Cijene Radeon 58xx kartica

poruka: 334
|
čitano: 46.985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Cijene Radeon 58xx kartica

Razlika između europskih i američkih cijena je zbog više stvari:

-  u SADu nema PDVa nego svaka država ima svoj lokalni porez na promet. Taj se porez ne pokazuje u cijeni. Ze europsku cijenu znači dodajemo oko 20% na početku

- u SAD (uglavnom) nema obavezne garancije, samo "money-back" od 15-90 dana (iako mnoge tvrtke daju pravu garanciju). U Europi je obavezno imati dvogodišnje jamstvo na tehničku robu

- kad se nešto prodaje u SADu, nema troškova lokalizacije, dok za Europsko tržište sve treba biti u milijun jezika

- u SADu je jednostavniji distribucijski kanal (jedna država, bez carina, drugačijih zakona svakih 100km, itd) - puno manje se troši na razne parazite

- većina stvari se proizvodi na Tajvanu i sl., te se prodaje u $. Da bi se uvoznici zaštitili od tečajnih fluktuacija, uvijek preračunavaju tečaj sebi u korist - nikad ne znaš kad će dolar poskočiti.

Uglavnom, to je to. Mislim da marže igraju najmanju ulogu u razlici cijene, iako su lanci poput Wall Marta, Best Buya itd sigurno puno učinkovitiji od naših preprodavača i sigurno imaju niže marže. Ali to je još daleko od marži kod npr. odjeće i obuće, gdje često daju popuste od 50% - i još uvijek zarađuju.

16 godina
neaktivan

Evo izbacili su specs za 5850 i cijene za tu i 5870 karticu.

5850 299$

5870 399$

Po meni realne cijene i sasvim ok. Ocekujem da ce 5870x2 biti oko 3 do 3 i pol somica.

“Let’s put a smile on that face!” xfire - gabrielgraysylar
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 11:49 (Sylar).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ajde kada se već priča o ATi-u da vas pitam kakve su grafe koje pakira Diamond?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...

Skupo, ali dobro, njihove biose sam stavljao na svoju hd4870 zato jer su bili najbolji.

Sutra je launch znači, jedva čekam prave review-ove, komentare na temp., buku, performanse i kako crysis pići.

Kupon za Dirt 2 VAU, sada će i windows 7 izać. Čini se da prelazim u dx11 svijet.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 13:50 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Bara kaže...

Skupo, ali dobro, njihove biose sam stavljao na svoju hd4870 zato jer su bili najbolji.

Jel uopće to ima za kupit kod nas?

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Bara kaže...

Sutra je launch znači, jedva čekam prave review-ove, komentare na temp., buku, performanse i kako crysis pići.

Kupon za Dirt 2 VAU, sada će i windows 7 izać. Čini se da prelazim u dx11 svijet.

Poslje moje GeForce 7300 Le ova HD 5850 ce biti kao da sam se preporodio.... jedva cekam....

17 godina
Bara kaže...
Hyperion kaže...
Bara kaže...

NE kao i neke ostale poznatije marke kao Galaxy.

Makavelii kaže...
Hyperion kaže...
Bara kaže...

Poslje moje GeForce 7300 Le ova HD 5850 ce biti kao da sam se preporodio.... jedva cekam....

Ne da ćeš se preporodit nego ćeš se uber preporodit. A koji proc imaš?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 14:58 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Sylar kaže...

Evo izbacili su specs za 5850 i cijene za tu i 5870 karticu.

5850 299$

5870 399$

Po meni realne cijene i sasvim ok. Ocekujem da ce 5870x2 biti oko 3 do 3 i pol somica.

To bi bila dobra cijena kad bi i kod nas kostale 299$ i 399$ samo kaj ce kod nas to kostat u eurima i umjesto oko 1500kn 5850 ce doci preko 2000kn i to je totalno debilno....

16 godina
neaktivan

jel mi može netko reć kako otvorit novu temu?

0 0 hvala 0
17 godina

navodno buka hd5870, ali su stavili kasnije bring me to life pjesmu. Traje 15 sec. A pjesma počinje " How can you hear" i onda stane heh baš se poklopilo.Smijeh

17 godina
hitmanpunisher kaže...

jel mi može netko reć kako otvorit novu temu?

odeš pod neku rubriku, otvoriš je i onda ti piše popis tema. E sada u desnom gornjem kutu (ne prozora nego stranice) ti piše "pokreni novu temu"

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Bara kaže...
Hyperion kaže...
Bara kaže...

NE kao i neke ostale poznatije marke kao Galaxy.

Makavelii kaže...
Hyperion kaže...
Bara kaže...

Ne da ćeš se preporodit nego ćeš se uber preporodit. A koji proc imaš?

Imam  Athlon 64 X2 3800+ ne znam kak ce mi s njim radit??? I trebam novo napajanje... može preporuka?? ali tak ionak planiram u sljedeca 2 mjeseca uzeti i novi proc jer nemam sad para za sve... prvo grafa i napajanje pa poslje i novi proc...

17 godina

Stari, tebi onda treba novi komp cijeli, osim mozda kucista i harda. Taj proc koji imas je socket 939 cini mi se. Cim stize nova maticna to znaci da trebas nove rame... znaci dio po dio. A na taj proc je 5850 nesto prebrutalno

0 0 hvala 0
17 godina

Kao da stavljaš nuklearno gorivo u yugića.

Jesi se sjetio upgrade-a... svaka čast

Evo preporuka, čekaj 12mj tamo oko 20-26.12 si kupi kompletnu konfu (osim možda pržilice i kućišta, tj. možda ćeš i kućište morat zbog dužine kartice)

uzmeš:

core i5

ddr3 4GB

Hd5850 i dobiš dirt2 kupon i čak si uzmeš nereferentnu

napajanje corsair hx450

hdd WD6400AAKS ili 5000AAKS ili black edition

matična p55

Recimo da kućište i prža ostanu.

to ispada oko 5500kn i imaš konfu da boli glava za gaming.

Ako baš nemaš para puno onda nešto jeftinije rješenje

athlon x4

ddr2

770-ud3

hd5850

corsair hx450

hdd WD5000aaks ili neki samsung

prža i kućište ostanu.

oko 4400kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 15:22 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo jedan dobar artikal o vista vs windows 7 game performance. Ako vam se neda gledat, razlika između viste i windows 7 u igrama i vantage-u je jako malo tj. zanemarivo(jer 1-2fps u razini pogreške)

Tomorrow the 23rd of September 2009 ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@GoranB

Hvala na informacijama - nisam znao te detalje.

@Makavelii i Hyperion

Molim vas da skratite citate na rečenicu / paragraf na koji se vaš odgovor odnosi - nije potrebno da tri-četiri puta budu prikazani isti postovi, a da ne govorimo o inflaciji veličine teme. Drugo, ovo je tema za diskusiju o cijenama Radeon kartica - raspravi o odabiru konfiguracije i razlici o performansama između viste i win7 nije mjesto u ovoj temi. Usput, za informacije o mogućnostima i performansama novih kartica postoji ova tema.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vazda je ranije (17. 09.) stavio link na Fudzilline stranice sa viješću da se salland.eu e-shop malo zaletio i postavio na svoje stranice Sapphireov HD5870 sa cijenom od €319. Stranica je sada (23. 09.) dostupna ovdje, a cijena je €350 (2550 kn), odnosno €325 (2370 kn) na akciji u njihovom shopu, sa svim davanjima i maržama. Sapphireov HD5850 je isto na akciji po €215 - puna cijena je €230.

EDIT: Prikaz dostupnih HD58xx kartica sa cijenama u salland.eu webshopu - 5850 za €230-€250, 5870 za €350-€365.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 14:06 (hrx).

0 0 hvala 0
17 godina

Problem je što će HD5850 tek biti dostupna u 10mj., a opskrbljenost HD5870 karticama baš nije dobra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo pojavila se HD 5870 i kod nas i cjenicima:

http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=26224

cca. 3000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrx kaže...

Vazda je ranije (17. 09.) stavio link na Fudzilline stranice sa viješću da se salland.eu e-shop malo zaletio i postavio na svoje stranice Sapphireov HD5870 sa cijenom od €319. Stranica je sada (23. 09.) dostupna ovdje, a cijena je €350 (2550 kn), odnosno €325 (2370 kn) na akciji u njihovom shopu, sa svim davanjima i maržama. Sapphireov HD5850 je isto na akciji po €215 - puna cijena je €230.

EDIT: Prikaz dostupnih HD58xx kartica sa cijenama u salland.eu webshopu - 5850 za €230-€250, 5870 za €350-€365.

Jel se može od tuda naručit kartica za Hrvatsku ???

Ili bar za Austriju. To je valjda nizozemski, pa ništ nerazumijem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 9:09 (Tsar).
16 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Jel se može od tuda naručit kartica za Hrvatsku ???

Ili bar za Austriju. To je valjda nizozemski, pa ništ nerazumijem.

Prema stranici na kojoj su navedene cijene slanja paketa (link via Google Translate), u Austriju šalju, a u Hrvatsku ne.

16 godina
neaktivan

Imam strica u austriji, pa da tam pošalju. Jeftini su, a to je dobro.

Jel se može to prek American Express, ja ono baš tam ništ i ne kužim, pa jel mi može neko reći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jos jedan balon.

Prezentacija smjeh .6 monitora grrr.Ak neko ima multidispley to se svodi vecinom na 2 monitora (a i to je rijetko).Opet se bacaju neki tera giga brojevei koji u relnom svijetu ne znace nista.Igrice izgledaju relativno isto nekih 3-4 godine (od prelaska na nove genracije konzola.) ,to se odnosi i na pc.Sljedeca promjena veca , ne 1% poliranje i dizanje brzine koja je i prvotno trebala biti na tom nivou , ce nazalost opet biti vezano uz konzole.Direkt x 11 sta je to .Nek neko nabroji 10 direkt 10 igri koje donose znacajan pomak u odnosu na direkt x 9 .O cudu zvanom 10.1 ne vrijedi ni spomena mozda bu ati opet imal 11.1 pa bu sa patchom assasin creed 2 bil brzi 1 frame.Mozda te promjene direkt x nest znace u smislu programiranja i optimizacije(sto se bas i nebi reklo) proizvodjacima ali krajnjem korisniku igracu to je pomak u par postotaka vizualnosti.Sjecam se pompe oko direkt x10 fotorealisticna slika pokreti bla bla bla i sta smo dobili nista.I nemojte poceti sad sa cesticama, travkama u crysisu.Neznam svaki proizvod ima kupca ali ovo je stvarno prodavanje magle.Mijenat kartice ranga nvidia 2.. ili radeone 48... je smijesno..A ko se ne slaze trkom u prednarudjbu kartice da bi mogel mi nabijat komplekse u crysisu sa 16x aa i novom dirtu koji toliko nevjerojatno bolje izgleda na 5... radeonki u direkt 11.Od silne uzbudjenosti nisam ni skuzio u cem je razlika

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Evo pojavila se HD 5870 i kod nas i cjenicima:

http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=26224

cca. 3000kn

HD 5850 ce onda biti preko 2000kn i to debelo preko....Mršti se

16 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Imam strica u austriji, pa da tam pošalju. Jeftini su, a to je dobro.

Jel se može to prek American Express, ja ono baš tam ništ i ne kužim, pa jel mi može neko reći.

Plaća se bankovnim transferom, iDeal uslugom (ako imaš račun u nekoj od nizozemskih banaka) ili pouzećem (samo u Nizozemskoj). Sa karticama ne posluju - prema ovome izgleda da su orijentirani na poslovanje unutar Nizozemske.

Cijeni kartice treba pridodati poštarinu: cijena kartice + (€16.32 za paket + €0.55 po kili) poštarine za Austriju.

Zar je toliko važno da odmah nabaviš karticu? A da pričekaš mjesec dana, kada budu dostupnije?

16 godina
neaktivan

Ak sad kupim hd4890 vapor x i za 2 godine odlučim kupit novu grafu, jel mogu onda  te dvije nakoko skombinirati ili napraviti da obadvije rade u isto vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Ak sad kupim hd4890 vapor x i za 2 godine odlučim kupit novu grafu, jel mogu onda  te dvije nakoko skombinirati ili napraviti da obadvije rade u isto vrijeme.

Mislim da ćeš teško naći HD4890 za dvije godine (kada izađe HD5770, HD4890 dobiva End Of Life oznaku - nema proizvodnje i poboljšanja, prodaju se zalihe), a za Crossfire polje treba ih min. dvije.

EDIT: Postojeća i nova graf. istovremeno? Za Win nisam siguran (čini mi se da može, barem kod profesionalnih kartica, dok za Crossfire ne može), na Linuxu može - svaka pogoni svoj monitor/monitore.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 11:40 (hrx).
16 godina
neaktivan

Nisi me skužio, sad mislim kupiti hd4890, a za dvi godine neku iz 5xxx serije, pa oću li onda moći kako spojit te dvije grafe ili bar stavit da obadvije rade u isto vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Nisi me skužio, sad mislim kupiti hd4890, a za dvi godine neku iz 5xxx serije, pa oću li onda moći kako spojit te dvije grafe ili bar stavit da obadvije rade u isto vrijeme.

Moraju bit isti chipovi za crossfire. Ne znan jel moraju imat i isto memorije. Al s obzirom na novi DirectX i DirectCompute, vjerojatno će ipak i slabija moć nešto računat (fiziku?), al to ćemo vidit kako budu implementirali.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice