GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

To vjerujem da hoce, mislim toga vec ima i danas

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina

hoce 

16 godina
odjavljen
Cansee kaže...
D3lBoy kaže...

Ali on je u videu koristio HairWorks koliko sam skuzio, no svejedno cemu takva "tehnologija" ako ni naj novija generacija njihovih kartica ne radi sa njihovim featureom iz 2015...

Od negdje 3 minute nadalje.

bome to je i mene dosta iznenadilo, pogotovo što je dosta recenzenata izbacilo avg preko 60 fps na 1440p sve ultra, guru3d je napisao 65 fps sve ultra osim HW, hardware unbox je stavio 62 fps sve ultra (dakle i HW), ugl svi su stavili iznad 60

Huh? Ne kužim. Kakvo je to testiranje "osim HW"? Normalno da je SVE na ultra i SVE je uključeno. Također, mora biti ista lokacija, tako da je beskoristan test ovako, ali najniže što idem je 45 usred velike gužve i 60+ (vsync) u šumi na otvorenom. 30-35 je strašno loše u tom kontekstu.

"Čemu takva tehnologija"? Pa ne radiš video igru za jučerašnja računala. Uostalom, nemaju svi samo jednu jeftinu karticu srednje klase, nego 1, 2 ili 4 kartice najviše. Witcher 3 sam uredno na 60 FPS gurao maxanog na 5K. Istu konf. kao ovaj lik: 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 22:47 (Tonči).
10 godina
Tonči kaže...

Huh? Ne kužim. Kakvo je to testiranje "osim HW"? Normalno da je SVE na ultra i SVE je uključeno. Također, mora biti ista lokacija, tako da je beskoristan test ovako, ali najniže što idem je 45 usred velike gužve i 60+ (vsync) u šumi na otvorenom. 30-35 je strašno loše u tom kontekstu.

"Čemu takva tehnologija"? Pa ne radiš video igru za jučerašnja računala. Uostalom, nemaju svi samo jednu jeftinu karticu srednje klase, nego 1, 2 ili 4 kartice najviše. Witcher 3 sam uredno na 60 FPS gurao maxanog na 5K. Istu konf. kao ovaj lik: 

predobro izgleda, igra izgleda vrhunski i još 5k, savršeno 

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
D3lBoy kaže...

Baš sam danas gledao isto od njega Witcher 3 na 1070 i 1440p, 30-35 fpsa... Pa eto nek neko opet proba branit ShitWorks...

Zvuči jako loše. Prema tome je 1070 prilično slaba. TitanX uredno na Ultra 1440 bez problema vrti 47-60 FPS u gradu i vani na otvorenom. Upravo probao, stock koji je boostan na 1250ish.

Ovo je baš ono što sam govorio; ultra PC bolest. Evo ja namjestim postavke, dva monitora, jedan do drugog... Na jednom se igra vrti na 100fps, na drugom (ultra) 60ak. U gajbu pive da nitko neće, ni nakon boljeg dubljenja u ekran, moći primjetiti gdje je ultra svaki put. Nema šanse. Baš ću nastojat snimit neki gejmpley da to pokažem.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina

nevjerojatno kako su se ljudi smijali mom postu prije 6 mjeseci kad sam rekao da je 2GB-4GB VRama premalo jednostavno za 2016 i da sam zato uzeo r9 jer ima 8gb , sad sve kartice imaju 8GB od nvidije, mislim na 1080 i 1070. Smijesno, kako se okrenu stvari brzo xd.

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Znaci ja bi trebao odgovoriti da ce za 2018 8gb biti malo te ce sve kartice biti 16gb, vratit se ovdje i govoriti o tome, kao da sam sa sobom pises :p

12 godina
odjavljen
Luka123 kaže...

nevjerojatno kako su se ljudi smijali mom postu prije 6 mjeseci kad sam rekao da je 2GB-4GB VRama premalo jednostavno za 2016 i da sam zato uzeo r9 jer ima 8gb , sad sve kartice imaju 8GB od nvidije, mislim na 1080 i 1070. Smijesno, kako se okrenu stvari brzo xd.

A pazi ovo,

na 4K - 2750MB VRAM-a! Znači, može se, ali neće. Jer čuješ, nekako se mora vrtiti novac.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
11 godina

Zavisi na koje grafe si mislio. 2GB je sasvim ok npr. na gtx 950/960 ili R7 370/380, a nije ok kod 960/380 u nekolko naslova, npr. AC Unity, Mirror's Edge i mozda jos kojoj igri. 4GB ce vjerojatno biti ok na rx 480 i gtx 1060, ali je isto super kaj se kupac moze odluciti izmedju varijante sa vise VRAMa. Preko tog ranga se slazem da treba biti 6-8GB, nebi da ih tolko kosta GDDR5 memorija x)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 1:35 (The_Fichek).
13 godina

V-ram i njegova količina je večinom marketinški trik,pa kako bih izgledala NVIDIJA da je ostavila 4 ili stavila 6GB RAMa,a AMD ima 8 u prošloj seriji!?

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Navodno su nove G1 dosta tihe, barem u testovima. Kakva su iskustva dosad bila sa Zotac AMP Extremeom, je li ga itko imao ovdje u 980/980Ti izvedbi?

Prilicno losa iskustva Do Not Buy Zotac's GTX 980 Extreme - We Get Higher Overclocks on Reference | Benchmark

16 godina
odjavljen

Ma nije uvijek trik; može ti koristiti i biti vrlo zgodna stvar, igre prelaskom na deferred rendering troše više VRAM-a. No, stavljanje velike količine VRAM-a na kartice koje će prije nego ga napune udariti u zid performansi je druga priča. U pravilu, da bi ti trebalo 8GB, ionako moraš imati postavke koje su previsoke za taj GPU. Gdje velika količina VRAM-a ima smisla? U flagship karticama koje će ići u CF i SLI, kao recimo TitanX, jer neke igre na 4K mogu koristiti više od 4GB, a na 5K i još više. Naravno da je moguće napuniti VRAM i na 640x480 (skini ovdje moj alat za 970 test i vidi kako "ničim" napunim 4GB, velika žuta tipka), to možeš izvesti tako da unaprijed učitaš hrpu materijala, ali to nije "trebanje" memorije, nego "uzmem jer mogu". :) Eventualna prednost je u tome što na taj način nemaš učitavanje u nekom trenutku kad bi to moglo omesti igrača, ali većina igara već i puno prije 4GB učita dovoljno. 

Moj PC  
3 0 hvala 3
9 godina
protjeran
gocc01 kaže...

Dobro hoće li 1070 bit dovoljna za 90-100fpsa na fullhd SVE ultra? Kažem 90-100fpsa da mogu bit miran do 60 bar godinu dvije 

Nece sigurno, gtx 1080 na 2050mhz se muci da odrzi stabilnih 60 FPS na max settings na fullHD za sadasnje naslove, a kamoli za 2 godine.

Jos su mi smjesnije price o mastanju 4k na 60fps ili cak 120 FPS nagodinu

12 godina
odjavljen

Dobro Luci, mogao si nać neke normalnije igre. Možda W3 gdje nije hairworks na x8, ali dobro, ovaj traži SVE ultra... No ja bih rekao da jedna 1080ka definitivno ima konja za za 1440p na većim frejmovima, kamoli fullhd. Ovo što si linkao jesu mahom loše optimizirane igre, osim witchera, on ima hairworks. Spusti dvije opcije i na 1440p se igra vozi na 100+ frejmova na gtx980ti, a onda i na 1080ki jos vise. Kakav fullhd. Ova kartica NIJE za fullhd. Meni i7 na 4.8ghz bottlenecka 980ti na BF4 na fullhdu. Tako da onda imas i taj problem. 1080gtx je 1440p i 4k kartica. Ovo sa sve max i ultra objesite mačku o rep ako niste tonči i slični koji se igraju sa nekoliko titana u sli-u. 

Full hd za gtx 1080ku je kao 640p za tvoju 390ku - retardirano. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Baš i ne eywa33 . Zašto bi bilo "retardirano"? Pa 980Ti i TitanX su jedine kartice koje mogu 1080px igre gurati u 60 FPS+. Što ti znači "loše optimizirane"? Vidim da hrpa ljudi koristi taj izraz, iako nema baš nikakvo značenje, osim "ta igra mi ne radi brzo kako bih htio" ili "zahtjevnija je od drugih igara". Witcher 3, FarCry 4 i ARK su prilično dobro sređene i nema tu previše mjesta za poboljšanje, a zadržavanje onoga što nude. Nisam probao puno Unity, ali ovaj noviji AC je također sasvim ok.

Zahtjevnost igre ne znači da je loše izvedena, nego da je jednostavno zahtjevna. Svaka od ovih igara ima opravdanje za svoje zahtjeve.

GTX 1080 je zaista fenomenalna kartica baš za 1920x1080. Svugdje će dati minimalni FPS od 60, što je super, a u mnogim igrama dat će više, 75, 90, 120 i čak 144 ponegdje, a to je odlično za one koji si mogu priuštiti i brže monitore.

13 godina
protjeran
Nije hrpa ljudi vec cijeli svijet...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Nije hrpa ljudi vec cijeli svijet...

Da, gluposti se lako uhvate. :)

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Baš i ne eywa33 . Zašto bi bilo "retardirano"? Pa 980Ti i TitanX su jedine kartice koje mogu 1080px igre gurati u 60 FPS+. Što ti znači "loše optimizirane"? Vidim da hrpa ljudi koristi taj izraz, iako nema baš nikakvo značenje, osim "ta igra mi ne radi brzo kako bih htio" ili "zahtjevnija je od drugih igara". Witcher 3, FarCry 4 i ARK su prilično dobro sređene i nema tu previše mjesta za poboljšanje, a zadržavanje onoga što nude. Nisam probao puno Unity, ali ovaj noviji AC je također sasvim ok.

Zahtjevnost igre ne znači da je loše izvedena, nego da je jednostavno zahtjevna. Svaka od ovih igara ima opravdanje za svoje zahtjeve.

GTX 1080 je zaista fenomenalna kartica baš za 1920x1080. Svugdje će dati minimalni FPS od 60, što je super, a u mnogim igrama dat će više, 75, 90, 120 i čak 144 ponegdje, a to je odlično za one koji si mogu priuštiti i brže monitore.

Ako su Witcher 3,Far Cry i ARK sređene dobro daj mi onda molim te objasni kako novi Star Wars Battlefront radi tako savršeno (pod "savršeno" mislim da mozes vrtiti igru na ULTRA sa GTX 970 na 1440p)  a ima bolju grafiku i od far cry i ARK? zato što je ocito DICE uložio truda da igra ima super grafiku i i da bome radi kako treba na PC!

16 godina
odjavljen

Ima li nešto bolju grafiku ili nema, samo je tvoje (ili bilo čije) mišljenje, osim ako možeš objasniti što je gdje bolje. U stvarnosti, SWBF izgleda otprilike jednako dobro kao i te igre. Svaka ima neke svoje elemente koji nisu prisutni drugdje, ali i razlike. Što znači "moći vrtjeti"? Pa može se vrtjeti i ove igre na 1440 bez problema. Govorimo o tome da minimalni framerate od 60 FPS aktualne kartice postižu samo na 1920x1080 i to stoji dokle god postoje igre koje rade na taj način. 

Loše napisana i zaista loše optimizirana igra je nešto kao Star Citizen ili Call of Duty Advanced Warfare, Batman Arkham Origins, Rise of The Tomb Raider, Quantum Break, CARS - igre kod kojih se točno može utvrditi što je i zašto loše.

17 godina

Tonči vidim da si iscrpljen, čim Star Citizen stavljaš u kategoriju "igre" :D - daj si malo odmori :P

Nego dosta šale, kartice su OK, ali ništa više od toga, dobili smo ponovo evoluciju, a ne revoluciju. Sad pričekat odgovore od ATIa, te slijedeću generaciju koja će biti double pascal, dakle 20 times maxwell, možda tamo piknem nešto vezano sa 4k.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Kad izadje GTX 1070 Asus svakako si uzimam. Nekako sam  naucio na susice i nisu me nikad iznevjerile ! Eto odmah da iskoristim priliku kad komentiram da imam za prodaju Asus ROG Platinum Poseidon 780 za 2000kn pa ako ima zainteresiranih! Isto tako imam firmu za prodaju informatilke opreme mogu Vam vrlo povoljno nabaviti bilo sto pa ako kome treba neka se javi inbox . www.info-tech.hr, iako web shop nije postavljen samo čisto informacije radi :)

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
3 3 hvala 2
11 godina
neaktivan

Svakih par dana ista rasprava o VRAMu . 4gb je dovoljno za 1080p, meni u gotovo nicemu ne prelazi 3gb, i onda uvijek neko kaze "pa ja imam 8gb pa mi vuce 5gb"... Vuci ce više ako više ima, kao i ram memorija, to ne znaci nužno da ce 4gb verzija biti sporija... Ja neznam stvarno ko sa 4gb karticom ima problema sa vramom na 1080p

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

To ti je kao sa svime.

Bolje imati, a ne trebati.

Nego trebati, a ne imati.

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
Horned Reaer kaže...

Kad izadje GTX 1070 Asus svakako si uzimam. Nekako sam  naucio na susice i nisu me nikad iznevjerile ! Eto odmah da iskoristim priliku kad komentiram da imam za prodaju Asus ROG Platinum Poseidon 780 za 2000kn pa ako ima zainteresiranih! Isto tako imam firmu za prodaju informatilke opreme mogu Vam vrlo povoljno nabaviti bilo sto pa ako kome treba neka se javi inbox . www.info-tech.hr, iako web shop nije postavljen samo čisto informacije radi :)

ako uvalis tu 780 za 2000kn nekome svaka ti cast

970 (koja je jaca od 780Ti) se vec prodaje za ispod 2000kn sa garancijom..

12 godina
goodie kaže...

To ti je kao sa svime.

Bolje imati, a ne trebati.

Nego trebati, a ne imati.

baciš oko na rubriku "moj pc" i naiđeš na izvor filozofije....

u prvu grupu spadaju oni što su nasjeli na marketing, pa im ova fora o korištenju/trebanju viška memorije dođe kao melem na ranu

a imaš i drugu skupinu likova koji hw drže dok se ne raspadne, pa im onda 3gb na prastaroj 580 i danas dobro dođe

onda imaš i treću grupu koja uzme best buy (poput moje 570), također je drže dok god radi, i onda se žderu što se nisu nekad davno pružili do 580 jer ova ima samo 1,28gb vrama

14 godina
D3lBoy kaže...

Ja neznam stvarno ko sa 4gb karticom ima problema sa vramom na 1080p

Mislim da Stjepanj ima 

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 14:48 (dad0r).
10 godina
neaktivan

Zlatna GTX 970 je kod mene i ja još nisam imao problema niti s jednom igrom, Witcher 3, Cities Skylines, Rise to The Tomb Raider, Battlefront, GTA V, Last Light, Watch Dogs i The Division rade sve pri 1080p/60 90+% vremena. Ne igram mjerenje potrošnje VRAMa nego igre i niti jedna ne štuca tako da 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2016 15:18 (JozoBozo121).
16 godina
to sa količinom meme ide otprilike kao 4 je dosta,a 8 previše.
Meni to zvuči kao kada kažu da dužina nije bitna ali svi guraju cijelog.
Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice