GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.608
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Bolje i to nego da kockaju i loču po kafanama Slažem se da neka ekipa tu ima veću erekciju od 3D marka nego od dobre trebe

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Tonči

To je bilo za probu na 2150-5500, i kao sta pise, lagane bijele tockice tu i tamo, nista strasno, ne razumijem cemu pises kao da mi se cijeli ekran rastapa kada sam vec rekao kakvo je stanje bilo. Vec su i decki iznad potvrdili da je to inace tako na Nvidiji, da ne dopusta puno nestabilnosti kod overkloka.

Uostalom, vec sam objavio rezultat od fire strike i tu je grafa full stable na 2126-5500, i jasno se vidi da memorija nema nikakvih problema na tom taktu.

A sta se tice toga da ce se kartica ostetit, to cisto sumnjam zato jer sam sa r9 390 radio sve i svasta pa nikad nista, a i dosta ostalih odavde sa svojim grafama. Po tebi ona gtx 970 od Stijepanja vise nebi trebala ni radit, a grafi nista nakon svih tortura.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 9:21 (Lucidius).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Stigla u Links ASUS Strix GTX 1070. Uvijek sam preferirao ASUS ali MSI će mi se savršeno uklopiti uz ostale komponente po bojama i svemu. Da pričekam koji dan, valjda će i MSI doći uskoro. Sumnjam da će se STRIX-ica razgrabit ipak je 4900 kn. Najskuplja GTX 1070 koju sam vidio

15 godina
protjeran

Palit i Gainward su svemirski brod za ostale sta se coolera tice a najjeftiniji, ne vidim smisao uzimanja neceg drugog..

Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Kupite kartice od par tisuća kn i onda kažete da ni ne igrate nego ih koristite isključivo za "benčanje i torturu". Pa čemu to? Ok, hobi ti je hardver, ali ipak mislim da je malo bezveze dati tolike novce za nešto u čemu uživaš samo dok vrtiš benchmark - tj. ne uživaš ni onda jer ne vidiš ništa na ekranu, nego moliš Boga da se ne sruši kompletno pa da dobiješ skor na kraju.

Ali čemu toliko nagurati gpu da baca artefakte i onda reći da si dobio ovakav ili onakav skor a da nisi ni sliku vidio... ono svjestan si da to nije realno, da nije iskoristivo i da se s takvim clockom neće nikada moći igrati ili raditi jer baca artefakte, ali te opet to zadovoljava

Pa to je kao da kupiš Ferrari i tjunaš ga na 1500 konja i onda držiš u garaži za tu i tamo nabiti gas na mjestu i staviti video na youtube, jer, pazi ovo, ako bi ga odveo na cestu ne bi stigao ni do prvog susjeda...

Mene inace ti testovi uopce i ne interesiraju, ja sam ovo radi ekipe ovdje odvrtio i malo se poigrao da vidimo kakve cu rezultate izvuci. Kao prvo kartica je na svim testovima stabilno radila, i mozda se tu i tamo pojavio neki artifakt ali nema ni price o tome da sve sijeva po ekranu i da ni nevidim sliku.

Svi ovi testovi koje sam objavio su samo malo iznad postavki na kojima je grafa full stable, stvar oko koje se uslo u pricu je fire strike banchmark gdje mi se srusio drjaver na pola testa iako artifakte prakticki nisam ni imao, mozda je tu i tamo koji izletio, pa su decki rekli da je to tako na Nvidiji jer ona ne dozvoljava previse nestabilnog rada.

Uglavnom ja sam testove izvrtio, i svi se nalaze ovdje http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/5079468.aspx sada se okrecem gejmingu i benchmarci me vise ne interesiraju.

Nasao sam sweet spot za graficku, na kojemu sam bez problema igrao 3 sata Borderlands pre sequel i core clock nije isao ispod 2101Mhz, a memorija je uvijek kako ju postavim u ovom slucaju 5450, ona nikad ne oscilira. Mogao bih memoriju i na 5500 drzati bez problema, ali sam malo spustio na 5450 cisto da ju ne forsam previse. Grafa nije presla 55 stupnjeva sa fan profilom sa slike, a ventovi na 70 posto (1700RPM) su taman na granici idealnog tako da sam ih postavio tako da iznad toga ni nejdu. Inace Gainwardovih 1700RPM je kao na MSi r9 390 1500RPM po glasnoci, imaju dosta tise lopatice.

16 godina

Ma nisam ja rekao da ne treba benchati ili igrati ili raditi ili što već :) nego samo da mi nema smisla doslovno "klati" karticu na klokovima koji bacaju tolike artefakte da se ne vidi slika, kako su pojedinci rekli. Jer mi to nikako nije realno stanje situacije, niti tome ima mjesta u praksi kasnije.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ParaNO1d kaže...

Stigla u Links ASUS Strix GTX 1070. Uvijek sam preferirao ASUS ali MSI će mi se savršeno uklopiti uz ostale komponente po bojama i svemu. Da pričekam koji dan, valjda će i MSI doći uskoro. Sumnjam da će se STRIX-ica razgrabit ipak je 4900 kn. Najskuplja GTX 1070 koju sam vidio

Jebote dodas 700kn i imas gtx 1080 phoenix koja ju pojede. Fakat ne kuzim da neko daje 1200kn vise za losiji model grafe samo zao jer mu se vise sviđa...

16 godina
Lucidius kaže...
ParaNO1d kaže...

Jebote dodas 700kn i imas gtx 1080 phoenix koja ju pojede. Fakat ne kuzim da neko daje 1200kn vise za losiji model grafe samo zao jer mu se vise sviđa...

A koliko se sjećam, da stvar bude gora, Asusova STRIX 1070 je dobila ne baš pozitivan review na stranu hlađenja i glasnoće ventilatora u ovoj seriji

17 godina

Slazem se stobom ja recimo uopce ne ocam i samo se igram kad stignem tj. Uzivam i nisam opterecen istim 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 10:01 (4mal).
17 godina
Lucidius kaže...
ParaNO1d kaže...

1080 mi je overkilll totalni. Pošto igram na 1080p. Pošto mi je konfa ni mjesec dana stara neću tako skoro kupovat novi monitor. Tako da ću pričekati do idućeg tjedna možda dođe MSI

11 godina

Ova Phoenix je izgleda totalni win. Isprva nisam primjetio da ima one zareze po lopaticama, sto znaci dodatna tisina. Sam dizajn je vrlo slican kao kod EVGA i MSI. To je taj nagib lopatica za tisinu i to je taj raspored lopatica za dobar kompromis izmedju statickog pritiska i airflowa. MSI Gaming verzija 1070 je u HR najmanje 4400kn, EVGAe ni nema, ak kupujes vani biraj, ako u HR mislim da nemas kaj biti izbirljiv, osim, ako te zuljaju novci.. Cak i ima crvenog po sebi, ako i to gledas x)

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 10:25 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Tonči

To je bilo za probu na 2150-5500, i kao sta pise, lagane bijele tockice tu i tamo, nista strasno, ne razumijem cemu pises kao da mi se cijeli ekran rastapa kada sam vec rekao kakvo je stanje bilo. Vec su i decki iznad potvrdili da je to inace tako na Nvidiji, da ne dopusta puno nestabilnosti kod overkloka.

Uostalom, vec sam objavio rezultat od fire strike i tu je grafa full stable na 2126-5500, i jasno se vidi da memorija nema nikakvih problema na tom taktu.

A sta se tice toga da ce se kartica ostetit, to cisto sumnjam zato jer sam sa r9 390 radio sve i svasta pa nikad nista, a i dosta ostalih odavde sa svojim grafama. Po tebi ona gtx 970 od Stijepanja vise nebi trebala ni radit, a grafi nista nakon svih tortura.

Oštetit karticu možeš visokom voltažom. Tako da pripaziš kod overclocka. Ako imaš artefakte, to je loše. Može ti kartica i raditi na visokoj voltaži, ali to ne znači da ne nastaju oštećenja.

16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Ova Phoenix je izgleda totalni win.

Tih Phoenixa ima više verzija, koliko znam. O kojem govorimo?

17 godina
odjavljen

LOL, ljudi kupili karticu koja tjera sta god hoces u kojoj god rezoluciji hoces a tjeraju ju prakticki do tocke pucanja sa besmislenim OC-om i voltazama takvim da mozes mobitel punit.

Freak Show Inc.

16 0 hvala 0
13 godina

Ja isto tu i tamo odvrtim poneki benchmark ali nisam nikada silovao komponente. Uvijek se držim u nekim tijesnim granicama preporučenih OC frekvencija i napona. Više se baziram na gejming.

p.s. ne znam tko bi kupio grafu od Stjepanja

Moj PC  
8 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
darijoman kaže...

p.s. ne znam tko bi kupio grafu od Stjepanja

Kao da udomljavas psa iz sinteraja - nikad ne znas sta je jadnicak prezivio i hoce li sutra odapeti 

Freak Show Inc.
17 godina

Ja prvi nebi ....nista osobno a i nesjecam se kad sam neku kupio rabljenu...jebiga kosta ali novo je ipak novo i tocka ! ;-)

Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja sam dvije konfiguracije prije aktualne kupio polovne. :) Najljepše je to raditi sa skupim mašinama, jer realno hardveru se ništa ne dogodi od korištenja (nije sapun), a dobiješ top komponente za 30-50% manje. Recimo, prije koju godinu dvije Radeonke 7970 u CF-u, neka Asus Rampage ploča, i7-4960X i 64GB memorije sve skupa 10000 kn plus poštarina, a bilo je staro godinu dana. Prije toga je jedan dečko s ovog foruma prodavao i7-975X i ploču za malo više od 400 eura.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Ja sam dvije konfiguracije prije aktualne kupio polovne. :) Najljepše je to raditi sa skupim mašinama, jer realno hardveru se ništa ne dogodi od korištenja (nije sapun), a dobiješ top komponente za 30-50% manje. Recimo, prije koju godinu dvije Radeonke 7970 u CF-u, neka Asus Rampage ploča, i7-4960X i 64GB memorije sve skupa 10000 kn plus poštarina, a bilo je staro godinu dana. Prije toga je jedan dečko s ovog foruma prodavao i7-975X i ploču za malo više od 400 eura.

Pfff, kad bi svi tako razmišljali... pa tko bi kartice peglao na rate, banke bi propale

11 godina
Tonči kaže...
The_Fichek kaže...

Ova Phoenix je izgleda totalni win.

Tih Phoenixa ima više verzija, koliko znam. O kojem govorimo?

Bilo kojoj, sve imaju iste ventilatore koji su po meni najvazniji za tisinu/buku, a bome se cini da sve imaju i jednake coolere i feature.

http://www.gainward.com.tw/main/product/vga/pro/p00982/p00982_datasheet_87557514eae84ebf.pdf?s=569

http://www.gainward.com.tw/main/product/vga/pro/p00981/p00981_datasheet_8065746ba67cfe30.pdf?s=133

http://www.gainward.com.tw/main/product/vga/pro/p00980/p00980_datasheet_55746ab6480d29.pdf?s=574

Sigurna razlika je u clockovima. Vjerojatno nisu skroz isti cooleri, ali ako ova najjeftinija dobro hladi cemu gledat skuplje.

9 godina
protjeran

Sve je apsolutno isto osim stock taktova.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Ja prvi nebi ....nista osobno a i nesjecam se kad sam neku kupio rabljenu...jebiga kosta ali novo je ipak novo i tocka ! ;-)

I ja...ali slično se može ustvrditi za polovni vs novi auto,mislim većina ljudi ne može si priuštiti novi, a malo voženi je već dosta jeftiniji

9 godina
Friday kaže...

LOL, ljudi kupili karticu koja tjera sta god hoces u kojoj god rezoluciji hoces a tjeraju ju prakticki do tocke pucanja sa besmislenim OC-om i voltazama takvim da mozes mobitel punit.

Mora se znati ko ima najvećeg...

11 godina

Kao sto rekoh prije, samo su cekali da izadju reviewovi 480 da izdaju gtx 1060. Launch date 7.7.:

https://www.techpowerup.com/223802/nvidia-to-launch-geforce-gtx-1060-next-week

Vjerojatno su pozurili prije izlaska nereferentnih modela 480, lukavo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 12:38 (The_Fichek).
12 godina
Tonči kaže...

Oštetit karticu možeš visokom voltažom. Tako da pripaziš kod overclocka. Ako imaš artefakte, to je loše. Može ti kartica i raditi na visokoj voltaži, ali to ne znači da ne nastaju oštećenja.

Tonči kaže...

jbga, sad si malo kontradiktoran

najprije govoriš kako zbog visoke voltaže nastaju oštećenja, a onda kad se govori o upitnosti kupovine polovnog upravo zbog opasnosti da ne dobiješ grafu pred crkavanjem, udaraš kontru i kažeš "jer realno hardveru se ništa ne dogodi od korištenja"

daj se odluči 

12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

bogmeć su mogli ubaciti i jedan vent od 100mm s one extreme verzije umjesto ovog 90mm s gaming verzije

mjesta itekako ima, a mislim da bi i hlađenje bilo bolje, uz nižu buku

17 godina

Izgleda presmješno

12 godina
ParaNO1d kaže...

Izgleda presmješno

isto kao i njihova 970 mini itx

http://www.guru3d.com/articles-pages/gigabyte-geforce-gtx-970-oc-mini-itx-review,1.html

12 godina

Ajde vi koji imate gtx 1070/80 odigrajte istu igru na max pa napišite fps da vidimo kolika je razlika i naravno ista rezolucija.

Gamer

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice