To je problem sa mapom ocito u tom trenutku
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Priča o BN nije tako jednostavna. Na 1080p rezi, danas neke cpu intezivnije igre će zadati nemale probleme quad core procesorima uparenim sa flagship karticama novijoh generacija. Povećanje rezolucije povećava load na grafičku ali i smanjuje fps i cpu load. .ebote meni i7 6700K zamalo BN GTX 660 :D Aj to nek neko objasni. Znači, u CS GO i7 na momente dolazi do 80+ posto loada, dok je grafa na full. Radi se o 1080p, fps od 260-400 i sve postavke na maks.
A to je vjerojatno do starog Source engine-a.
ja sam se strpio 2 mj mislio sam kupit gtx 980 ti a sad ču kupit gtx 1080 vjerojatno zotac extreme
Slična situacija kod mene , skoro sam kupio prošli mjesec gtx 970. Sad kad znam da ovo čudo dolazi , kupujem 01.07. gtx 1070 kad sjedne plaća .
Slična situacija kod mene , skoro sam kupio prošli mjesec gtx 970. Sad kad znam da ovo čudo dolazi , kupujem 01.07. gtx 1070 kad sjedne plaća .
Ako dođe do tad kod nas
Ako sam čekao ovoliko, izdržat ću još koji dan više dok ne dođe i kod nas. Službeni datum izlaska je 10.06. , a gtx 1080 je izašao 27.05 i ima već nekoliko dana za kupit kod nas FE. Vjerojano od idućeg tjedna i ostali modeli. Po toj logici će vjerojatno unutar 2-3 tjedna nakon izlaska FE 1070 doći i ostali modeli. Iznenađujuće je da ne kasnimo previše za zapadnim tržištem(barem po pitanju dolaska robe), samo par dana razlike. Sve u svemu, doći će mi jednom pod ruke ta gtx 1070 , onda ćemo vidjet da li to šta valja hehe
Ako sam čekao ovoliko, izdržat ću još koji dan više dok ne dođe i kod nas. Službeni datum izlaska je 10.06. , a gtx 1080 je izašao 27.05 i ima već nekoliko dana za kupit kod nas FE. Vjerojano od idućeg tjedna i ostali modeli. Po toj logici će vjerojatno unutar 2-3 tjedna nakon izlaska FE 1070 doći i ostali modeli. Iznenađujuće je da ne kasnimo previše za zapadnim tržištem(barem po pitanju dolaska robe), samo par dana razlike. Sve u svemu, doći će mi jednom pod ruke ta gtx 1070 , onda ćemo vidjet da li to šta valja hehe
EVGA je objavila na službenom twitteru da uz dan izlaska FE izlazi i SC, a da će se na FTW pričekati, tako da eto za sve fanove EVGA-e ako taka situacija bude i kod nas među prvima će moći kupiti AiB GTX 1070
"Looking forward, Tse went on to predict achieving GeForce GTX 1080 OC speeds of between 2.8GHz and 3GHz as it"
Ne budi lijen, danas sam malo testirao 3 igre: Doom 2016, Ashes of The Singularity i Middle Earth: Shadow of Mordor.
Mašina za test: 5960X@4.0GHz i TitanX@1.1GHz, RAM 128GB na 2400MHz. Sve stock.
Mala napomena: SoM uvijek ima jednu jezgru na 100%, a postotak vrijedi za ostale jezgre s time da u 8(16) konfiguraciji procesora, 8 jezgara stoji idle na 0%, a 8 radi tj. prva na 100%, 3 na postotku koji je naveden. Ashes ima uvijek sve jezgre jednako opterećene. Doom uvijek ima sve jezgre jednako opterećene, osim prve koja je nekih 10% više opterećena.
Grafovi prikazuju skaliranje performansi od 4 jezgre, preko 4+HyperThreading, 8 jezgara do 8 jezgara + HyperThreading.
Za bolju kvalitetu: http://imgur.com/a/TYY5X
Ashes je jedina igra koja se više "spominje" nego igra...
kaj sad i brzi net daje vise fps-a na gtx 1080?
Da se malo pohvalim sa novim netom optika ;)
Zašto misliš da je to toliko posebno da nije bitno u kojoj je temi objava?
Jer, nije. :)
Kad si već u temi, nabavljaš li GTX 1080? 680 je dosta star model.
A od kud tebi ovaj internet covjece bozi? Lol.
Ne budi lijen, danas sam malo testirao 3 igre: Doom 2016, Ashes of The Singularity i Middle Earth: Shadow of Mordor.
Mašina za test: 5960X@4.0GHz i TitanX@1.1GHz, RAM 128GB na 2400MHz. Sve stock.
Mala napomena: SoM uvijek ima jednu jezgru na 100%, a postotak vrijedi za ostale jezgre s time da u 8(16) konfiguraciji procesora, 8 jezgara stoji idle na 0%, a 8 radi tj. prva na 100%, 3 na postotku koji je naveden. Ashes ima uvijek sve jezgre jednako opterećene. Doom uvijek ima sve jezgre jednako opterećene, osim prve koja je nekih 10% više opterećena.
Grafovi prikazuju skaliranje performansi od 4 jezgre, preko 4+HyperThreading, 8 jezgara do 8 jezgara + HyperThreading.
Za bolju kvalitetu: http://imgur.com/a/TYY5X
Stigao sam pogledati malo ove rezultate... Čini se Doom nema nikakve koristi od virtualnih jezgara, ali ima nešto od stvarnih. Razlika za niže rezolucije je oko 5%, za više slabo čini se. Shadowu štete virtualne jezgre, ozbiljno gubi performanse, dok mu pomažu stvarne. Ashes ima koristi i od stvarnih i virtualnih.
u NY zivi
u NY zivi
GG
u NY zivi
Da, a ISP Hrvatski Telekom.
Dobro izgleda, baš me zanima hoce li MSI izdati Lightning verziju... Vjerojatno za 1080ti
ići će i za 1080 lightning verzija,matrix platinum za asus,classifeid/kingpin? evga itd...nikad nisu x80 serije bile uskraćene po tome pitanju
Temperature još uvijek visoke!? 85C ako sam dobro vidio?! Hmm... Izgleda da je smanjenje proizvodnog procesa napravilo problem za odvođenjem topline sa čipa. Previše fokusirana toplina? Previše tranzistora na jako malom čipu? Hmm. Što god, izgleda da ćemo se morati navikavati na više temperature novih čipova ukoliko ne osmislimo neki bolji način odvođenja topline, ili vodenjaci postanu nužnost :/
Znači, štedljivost ne znači nužno i hladniji čip, bez obzira na kvalitetan hladnjak. Ovaj msiev TF hladnjak koji bi trebao biti još bolji u svom poslu, svejedno hladi bolje gm200 čip koji ima veći tdp.
Bas me zanima kako ce hladiti gty 1080ti i Titana od 250w kada dođu ako vec ovdje imaju muke sa 180w.
asus rog matrix 1080Ti
Bas me zanima kako ce hladiti gty 1080ti i Titana od 250w kada dođu ako vec ovdje imaju muke sa 180w.
Mislim da ova u videu ima TDP od oko 290W!! (6+8 pin)
Trosi oko 220w tako je rekao Jayz u videu, mislim da ce za gtx 1080ti jedina opcija biti da dolaze sa vodenim u startu, pogotovo ako ce seoverklokat.
Kao što je već prije spominjao Tonči od onog tipa s EVGA foruma dodavanje power conectora te sve ostalo što donosi aftermarket grafa (PCB, power delivery i slično) ništa nije poboljšalo clockanje GTX 1080 grafe ni kod Asus verzije ni kod MSI a obje su pošteno nabrijane s obzirom na referentnu što potvrđuje da je GTX 1080 lošiji overclocker nego prethodna generacija. Jedva se može izvući 20-ak % više nego stock grafa a i to je ako. Koliko vidim ove su brže kad se clockaju možda oko 10 do 15%.
Testirano je jos modela, sve ista prica http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/5053620.aspx
Temperature još uvijek visoke!? 85C ako sam dobro vidio?! Hmm... Izgleda da je smanjenje proizvodnog procesa napravilo problem za odvođenjem topline sa čipa. Previše fokusirana toplina? Previše tranzistora na jako malom čipu? Hmm. Što god, izgleda da ćemo se morati navikavati na više temperature novih čipova ukoliko ne osmislimo neki bolji način odvođenja topline, ili vodenjaci postanu nužnost :/
Znači, štedljivost ne znači nužno i hladniji čip, bez obzira na kvalitetan hladnjak. Ovaj msiev TF hladnjak koji bi trebao biti još bolji u svom poslu, svejedno hladi bolje gm200 čip koji ima veći tdp.
Trosi oko 220w tako je rekao Jayz u videu, mislim da ce za gtx 1080ti jedina opcija biti da dolaze sa vodenim u startu, pogotovo ako ce seoverklokat.
Kao što je već prije spominjao Tonči od onog tipa s EVGA foruma dodavanje power conectora te sve ostalo što donosi aftermarket grafa (PCB, power delivery i slično) ništa nije ooboljšalo clockanje GTX 1080 grafe ni kod Asus verzije ni kod MSI a obje su pošteno nabrijane s obzirom na referentnu što potvrđuje da je GTX 1080 lošiji overclocker nego prethodna generacija. Jedva se može izvući 20-ak % više nego stock grafa a i to je ako. Koliko vidim ove su brže kad se clockaju možda oko 10 do 15%.
Testirano je jos modela, sve ista prica http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/5053620.aspx
Pisao sam više put da FinFET ima problem s hotspotovima, što rezultira visokim temperaturama. To je jednostavno tako, a GTX 1080 GP104-400 ionako je tvornički overclockan. 1607MHz je visoki clock, a boost na 1733 je standard. To što se kartice boostaju na 2,0-2,2 (GALAX je uhvatio 2,2 na zraku) je maksimum čipa. Već je Kingpin Tin rekao da struja uopće nije problem za GTX 1080 i da dodatni konektori neće ništa pomoći.
Na LN2 čip doseže 2,5GHz (Kingpin testirali).
Mislim da 1080Ti nećemo vidjeti na ovim taktovima, nepotpuno otključani GP100 s taktom od oko 1,3GHz u Teslama dovoljno govori o tome (radi samo 3584 umjesto 3840 jezgara).
Više nade polažem u performanse Vege, nego "velikog Pascala". Ali, možda nas iznenade.