Ati 4870 5.1 zvuk???

poruka: 14
|
čitano: 3.399
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ati 4870 5.1 zvuk???

Eto kako naslov kaze pokusavam vec pola dana dobiti 5.1 zvuk iz kartice koja mi je spojena hdmi-om direktno na kucni kino 5.1  Problem je u tome da mi kad udjem u CONTOL PANEL/SOUND/AMD HDMI OUTPUT/PA CONFIGURE stoji samo STEREO :// Nikako da dobijem 5.1,što napraviti? Disejblao sam realtek on board karticu,skinuo zadnji Catalyst i opet pusiona..POMOC?

HVALA UNAPRIJED

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ati 4870 5.1 zvuk???

Ako razumiješ engleski, pročitaj ovdje:

http://www.overclock.net/t/410918/ati-4870-unable-to-get-5-1-audio-from-hdmi

Kažu da na 48 KHz ne podržava 5.1, ali na 44.1 kHz da...

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ati 4870 5.1 zvuk???

vec sam probao i nema promjene :/

17 godina
13 godina
Ati 4870 5.1 zvuk???

Jesi kojim slučajem na Win 8?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam na win7,sad si bas uredjujem MOJ pc :)

13 godina
Ati 4870 5.1 zvuk???

Probaj skinut driver sa ovog linka sa Realtek site-a:

http://www.realtek.com/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

Realtek inače radi te zvučne čipove za AMD, na linku koji sam stavio skini samo ATI HDMI AUDIO DEVICE.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 20:06 (Streetpunk).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ati 4870 5.1 zvuk???

Nema promjene,probao sam sve deinstalirati pa nanovo instalirati,poskidao sve ove drivere i ništa..ista stvar,dobro sam sada samo pod control panel HD AUDIO MANAGER ali nema nist aod njega jer i tamo stoji samo STEREO

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ati 4870 5.1 zvuk???

Probao sam sve moguce,cak i drugi hdmi kabel i nista nisam uspio. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ati 4870 5.1 zvuk???

koliko ja znam moja 4870 nije imala hdmi out nego samo dvi ,a dvi nemoze prenositi zvuk kolko ja znam!

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dvi prenosi zvuk pogotovo ako se koristi tvornicki DvI to Hdmi adapter.Ja nemam problema sa dobivanjem zvuka,nemam 5.1

14 godina
neaktivan

koje je kucno kino

ja sam imao slicni problem s onboard realtek zvucnom

jedino sto sam uspio je u potplayer postici passthrough ac3

tako da sam imao filmove u surroundu

ali igrice ne

jednostavno sam onda kupio zvucnu karticu asus xonar ds i sve 5

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 12:33 (apoteka).
16 godina
Ati 4870 5.1 zvuk???

Jednostavna je situacija. 

Ako želiš 5.1 zvuk u filmovima, moraš namjestiti da ti filter iz video playera šalje KODIRANI (DTS ili DD) signal na digitalni audio izlaz zvučne kartice. A sa druge strane moraš imati ili TV ili audio reciever koji može dekodirati DTS ili DD signal i poslati ga pravilno na odgovarajuće zvučnike. 

Ako želiš 5.1 zvuk u igrama, tu se stvari dodatno kompliciraju. Princip je isti, neki software ili hardware mora KODIRATI zvuk igre u DTS/DD signal i poslati ga opet na vanjski audio reciever koji će ga pravilno dekodirati. 

Software za to gotovo da i ne postoji. Neki developeri su se bavili time, ali uglavnom je primjetno kašnjenje zvuka bilo pristuno. Jednostavno takvo kodiranje software nemože napraviti "u hodu". 

Jedina alternativa je neka kvalitetna zvučna kartica koja ima hardwersko kodiranje zvuka. Kolega ti je u postu iznad predložio jednu takvu karticu.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovo ja trebam dobit sto je dolje na slici i svi moji problemi su rijeseni.Ovo je SS sa jedne stranice i ATI HDMI OUTPUT-A

SS AMD HDMI OUTPUT

Ovo je sto kucno podrzava

DTS-ES Matrix 6.1 • Dolby Pro Logic II • DTS-HD High Resolution • Dolby Pro Logic • DTS-HD LBR • DSD decoder • Dolby Digital Plus • DTS-HD Master Audio • Dolby Digital • DTS-ES Discrete 6.1 • DTS decoder • Dolby TrueHD • DTS 96/24 • DTS Neo:6

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 14:45 (vcapar).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice