ATI Radeon HD 4800 Series problem sa slikom

poruka: 95
|
čitano: 19.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Vidim da si iz Splita, pa da te pitam tko bi mi to mogao ugraditi?

Neka radnja...{#}

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi, pa što mu preporučate zamjenu paste kad to na grafičkoj kartici poništava jamstvo?!

To se radi na grafičkoj kojoj je isteklo jamstvo (ili koju ne možete reklamirati).

Grafičku koja je pod jamstvom, ako se ne smanje temperature nakon čišćenja, nosi se reklamirati.

Samo mi je nekako sumnjivo, kaže očistio je grafičku a nema pojma je li na grafičkoj pasivac ili aktivno hlađenje.

Kladim se da nije očišćena grafička odnosno njen hladnjak. To treba očistiti.

Moj youtube kanal: http://www.youtube.com/user/marijanovic191x7?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: ATI Radeon HD 4800 Series problem sa slikom
191x7 kaže...

Ljudi, pa što mu preporučate zamjenu paste kad to na grafičkoj kartici poništava jamstvo?!

To se radi na grafičkoj kojoj je isteklo jamstvo (ili koju ne možete reklamirati).

Grafičku koja je pod jamstvom, ako se ne smanje temperature nakon čišćenja, nosi se reklamirati.

Samo mi je nekako sumnjivo, kaže očistio je grafičku a nema pojma je li na grafičkoj pasivac ili aktivno hlađenje.

Kladim se da nije očišćena grafička odnosno njen hladnjak. To treba očistiti.

onda mora ispuhat hladnjak...to jest ventilator i to je to

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina
neaktivan

Pa čistio sam s gornje i donje strane...

Ne znam je li pasivno ili aktivno jer se ne kužim u te stvari, zato sam došao vas ovdje pitati...

Pri igranju igrica kao što su PES sam odma kad je komp došao imao problema sa stvaranjem tih kockica, samo u vrlo malim količinama i ne uvijek...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 22:54 (GloomY).

0 0 hvala 0
17 godina

Aktivno hlađenje = ima ventilator.

Pasivno hlađenje = nema ventilator.

Kad sam pitao ima li ventilator, nisi odmah znao reči...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kad nisam siguran da li je ono što si ti označi ventilator...

Po izgledu može biti ventilator, teško mi je provjeriti kad je komp upaljen, tj. sad ga rastavljati.

btw. komp mi se nalazi u drvenom stolu i teško zrak dolazi do njega...

0 0 hvala 0
14 godina

da li je komp kupljen kao cjelina ili po komponentama?

0 0 hvala 0
17 godina

Ono što sam označio nije ventilator niti sam napisao da je ventilator. Pitao sam te ima li na tome ventilator.

Pa valjda znaš što je to ventilator. Ako ne znaš, upitaj se neke stvari...

VENTILATOR: http://tinyurl.com/ventilatori

I izvadi komp iz stola sunce mu žarko, zar ti hoćeš da ti pregori?

Naloži vatricu pored njega, možda mu bude još toplije.

Ili zatvori svaku moguću rupicu, nesmije da ima zraka kako se ne bi slučajno možda malo hladio!

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 23:04 (191x7).
15 godina
neaktivan

Dobro, ne moraš me napadat...

Ne kužim se dobro u komponente kompa...

Znam dobro kako izgleda ventilator, samo ne znam je li se nalazi između tog metalnog!

Moram to provjeriti sutra ujutro.

0 0 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Ono što sam označio nije ventilator niti sam napisao da je ventilator. Pitao sam te ima li na tome ventilator.

Pa valjda znaš što je to ventilator. Ako ne znaš, upitaj se neke stvari...

VENTILATOR: http://tinyurl.com/ventilatori

I izvadi komp iz stola sunce mu žarko, zar ti hoćeš da ti pregori?

Naloži vatricu pored njega, možda mu bude još toplije.

Ili zatvori svaku moguću rupicu, nesmije da ima zraka kako se ne bi slučajno možda malo hladio!

alo ej daj smiri se...napravit ce to {#}

15 godina
neaktivan

Hvala na support!

Temperatura je pala na 50 stupnjeva, sad idem, sutra ću provjeriti stanje...

Hvala vam što se mučite sa mnom, nije lako znam...

0 0 hvala 0
14 godina
GloomY kaže...

Hvala na support!

Temperatura je pala na 50 stupnjeva, sad idem, sutra ću provjeriti stanje...

Hvala vam što se mučite sa mnom, nije lako znam...

javi kakvo je stanje...

17 godina
GloomY kaže...

...

Usput sam i očistio prašine sa grafičke ...

Ovo je laž. Kako se može očistiti prašina s grafičke a da se ne vidi ima li ventilatora ili ne...

14 godina
191x7 kaže...
GloomY kaže...

...

Usput sam i očistio prašine sa grafičke ...

Ovo je laž. Kako se može očistiti prašina s grafičke a da se ne vidi ima li ventilatora ili ne...

ako laze laze sebe...nece ni meni ni tebi riknit grafa...

14 godina

Brzo nekoga tko se razumije u PC-e pod ruku i u Links sa 109 kn u džepu, nemoj sam (govorim dobronamjerno da ne bi nešto shebao) i kupi Arcitc Cooling L2 Pro i riješit ćeš problem za barem 20°C

** Live 4 Music **
15 godina
neaktivan

Nemam nikoga tko bi mi mogao to ugraditi...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pregledao sam sada Grafičku i ispod nje se nalazi ventilatorić mali (u onom metalnom obruču)...

Očistio sam ga od prašine iako nije bilo baš previše.

Trenutno mi je temperatura 45-46-47 stupnjeva bez otvorene jedne strane kućišta.

Vjerojatno ću uzeti novi stol koji će mi dozvoliti da više zraka dolazi do kompa.

Samo imam problem kod uzimanja tog hladnjaka što ga neću znati sam postaviti, a nemam nikoga da mi ga postavi...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako ti je čovjek rekao prošetaš do Linksa i uzmeš ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC-COOLING+Accelero+L2+Pro%2C+za+VGA&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.160 Porazgovaraš sa dečkima,i mislim da će ti uz neku naknadu ugraditi hladnjak na licu mjesta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 9:50 (1Bleki).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ok, otići ću preko vikenda...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Savjet,prvo nazovi da vidiš da li je dostupan kod tebe u Splitu.Ako ne,dali se može naručiti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ok, hvala puno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nema na čemu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ako si očistio grafičku dobro (dakle i ventilator i ostatak hladnjaka odnosno bazu tj metalna pera) i sad ti temperatura grafičke ne ide preko recimo 90°C te se ne javljaju problemi s prikazom slike (artefakti), onda nemaš potrebe da uzimaš bolji hladnjak za grafičku (osim ako ti možda ne smeta buka trenutnog ili nešto).

Uzeo veći stol ili ne, ne trebaš držati komp u stolu. U stol idu slabija računala (uredska a ne ona koja vrte igre pa se griju) i mora im biti osigurano barem par centimetara lufta s svake strane te odozada ni slučajno ne smije biti zatvreno.

Imam nekakav osječaj da nemaš nstaliran driver za grafičku (odnosno da koristiš onaj što dođe uz Windowse).

Odi ovdje: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

I skini si driver za Windowse koje korstiš te ga instaliraj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ako si očistio grafičku dobro (dakle i ventilator i ostatak hladnjaka odnosno bazu tj metalna pera) i sad ti temperatura grafičke ne ide preko recimo 90°C te se ne javljaju problemi s prikazom slike (artefakti), onda nemaš potrebe da uzimaš bolji hladnjak za grafičku (osim ako ti možda ne smeta buka trenutnog ili nešto).

Uzeo veći stol ili ne, ne trebaš držati komp u stolu. U stol idu slabija računala (uredska a ne ona koja vrte igre pa se griju) i mora im biti osigurano barem par centimetara lufta s svake strane te odozada ni slučajno ne smije biti zatvreno.

Imam nekakav osječaj da nemaš nstaliran driver za grafičku (odnosno da koristiš onaj što dođe uz Windowse).

Odi ovdje: http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

I skini si driver za Windowse koje korstiš te ga instaliraj.

Ne znam da li se javljaju sada ti problemi sa slikom, trebao bi provjeriti dok igram neku igru kao što je PES na high rezoluciji.

Komp je dosta bučan kada igram igre koje traže jaču konfiguraciju, vjerojatno je to do ovog Thermaltakeovog ventilatora kojeg sam stavio prije.

Ovaj što ste mi preporučili ventilator kažu da nije bučan i da je jako učinkovit, e sad me zanima da li bi ja trebao maknuti ovaj stari ventilator i staviti taj novi ili da oba ostavim?

Ako oba ostavim svejedno će biti dosta bučno zbog Thermaltakeovog ventilatora, ali barem neće biti nikakvih problema sa temperaturom u što sam uvjeren.

Nisam mislio uzeti veći stol, mislio sam uzeti manji stol, sličan koji imam sada, samo da da ne bude ograđen sa drvom kao sada (http://i.imgur.com/wRGE4.jpg), već nešto u stilu kao što imam za drugi komp koji mi otac koristi (http://i.imgur.com/D9Gpt.jpg).

Uzeo bi već sada ja taj stol, ali mi je premali za sobu, tako da ću kupiti novi kad škola završi.

Što se tiče novih drivera, to sam skidao baš nedavno, upravo sa te stranice.

Dakle, imam nove drivere sigurno, najnoviji Catalyst i display driver, sve što spada u paket.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 13:41 (GloomY).
17 godina

Pokreni FurMark i gledaj javljaju li se problemi. Dao sam ti link ranije.

To što je komp bučan nema veze s thermaltakeovim ventilatorom što si stavio. To je dobar ventilator i nije glasan.

To što ti je komp bučan ima veze s nemogućnošću hlađenja. Zar ne vidiš da ti kućište jedva stane u stol, tu nema šanse da zrak uđe.

To što su ti preporučili nije ventilator za kućište. To je hladnjak za grafičku karticu. Dakle morao bi se skinuti hladnjak s grafičke i staviti taj novi.

Nema nikakve veze s ventilatorom koji si montirao odozada da izbacuje topli zrak van (nadam se da nisi stavio da upuhuje zrak) niti s hladnjakom procesora.

Dok ne uzmeš taj stol gdje ćeš moći držati komp u stolu a da ima zraka, do tad stavi komp pored stola koji imaš. Vidim da imaš mjesta, ne možeš reći da ne stane.

Dakle ugasi komp, odspoji nazad kablove, izvadi komp iz stola, stavi ga pored stola s desne strane par cm od stola udaljeno, spoji kablove i uapli komp.

Kladim se da će biti i niže temperature (drastično) ali i puno tiše. Ako već ne razmišljaš, stol ti još više povećava vibracije i buku.

Šta misliš zašto se najbolji zvučnici i subwooferi (basovi) ugrađuju baš u drvena kućišta.

Dakle KOMP VAN. Bez toga nema daljnje priče.

14 godina

ako si iz st-a ja cu ti to prominit ako nebudes sam zna

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pokreni FurMark i gledaj javljaju li se problemi. Dao sam ti link ranije.

To što je komp bučan nema veze s thermaltakeovim ventilatorom što si stavio. To je dobar ventilator i nije glasan.

To što ti je komp bučan ima veze s nemogućnošću hlađenja. Zar ne vidiš da ti kućište jedva stane u stol, tu nema šanse da zrak uđe.

To što su ti preporučili nije ventilator za kućište. To je hladnjak za grafičku karticu. Dakle morao bi se skinuti hladnjak s grafičke i staviti taj novi.

Nema nikakve veze s ventilatorom koji si montirao odozada da izbacuje topli zrak van (nadam se da nisi stavio da upuhuje zrak) niti s hladnjakom procesora.

Dok ne uzmeš taj stol gdje ćeš moći držati komp u stolu a da ima zraka, do tad stavi komp pored stola koji imaš. Vidim da imaš mjesta, ne možeš reći da ne stane.

Dakle ugasi komp, odspoji nazad kablove, izvadi komp iz stola, stavi ga pored stola s desne strane par cm od stola udaljeno, spoji kablove i uapli komp.

Kladim se da će biti i niže temperature (drastično) ali i puno tiše. Ako već ne razmišljaš, stol ti još više povećava vibracije i buku.

Šta misliš zašto se najbolji zvučnici i subwooferi (basovi) ugrađuju baš u drvena kućišta.

Dakle KOMP VAN. Bez toga nema daljnje priče.

Evo, izvadio sam komp i stavio ga vani...

Ne primjećujem razliku u glasnoći, sada radi kao inače, možda jedino kad budem sada testirao ovo...

U FurMarku, koju da rezoluciju odaberem, jer moja rezolucija je 1440x900, a ovdje nema.

Da odaberem 1366x768?

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

ako si iz st-a ja cu ti to prominit ako nebudes sam zna

Hvala puno, dogovorit ćemo se kad uzmem {#}

17 godina
GloomY kaže...

Evo, izvadio sam komp i stavio ga vani...

Ne primjećujem razliku u glasnoći, sada radi kao inače, možda jedino kad budem sada testirao ovo...

U FurMarku, koju da rezoluciju odaberem, jer moja rezolucija je 1440x900, a ovdje nema.

Da odaberem 1366x768?

Kako je nema kad je ima, peta je ponuđena rezolucija.

Ako nisi scrollao na početak liste ponuđenih rezolucija ne znači da je nema već ju nisi vidio.

Dokaz je na slici.

15 godina
neaktivan

Ajme, nisam ni skužio, ja vrtio prema dolje, a nisam ni znao da ima gore jer oni stave na sredinu...

Ispričavam se, evo sad ću testirati.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice