ATI 4870 X2 ili Gigabyte 6950 2 gb

poruka: 70
|
čitano: 11.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: ATI 4870 X2 ili Gigabyte 6950 2 gb
zoharbizo kaže...

taj tvoj prijatelj ima vjerojatno manji ekran i manju rezoluciju..al svejedno bi sa 2x4870 lock triba bit 250 fps na 1080p...ja mislim.. EDIT:jeli ti renderer dx9 ili dx7?

Istina frend ima 1280x1024

al nema veze ja sa HD6870 na 1080p imam 250 bez dropa!

Jedino mozte bit da je do detalja.

Stavi rezoluciju na max. makni aa (uzokuje scni pbss), stavi texture na max. i iskljuci sva sjajenja. ukratko skini pro cfg (npr.mazarini,qlimaxzu,stevy...)

Slobodno stisnes Hvala :)
15 godina
Brega55 kaže...
athlon64 kaže...

ajme dosadni ste više s tim lockanim fps-om a cod-u , ako ti radi poviše 60fps oku je fluidno i nista drugo nije bitno, ne radi ti povise 250fps jer je cod4 smece od igre koje vjerojatno nezna ni iskoristit drugi gpu nego stoji ugasen  ako upgrejdas s tako jake kartice moras kupit najmanje gxt580 da bi osjetio poštenu razliku u fps-u a u slucaju kupnje neceg takvog procesor ti postaje bottleneck tj preslab da iskoristi grafu , prvo idi oc-at taj proc koliko god moze , morao bi dobit boost u fps , i na 4870x2 podigni taktove koliko moze , ne isplati se mijenjat ako ne uzimas nesto stvarno jako

Jednostavno nekuzis!?

FPS u codu multiplayeru osobito na promodu puno znaci npr. lakse jumpas, ne cuju ti se svi koraci, lakse je igrivo.

ma dobro , ti si pametan , aj sad sebi kupi radeona 6990 i i7 990x da bi mogao igrat cod 2 i 4 na 1000fps.

14 godina
athlon64 kaže...
Brega55 kaže...
athlon64 kaže...

ajme dosadni ste više s tim lockanim fps-om a cod-u , ako ti radi poviše 60fps oku je fluidno i nista drugo nije bitno, ne radi ti povise 250fps jer je cod4 smece od igre koje vjerojatno nezna ni iskoristit drugi gpu nego stoji ugasen  ako upgrejdas s tako jake kartice moras kupit najmanje gxt580 da bi osjetio poštenu razliku u fps-u a u slucaju kupnje neceg takvog procesor ti postaje bottleneck tj preslab da iskoristi grafu , prvo idi oc-at taj proc koliko god moze , morao bi dobit boost u fps , i na 4870x2 podigni taktove koliko moze , ne isplati se mijenjat ako ne uzimas nesto stvarno jako

Jednostavno nekuzis!?

FPS u codu multiplayeru osobito na promodu puno znaci npr. lakse jumpas, ne cuju ti se svi koraci, lakse je igrivo.

ma dobro , ti si pametan , aj sad sebi kupi radeona 6990 i i7 990x da bi mogao igrat cod 2 i 4 na 1000fps.

momce zao nam je al ovaj put nisi bio u pravu {#} a sta se tice toga triba mu pro config a detalji ne utjecu na fps koliko utjece aa i reza..zato mu triba pro config i sve ce bit ok {#}

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
15 godina

netreba mi!! imam 250lock i to mi je dosta a ti se odi rađe bolje informiraj o CoD-u 4 pa onda sudi da mu netreba 250fpsa.

U SP igrama npr. Crysis,Mafia 2,GTA4 dovoljno je 50fpsa jer ti oko nemoze niti toliko pratit.

Ali u cod4 mp-u  250 znaci ne da brze igra radi nego da lakse jumpas, manje se cujes, lakse se okreces itd.

Slobodno stisnes Hvala :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

ma ok , nije me briga , ugl autoru savjetujem onu gtx580 polovnu i da clocka cpu ftw ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Moram komentirati jer je ovo stoti put da vidim jednu te istu glupost a to je taj 'CoD fps lock'?

Seriously,Wtf people,250fps?

sve iznad 31 fps-a je dovoljno fluidno da ne 'trza' oku a vi spominjete 250 u kontekstu slaganja konfiguracija?

Vidim cesto da ljudi ne pitaju niti osnovne stvari tipa 'hoće li mi napajanje uopće izdržati buduće komponente' nego 'hoće li mi kartica od 2000kn držati CoD na 250 fps?'

Madness,madness I say.

znam da citiram malo stariji post al et da vam razjasnim...

nije stvar koliko ces TI vidit fps-a vec je stvar koliko ce KOMP tj COD vidit fps-a a sa lockom fps-a(250,333,125) je pono stabilnije,vise skaces,brze se kreces,pucas,repetiras itd...fora je da je cod tako napravljen i tocka,ali naravno skill je na prvom mjestu!!! 

muskarci imaju dvije emocije:napaljen i gladan...ako ga vidis bez erekcije, napravi mu sandwitch....
14 godina
Brega55 kaže...

Ali u cod4 mp-u  250 znaci ne da brze igra radi nego da lakse jumpas, manje se cujes, lakse se okreces itd.

Dakle radi isto sto i hack, samo sto hack uobičajeno nabavis besplatno a za ovo dodatno plaćaš.

Inače je cod 4 lockan na 90 fps-ova, ali ne, ljudima je potrebna sva moguća pomoć da budu prvi jer se svi pale na to pa  traže način da se lockaju fps-ovi do nebesa i kupuju se grafe od 2500+ kn za a najjednostavnije bi bilo  napraviti server di je lockan određen broj fps-ova (npr. defaultnih 90){#}.

15 godina
Granzon kaže...
Brega55 kaže...

Dakle radi isto sto i hack, samo sto hack uobičajeno nabavis besplatno a za ovo dodatno plaćaš.

Inače je cod 4 lockan na 90 fps-ova, ali ne, ljudima je potrebna sva moguća pomoć da budu prvi jer se svi pale na to pa  traže način da se lockaju fps-ovi do nebesa i kupuju se grafe od 2500+ kn za a najjednostavnije bi bilo  napraviti server di je lockan određen broj fps-ova (npr. defaultnih 90){#}.

ma nemoj se trudit , nemozes ti to njemu utuvit u glavu i gotovo , prestanimo ot-at i vratimo se na temu , lijepo covjeku dajte svoje savjete sto se tice grafe i tjt.

15 godina
neaktivan

Covjece,tako mi je drago da nikad nisam zaigrao taj CoD {#}

Potpis.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

OT:svi malo bolji igrači cod4,znaju da možeš bolje jumpati i metci ti se bolje ljepe na 250fps locka,znam da je smjesno,al eto,dokazano je da se igra čudno ponaša sa 250fps locka..athlone cod4 može koristit dual gpu sistem,piše ti u opcijama

a što se tiče grafe,ako imas para kupi gtx580/570 ako i nemas,tj imas pametnije stvari kupi referentnu hd6950 i unlockaj ju u hd6970 što je i najisplativije rješenje...

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RaZ0R9111 kaže...

athlone cod4 može koristit dual gpu sistem,piše ti u opcijama

da ali evo isao sam sad zaigrat cod4 , stavio sve na max , multiplayer , krcat server ,( samo sam AA ugasio ) rezolucija 1920 x 1080 i vrtio mi se od 260 do 333 , mogao sam 250 lock ko od šale , sa gtx285 (oc-anom) koja je slabija kartica od 4870x2??

14 godina
protjeran

a o cemu vi pricate...
garafa od 3000kn za CoD4 ?
daj kako ste vi smesni grafa od 1500kn treba da goni CoD4 sve na max .......

1 0 hvala 0
15 godina
Nemozes osobi koja ne igra COD u MP pricati o fps lock-u i to je to.
Bogme ni ja svoju ATI 4870x2, 2GB necu mjenjati do iduce serije posto nemam postene zamjene tj ima, ali bih popusio dosta love a ne bih bas previse profitirao sto se tice performansi...istina da bih dobio DX11 i noviju arhitekturu, ali previse me kosta ta mizerna razlika.
Moj savjet....ostavi si tu ATI i cekaj iducu seriju grafi.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

ajde ajde ja razumijem kad netko preferira nvidiu,ali da savjetuje kupca da kupi nvidia karticu iako se to njemu/njoj ne isplati je po meni za BAN!
kako moze 570gtx bit bolji izbor od 6950 2gb unlockable????? kupis 6950 za 700kn manje unlockas je u 6970 i imas cak i bolje perf od 570..

a tih 700kn stavi na stednju i stedi za bolji cpu jer taj tvoj polako stari

INSOMNIJA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 21:29 (CrNa StreLa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SISKO kaže...

hehehe prijatelju vjeruj mi da znaci dali igras Cod4? recimo promod podrzava samo max 250 fps dok na 333 fps mozes lakse da se kreces i vise skaces .

Bahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaha...

Jesi ti mentalno ograničen ili?

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
14 godina
neaktivan
CrNa StreLa kaže...
ajde ajde ja razumijem kad netko preferira nvidiu,ali da savjetuje kupca da kupi nvidia karticu iako se to njemu/njoj ne isplati je po meni za BAN!
kako moze 570gtx bit bolji izbor od 6950 2gb unlockable????? kupis 6950 za 700kn manje unlockas je u 6970 i imas cak i bolje perf od 570..>Može

Kakvih 700kn manje, daj ne laži, 350kn je jeftinija HD6950 2Gb.

Dokaz: http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=vga-ati-xfx-hd6950-2gb-ddr5-800m-dvi-x2-displayport&code=XFX%2DHD%2D695A%2DCNFC

http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=pointofview-gtx570-1280-mb-ddr5-dvi-dvi-minihdmi&code=POV%2DVGA%2D570%2DA2

Ovdje se možeš i sam uvjeriti kako nemaš pojma.

Da, da, možeš si misliti... HD6970 i GTX570 podjednake su snage, možeš se zavaravati koliko hoćeš. Znam ja takve... I da, možeš mi TD-at do jutra, uopce se ne obazirem jer argumenti su ti čista 0.

http://www.anandtech.com/bench/Product/292?vs=306

GTX570 je po meni bolja od oba dvije zbog CUDA-e i Pshyxa i mislim da se za 2090kn zaista isplati uzeti.

E, još samo nešto, ti kad si HD6950 unlockao u HD6970 imaš mrvicu smanjene mogucnosti OC-a u odnosu na referentnu HD6970 zbog 2x 6pin molexa naspram 6+8 od HD6970. NVidia se također fenomenalno OC-a i negdje je bolja jedna grafa, a negdje druga, zavisi kako gdje.

Jedino što AMD-u ide u prilog, to je prilično dobro skaliranje.

EDIT: NIŠTA ja ne preferiram, samo navodim kako stoje stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 21:40 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

Bahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaha...

Jesi ti mentalno ograničen ili?

Uistinu ti je moral čista ništica.

Caesar et Brutus kaže...

ti kad si HD6950 unlockao u HD6970 imaš mrvicu smanjene mogucnostI OC-a u odnosu na referentnu HD6970

Nemaš, ja sam je vozio na 1065MHz.

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Jedno pitanje... ŠTO MOJE PITANJE (o mentalnoj ograničenosti jer samo takav onakvo nešto i kaže) ima s moralnosti???

Ali dobro dobro... vidim poveznicu izmedju tebe i ostalih... nickovi tako puno govore... :)

Bem ti sto sam u offtopicu... Glavno OP-u, ne mijenjaj i ne trosi novce za gluposti... ako imas 2x4870 ostavi to a novce potrosi na pivu i čevape :)

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
15 godina
neaktivan

Malo se informiraj taj anadtech review je raden na amd beta driverima dok je na nvidia karticama instaliran WHQL driver bilo je prica o tome na guru3d,drugo amd driveri 11.4 dali su jedno 5-10% bolje perf u skoro svim igrama,http://www.tweaktown.com/articles/4046/amd_catalyst_11_4_windows_7_driver_analysis/index7.html usporeduj malo s 10.11 beta driverima,covjek je lijepo pitao sto je bolje 6950 2gb ili njegova 4870x2,a ti solis pamet s 570? opet kazem 700kn jeftinija 6950 unlockana i pristojno ocana jebe 570gtx nije bolja ali joj sjeda za vratom 570 je moze pretec jedino ocem.isto tako znam sto govorim prijatelj mi je prodao 570gtx i kupio 6970 i u svim igrama osim onim fanboy nvidia optimiziranim tipa hawx 2,6970 je bolja za par fpsa

INSOMNIJA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 21:45 (CrNa StreLa).
14 godina
ATiGamer kaže...

Jedno pitanje... ŠTO MOJE PITANJE (o mentalnoj ograničenosti jer samo takav onakvo nešto i kaže) ima s moralnosti???

Ali dobro dobro... vidim poveznicu izmedju tebe i ostalih... nickovi tako puno govore... :)

Bem ti sto sam u offtopicu... Glavno OP-u, ne mijenjaj i ne trosi novce za gluposti... ako imas 2x4870 ostavi to a novce potrosi na pivu i čevape :)

prvo nekulturan si..druga sta se javljas na temu..ako covik oce imat 250 fpsova nevidin zasto bi bia retardiran..ako imas imalo mozga u glavi znat ces da se meci lip itd...ugl zasto se trudit objasnit..ionako vas pola na forumu zna samo blatit ljude a nema pojma pomoc...sramota{#} EDIT:odnosi se na enlightedphoenix

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 22:08 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

Nije samo zbog toga, ima još masa drugih primjera.

Vidim da si se brzinom munje izjadao u bircu usput me ogovarajući ko babetina.

@Cezar: Jesu li oni to probali pa znaju ili tek toliko flekaju?

Možda mrvicu smanjeni potencijal postoji no osobno to nisam priomjetio na svom primjerku.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 22:09 (ATiGamer).
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Nije samo zbog toga, ima još masa drugih primjera.

Vidim da si se brzinom munje izjadao u bircu usput me ogovarajući ko babetina.

@Cezar: Jesu li oni to probali pa znaju ili tek toliko flekaju?

Možda mrvicu smanjeni potencijal postoji no osobno to nisam priomjetio na svom primjerku.

Moguce da si u pravu, nije bilo nikakvog praktičnog testa koliko se sjecam, samo je tako pisalo da postoji mrvicu smanjeni potencijal, i da znas, sad kada čujem tebe, tj. tvoje iskustvo počeo sam jako sumnjati da zaista postoji.

16 godina
SISKO kaže...
forzzuk kaže...
SISKO kaže...

hehehe prijatelju vjeruj mi da znaci dali igras Cod4? recimo promod podrzava samo max 250 fps dok na 333 fps mozes lakse da se kreces i vise skaces .

Ne.

Držim se Battlefielda u kojem mi je dovoljno 30 FPS-a za kretat se.

Da Single kada igras i meni je dovoljno 60 fps ali kada igras online vjeruj da ti treba fps...i spreman sam uloziti koliko god treba u comp samo za fps 250.....nije bolest sve sto boli xD

bez uvrede ali ovo su budalaštine

250FPS ti je samo brojka šta ti piše il ne piše u gornjem kutu igre. Ti vidiš (kao svaki čovjek) 60FPS jer vjerojatno imaš monitor od 60hz.

A to šta tebi FPS bude veći od 60 FPS je isto kao da misliš da imaš većeg nego šta ga vidiš.

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
Mitch kaže...
SISKO kaže...
forzzuk kaže...
SISKO kaže...

Ne.

Držim se Battlefielda u kojem mi je dovoljno 30 FPS-a za kretat se.

Da Single kada igras i meni je dovoljno 60 fps ali kada igras online vjeruj da ti treba fps...i spreman sam uloziti koliko god treba u comp samo za fps 250.....nije bolest sve sto boli xD

250FPS ti je samo brojka šta ti piše il ne piše u gornjem kutu igre. Ti vidiš (kao svaki čovjek) 60FPS jer vjerojatno imaš monitor od 60hz.

A to šta tebi FPS bude veći od 60 FPS je isto kao da misliš da imaš većeg nego šta ga vidiš.

mitch zar i ti {#} ne zeli on iz hira imat nego ce jednostavno bit lakse igrat i lakse ce ubijat i bit ce bolji...

14 godina
protjeran

lol 120 hercni monitor = vidis 120 fps 60 hercni koji ti imas vidis 60 fps ja imam isto lock na 250 u cod i bolje mi je kad imam vise nego 60 fps samo ko da mi nekak bolje sve radi lik u igri neznam

Kaj Dinamo?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/fps-ovi-fps-ovi/32156.aspx?page=1&jumpto=1184242&sort=asc&view=flat

14 godina
ATiGamer kaže...
Mitch kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/fps-ovi-fps-ovi/32156.aspx?page=1&jumpto=1184242&sort=asc&view=flat

VELIKO HVALA

15 godina
Mitch kaže...

to je istina ali cod ima bug kod kojega pri određenom fps-u dobijaš neke prednosti... npr. sa 250 skačeš dalj, fluidnije ide igra i još neke cake... takav je quake engine....

inače, nekužim kak sa tom grafom nemaš 250 lock... pa ja sa svojom (ali u codu 2, četvorku nisam igro) 5850 koja je slabija od tvoje mogu imat 500 fps-a lock na 1080p

aj, fala bogu pa više neigram cod, to je bilo gore od droge hebeš mi sve xD

0_o
15 godina
neaktivan
ph3nom_gamer kaže...

to je istina ali cod ima bug kod kojega pri određenom fps-u dobijaš neke prednosti... npr. sa 250 skačeš dalj, fluidnije ide igra i još neke cake... takav je quake engine....

Pomalo je čudno da se i u COD-u pojavljuje taj Q3 engine bug jer samo je jedinica bazirana na Q3, za COD2 je gotovo cijeli code bačen u smeće i nanovo napisan, samo su neki manji dijelovi ostali.

I sve što govorite glede frameratea i referesh ratea je točno, dakle 60Hz monitor ne može prikazati više od 60 FPS no tu dolazi do sinkronizacije dijeljenja paketa na server s FPS-om pa ce tip s vecim FPSom imati neke prioritete nad ostalima. Očito je tu prisutan određeni bug u netcodeu jer se u MW2 taj bug ne javlja, a MW2 je dobio citavi netcode nanovo napisan.

15 godina
neaktivan

Jao taj COD!

Ja sam prije bio zagrizeni igrac (ne igram vec godinu i nesto, skuzio sam koje je to sranje) i FPS luđak {#}

Posto sam uvijek imao odlicne komponente nikad problema s FPS-om na codu, pa kad sam kupio 4870X2 sam se zacudio, jedva locka 500 FPS-a! A takva mrcina od graficke, vrti sve ostalo do uber pa sam se bacio na istrazivanje..

1. Cod 2 NEMA dual gpu podrsku, engine je star ko grčka, teksture se stavljaju na low itd. 

2. Za cod 2 najbolja grafa je gtx 285 jer najstabilnije i najvise drzi fps.

3. Ja sam s 4870X2 presao na 570 i nije mi zao.

4. Ovo ide svim deckima koji govore FPS preko 30 je 0 bodova. To je istina, stvarno je. Ali ne u COD-u.. Metci idu brze, skaces vise, brze trcis. Ustvari jedan veliki bug.. (ja vam to kazem s neutralne strane, igrao sam sve igre, i znam da nema razlike ali u COD-u stvarno ima!)

Autoru preporucujem da neka ostane na 4870X2, jer igra samo cod 2.. A i u drugim igrama jos uvijek je odlicna ;)

(osim ako imas stvarno VIŠKA para, onda uzmi 570)

Sooner or later, though, you always have to wake up.
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice