ATI na HP 6715b - Windows 7 problem

poruka: 25
|
čitano: 5.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam laptop HP 6715b i jedan problem sa windowsima 7. u svim igricama najvisa rezolucija mi je 1024x768 i to na nacin da mi se ta rezolucija prokaze kao 4:3 ekran, a ostalo se zacrni, da li je to problem do windowsa ili drivera od hp-a? Iste igrice rade normalno pod windows xp i vista.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

46 citanja i nijedan pokusaj odgovora? Za zakljuciti je da windows 7 i nije nesto bas toliko dobro koliko ga marketing hvali, vracam se na vistu, tamo je to sve radilo od prve cak i bez service packa 1 a kamoli service packa 2, malo je usporeno racunalo, ali kvalitetnijom optimizacijom servisa, dostize se i performance sedmice...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: ATI na HP 6715b - Windows 7 problem

joj ajde nemoj njatke, buhu ne rade mi igrice, sedmica je kriva idem ja nazad.. to je takav kliše.. čim nekaj ne radi ili je drugačije odmah bježimo od toga..(makar  se ne radilo o ičim povezanim s kompovima, nego općenito u životu)..

imam taj laptop i odavno sam odustao od igrica na njemu..ali dobro.. sumnjam da je do windowsa, prije bi bilo do drivera ili do igrice. Jel imas najnovije drivere? Jesi probao pokrenuti sa Win Xp compatibiliti modom ? Najčešće starije igrice imaju problema sa win7.

Jako me ljuti kad ljudi iz JEDNOG jedinog iskustva koje im je bilo lose zakljuce da je neki OS loš.. ja ga koristim od kad je izasao na MSDNAA i nemam primjedbi zasad.

17 godina

Mislim da je do drivera... pokusaj updateati drivere... nema veze OS sa rezolucijom u igrama... problematicni su driveri za taj OS, jer su tek nedavno izasli.

Odi na HP-ovu stranicu i skini najnovije drivere za Win7, ako ni to ne upali, odi na atijevu i skini drivere za tu karticu koju vec imas...

O kojim je igrama uopce rijec?

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 10:20 (tnakir).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
br0wn kaže...

joj ajde nemoj njatke, buhu ne rade mi igrice, sedmica je kriva idem ja nazad.. to je takav kliše.. čim nekaj ne radi ili je drugačije odmah bježimo od toga..(makar  se ne radilo o ičim povezanim s kompovima, nego općenito u životu)..

imam taj laptop i odavno sam odustao od igrica na njemu..ali dobro.. sumnjam da je do windowsa, prije bi bilo do drivera ili do igrice. Jel imas najnovije drivere? Jesi probao pokrenuti sa Win Xp compatibiliti modom ? Najčešće starije igrice imaju problema sa win7.

Jako me ljuti kad ljudi iz JEDNOG jedinog iskustva koje im je bilo lose zakljuce da je neki OS loš.. ja ga koristim od kad je izasao na MSDNAA i nemam primjedbi zasad.

Nisam ja rekao da ne valja windows 7 100%, ali da kao i svaki novo izdani software ima ih. trenutno je problem sa grafikom i rezolucijom. Ok ti si odustao ja nisam, jer pod windowsima xp i vistom sve te igrice su radile bez potrebe za compatibility modom. Probao sam cak i famozni windows xp mode, ali ista stvar.

Moje iskustvo nije jedno jedino, windows 7 koristim od prvih beta koje su bile dostupne i sada imam original licenciranu sedmicu. Mene osobno ljuti sto uvijek ima pojedinaca koji pjevaju hvalospjeve o u tom trenutku najnovijim windowsima, bez obzira da li ti isti windwsi rade ili ne, cesto samo zato da izazovu zavist drugih kako to da kod njih ne radi a kod doticnoga radi. Time u isti tren ostali korisnici ispadaju nestrucni, a doticni veliki strucnjak.

Pored laptopa imam i kucno racunalo sa nvidijinom grafickom i na njoj sedmica radi probleme, tako da sumnjam da je sedmica super ispeglana, mozda se to rijesi sa service packom 1, ali do tada ostajem na visti sa service packom 2.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mislim da je do drivera... pokusaj updateati drivere... nema veze OS sa rezolucijom u igrama... problematicni su driveri za taj OS, jer su tek nedavno izasli.

Odi na HP-ovu stranicu i skini najnovije drivere za Win7, ako ni to ne upali, odi na atijevu i skini drivere za tu karticu koju vec imas...

O kojim je igrama uopce rijec?

I meni se cini da su driveri, ali problem je sto sam skinuo drivere sa hp stranice i ne radi uvijek ista stvar, 1024x768 max rezolucija i bude u malom ekranu po sredini, a okolo crno. ATI tu karticu ne podrzava i upucuje na proizvodjacevu stranicu.

Rijec je o:

Return to castle wolfenstein
Need for speed underground 1 i 2
Medal of honor sve

opcenito sve koje zahtjevaju opengl

jer kad se izabere veca rezolucija na tom pucaju sve igrice...

17 godina

Jesi pokusa direktno sa atija skinit?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jesi pokusa direktno sa atija skinit?

Jesam, ali ATI vise ne podrzava laptope sa tom grafickom i savjetuje mi da odem na HP-ove stranice, sto i jesam, skinuo drivere i za sedmicu i vistu, probao i sa jednim i drugim i nista, problem uvijek ostaje.

Ujedno sam upravo naisao i na ovu temu, tako da nisma jedini sa tim problemom.

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/windows-7-problem-pokretanjem-igara/35748.aspx

17 godina

Jesi pokusa skinit nekakve modificirane drivere (Omega)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jesi pokusa skinit nekakve modificirane drivere (Omega)

Jesam, ali na njihovim stranicama nude samo za vistu i xp ali 32bita, ja koristim windows 7 professional 64bit, buduci da imam 4gb rama koje mi 32 bitne verzije ne vide

17 godina

E da... shitenzi...

Aj pogledaj tocno koji je driver (jel ti Microsoft WDDM ili Pravi atijev) u device properties...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

E da... shitenzi...

Aj pogledaj tocno koji je driver (jel ti Microsoft WDDM ili Pravi atijev) u device properties...

ATI driver sa HP stranica, buduci da je ATI odustao od drivera za HP6715b laptop, pa me direktno linka na HP stranicu.

Probao sam i taj i microsoftov, ali situacija ista.

17 godina

Hmmm... stvarno nemam ideja...

Znaci hoces reci da ti ne daje (u igrama) odabir rezolucije koja odgovara tvom ekranu nego forcea neke live rezolucije?

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 8:55 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina

Rješenje:

Zadnji obični ATI Catalyst driveri s game.amd.com.

+

Mobility Modder s http://www.hardwareheaven.com/modtool.php

Eto, tako se dobiju zadnji driveri za mobilnu ATI karticu.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 9:01 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Sramota od HP-a sto prebacuje lopticu na ATI a isto tako i od ATI-ja sto prebacuje lopticu na proizvodjace racunala.

Ja sam imao slican problem sa HP 6830s sa ATI HD3430. Mislim da problem drivera nisam rijesio nego sam ostavio driver od Windowsa jer taj laptop vise ne koristim.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Upravo tako. Rezolucija u windowsima je 1280x800, i kada pokrenem biolo koju igru max. rezolucija ja 1024x768, ne bi mi ta rezolucija toliko ni smetala, da se pokrene u toj rezoluciji u full screenu, ali kod mene uvijek na sredini ekrana i ostatk ekrana crn.

15 godina
neaktivan

Uvijek je nazalost tako jedni drugima loptice, kako god ovo mi je zadnji laptop sa ATI karticama

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Rješenje:

Zadnji obični ATI Catalyst driveri s game.amd.com.

+

Mobility Modder s http://www.hardwareheaven.com/modtool.php

Eto, tako se dobiju zadnji driveri za mobilnu ATI karticu.

OK, probam jos to to jos jedino nisam...

17 godina

Ajd pokusaj modati drivere kao sto je gore kolega naveo, cini mi se odbra ideja. Ako uspijes napisi pa cu i ja pokusat na onom 6830s

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ajd pokusaj modati drivere kao sto je gore kolega naveo, cini mi se odbra ideja. Ako uspijes napisi pa cu i ja pokusat na onom 6830s

ok, probam danas popodne i do navecer postam rezultat

17 godina

E, al također mnoge igre ne podržavaju wide rezolucije.

Pogotovo one starije, u njima se ne može tipa 1280x800...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

E, al također mnoge igre ne podržavaju wide rezolucije.

Pogotovo one starije, u njima se ne može tipa 1280x800...

U visti i xp-u mi je sve to ok radilo na tim rezolucijama. Probao sam i na laptopu podesiti da bude 1024x768 rezolucija i u samim windowsima, ali opet on meni napravi kocku i sa lijeve i desne strane opali crne trake.... probam danas popodne ono sto je kolega rekao sa modanjem drivera.

17 godina

A da jednostavno u postavkama Catalyst Control Centera uključiš da ti preko monitora rasteže sliku (da ne drži aspect ratio), bi li to pomoglo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

A da jednostavno u postavkama Catalyst Control Centera uključiš da ti preko monitora rasteže sliku (da ne drži aspect ratio), bi li to pomoglo?

Ne, nemam tu opciju u Catalystima prilagodenim od strane HP-a

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Probao sam modati, drivere, ali nazalost nista. Iako je program prijavio da je sve proslo u najboljem redu prilikom modanja, nakon sto sam uklonio drivere od HP-a, i instalirao modane drivere nakon reseta racunala imao sam samo dvije rezolucije 800x600 i 1024x768, prilikom odabira CCC-a javlja da nisu driveri instalirani, probao sam jos 3 puta isto modati i instalirati ali nista. Vratio sam se na HP drivere i za vikend se vracam na vistu x64 sp2, barem dok sedmica ne dobije prvi service pack, dosada je nekako bilo pravilo da tek sa prvim service packom windowsi pocinju raditi kako treba.

Hvala svima koji su pokusali savjetima mi pomoci.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice