu i u 99% igara 4C/8T i7 OC 4.5GHZ+ hrani bolje od E modela sa pun qurac threadova i fizičkih jezgri.

Tako da to ne čudi.

Pa nije baš uvijek.. šta ako recimo igra koristi 8 jezgri? Primjer doli..  

Za sad ipak rijetko koja koristi tako da je razumljivo zašto i7-6700k s jačom jezgrom(veći IPC + veći takt) ispada bolji izbor za igranje.

16 godina

Evo Overwatch koristi svih 12 jezgri / 24 threada na mom jednom Xeonu, drugi doduše idla :)

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ansha kaže...

E sad Tonci, znaci prednost i7 nad i5 je vise zbog veceg cachea nego zbog HT-a? Nonsense...

Ja sam shvatio da on to govori za i7 -E liniju.

10 godina
odjavljen
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

Tako da to ne čudi.

Pa nije baš uvijek.. šta ako recimo igra koristi 8 jezgri? Primjer doli..  

Za sad ipak rijetko koja koristi tako da je razumljivo zašto i7-6700k s jačom jezgrom(veći IPC + veći takt) ispada bolji izbor za igranje.

ova slika je sli

to nikto ne koristi

14 godina

Generalno gledajući bolje je trenutno a sigurno i još kojih godinu dvije imati i5 na 5GHZ pod vodom ili i7 debelo ocan, quad + HT on nego E seriju koja je na 4GHZ, to je sve.

Iznimki ima, ali su to i dalje iznimke, tako da se razumijemo.

Tonči u pravu si što se tiče stazica ali tu već pričamo o tri/four way GPU sistemima gdje i igra koristi cijeli 6/12 ili 8/16 CPU.

U igrama gdje ga ne koristi ne znači mu ništa broj staza kad sve jezgre igra ne koristi pa CPU koči takav sistem više od bolje clockanog i7.

I da, jasno je da je bitno o kojoj se generaciji procesora radi jer može i i7 novije generacije jednako i bolje hraniti ako IPC nadoknadi razliku u overclocku, puno tu faktora igra ulog.

OC, broj jezgri i threadova, HT on ili of, generacija procesora(razlika u broju instrukcija po clocku, tj IPC) i na kraju engine i broj jezgri koje koristi.

root
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 23:38 (zoharbizo).

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Onako, solidno, kao 480

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nego, da, ansha mislim da nisi pročitao dobro gore, zoharbizo i Izzy su uhvatili poantu: ne govorim nužno o prednosti u igrama, iako je ima, zbog čega ćeš vidjeti da je Broadwell u mnogočemu bolji CPU od Haswella i Skylakea. Inače je za igre takt najvažniji. HT je samo ponekad djelotvoran, a ponekad i nanosi štetu zbog načina na koji funkcionira. Prave jezgre su korisnije, no svakako će takt biti najvažniji u praksi, daleko važniji od jezgara za većinu igara. Sve do DirectX-a 12 igre ne mogu koristiti više od jedne jezgre za komunikaciju s GPU-om pa je sve ostalo upotrebljivo isključivo za stvari koje s grafikom nemaju veze. Stoga će tvrdnja s VRWorlda držati vodu u DX11 primjeni. I nažalost, čini se da se Broadwelli-E dosta loše overclockaju u odnosu na Skylake. Trenutno je per-core razlika intelovih generacija prilično slaba tako da je kupovina bržeg procesora (taktom) bolji izbor od onog s više jezgara, ako ih koristiš na osnovnom taktu iz specifikacija.

Ashes je primjer igre koja će profitirati od jezgara, pogotovo zato što ih se može koristiti u igrama za grafiku. Takvih će biti sve više s vremenom pa se nadam da će Intel barem s Kaby Lakeom krenuti na povećanje broja jezgara u jeftinim 300-400 dolara procesorima, barem da onaj jači i7 zaista bude 6-core, bez da ljudi moraju ići na skupe X platforme.  No, kad biraš. biraj takt, ako nemaš vodu pa ti je plafon jako blizak za bilo koji CPU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Koliko ja znam Kaby Lake ce biti samo refresh od Skxlakea, samo ce mu ispraviti greske koje je imao Skylake, ista situacija kao i sa Haswellom i Devils Canyonom (u tom slucaju promjena paste)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...

Evo Overwatch koristi svih 12 jezgri / 24 threada na mom jednom Xeonu, drugi doduše idla :)

Za grafiku samo jednu, a ovo ostalo bez problema stane u druge 3 (i manje).

Lucidius kaže...

Koliko ja znam Kaby Lake ce biti samo refresh od Skxlakea, samo ce mu ispraviti greske koje je imao Skylake, ista situacija kao i sa Haswellom i Devils Canyonom (u tom slucaju promjena paste)

Bit će mali korak u promjeni arhitekture da, ali moguće je da promjene plan. 

16 godina
Tonči kaže...
mrsmith kaže...

Za grafiku samo jednu, a ovo ostalo bez problema stane u druge 3 (i manje).

Ma naravno - pa igra radi bez problema i na 2c/4t procesorima. Samo sam rekao da je zanimljivo kako koristi sve raspoložive jezgre kad ih ima više :) jer vidim u task manageru da svih 24 threada prvog procesora drži aktivnima dok se igra. Nije neki veliki usage, ali nije ni idle (kao npr. drugi procesor koji je mrtav dok se igra).

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Baš je ogroman problem uštekat u drugi port.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
Hexfire kaže...

Baš je ogroman problem uštekat u drugi port.

To je kartica od 800$+ jel stvarno trebas ocekivati da pojedini dijelovi te kartice ne rade? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

I Toyotini auti su koštali 50000 USD pa ipak nije sve radilo kako treba.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 14:53 (JozoBozo121).
14 godina
Da dosta slicno s Toyotom,jer svasta ti se moze dogodit ako jedan port ne funkcionira sa VRom!
AUDIOFIL
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...
Da dosta slicno s Toyotom,jer svasta ti se moze dogodit ako jedan port ne funkcionira sa VRom!

haha...Ipak, bolje i to nego da ti izgori matična ko u konkurencije

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 14:54 (DarthMarkus).
10 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Malo sam korigirao post da je razumljivije sto je pisac htio reci, bezveze izvučen problem, postoje tri porta, plus HDMI i DVI tako da je članak bezveze napisan. A koliko se sjećam uz kartice dolaze DVI to HDMI tako da postoje dva porta koja se mogu koristiti.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
11 godina
neaktivan

Ko mi dokaže da mu je maticna crkla zbog 480, kupim mu novu i još jedan RX 480

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
DarthMarkus kaže...

haha...Ipak, bolje i to nego da ti izgori matična ko u konkurencije

Zaje... je to, crkne ti komponenta za čiji kvar nisi kriv ni ti niti proizvođač. Kako to ide? Jel se možeš nadati kakvoj reklamaciji?

Ovo me baš interesira jako.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina

Ali tuga, ne razumijem kako mozete braniti proizvod koji nije 100% funkcionalan jel mozete biti toliki fanboyi da je to strasno?

Aj da je neka karakteristika tipa, vise trosi, vise se grije, bla bla ili nebitno, ovo je jednostavno BROKEN, ne radi, nece nikad ni raditi,  na kartici od 800$ i po vama to je u redu?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 6 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Ali tuga, ne razumijem kako mozete braniti proizvod koji nije 100% funkcionalan jel mozete biti toliki fanboyi da je to strasno?

Aj da je neka karakteristika tipa, vise trosi, vise se grije, bla bla ili nebitno, ovo je jednostavno BROKEN, ne radi, nece nikad ni raditi,  na kartici od 800$ i po vama to je u redu?

Ajde smiri se malo, imaj razumijevanja malo prema drugima, svatko si bira što hoće, sa svojim novcima radi što hoće.

Jebga, ako hoću uzeti ću 7000 kn i zapaliti ih i tko mi što može, moji novci, moj problem.

ps. meni osobno je bolje da mi ne radi utor koji mi ne treba nego da mi cijela ploča i tko zna što još na njoj ode u kujac, ne znam kako ostali misle, niti me to jako brine.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina

Kartica od 800$ mora da mi peče palačinke uz to da vrti 8K ultra 120fps-a, ako to ne može zašto toliko košta.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 6 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može ti policija, 

Tko na javnom mjestu namjerno uništi, ošteti ili omalovažava domaći novac u opticaju,kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 250 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

Moj PC  
4 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice