Grafička zuji prilikom izvršavanja 3d aplikacija

poruka: 6
|
čitano: 1.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

zamolio bi mlade znalce da mi objasne o čemu se radi da ne nosim natrag u HG-Spot ,jeli ovo pojava koja se smije dešavati?

Još sam primjetio da zuji više kad je blizu  100fps u Cod4 npr a kad je oko 30-40 manje, a nije ventilator...

btw imam Asust HD 3870 512MB DDR4 RAM

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Grafička zuji prilikom izvršavanja 3d aplikaci
Jesi siguran da je grafička?
može ti i procesor bučit.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina

Siguran sam, otvoren mi je komp ,gledam u nevjerici i tesko prihvacam tu suludost

NE zuji vent, nego graficka -.-

Sad sam primjetio da se clock povecava po potrebi ,i da ima nesto u vezi toga, kad je obicni win prozor radi na oko 200Mhz a povecava se na oko 700 kad je 3d ,tad dobiva na zujanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hm... 8800gtx ima malo zujanje kada vrti 3d aplikacije. Čuje se, ali opet ne toliko da bi smetalo. Za tu grafičku je to normalno. Nešto sa nekim tranzistorom na grafičkoj... takva nekakva spika... Npr kada pokrenem ATI tool, onda dolazi dosta do izražaja... Ili neku pre..enu grafičku igru... Inače ne ako ne obavljam neku prezahtjevnu aplikaciju. Čitao sam o tome davno još... Za neke proivođače za određene grafičke je to norlmalno... Barem tako kažu :)

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2008 14:48 (PICART).

0 0 hvala 0
17 godina

Meni se to ne sviđa uopće, na granici sam da odem i mijenjam za novu ili neku drugu za iste novce

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafička zuji prilikom izvršavanja 3d aplikaci

Moguće da zuje poluvodići naponskog dijela na kartici.

Da bi GPU radio pod punim opterećenjem mora imati i stabilan napon a taj napon mu nešto mora i osiguravati.

Ali na novoj (ili relativno novoj kartici) to baš ne bi smjelo biti tako izraženo, moj savjet bi bio da odeš u dućan

pa neka oni razmišljaju o zujanju, ti uzmi drugu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice