GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

me gusta mucho phoenix 1080... moglo bi se skupit štogod novčića...

MSI SLI x2 1070:

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 12:27 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Lucidius

Stablizirat ce se k, kad je u HR ducanima 1 USD = 10 HRK, umjesto 6.8 :( Evo sad gledam prvu cijenu Future za RX 480 8GB i ne vjerujem, 2900kn loool

13 godina
Fanu kaže...
Horned Reaer kaže...

budem odvrtio neke testove čim uhvatim vremena , ova hainward ti je super kupnja gtx 1070 za 3700kn

yebena kupnja..

zar nije gtx970 bio 3500kn po izlasku (i to se smatralo skupim)?

treba pricekati par mjeseci da to padne na realnu cijenu od 2800kn pa nadalje

Teško da češ ih uskoro(ako ikad) vidjet po toj cijeni!!

AUDIOFIL
12 godina
4mal kaže...

Mene je svaka 970 msi g4 kostala 3.5 k kn u amd-u za kesh 

I to je bilo 10.mj/2k14

gtx970 je izasla u 9mj 2014 tako da 3.5k kn mjesec dana nakon izlaska (i to za jedan od najjacih modela) je bilo za ocekivati

volegradele kaže...
Fanu kaže...
Horned Reaer kaže...

budem odvrtio neke testove čim uhvatim vremena , ova hainward ti je super kupnja gtx 1070 za 3700kn

yebena kupnja..

pogledaj cijene gtx970 prije izlaska 1070.. mogao si nove nabaviti za 2800kn 

realno je ocekivati da ce se isto dogoditi i sa 1070 u roku od godinu dana

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 13:04 (Fanu).
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Lucidius

Stablizirat ce se k, kad je u HR ducanima 1 USD = 10 HRK, umjesto 6.8 :( Evo sad gledam prvu cijenu Future za RX 480 8GB i ne vjerujem, 2900kn loool

Pa nemozes ti ni ocekivati cijenu kao u Americi, treba platiti poreze, carinu, transport, dodati postotak koji prodavac sebi stavlja kao zaradu itd. itd.

Past ce te cijene, ali ne ocekujte da ce ici ispod 3500kn... 

Šta se tice cijena, pogledajte malo 2. kvartal prosle godine dok je dolar skocio, tada su se 970ke prodavale po vecoj cijeni nego po izlasku, a i sve do ove godine su isle uglavnom po 2900kn sta se tice boljih modela, ovih 3500kn po kojima suisle na samom izlasku je trajalo prvih mjesec dana, dok se prve ture nisu prodale, kasnije se sve stabiliziralo i islo po 2800-3000kn.

Realno gtx 1080 po 5600kn u Linksu je odlicna ponuda, ne ocekujte da ce se nesto ispod toga spustiti cijene i za par mjeseci, kada su trenutno u ducanima po 6500kn.

EDIT:

Cijene za RX 480 me ni ne cude previse, ocekivao sam da ce biti 2500+kn za 8GB modele, ali ovih 2900 je fakat visoko, valjda ce to biti samo na prvoj turi dok najnestrpljiviji pograbe sta se ima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 13:35 (Lucidius).
13 godina

JOJ ja sam mislio čekat VEGU, ali sad kad sam vidio ovu Phoenixicu mislim da ću se pokolebat....

Vega ide na jesen jel ? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Razmisljam kupit dvi 1080 i vidim da sad svi spominjete gainwardovu za cijenu koja je bolja od CUa.

Sad me zanima oce se ugusit ova gornja ako ih stavim na ovu maticnu koja ima 3 pci slota, a samo gornja dva su za sli. Ovako odokativno cini se da ce bit mali razmak mozda 1 - 1.5 cm. Jel to dovoljno ? U njih bi puhla 2 noctuina 14cm hladnjaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

JOJ ja sam mislio čekat VEGU, ali sad kad sam vidio ovu Phoenixicu mislim da ću se pokolebat....

Vega ide na jesen jel ? 

Kazu u oktobru 2017

11 godina
neaktivan

Valjda 2016.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
neaktivan

Pardon, krivo sam procitao. Glasine su, sad kolike su sanse za to, je da ce biti u 10. mjesecu ove godine, iako je trebalo biti 2017., zbog Nvidijinog Pascala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Zajeb kaže...

Razmisljam kupit dvi 1080 i vidim da sad svi spominjete gainwardovu za cijenu koja je bolja od CUa.

Sad me zanima oce se ugusit ova gornja ako ih stavim na ovu maticnu koja ima 3 pci slota, a samo gornja dva su za sli. Ovako odokativno cini se da ce bit mali razmak mozda 1 - 1.5 cm. Jel to dovoljno ? U njih bi puhla 2 noctuina 14cm hladnjaka.

Mislim da ne bi trebala...

A što se tiče Noctue, ja sam je jedno vrijeme držao isto okrenutu prema dolje da puše po PCB-u, no nisam vidio neki ekstra dobitak od toga osim što mi je sjebalo airwflow..

E sad nisam siguran jel si mislio na NHD hladnjak ili nešto tvoje custom !?

9 godina
protjeran

Nema sanse ove godine da dođe Vega, HBM 2 se nebude proizvodio do pocetka 2017.te, plus sta imaju i ZEN za izbaciti uz sve to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Fanu kaže...
4mal kaže...

Mene je svaka 970 msi g4 kostala 3.5 k kn u amd-u za kesh 

I to je bilo 10.mj/2k14

gtx970 je izasla u 9mj 2014 tako da 3.5k kn mjesec dana nakon izlaska (i to za jedan od najjacih modela) je bilo za ocekivati

volegradele kaže...
Fanu kaže...
Horned Reaer kaže...

yebena kupnja..

pogledaj cijene gtx970 prije izlaska 1070.. mogao si nove nabaviti za 2800kn 

realno je ocekivati da ce se isto dogoditi i sa 1070 u roku od godinu dana

U roku od godinu dana??Pa tko kupuje novu 1070 sad za godinu dana??Početna cijena 1070 je veča od 970,tako da kao što sam reko dugo će proć vremena dok ne dođe do 3300-3500 a o 2800 da ne govorim!!

AUDIOFIL
14 godina
DarthMarkus kaže...
Zajeb kaže...

A što se tiče Noctue, ja sam je jedno vrijeme držao isto okrenutu prema dolje da puše po PCB-u, no nisam vidio neki ekstra dobitak od toga osim što mi je sjebalo airwflow..

2 Gainward 1080 GLH i s prednje strane kucista bi puhale noctue. Znaci pušu direktno na graficke.

Evo sad bas procite direktno na njihovoj stranici da je ovo 2.5 slot graficka, tako da nebi trebalo pravit probleme.

Di se moze nabavit LED sli bridge ?

13 godina
Zajeb kaže...
DarthMarkus kaže...
Zajeb kaže...

2 Gainward 1080 GLH i s prednje strane kucista bi puhale noctue. Znaci pušu direktno na graficke.

Evo sad bas procite direktno na njihovoj stranici da je ovo 2.5 slot graficka, tako da nebi trebalo pravit probleme.

Di se moze nabavit LED sli bridge ?

Mislim da bi ti ga trebali dat besplatno ako uzmeš te dvije zvijerke...

Ja bi ti bolje preopručio da uzmeš Fiata Punta (2009. godište) i novi CD od Roberta Planta...Otvoriš prozor, nagaziš na gas i isti rush ćeš imati 

13 godina

Šta kažete na Gigabytovu izvedbu

Gigabyte GTX 1080 G1

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...

Ja bi ti bolje preopručio da uzmeš Fiata Punta (2009. godište) i novi CD od Roberta Planta...Otvoriš prozor, nagaziš na gas i isti rush ćeš imati 

Ma uzet cu i Asusov 348Q tako da bi moga za tu lovu moga uzet i Punta iz 2011/2012 

13 godina
Zajeb kaže...
DarthMarkus kaže...

Ma uzet cu i Asusov 348Q tako da bi moga za tu lovu moga uzet i Punta iz 2011/2012 

Sad se već rezmeČeš...

9 godina
protjeran
darijoman kaže...

Gigabyte GTX 1080 G1

Sranje

13 godina
Zajeb kaže...

Misliš ići na 4K ?

13 godina
Lucidius kaže...
darijoman kaže...

Gigabyte GTX 1080 G1

Sranje

Testovi kažu da je grafa odlična. Na osnovu čega ti daješ argumente ?

Gigabyte G1 Guru3D

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 15:43 (darijoman).
14 godina
darijoman kaže...
Zajeb kaže...

Misliš ići na 4K ?

21:9 3440:1440

12 godina
odjavljen

Jeli u pitanju matična iz potpisa? Ako da, i ako je kartica standardni 2 slot, neće bit zagušena. Bit će joj "toplo" gore, ali ništa što malo bolji fan setup neće moći rješit. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
eywa33 kaže...

Jeli u pitanju matična iz potpisa? Ako da, i ako je kartica standardni 2 slot, neće bit zagušena. Bit će joj "toplo" gore, ali ništa što malo bolji fan setup neće moći rješit. 

Kartica je 2.5 slot ali slici skoro 3 slotu.

9 godina
protjeran
darijoman kaže...
Lucidius kaže...
darijoman kaže...

Gigabyte GTX 1080 G1

Sranje

Gigabyte G1 Guru3D

Na osnovu pravih testova, glasan i ne bas efektivan hladnjak(2250RPM), slab OC potencijal i prevelika cijena, uz to ima i samo 1x 8pin konektor.

A gledajuci Gainward Phoenix, taj Gigabyte je smijesan

Evo ti i direktna usporedba sa G1 (igre, potrosnja i hlađenje) 

Mislim da mi je osnova dobra 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 16:21 (Lucidius).
14 godina
neaktivan

Vidim kupuju se grafe na sve strane. Nadam se da će biti tako a ne pucanj u prazno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...
darijoman kaže...
Lucidius kaže...
darijoman kaže...

Gigabyte GTX 1080 G1

Sranje

Gigabyte G1 Guru3D

Na osnovu pravih testova, glasan i ne bas efektivan hladnjak(2250RPM), slab OC potencijal i prevelika cijena, uz to ima i samo 1x 8pin konektor.

A gledajuci Gainward Phoenix, taj Gigabyte je smijesan

Evo ti i direktna usporedba sa G1 (igre, potrosnja i hlađenje) 

A jaki li mi testova ! Po tim tvoji testovima  odmah su i MSI i Asus sranje

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Bome Gainwardica ubija! Hit definitivno. Manja potrošnja od g1, na 1500rpm kartica je ispod 60c :O Bomba!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran

darijoman

Ne razumijem?? Šta jakih li testova, jel ti sve predoceno i detaljno prikazano? 

Uostalom da, i Asus je govno i to posteno, vec se na sva zvona zvoni kako imaju glasne ventove a kosta ko dragi kamen, evo da i to predocim 

2550rpm.

Gainward na istim tim postavkama kao Asus ima ventove na 1100rpm, i istu temperaturu.

Msi je tisi i od Asusa i od Gigabytea, ali se i slabije kloka

, i njemu je cijena takošer prevelika jer su tu Gainward i Palit koji imaju daleko bolje hladnjake od svih ovih, a jeftiniji su 1000kn trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2016 16:53 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

darijoman

Ne razumijem?? Šta jakih li testova, jel ti sve predoceno i detaljno prikazano? 

Uostalom da, i Asus je govno i to posteno, vec se na sva zvona zvoni kako imaju glasne ventove a kosta ko dragi kamen, evo da i to predocim 

2550rpm.

Gainward na istim tim postavkama kao Asus ima ventove na 1100rpm, i istu temperaturu.

Msi je tisi i od Asusa i od Gigabytea, ali se i slabije kloka

, i njemu je cijena takošer prevelika jer su tu Gainward i Palit koji imaju daleko bolje hladnjake od svih ovih, a jeftiniji su 1000kn trenutno.

Pogledam poslije testove.

Misliš da je onda bolji izbor taj Phoenix ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice