Nakon čitanja teksta o novim tehnologijama u zadnjem Bugu otvorilo mi se par novih pitanja o kojima bih volio prodiskutirati... naime, tekst kaže kako u prvoj polovici godine dolaze directx 11 grafičke kartice, a dakako i sam directx kako za win7 tako i za vistu... mene trenutno zanima jel ima netko kakva saznanja koliko će se starno dobit sa novim api-jem i isplati li se sada kupit grafičku tipa 4870X2 koje je DirectX10.1, ako će za 5-6-7 mjeseci ona biti staro željezo zbog DirectX11? pitam iz razloga jer sam naumio ovaj tjedan investirati u novu grafičku kako bih zamijenio drlog od 8800GTS, i čak razmišljam o dvoglavoj radeonki zbog 10.1. kompatibilnosti... isprva sam bio čvrsto odlučen za NvidiaGTX260, no kako ona nema 10.1 podršku više naginjem prema atijevom rješenju... naravno, u svezi toga me zanima koliko mi je bitno imati 10.1 podršku i isplati li se više upola jeftinija 260 od kreditno zaduženog 4870X2?
DirectX 10 ili DirectX 11
- poruka: 42
- |
- čitano: 12.602
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
DX11 će bit optimizirani DX10.1, ali ni jedna DX10.1 grafička neće podržavati DX11. DX10.1 igara gotova pa da i nema, tako da je ovo kod ATi-a samo markentiški trik.
2.Ako misliš igrat sve na Very High pri rezolucij 1680*1050 i većoj, naravno da se isplatio HD4870X2. Ali, i kada dođe DX11 pretpostavljam da će bit situacija kao kod DX10 - trebat ćemo sačekat da dođu prave DX11 igre, a do tada HD4870X2 će te služit izvrsno.
Nakon čitanja teksta o novim tehnologijama u zadnjem Bugu otvorilo mi se par novih pitanja o kojima bih volio prodiskutirati... naime, tekst kaže kako u prvoj polovici godine dolaze directx 11 grafičke kartice, a dakako i sam directx kako za win7 tako i za vistu... mene trenutno zanima jel ima netko kakva saznanja koliko će se starno dobit sa novim api-jem i isplati li se sada kupit grafičku tipa 4870X2 koje je DirectX10.1, ako će za 5-6-7 mjeseci ona biti staro željezo zbog DirectX11? pitam iz razloga jer sam naumio ovaj tjedan investirati u novu grafičku kako bih zamijenio drlog od 8800GTS, i čak razmišljam o dvoglavoj radeonki zbog 10.1. kompatibilnosti... isprva sam bio čvrsto odlučen za NvidiaGTX260, no kako ona nema 10.1 podršku više naginjem prema atijevom rješenju... naravno, u svezi toga me zanima koliko mi je bitno imati 10.1 podršku i isplati li se više upola jeftinija 260 od kreditno zaduženog 4870X2?
Sad će svaki dx biti nova grafička,moš si mislit da je to toliko potrebno sa ovim današnjim zvjerima od 800tinjak streaming procesora...
Sve ce DX10 kartice DJELOMIČNO PODRŽAVAT DX11, samo mislim da ce ati-jeve imat nesto vecu podrsku.
upravo to sam tražio! nekoga s iskustvom! odlično, dakle 260 uzimam danas pod uvjetom da imaju na lageru!
Radi DirectX11 moraš prijeći na Vista OS, no ako voliš više winxp pričekaj kraj ove godine da izađe windows 7 os i tada kupi bolju grafičku za iste novce. Windows 7 OS je bolja mješavina win xp-a i viste. Preporuka za strpljenje :)
Radi DirectX11 moraš prijeći na Vista OS, no ako voliš više winxp pričekaj kraj ove godine da izađe windows 7 os i tada kupi bolju grafičku za iste novce. Windows 7 OS je bolja mješavina win xp-a i viste. Preporuka za strpljenje :)
Nemoj to radit ako misliš imat tu grafu više od godinu dana.Šta misliš koja će ti bolje u budučnosti radit GTX260 ili HD 4870x2.
Da si htio uzet običnu HD4870 ili GTX260 onda bi juventus bio u pravu ali pošto je u pitanju x2 to je čista glupost.
A što se tiče DirectX-a 10.1 nema nekih vizualnih razlika ali brže radi(DAJE BOLJE PREFORMANSE) u odnosu na DX10.
Jedini problem za navedeni API je izostanak podrške u igricama,ali i to će se u ne tako dalekoj budućnosti ispravit.
Ako želiš investirati na duže staze uzmi HD4870x2.
A što se tiće novog DX11 nevjerujem da čemo tako brzo ugledat neku igricu koja podržava taj API.
Nemoj to radit ako misliš imat tu grafu više od godinu dana.Šta misliš koja će ti bolje u budučnosti radit GTX260 ili HD 4870x2.
Da si htio uzet običnu HD4870 ili GTX260 onda bi juventus bio u pravu ali pošto je u pitanju x2 to je čista glupost.
A što se tiče DirectX-a 10.1 nema nekih vizualnih razlika ali brže radi(DAJE BOLJE PREFORMANSE) u odnosu na DX10.
Jedini problem za navedeni API je izostanak podrške u igricama,ali i to će se u ne tako dalekoj budućnosti ispravit.
Ako želiš investirati na duže staze uzmi HD4870x2.
A što se tiće novog DX11 nevjerujem da čemo tako brzo ugledat neku igricu koja podržava taj API.
trenutno imam vistu i puni dx10, a koliko znam dx11 dolazi sa win7 i kao update za vistu krajem godine, kada će izaći i win7. što se tiče ati-ja znam da ima problema sa x2 karticama u nekim igrama i s nekim naslovima, konkretno o tome pišu u bugu a i mnogi strani forumi imaju takve informacije, pa mi se zbog toga 260 čini bolji izbor. s druge strane, kontam da je x2 definitvno bolji ulog na dulje staze ako ne mislim nagodinu u ove vrijeme opet kupovat grafulju... što se tiče pada performansi x2 je ionako ustvari 2x4870 jer je i povećanje performanski toliko, a kako su obični 4870 i GTX260 prilično blizu po performansma (Bug, listopad 2008.) kontam da i nije toliko bed ako mi se pojavi problem sa cf-om...
imam pitanje vezano uz kompatibilnost, možda pitanje nije bitno ali čisto da ne bude nisam-znao... jel postoje ikakve mogućnsoti da mi se jave problemi sa kompatibilnošću na relaciji ploča-proc-atijeva grafička? kontam da ne, da je to PCI Express slot i ćao pepi, fercera bez obzira stavio ja u njega ati ili nvidiju, jel tako?
trenutno imam vistu i puni dx10, a koliko znam dx11 dolazi sa win7 i kao update za vistu krajem godine, kada će izaći i win7. što se tiče ati-ja znam da ima problema sa x2 karticama u nekim igrama i s nekim naslovima, konkretno o tome pišu u bugu a i mnogi strani forumi imaju takve informacije, pa mi se zbog toga 260 čini bolji izbor. s druge strane, kontam da je x2 definitvno bolji ulog na dulje staze ako ne mislim nagodinu u ove vrijeme opet kupovat grafulju... što se tiče pada performansi x2 je ionako ustvari 2x4870 jer je i povećanje performanski toliko, a kako su obični 4870 i GTX260 prilično blizu po performansma (Bug, listopad 2008.) kontam da i nije toliko bed ako mi se pojavi problem sa cf-om...
imam pitanje vezano uz kompatibilnost, možda pitanje nije bitno ali čisto da ne bude nisam-znao... jel postoje ikakve mogućnsoti da mi se jave problemi sa kompatibilnošću na relaciji ploča-proc-atijeva grafička? kontam da ne, da je to PCI Express slot i ćao pepi, fercera bez obzira stavio ja u njega ati ili nvidiju, jel tako?
kontam da i nije toliko bed ako mi se pojavi problem sa cf-om...
osim assassin creeda ima i far cry 2 podrsku za dx10.1
Intel Core 2 Quad Q6600, 4 x 2.4 Ghz (oc. na 2.8 trenutno)
4 GB DDR2 PC800 Dual Ch. (2x2GB)
Gainward GeForce 8800 GTS 320MB DDR3
Gigabyte Ga-P35-DS3 Matična
Samo ti uzmi 4870x2 i ne brini. Igre koje će koristiti njegovu snagu tek dolaze.
Jer vrijeme kada će pod Minimum system requirements stajati Radeon 4870x2 is not supported je jako daleko!
Ako si bas toliko zagrizao za DX 11 onda pricekaj prve graficke da izadju sa tom podrskom ali ako nisi, nemoras uopce cekati. Zaleti se i kupi graficku koju zelis, ali odluci naravno koju prvo zelis.
4870X2 je rangu sa GTX295 no slabija je od nje, HD4870 je u rangu GTX260 no obije graficke daju vrlo slicne performanse a cjenovno su nvidie pojeftinije i postale pristupacnije, ako ti nije dovoljno +nvidia se manje grije, i ima bolju podrsku za drivere, i tesko da ce ti se dogoditi usred igre CATALYST ERROR . Ja bi prije uzeo GTX 260, jos bolje ako mozes naci 216 verziju. Sad vi Atijevci koji cete me ispljuvat fino se zaletite na google, HD4870 Rev i pogledajte temp pa komentirajte onda.
Videocard
System Under load
Radeon HD 2900 XT 391 Watt
Radeon HD 3850 259 Watt
Radeon HD 4870 334 Watt
Idle temps are roughly 60 Degrees C, yet when the GPU was fully utilized & stressed it reached 88 Degrees C quite fast. That's definitely a lot, I do hope to see some board-partners going for 3rd party cooling.
_________________________________________________________-
XFX GTX 260 XXX Edition:
Load: 265 Watt
Idle 184 Watt
http://images.tweaktown.com/imagebank/xfx260xxx_g_23.gif
Tem:
In idle you can expect a temperature of 45-50 Degrees C. Pretty normal. Yet once we push the GPU to 100%, the temperatures take a pretty hefty toll and settle at ~75 Degrees C. This fine.
13' manje. Nije posebno ali je bolje.
KhnumKhufu ako planiras prodavanje Gainwardice u neko skoro vrijeme a nemas kupca javi se pa da se dogovorimo, naravno ako ces prodavat. ;)
GTX260 ispred HD4870
Javim ti se, danas sam bio po 4870X2 no nema na lageru pa sam naručio. javit će mi u ponedjeljak ili utorak kada da ju očekujem (ko djete prvorođeno ) i nakon toga je gainwardica slobodna, pa ćemo se kriptone čuti u vezi toga...
a zašto sam se odlučio na 4870X2? zato što mi je 4.300 kn preeeviše dati za jednu GTX295 grafičku, 280 je slabija, 285 i nije neki pomak tehnički ali zato cjenovno je, 4870 i 260 će me do kraja godine opet netjerat na medium postavke u tada vrućim naslovima, i mislim da je 4870X2 najbolje rješenje, za cca.3000kn dobijem jaku grafičku, za probleme sa CCC i driverima vjerujem da neće biti gori nego što imam sada sa Gf8800GTS i 181.22 driverima, gdje mi se dvije od tri igre ruše jer eto "Graphic driver has stopped working" ili tako nešto... dakle, vjerujem kako je to ok investicija.. da ne moram kupit banane i plazma kekse sigurno bih sada razmišljao o GTX295, no kako se radi o bezobrazno skupoj Nvidijinoj igrački koja ne opravdava toliko svoju cijenu odlučujem bojkotirati tak komad hardvera... PRIDRUŽUJEM SE CRVENIMA
nadam se, ako u ponedjeljak ne bude "znate, nemamo trenutno, može nešto drugo, dobit ćete i set shogun noževa"
Whalter Vt-ekoliko dođe takva konfa iz potpisa?
4850x2 je best buy u Diskont 24 = 2554 kn
4850x2 je best buy u Diskont 24 = 2554 kn
Tako je,najbolje je uzet 280 gtx i nema straha ili 285 najača je single ali i preskupa.Što se tiće dx11 nije dobro uzimat prvu generaciju grafa,primjer je 8800gtx koji je nikakav u dx10 prema 280 gtx.A dok se dx11 ne uhoda za dvi godine će bit dobra svaka današnja hi end grafa.