Gigabyte GA-MA790X-DS4 - SLI ili Crossfire?

poruka: 15
|
čitano: 4.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dvije grafičke kartice-pomoč
pitanje

Imam matičnu ploču gigabyte GA-MA790X-DS4,ukratko ona podržava crossfire i ima utore za dvije grafe, ono što mene zanima je pošto koristim nvidiju 8800 gt i htio bih dodati još jednu u SLi dali bih imao kakovih problema pri ostvarivanju toga???puno igram igre pa su mi performanse prilično važne!

Microsoft je omogućio svakom tko želi da isproba beta verziju njihova novog operativnog sustava. Nudimo vam nekoliko savjeta kako to učiniti što jednostavnije i sigurnije
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvije grafičke kartice-pomoč

nemožeš. crossfire je tehnologija za uparivanje dvije ati kartile. sli je za nvidia. ak ti matična ne podržava sli onda nemres dvije nvidie. u tvom slučaju nemožeš stavit dvije 8800 gt ak ti ta matična ne podržava sli.

ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
16 godina
protjeran
dadododo kaže...

Imam matičnu ploču gigabyte GA-MA790X-DS4,ukratko ona podržava crossfire i ima utore za dvije grafe, ono što mene zanima je pošto koristim nvidiju 8800 gt i htio bih dodati još jednu u SLi dali bih imao kakovih problema pri ostvarivanju toga???puno igram igre pa su mi performanse prilično važne!

baci link da je mogu vidit ploću i prenformanse
e odlićna ploća nabavi još jednu 8800gt jer su još dostupne i stavi dvi i to ima da gori u 3d marku samo koju struju imaš
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 0:07 (giga).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Microsoft je omogućio svakom tko želi da isproba beta verziju njihova novog operativnog sustava. Nudimo vam nekoliko savjeta kako to učiniti što jednostavnije i sigurnije
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Chieftec power supply 650W Turbo

ali i dalje je pitanje podrške sli-ja i  crossfire-a???? dali če to odgovarat ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 0:13 (dadododo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
 a to će da drzi kao što sam reka još jedna 8800gt i sve gori
MB-Gigabyte-EP35-DS3P-Q9450 4×2.66-Crosair Dominator 4×1GB DDR-2,1066Mhz-HDD-2×SAGATE 31000340as 2×1-TB-plus vanjski hd Maxstor-500gb NVIDIJA GF 8800 Gts 512-Thermaltake W0131R,850W-Samsung T220P 1920×1200,ful HD Revoltec tipkovnica miš-Predator gejmer laser 3300dpi kućište HELLGATE-3000
16 godina
protjeran
dadododo kaže...

ali i dalje je pitanje podrške sli-ja i  crossfire-a???? dali če to odgovarat ili ne?

crossfire-a naravno  ako mene pitaš ali to je namjenjeno samo atiju e sad dali ćeš uspiti napraviti sli neznan triba isprobati ako ima neki tvoj frend 8800gt pa probajte prije kupovine ako neide moraćeš kupiti smrdljivog atija
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 0:21 (giga).
17 godina
neaktivan
dadododo kaže...

Ne moze SLI na Crossfire ploci. Za SLI ti treba maticna sa nForce chipset-om.
Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...
16 godina
neaktivan
autorov komentar
znači ti tvrdiš da mogu ostvariti nvidijin sli na matičnoj koja podržava crossfire ???
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
dadododo kaže...
znači ti tvrdiš da mogu ostvariti nvidijin sli na matičnoj koja podržava crossfire ???
 Ovako:

Na maticnoj koja podrzava Crossfire mogu se povezati dvije ATI-eve grafe u taj nacin rada. Dvije nVidia-ine ne mogu (SLI).
SLI se moze ostvariti na maticnoj koja podrzava SLI, a to nije to tvoja maticna. To su maticne sa nForce chipsetom.

Dakle, na tvoju maticnu neide 2 X 8800 GT
Off through the new day's mist I run, Out from the new day's mist I have come ...
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Bruno kaže...
 Ovako:

Na maticnoj koja podrzava Crossfire mogu se povezati dvije ATI-eve grafe u taj nacin rada. Dvije nVidia-ine ne mogu (SLI).
SLI se moze ostvariti na maticnoj koja podrzava SLI, a to nije to tvoja maticna. To su maticne sa nForce chipsetom.

Dakle, na tvoju maticnu neide 2 X 8800 GT
 ajde hvala,i mislio sam da če tako biti ali rekoh bolje da pitam prije nego odustanem.
16 godina
neaktivan
giga kaže...
dadododo kaže...

crossfire-a naravno  ako mene pitaš ali to je namjenjeno samo atiju e sad dali ćeš uspiti napraviti sli neznan triba isprobati ako ima neki tvoj frend 8800gt pa probajte prije kupovine ako neide moraćeš kupiti smrdljivog atija
 Isuse aj razmisli prije nego ispaliz glupost, covjek te mogo poslusat...
P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
neaktivan
giga kaže...
dadododo kaže...

baci link da je mogu vidit ploću i prenformanse
e odlićna ploća nabavi još jednu 8800gt jer su još dostupne i stavi dvi i to ima da gori u 3d marku samo koju struju imaš
 Boži ak si ti pametna.....
NA ATI CHIPSETE NEMOŽE SLI!!!!
MOže bit jedna nvidia , al dvije NEMOGU.
I kaj ti znači stavi Dvi?
Koju struju imaš???
haaha, trofaznu....ggg ..
giga kaže...
dadododo kaže...

BOŽE, ti nemaš tri čiste...
Ne širi krive informacije!!!

NA Intel chipsetima i ATI chipsetima jedino je MOGUĆE uparivanje ATI KARTICA.
Na nvidia tj. nforce chipsetu jedni moguće uparivanje Nvidia kartica!

E 6600 @ 3.20->Gigabyte P45-DS3->2 x 2Gb G.Skill black series >X-FI AUDIO-> Seagate barracuda 320Gb,16mb -> XFX GTX 260 Black Edition ->Z-5500-> MX-518-> Samsung 2232BW...> Fortron 650W...
17 godina

Bitno je samo da je ati smrdljiv...decki nemojte tako, ipak je to "giga"...

Audi R8 - born of powerful ideas

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ala ljudi lupaju gluposti...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice