Pozdrav! Evo ovako, već neko vrijeme nisam obraćao pozornost na temp grafe, i neki dan izadjem iz igre (Alan Wake) kad ono temp 92c ... Reko WTF??!
Upalim Kombustor, temp 102c... Izvadim grafu, skinem hladnjak, promjenim pastu, ispušem sve od prašine (koje skoro nije ni bilo).. Vraćam grafičku, Kombustor 94c... znači malo se spustilo, ništa značajno...
Zanima me što vi mislite, dali je to normalna temp za ovu grafu? Meni se nikako ne čini normalno upravo zbog dobrog hladnjaka.. Radi se o ovoj grafi: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3707#ov
Inače kućište je Zalman Z9 Plus, 4 venta, dobro provjetreno, na procu Zalman Performa cooler (ne prelazi 45c u loadu).. Grafa nije klokana, temp u idle oko 34-36c..
I da, primjetio sam čim upalim Kombustor temp u sekundi (al doslovce) skače s 34 na 44c, pa na 56-57.. i tak, nije da se postepeno penje, to sam primjetio... Dok mi je sa starom MSI gtx460 TFII postepeno se penjala temp.. Pokusao sam i razne verzije drivera, no luck. I još nešto, kad se približim kućištu grafa cvrči u loadu (ne u idle-u).
Nadam se da sam dao dosta informacija..
Hvala na pomoći unaprijed!