Gigabyte Gtx 560 Ti temperature

poruka: 20
|
čitano: 2.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav! Evo ovako, već neko vrijeme nisam obraćao pozornost na temp grafe, i neki dan izadjem iz igre (Alan Wake) kad ono temp 92c {#}... Reko WTF??!

Upalim Kombustor, temp 102c... Izvadim grafu, skinem hladnjak, promjenim pastu, ispušem sve od prašine (koje skoro nije ni bilo).. Vraćam grafičku, Kombustor 94c... znači malo se spustilo, ništa značajno...

Zanima me što vi mislite, dali je to normalna temp za ovu grafu? Meni se nikako ne čini normalno upravo zbog dobrog hladnjaka.. Radi se o ovoj grafi: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3707#ov

Inače kućište je Zalman Z9 Plus, 4 venta, dobro provjetreno, na procu Zalman Performa cooler (ne prelazi 45c u loadu).. Grafa nije klokana, temp u idle oko 34-36c..

I da, primjetio sam čim upalim Kombustor temp u sekundi (al doslovce) skače s 34 na 44c, pa na 56-57.. i tak, nije da se postepeno penje, to sam primjetio... Dok mi je sa starom MSI gtx460 TFII postepeno se penjala temp.. Pokusao sam i razne verzije drivera, no luck. I još nešto, kad se približim kućištu grafa cvrči u loadu (ne u idle-u).

Nadam se da sam dao dosta informacija..

Hvala na pomoći unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Temp. definitivno nebi smjela biti tako visoka  pogotovo s tim hladnjakom !

• eventualno da joj probas rucno podici okretaje ventilatora !

• na kolko ti se vrte ventovi kod igranja ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

mislim da su ti ventilatori otisli..

[url=http://profile.xfire.com/igorrasic][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/2/igorrasic.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pogledaj teperature sa nekim drugim programom, hwmonitorom, everestom...

Također probaj pogledat opipom jel tako vruca.

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Gigabyte Gtx 560 Ti temperature

@haf: nemam kaj podici okretaje kad vent u roku par sekundi ode na 100%

@mp: na afterburneru, hw monitoru i speedfanu pokazuje istu temp

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 13:34 (zvone07).
15 godina

Da nisi mozda stavio kakve bijesne drivere !?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Da nisi mozda stavio kakve bijesne drivere !?

Probao sa zadnjim official i zadnjom betom, ista stvar..
15 godina

Pogledaj dal na hladnjaku nemas kakvih oštećenja ! Jedan kolega ima vrlo slican problem s temp. !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Pogledaj dal na hladnjaku nemas kakvih oštećenja ! Jedan kolega ima vrlo slican problem s temp. !

Nema nikakvih oštećenja.. Zvao sam da pitam dal mogu reklamirat, kaže čovjek nažalost ako se ne gasi i ne baca artefakte da je grafa ispravna..

13 godina

grafa je tvornicki OC ali ima odlicne ventove nebi se smjela bas toliko grijati...mozda si malo pretjerao s pastom? probaj staviti "zrno rize" paste ili kupi bolju pastu..nadam se da nemas probleme kao ja..

14 godina

Probao sam zrno riže, tanko razmazati prstom, samo staviti hladnjak bez razmazivanja, više paste... Nema šta nisam probao. Pasta je Arctic Silver 5..

17 godina

Da nije grafa postavljena na neki bijesni takt ili overvolting profil u Combustoru, a da nisi primjetio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
overhaul kaže...

Da nije grafa postavljena na neki bijesni takt ili overvolting profil u Combustoru, a da nisi primjetio?

Ne, sve po defaultu, takt i voltaža..

16 godina

definitivno neš smrdi

moja je evo sada pogledao 40 idl,ventovi na 40%

u loadu sa ovim temp. u kući(nemam klimu) max 80 nakon igranja satima bf3

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Nešto nije dobro sigurno. Situacija kod mene. Temperatura u sobi 31C° ( da dobro vdiš, nije greška ), kućište je veliko masivno ali imam samo jedan 12cm vent za ispuh. Dakle jako vruće u sobi, loša ventilacija kućišta. Unigine Heaven 1080p 16AF , 4AA  Tesellation normal, temperatura je nakon 5 min došla do 73C° sa 80% ventova ( a to nije uopće neka buka ) te više neraste !!! Sad, kad bih igrao neku zahtjevnu igru, temperatura bi porasla još par stupnjeva ( jel bi CPU i ploča malo zagrijali kućište pošto heaven samo grafu gura 99% ), ali bi ostala sigurno ispod 80C°. S obzirom da je grafa na 900Mhz, i da držim memoriju na 4500Mhz uz tvornički viši napon te uvjete u kućištu i sobi, ovo su dobre temperature

To što spominješ neko cvrčanje, to je coil noise ( cvrče zavojnice ) i to se dešava na dosta grafi, nije ništa posebno neuobičajeno. I kod mene je prisutno, ali ne ometa puno akustički dojam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 19:23 (itomic009).
14 godina

Neznam kaj da napravim, velim, hladnjak je sigurno dobro sjeo jer ne radim to prvi put i imam informatičkog znanja i iskustva. Sve je napravljeno kako treba biti.. Neznam više stvarno..

16 godina
neaktivan
zvone07 kaže...

Pozdrav! Evo ovako, već neko vrijeme nisam obraćao pozornost na temp grafe, i neki dan izadjem iz igre (Alan Wake) kad ono temp 92c {#}... Reko WTF??!

Upalim Kombustor, temp 102c... Izvadim grafu, skinem hladnjak, promjenim pastu, ispušem sve od prašine (koje skoro nije ni bilo).. Vraćam grafičku, Kombustor 94c... znači malo se spustilo, ništa značajno...

Zanima me što vi mislite, dali je to normalna temp za ovu grafu? Meni se nikako ne čini normalno upravo zbog dobrog hladnjaka.. Radi se o ovoj grafi: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3707#ov

Inače kućište je Zalman Z9 Plus, 4 venta, dobro provjetreno, na procu Zalman Performa cooler (ne prelazi 45c u loadu).. Grafa nije klokana, temp u idle oko 34-36c..

I da, primjetio sam čim upalim Kombustor temp u sekundi (al doslovce) skače s 34 na 44c, pa na 56-57.. i tak, nije da se postepeno penje, to sam primjetio... Dok mi je sa starom MSI gtx460 TFII postepeno se penjala temp.. Pokusao sam i razne verzije drivera, no luck. I još nešto, kad se približim kućištu grafa cvrči u loadu (ne u idle-u).

Nadam se da sam dao dosta informacija..

Hvala na pomoći unaprijed!

Probaj forsirat ventove na 75% i javi ako temperatura pada, grafa bi ti trebala onda biti nesto bucnija nego inace, otvori kuciste i pogledaj da li se okrecu ventovu, prodji rukom pokraj venta da bi provjerio da ventovi ispuhuju/ upuhuju zrak.

CPU: 1090T CPU cooler: CM 612S MB: ASUS M5A78L LE RAM: Corsair 2X2GB @ 1600MHz XMS3 Classic Heatspreaders PSU: Corsair GS600 GPU: AMD Sapphire HD 6870 1GB DDR5 900MHz HDD: Hitachi 500GB PC casin
15 godina

Nemoze stavit na 75% jer mu ventovi rade na 100% !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Nightmare kaže...

Probaj forsirat ventove na 75% i javi ako temperatura pada, grafa bi ti trebala onda biti nesto bucnija nego inace, otvori kuciste i pogledaj da li se okrecu ventovu, prodji rukom pokraj venta da bi provjerio da ventovi ispuhuju/ upuhuju zrak.

Hehe naravno da sam probao to.. I ventovi na grafičkoj i na kućištu se normalno okreću..

14 godina
neaktivan

Slican problem je i šogor imo na laptopu. Cpu je imao svoj heatpipe, gpu svoj. Nakon nekog vremena gfx bi dolazila do 90ak c, a prema forumima trebala raditi na 60-65. Ispalo je da je heatpipa za gpu "krepala", nije adektvatno provodila toplinu. Moguce da je to i slucaj kod tebe. Metodu koji sam za testiranje koristil bila je upaljacem zagrijao jednu stranu i u roku sekunde-dve je druga strana heatpipe morala biti jednako vruca, sad kolko to mores radit sa gpu hladnjakom neznam...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice