ne kužim sto si ti vidio na tom linku sto si stavio o hiper napajanjima,lik je napisao da je zadovoljan i da napajanje ima 425W...i to tebi puno govori? iskreno,ja se ne sjećam da sam čuo uopće za tu marku napajanja i ono ne spada sigurno u brand-name napajanje...ja se kladim da je cx400 bolje napajanje i da ce vise izdržati nego to tvoje od preko 700w...
Gdje je problem? HD6950
- poruka: 35
- |
- čitano: 5.502
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Znači, veliš da si za zamjenu, ak tebi neradi ta kartica onda nezam koja bi budala htijela mjenjat svoju ispravnu za tvoju neispravnu, posto nešto garancija se zove pa probaj tak dobit drugu.
http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=1&limit=1&limitstart=6 evo vam tu review od hypera 730m, nije uopće loše napajanje po ovome testu. tako da ono ne može biti problem
lol naslova,enivej ,imam problem kupih nedavno safirku HD6950 s 2gige(iskreno nisam ni bas ''tu-mač iznenađen''..''čenđam'' ju za 560GTX,novi drajveri ok..napajanje ok imam,i kaj se pocelo nakon 2 dana se pocel komp resetirat i zamrzavat u toku igranja neke igre ne dok sam u windowsima..
Ako nije napajanje kao kolege gore kažu onda je možda kao kod mene, ja sam svoju unlockao i nije radila u igricama zbog premalog napajanja na GPU. Ima 6+8 pin, a unlockana treba 2x8 pinxD
sry ako nisam znao?
Maticna ploca??? Ako se zamrzne sve bas samo ona ili napajanje mogu da budu. Slican problem sam imao dusu mi je pojeo. Problemi su meni poceli sa promenom napajanja u Seasonic SS -750 KM ali je zadnjih dana zamrzavalo i staro napajanje. Zamrzavanje i u toku igre i u idle, blue screen kada ostavim preko noci me doceka ujutru, nekada i u toku igre samo sve stane ili figura nastavi da trci nema zvuka a komande ne reaguju a ni na tastauri ne mogu da promenim boju, niti opciju bilo koju. Nisam imao restart u igri ali je zamrzavalo ko zna koliko puta dnevno. Ali zamrzne sve da ne mogu da menjam ni na tastauri nista na malom ekranu(Logitech G510), zamrzne i konekciju preko neta. Restart na dugme je moralo. Promenom ploce resen je problem. Pitao sam jer moram napajanje da reklamiram rekli su radi normalno. Da pre zamene toga vise nisam mogao ni da podignem sistem, samo se upale ventilatori i ventilator na grafickoj radi neujednacenom brzinom a nema slike. Sada na ovoj ploci ASUS a prosla je bila GIGABYTE radi i stara graficka.
Sada mi je i dalje Seasonic u kompu i nisam imao probleme od kada su mi oni zamenili plocu. Ne znam mozda su i nesto cackali po napajanju, to ne znam nisu valjda toliko nenormalni, nisam bio prisutan samo radi.
Jel mozes da probas tu grafiku staru sto je radila???
Da desavalo mi se da se zamrzne i dok sam u BIOS-u, cak i dok sam flashovao BIOS jednom je zamrzlo jedva sam povratio ga ponovo.