Ljudi očito isključe zvuk il im se ne da gledati cijeli video pa da olakšam muke takvima. U ovom videu od Hardware unboxed čovjek je u testu koristio gtx 1070 MSI gaming koja bi ipak trebala bit bolja od referentnjače, osim toga rekao je kako nije mogao OC Vegu 56 jer je imao problema s driverima, čak i u tom videu vega 56 je bila izjednačena sa gtx 1070. Još jedna stvar koju bi htio naglasiti iz videa da se kartica na tim stock klokovima sa blower fanom na 40% držala na 74 stupnja što bi trebalo značiti da će aftermarket kartice biti ok po pitanju temperatura.
Nakon toga sam pogledao ovaj video klik i čovjek kaže kako im je AMD poslao još jedan Beta driver sa zakašnjenjem koji je omogućavao kolko tolko OC-anje i kao sto se može vidjeti vega 56 je pomela OC-anu aftermarket gtx 1070. Ako se sjetimo priče rx 580 vs gtx 1060 rx-ica je gubila u startu da bi se kroz par mjeseci izjednačila (a rx 580 na Hardware unboxed je odnijela glatku pobjedu vs gtx 1060 s novom memorijom) i ako se nastavi taj trend 56 će imati još veću prednost. Evo još jedan video gdje je čovjek uspio OC (doduše zdravo seljački je samo nabio napon i power limit do kraja dok je Joker u prvom videu čak i undervoltao) klik.
Nisam istražio još rezultate majnanja, al ako je ovo gore istina to su odlične vijesti i kao što sam "izanalizirao" (jedna interna bug forum fora) vega 56 će biti super kartica. Što se tiče vege 64 vidim da se baš i nije proslavila protiv gtx 1080, al isto tako ovo što sam pogledao sve je bilo sa stock frekvencijama (valjda zbog onih prvih drivera), na vegi 56 se vidi da dosta dobiva OC-om pa je nekako za očekivati da će se vega 64 izjednačiti s gtx 1080 kad se te stvari poslože, no to ju i dalje ne čini baš nekom kupnjom baš zbog ogromne potrošnje.
Da, AMD-ova boljka su driveri. Redovito su u startu katastrofa. Što je najgore, već više od godinu dana gnjave s Vegom i ne najavljuju je, a najavljuju je. Driver je vjerojatno užast koji tek treba riješiti. Nadam se samo da nećemo čekati Q1 2018 za to ili kasnije. Moraju dobiti puno OC-om, ali ako se ne može ocat... :)