GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.554.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)

Ja čekam gtx 1060.

Ako će price/perfromance biti na istoj silaznoj krivulji na kojoj su 1080 i 1070 modeli, to bi trebala biti kartica za 300$ u razini GTX 980. 

PSN - DeniZg80
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

tocnije sitno brza od 970 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
ZGamer kaže...
Lovac kaže...
zvijer kaže...

dolaziš u obzir samo ako si punoljetna školarka sa dobrim prosjekom...i naravno klimavih moralnih standarda 

Ma i više od toga, da opalim selfie pao bi karton  

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Jel netko mozda ima ikakvu informaciju kakva je situacija sa sli bridge-evima? Jel budu dolazili sa karticama ili cemo ih kupovati odvojeno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

pa to koliko znam ovisi iskljucivo o modelu..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Da ali 1500 kn nadoplate vs 2-2500 kn nadoplate!!!I 2 x 970 je jača od 1070!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

citam i ne vjerujem,pa kod nas 5500kn pa to je ok cijena...1080..soma eura jos bolje.... tu na forumu ima 5 likova kaj mogu kupit ove kartice..... 1060 recimo to bi bilo ok ako ne tjeras velike rezolucije,uvijek se uzimalo neki mid range..... ali ak tonci veli da treba 4 1080 uzet onda je to to....svaka cast tonci........kupujem odmah jednu tvoju ako spustis bar na 8800!!!!!!!WTF....to je samo moje razmisljanje,naravno svatko voli nesto drugo ali dok citam cifre...i ko sad skvadra veli a gle buraz 980 je sad stara kartica,to vise nis ne valja......btw ja se spanam sa svojom 670 i trenutno nemam 200fps u igrama ali svaka radi na high ili very high na 1080..a ovi kaj tolko cvile ko ce prvi..ti ce je i prvi prodat..tak treba.....

Moj PC  
8 0 hvala 1
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

sli je u kurcu zeschem nego cf tako da mozda je jaca ali 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mariocroatia78 kaže...

citam i ne vjerujem,pa kod nas 5500kn pa to je ok cijena...1080..soma eura jos bolje.... tu na forumu ima 5 likova kaj mogu kupit ove kartice..... 1060 recimo to bi bilo ok ako ne tjeras velike rezolucije,uvijek se uzimalo neki mid range..... ali ak tonci veli da treba 4 1080 uzet onda je to to....svaka cast tonci........kupujem odmah jednu tvoju ako spustis bar na 8800!!!!!!!WTF....to je samo moje razmisljanje,naravno svatko voli nesto drugo ali dok citam cifre...i ko sad skvadra veli a gle buraz 980 je sad stara kartica,to vise nis ne valja......btw ja se spanam sa svojom 670 i trenutno nemam 200fps u igrama ali svaka radi na high ili very high na 1080..a ovi kaj tolko cvile ko ce prvi..ti ce je i prvi prodat..tak treba.....

980-ka jede fhd a nije zadnja u lancu...čemu upgrade ako ne misliš ići na nešto zahtjevniju rezu/refresh rate?!a ovo sve kaj se piše i komentira je normalno,mora se o nečemu raspravlja/komentira u Pascal temi!

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
ZGamer kaže...
mariocroatia78 kaže...

980-ka jede fhd a nije zadnja u lancu...čemu upgrade ako ne misliš ići na nešto zahtjevniju rezu/refresh rate?!a ovo sve kaj se piše i komentira je normalno,mora se o nečemu raspravlja/komentira u Pascal temi!

Samo komentiram i iznosim svoje misljenje....

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

I dalje smatram da je G1 GTX 970 za 1500 kn vrhunska kupnja!!1070 ispod 4 soma u nas neče koštat,možda za par mijeseci kresa doli ili ako AMD za koji dan iznenadi!!

AUDIOFIL
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina

Mislis za 2500kn ?? Gtx 1060 i r9 480 i 480x bi sve trebale biti jace od 970, tako da mislim da 970 nece jos dugo biti dobra kupnja jer ce sigurno jedna od te tri kostat oko 2500kn, nadajmo se blize 2000kn.

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Mislis za 2500kn ?? Gtx 1060 i r9 480 i 480x bi sve trebale biti jace od 970, tako da mislim da 970 nece jos dugo biti dobra kupnja jer ce sigurno jedna od te tri kostat oko 2500kn, nadajmo se blize 2000kn.

Nisi citao mozda prijasnje postove. Kolega sa posla mi je ponudio svoju GTX 970 za 1500 kuna pa gledam hocu li uzeti ili ne. Imam jos vremena, ne moram odmah odluciti pa gledam sto je najpametnije.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

a zasto je prodaje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nisam citao bas zadnje da, sorry. Ja bih to ovako gledao, uzmi, osim u slucaju da zelis maxat sve postavke novijih igrica jer vec sad neke jedu vise od 3.5GB memorije kad se izmaxaju. Mozda sam dobio i krivi dojam pa tih igrica ima vrlo malo, al eto. Naravno da neke specificne postavke posebno jedu memoriju. Nove grafe imaju jos bolju delta kompresiju pa su 256-bitne sabirnice tih bolje. 1060 bi btw. trebala biti 192bitna. Moguce da ce doci i 1060Ti.

Ovo sam dao komentar u slucaju da si ok s novcima, tj. da ti nije bed pripremiti 2500kn za jednu od tih novih grafa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 21:55 (The_Fichek).
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Nebitno zašto je prodaje ,50% od početne cijene ,samo s jednom 1080p gaming je zagarantiran 60fps lock u skoro pa večini naslova,osim u nekima treba detalje malo smanjit!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Lovac kaže...

Piše "rasprodano", a cijena kod nas prava sitnica...

Ma neznam što je ljudima(osim ako u dućanu ne blefiraju s tim natpisom "rasprodano")... tko god cilja skeširati za takvu karticu, dam se kladit u kilu graha da trenutno ima sasvim adekvatnu karticu.
Dakle s tom karticom još može malo "izdržati" dok nova generacija ne bude u normalnoj ponudi, akcijama i popustima. 
Hajd, još mogu shvatiti mladiće koji u biti nemaju keša za novu nego su sad brže bolje prodali to što imaju da ne izgube koju stotinu kuna kad u dućane stigne 1000 serija, pa skupljaju razliku u cijeni. Ali pa oni pogotovo bi trebali pričekati da se spusti sa ovih suludih 7000 kuna (na peglanje kartica) na nešto normalnije, ne? Neznam čemu panika, neće se toliko obezvrijediti cijena 980tkama i 970tkama koliko će pojeftiniti keplerice kad se ustabili ponuda. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Sad je pravo vrijeme za nabavit 980ti koja je brutalna kartica,nisam gledao po njuškalu jel ima koja dobra prilika ili i njih još drže u nebesa pošto 1080 i nije baš jeftina!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mariocroatia78 kaže...

Imaš apsolutno pravo. Ali ljudi vole kod nas tu filozofiju. Najdekintiraniji sugovornici s kojima sam na kavi, nakinđureni mobitelima od soma eura na tarife/rate, koji pritom nemaju dovoljno po džepovima da plate tu kavu (i usput žicaju okolo koju cigaretu), redovito imaju te spike "nisam dovoljno bogat da nebih kupovao samo najskuplje gluposti bez kojih svatko može". 
Meni osobno fakat nije neki financijski problem uzeti 2, 3, 4 te sad nahajpane kartice unaprijed... ali NEDAM novce u vjetar. Ne rastu mi novci na grani, nisam ih dobio na kladari/nasljedstvu/pronevjeri, ne ovisi mi život o najnovijem nahajpanom proizvodu, da bih poklanjao tisuće kuna nekome u maržu/profit jer sad nemogu izdržati dva tjedna da ne uguram nešto drugo u neki komp. Ako i kad se pojavi neka prilika - dobro. Ali sad... nek se prvo lijepo ustabili i ponuda i 1080 i 1070tke, dođe i amd polaris, pa da vidimo odnose snaga i ponudu na tržištu. Vrlo važno hoće li u control panelu pisati 2x stara grafičke u sli/cf ili jedna dvije nove điđe... bitno da stvar ugodno šljaka zadani zadatak.
Bajdvej, šta, kažu, stiže sigurno i 1080ti i titanx2 - dakle za 6 mjeseci ovo sve sad plaćeno soma eura će biti za pola godine "midrange, duplo sporije od...".

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

zato ja cekam vegu ,ti ili tx-2 da ih uparim sa zenom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
4mal kaže...

zato ja cekam vegu ,ti ili tx-2 da ih uparim sa ženom 

^ A jadne žene, šta sve moraju trpit. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

da gaming on another level 

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 22:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nvidia Pascal (2016)

Vrtim neke novije naslove na low/normal BEZ grafičke kartice, na 720p pri 30 fps. Katastrofa 

Od 1440p monitora sam odustao, kupio auto, pala je i klima pa sad od ostatka love važem kaj uzet. 

Čekam Borderlands 3, Dishonored 2 i takve naslove, ostalo mi je sve dosadilo, ne zato jer nemam karticu, zbog toga sam je i prodao. 

Hoće li 1070 biti dosta, ne pristajem na ništa manje od ultra postavki na 1080p pri naravno, 60fps minimum.

Ne pada mi na pamet kupovat kod nas, isključivo Caseking pošto još uvijek obračunavaju svoj VAT i među jeftinijima su. 

Ako se netko nađe da želi nešto naručit pa da podjelimo poštarinu jer eto, škrt sam dat 160 kn za to 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

1 0 hvala 0
16 godina
gocc01 kaže...

Vrtim neke novije naslove na low/normal BEZ grafičke kartice, na 720p pri 30 fps. Katastrofa 

Od 1440p monitora sam odustao, kupio auto, pala je i klima pa sad od ostatka love važem kaj uzet. 

Čekam Borderlands 3, Dishonored 2 i takve naslove, ostalo mi je sve dosadilo, ne zato jer nemam karticu, zbog toga sam je i prodao. 

Hoće li 1070 biti dosta, ne pristajem na ništa manje od ultra postavki na 1080p pri naravno, 60fps minimum.

Ne pada mi na pamet kupovat kod nas, isključivo Caseking pošto još uvijek obračunavaju svoj VAT i među jeftinijima su. 

Ako se netko nađe da želi nešto naručit pa da podjelimo poštarinu jer eto, škrt sam dat 160 kn za to 

Strpi se malo......LP

12 godina
DeniZg kaže...

Ja čekam gtx 1060.

Ako će price/perfromance biti na istoj silaznoj krivulji na kojoj su 1080 i 1070 modeli, to bi trebala biti kartica za 300$ u razini GTX 980. 

čemu čekati, uskoro izlazi radeonka 480 koja će sigurno biti barem jednako dobra kao 1060, a u isto vrijeme i s boljom podrškom za dx12

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

ne samo ona nego i flagship polaris brzi od fury x-a 50-ak posto

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Al taj Flagship od Polarisa nebude tako skoro, HBM2 nebude prije 2017 u široj proizvodnji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

ne krivo vega tad izlazi sa hbm 2 sutra se predstavlja i flag sa hbm ali brzim od x-a 

amd ima asa u rukavu kao i sa fury linijom ....zato i sute  

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 23:27 (4mal).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

ne samo ona nego i flagship polaris brzi od fury x-a 50-ak posto

Pa to je direktna konkurencija 1080(ti) cak? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
4mal kaže...

ne krivo vega tad izlazi sa hbm 2 sutra se predstavlja i flag sa hbm ali brzim od x-a 

amd ima asa u rukavu kao i sa fury linijom ....zato i sute  

Ajde zivi bili pa vidjeli, svi izvori i glasine tvrde da ce AMD izbaciti grafe srednjem ranga, tj iskoristit ce to sta je Nvidia izbacila samo grafe viseg razreda.

EDIT:

Dajte mi link na kojem mogu pratit tu prezentaciju, danas ionako moram cijelu noc biti budan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 23:46 (Lucidius).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice