AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Vega
augi80 kaže...

vega 64 oce radit na mojoj konfi s sesonic focus gold 750w ili nece jel preporucena je 1000w molim ozbiljne komentare i preporuke a ovo sam napajanje uzea ima nesto sitno 11 /2017

bez problema, samo nemoj nis overklokat jer ce sve izgorit, morat ces sve novo ici kupovati a to ne zelimo jer ces poceti s pitanjimaLP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 19:56 (Stjepanj).
14 godina
augi80 kaže...

vega 64 oce radit na mojoj konfi s sesonic focus gold 750w ili nece jel preporucena je 1000w molim ozbiljne komentare i preporuke a ovo sam napajanje uzea ima nesto sitno 11 /2017

Meni je potrošnja cijelog kompa oko 520 W pod Furmark stres testom i OCCT-om. Malo je realno da ćeš uobičajenom upotrebom dostizati stalno vrijednost koju tu dobiješ. Kod mene je Antec Edison M 750W, također Seasonic Gold platforma i nije bilo dosad problema, napajanje se nije niti zagrijavalo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 20:49 (intelduo1).
14 godina
neaktivan
AMD Vega

ne mislim oce radit posto je procesor na 1.3v 4700mhz  imam vodeno 360mm s 6 ventova i dva venta na vrhu kucista i 2 hdd i 1 ssd sad oce 750w bit dovoljno ili da ga prodam ccc 500kn i kupim 1000w neko do 1200-1300kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
augi80 kaže...

ne mislim oce radit posto je procesor na 1.3v 4700mhz  imam vodeno 360mm s 6 ventova i dva venta na vrhu kucista i 2 hdd i 1 ssd sad oce 750w bit dovoljno ili da ga prodam ccc 500kn i kupim 1000w neko do 1200-1300kn

Radit će sigurno. SSD-ovi, HDD-ovi i ventići su sitnica naspram veće potrošače, sve skupa 50-ak W max. Seasonic je poznat da isporučuje i više od max deklarirane snage u slučaju potrebe. Nemoj samo prodavat ništa

14 godina
neaktivan
AMD Vega

onda napajanje ostaje heheh zanima me samo ploca oce grafa moc stat pukla mi je ona kopća na kraju šta se stisne ,,, mislim ako zaidam s dvi vide naprid grafu oce ispadat van 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
augi80 kaže...

onda napajanje ostaje heheh zanima me samo ploca oce grafa moc stat pukla mi je ona kopća na kraju šta se stisne ,,, mislim ako zaidam s dvi vide naprid grafu oce ispadat van 

Ne bi trebala nigdje, samo zategni na limiću... Jedino što se promijenilo je da si možda izgubio garanciju na tu ploču zbog fizičkog oštećenja... Drugi put lakše guraj

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2018 21:23 (intelduo1).
14 godina
neaktivan
AMD Vega

ma samo sam je lagano stisa da grafa iskoci i ono pukne .... a jel se moze zaminit slot drugi za ovoga jel se moze skinit to ili je zalemljeno .... a najradije bi je proda za sicu i uzea novu nervira me to 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
augi80 kaže...

ma samo sam je lagano stisa da grafa iskoci i ono pukne .... a jel se moze zaminit slot drugi za ovoga jel se moze skinit to ili je zalemljeno .... a najradije bi je proda za sicu i uzea novu nervira me to 

Ma normalno ce raditi, ne zamaraj se s tim... prodat ces ju za sicu i ovako i onako kad budes mijenjao za novi chipset

Radit ce normalno, ja sam znao par dana drzat bez da stisnem tu kukicu dok sam se igrao sa vodama po kucistu pa cekao razne dijelove...

13 godina
protjeran

Skini sa drugog pci utora kako ti je Stjepan rekao, to je ionako komad plastike koji oni na isto tako sastave. Tako je i meni jednom izletilo i samo vratio unutra kao da se nista nije dogodilo.

14 godina
neaktivan
AMD Vega

Upravu ste vratio sam ga stisne normalno i cvrst je ko druge

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Vega

Samo se mislim svoje sesonic focus gold 750w 10god garancije prodat i dodat 500kn za modularno corsair 1000w

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Vega

Po psu izracunu izgleda da je malo ispada 683w ja imam 750

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
augi80 kaže...

Po psu izracunu izgleda da je malo ispada 683w ja imam 750

Vidio si koja je meni potrošnja... A ja imam 10 ventilatora (6x120 i 4x140), vodenu pumpu, dva HDD-a, SSD, Vegu, Ryzen 1700X. Nema šanse da ti vučeš s 8700K 150W više, ne znam koji bi to scenarij bio, možda OC do jaja... nisam siguran. Ti kalkulatori su banana, postao sam svoju potrošnju da imaš kao bazu, dosta ti je 750W sigurno. Meni je vuklo i 2x1080Ti FE + Ryzen 1700X sve OC-ano. Nemaš brige s napajanjem. 

Ako se siliš uzeti napajanje, odmah odvali 1500W, slabo je 1000 

14 godina
neaktivan
AMD Vega

uzeo bi do 1300kn maX ,,, PLOCA JE UREDU VRATIO SAM PIN ONAJ sad je normalan ... a napajanje citam svašta po stranim forumima ,,ali ja je ne mislim ni undervoltat ni oc neka radi kako radi samo novi driveri bio sam odusa od vege ali sam bio u prijatelja gleda bf1 i pubg sve iste postavke razlika je nikakva 5 -6fps isti procesor 8700k na 4,7 32gb rama ova vega je napredovala driverima dosta pogotovov bf1 u dx12 bolje radi nego meni na 1080ti a dobio sam je za ok lovu garancija u centro.hr jos 32miseca racun sve kutija sva oprema za 5000kn s ukljucenom dostavom ....a imam fresync monitor i dobit cu sada samsung s hdr freesync 2 tako da je to pun pogodak bio može služit  godinu tj do izlaska 2080ti ili nove amd dosta dobro 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Vega

i po vama koliko vridi sesonic focus gold 750w kao nov star od 11¸/2017 10god garancije hg spot racun sva oprema šta se s njim dobila ili ako ko ima doplatio bi do 500-700kn za jace nešto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Vega

Vratimo se na Vega temu, za ostale probleme i savjete oko prodaje postoje namijenjeni podforumi... Tamo pitaj sve što te zanima

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Vega

onda za vegu 64 jel još ko osim kolege ima vegu64lc da znam jel 750w ok ili da idem na 1000w da ovaj nije preopterecen pa da se grije ...i može preporuka onda do 1200-1300kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Vega

i još jedno pitanje 5000tkn za vegu 64lc sapphire 32miseca garancije u centro.hr je ok cijena full bundle samo gejmano od frenda uzeo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD Vega

Super je cijena, i ja ne bih mjenjao napajanje. Da imaš dvije onda ajde, ali ovako si miran.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Vega

Jvala ekipa,, sutra bi trebala bit u mene

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
augi80 kaže...

Jvala ekipa,, sutra bi trebala bit u mene

Super! Onda ces moc uz malu nadoplatu prec na mocnu gtx 1080Ti, dobar posao!

14 godina
neaktivan

imao sam dvi 1080ti

8 godina
protjeran
augi80 kaže...

imao sam dvi 1080ti

8 godina
protjeran
augi80 kaže...

imao sam dvi 1080ti

Car si i gotovo 

Jel moze pitanje, zasto pobogu nisi rijesio gsnyc monitor 2k i bio u miru bar jos godinu dvije dana sa aorusicom???

bilo bi mi jasno da si se štufao high end gaminga, pa da si uzeo neku slabiju gpu da gonja 60hz ali zamjena 1080ti za vegu su valjda 2 covjeka na svijetu napravila...

14 godina
augi80 kaže...

imao sam dvi 1080ti

Ako si uzeo Vegu radi gaminga zaj..o si se žešće. Vidjet ćeš i sam u konačnici... 1080 Ti je brža bar 20-ak posto u skoro svim naslovima, u  većini i više Vega je najjače što AMD trenutno ima i daleko da je loša kartica, ali uzeti Vegu samo radi FreeSynca je koma, još ako ti monitor ima mali FreeSync range, bit će veselo... Vratit ćeš se na 1080 Ti...

13 godina
protjeran

Ne znam sta ti znaci "mali freesync range", u najgorem slucaju freesync range krece od 45hz, u slucaju njegovog monitora od 40. Ne znam tko bi isao na 144hz monitor, a da slozi konfiguraciju gdje ce imati dropove ispod 45 fps-a, pa tolke dropove izbjegavas ili si podesih postavke da se ne dogode i sa monitorom od 60hz...

16 godina
odjavljen

Da mu nisam barem dvaput, na poruke i telefon objasnio da mu ne treba AMD kartica za FreeSync monitor i da mu zapravo ne treba FreeSync ako može držati framerate iznad kojeg je FS ionako ugašen... :( 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 15:28 (Tonči).
14 godina
war3_tft kaže...

Ne znam sta ti znaci "mali freesync range", u najgorem slucaju freesync range krece od 45hz, u slucaju njegovog monitora od 40. Ne znam tko bi isao na 144hz monitor, a da slozi konfiguraciju gdje ce imati dropove ispod 45 fps-a, pa tolke dropove izbjegavas ili si podesih postavke da se ne dogode i sa monitorom od 60hz...

Nisam znao da ima 144 Hz monitor, a nisam htio postavljati previše pitanja. 

Na naški "Freesync raspon". Ja imam mali Freesync raspon na svom monitoru, doduše 4k pa zbog toga - 45-60 Hz. 

Na 2k rezi 144Hz s Vegom neće imati vjerojatno nikad, a s tim dolazi problem procesora, morat će ga OC-at ili kupit jači 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 15:33 (intelduo1).
16 godina
odjavljen

Ja imam G-Sync monitor na kojem nikad ne koristim G-Sync jer sve podešavam na više od 120 FPS (165Hz, ali tek na 120Hz radi ULMB). Da i na 144 ili 165 držim, držao bih postavke tako, a ne G-Sync. To je eventualno korisno kad imaš govnavi hardver koji ne može visoko pa eto, baš moraš.

Vega je super, ali nema mi smisla ovo što radi i kako pali lovu...

Nope.
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da mu nisam barem dvaput, na poruke i telefon objasnio da mu ne treba AMD kartica za FreeSync monitor i da mu zapravo ne treba FreeSync ako može držati framerate iznad kojeg je FS ionako ugašen... :( 

U njegovom slucaju to bi znacilo da bi konstantno morao drzati iznad 144 fps na 1440p, a to ovisno od naslova do naslova ne moze drzati niti 1080ti. Dropova ce uvijek biti i tu je freesync spas, znam da si ti zagovornik toga da treba slozit konfiguraciju da imas lock na frekvenciji monitora, al taj film spada pod sajns fikšn...

intelduo1 kaže...

Na 2k rezi 144Hz s Vegom neće imati vjerojatno nikad, a s tim dolazi problem procesora, morat će ga OC-at ili kupit jači 

Sumnjam da ce naci bolji gaming cpu za 144hz od 8700k...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.3.2018 15:38 (war3_tft).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice