GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.698
|
čitano: 1.659.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Fanu kaže...

http://i.imgur.com/FUo1iqN.jpg

lijevo gainward, u sredini FE, desno Palit

hebote razlike u coolerima..oce li i kartice sa HBM2 biti toliko masivne? trend povecanja grafickih se i dalje nastavlja

kontao sam da ce se to sve smanjivait prelaskom na nize proizvodne procese i manji TDP, ali nula bodova

kupis midi tower i onda moras mjeriti ima li mjesta za grafu od 30+cm.. apsurd

Imat ces mjesta sigurno u dužini, pogotovo u kvalitetnijem kućištu koja mogu micati kaveze za hdd. A problem će nastati što veliki hladnjak može zauzeti 2 PCIE slota

10 godina
protjeran

I dobro da se nisu pocele smanjivati, sve me strah pomisliti kako bi mi takav mali isprdak od grafe izgledao u kucistu, kap zvucna kartica 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

I dobro da se nisu pocele smanjivati, sve me strah pomisliti kako bi mi takav mali isprdak od grafe izgledao u kucistu, kap zvucna kartica 

pa eventualno sve ide k tome da se smanji

bilo bi mi prejebeno da mogu flagship karticu staviti u mini itx case kojeg bi onda sakrio iz monitora/tva 

bolje i to nego ogromno nepotrebno kuciste koje samo zauzima prostor i izaziva nevolje (pogotovo u prisustvu djece..) + puno jednostavnije voziti na LAN

ali dobro, ako su mobiteli vec snazniji od xbox360/ps3, pitanje je samo vremena kad ce i pc hardver biti znantno smanjen

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 14:28 (Fanu).
10 godina
protjeran

Fala bogu pa u sva ta mala kucista idu dugacke grafe 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

nadji mi mITX kuciste u koje stanu 1070/1080 

i da, grafe tipa R9 390 stanu u ta manja kucista, ali throtlaju se u roku od 5min..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Fanu kaže...

Praktički svako.

10 godina
protjeran
Fanu kaže...

i da, grafe tipa R9 390 stanu u ta manja kucista, ali throtlaju se u roku od 5min..

U ta kucista se stavljaju grafe koje imaju AIO hlađenje, ili Nvidie sa onim njihovim pravim referentnim hladnjakom, ne onim tipicnim blowerom.

Inace, evo jedno odlicno ITX kuciste Fractal Design Define Nano S, crno s prozorom, ITX stanu grafe do 315mm vise na LINK-u

EDIT:

Phanteks kućište Enthoo EVOLV ITX White

Corsair Carbide Series 88R MicroATX

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 16:09 (Lucidius).
11 godina
Lucidius kaže...

Ja govorim za Custom modele, kod nas jos ni gtx 1080 FE nisu popunile police 

Izgleda da niti neće, mislim da ih i naši trgovci izbjegavaju!

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
protjeran

Define Nano S je zapravo katastrofalno itx kuciste jer je ogromno i ubija smisao itx-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DarkoKwon kaže...

Kada mi je dosla ova gigabajtka, nisam ni otvorio kuciste da vidim kakva je, jer 2 ventilatora mi je nekako ruzno i maleno. 

A mogao si uzeti kvalitetnije Sapphire i PowerColor modele, oba modela dolaze sa po 3 ventilatora.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D

1 0 hvala 0
15 godina
DarkoKwon kaže...

Da sam mogao da biram, sigurno bih izabrao. 

Iskreno, radije bih ostao na integriranoj ako ne mogu dobiti najbolje modele.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D

0 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...
Fanu kaže...

Praktički svako.

Ovo je meni i dalje naj....

https://www.techpowerup.com/reviews/Silverstone/Raven_RVZ01/1.html

17 godina
odjavljen

Što se priča inače, koji modeli 1080 (non-FE) su aktualni kao najbolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Ma mislim da je to ista spika kao i sa prethodnom serijom. Tu su u utrci Asus, MSI, Gigabyte i EWGA  barem za naša tržišta

Svi su oni tu negdje bez neke veće oscilacije,barem po meni

17 godina
odjavljen
darijoman kaže...
Tonči kaže...

Ma mislim da je to ista spika kao i sa prethodnom serijom. Tu su u utrci Asus, MSI, Gigabyte i EWGA  barem za naša tržišta

Svi su oni tu negdje bez neke veće oscilacije,barem po meni

Zotac je također prisutan u Europi, GALAX nigdje nikad, ali Zotac i Pny jesu. Vidio sam dosta kritika na račun Asusa, ali opet, ostali imaju manje bazne clockove...

14 godina

Da prisutan je i Zotac ali ne u tolikoj mjeri kao ostali modeli barem  u HR.  A ne znam, Asus  ima bolje clockove ali i višu cijenu.

17 godina
odjavljen
darijoman kaže...

Da prisutan je i Zotac ali ne u tolikoj mjeri kao ostali modeli barem  u HR.  A ne znam, Asus  ima bolje clockove ali i višu cijenu.

Ma dobro, nebitno je je li prisutan u HR, bitno je da je negdje unutar Unije. Trenutno vidim Zotac i Inno imaju najbolje clockove...

14 godina
Tonči kaže...
darijoman kaže...

Ma dobro, nebitno je je li prisutan u HR, bitno je da je negdje unutar Unije. Trenutno vidim Zotac i Inno imaju najbolje clockove...

Ja sam imao pozitivno iskustvo sa MSI grafom. Tiha, hladna a i lijepo izgleda,pa ako se nekim čudom desi da odlučim uzimati novu grafu možda to bude baš MSI, a i uklopila bi se najbolje uz moje crno crvene komponente. 

10 godina
protjeran

Ja sam danas prodao r9 390, sad cekam da dođe gtx 1080 Asus strix, drugi izbor bi bio Zotac PGF gtx 1080

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kažu da je vent prilično bučan na asusici pa malo istraži i razmisli.

10 godina
protjeran

Kako nece bit ako ide preko 2000 okretaja, sve se to regulira sa custom fan krivuljom. 

Inace imam crno crveni build pa prema tome biram grafu, MSI sam imao dva puta zaredom tako da sada ocu malo promjeniti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 23:19 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Di ces kupovat, tu ili vani?

18 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Kod nas, sitne su razlike u cijeni, 400kn mi nista ne znaci, a imam garanciju kod nas koju je puno jednostavnije ostvariti i kasnije je puno lakse prodati grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Lijepo tebi kad imas novca za grafu od 6K kn :)

10 godina
protjeran

Pa zapravo ne dajem svih 6500kn kolko planiram da ce me kostati, r9 390 sam prodao za 2000kn pa cu svojih para dati jos 4500kn, pred kraj godine jos platformu promjenim i miran sam onda malo dulje vrijeme sa svime, jedino grafu mijenjam na svakoj novoj seriji. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jednostavno nemrem ne iskomentirat. Po meni ti je to neisplativo jer ta cijena mora past, bilo od rx 490 ili kako ce se vec zvati, bilo od 1080Ti. Eh sad, znam da ti se to neda cekat, al ono. Prodajom tih najskupljih grafi ces uvijek biti vise u gubitku, nego prodajom nesto jeftinijih. Npr. kupis gtx 1070 pa kad bi ju kasnije prodao bi vjerojatno izgubio 500kn manje, nego prodajom 1080.. Za 60fps 1440p gejmanje (ak imas jos uvijek taj Dell) ne vidim di bi trebao biti problem sa 1070.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 23:57 (The_Fichek).
14 godina
protjeran

Kad kupujes high-end ako s njim ne zaradujes, gubitak je 50% od pocetne cijene u roku od 1g... koma na m2!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ha dok dođu te grafe ja cu ponovo usparat love, ne hebe me previse ak cu za godinu dana prodat grafu za 5000kn. Inace gtx 1080 je bas 1440p kartica za odvrnut sve filtere do kraja i igrat u 60FPS, nekad padne na 55 al nebitno ko to moze primjetit. Mislim da ju nebudem ni mjenjao narednih godinu ipo dana do iduce generacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

ode 1080 na 2.835 Ghz ...zasad kolko znam samo Galax i Evga 2.2 Ghz

i tem. su odlične kolko vidim -102 celsiusa

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 0:07 (ZGamer).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice