AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
war3_tft kaže...

Ljudi očito isključe zvuk il im se ne da gledati cijeli video pa da olakšam muke takvima. U ovom videu od Hardware unboxed čovjek je u testu koristio gtx 1070 MSI gaming koja bi ipak trebala bit bolja od referentnjače, osim toga rekao je kako nije mogao OC Vegu 56 jer je imao problema s driverima, čak i u tom videu vega 56 je bila izjednačena sa gtx 1070. Još jedna stvar koju bi htio naglasiti iz videa da se kartica na tim stock klokovima sa blower fanom na 40% držala na 74 stupnja što bi trebalo značiti da će aftermarket kartice biti ok po pitanju temperatura.

Nakon toga sam pogledao ovaj video klik i čovjek kaže kako im je AMD poslao još jedan Beta driver sa zakašnjenjem koji je omogućavao kolko tolko OC-anje i kao sto se može vidjeti vega 56 je pomela OC-anu aftermarket gtx 1070. Ako se sjetimo priče rx 580 vs gtx 1060 rx-ica je gubila u startu da bi se kroz par mjeseci izjednačila (a rx 580 na Hardware unboxed je odnijela glatku pobjedu vs gtx 1060 s novom memorijom) i ako se nastavi taj trend 56 će imati još veću prednost. Evo još jedan video gdje je čovjek uspio OC (doduše zdravo seljački je samo nabio napon i power limit do kraja dok je Joker u prvom videu čak i undervoltao) klik.

Nisam istražio još rezultate majnanja, al ako je ovo gore istina to su odlične vijesti i kao što sam "izanalizirao" (jedna interna bug forum fora) vega 56 će biti super kartica. Što se tiče vege 64 vidim da se baš i nije proslavila protiv gtx 1080, al isto tako ovo što sam pogledao sve je bilo sa stock frekvencijama (valjda zbog onih prvih drivera), na vegi 56 se vidi da dosta dobiva OC-om pa je nekako za očekivati da će se vega 64 izjednačiti s gtx 1080 kad se te stvari poslože, no to ju i dalje ne čini baš nekom kupnjom baš zbog ogromne potrošnje.

Da, AMD-ova boljka su driveri. Redovito su u startu katastrofa. Što je najgore, već više od godinu dana gnjave s Vegom i ne najavljuju je, a najavljuju je. Driver je vjerojatno užast koji tek treba riješiti. Nadam se samo da nećemo čekati Q1 2018 za to ili kasnije. Moraju dobiti puno OC-om, ali ako se ne može ocat... :) 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 18:38 (Tonči).
17 godina

da nemres je kupit retail u duckasu 

9 godina
protjeran
AMD Vega

Meni samo nije jasno cemu tolka iscudavanja po forumima, pa imali ste frontier edition verziju vani vec duze vrijeme i sve ste mogli zakljucit preko nje posto je jos jaca od ovig gamerskih verzija.

Tresla se brda rodio se mis, idemo dalje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Luci tebe dobro *ebe matematika a?
Ako je gtx 1070 480-500$, a vega ce imati pocetnu na 400$, kolika je razlika?

https://www.online-calculator.com/

Al dobro, znamo da si preskocio obrazovanje 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 18:52 (chaselol).
11 godina
neaktivan
15 godina
AMD Vega

Eto ako nekoga zanima detaljniji benchmarci evo link https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Radeon_RX_Vega_64/

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Luci tebe dobro *ebe matematika a?
Ako je gtx 1070 480-500$, a vega ce imati pocetnu na 400$, kolika je razlika?

https://www.online-calculator.com/

Al dobro, znamo da si preskocio obrazovanje 

Tebi je jasno da nase cijene sa amrickim nemaju nikakve veze, kod nas ti je trenutno rx 580 8gb jedva 100 eura jeftinija od gtx 1070, a ti kazes da ce Vega 56 ici za 100 eura manje, sta nas dovodi do tocnosti mojih navoda...

A pljuni me u usta ako ta Vega bude vise od 200kn jeftinija od gtx1070, a vrlo sam skeptican i da ce uopce biti jeftinija, al eto zato imamo dugme "arhiviraj" pa cemo se lovit kasnije oko toga tko je ispao u pravu 

15 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
Pa ak je 56 u rangu 1070 i ista je cijena nema tu bas puno premisljanja...
Jel se zna kada dolaze kod nas u prodaju?

Nope sluzbeni nvidijin msrp za 1070-ku je 350$ dok je rx 56 400$. 

Ako su ti bitniji 5-8% performansi od buke, potrosnje i zagrijavanja (i vise cijene kao sta cemo uskoro vidjet), samo izvoli...

14 godina
neaktivan

Kupujem novi monitor jer ovaj moj ide dalje pa cu uzet freesync. Jebiga, prevaga je tu kaj je je...

A i mene ti ne hebe 10 stupnjeva vise il manje, par w sim tam ili 10 fpsa gore - dole. Bitno da radi i to je to. Ionako ne kupujem nesto kaj cu imat cijeli zivot, jel..
Kartice dolaze i odlaze :D

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 21:31 (Sale_ds).
17 godina
Sale_ds kaže...

Kupujem novi monitor jer ovaj moj ide dalje pa cu uzet freesync. Jebiga, prevaga je tu kaj je je...

Da sitna prevaga, otprilike kao na vagi tri kile olova vs pola kile olova. Nevidija debelo naplačuje G-Sync, a AMD FreeSync daje badave=znatno jeftiniji monitori, ili Laptopi sa FreeSync LCD panelima+AMD grafe.

12 godina
Imas isto tako free fast sync na nevidiji, navodno nema neke razlike
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

Freesync i fast sync su nebo i zemlja, fast sync ima efekta samo kad je fps veći od refresh ratea monitora, praktički ne moraš koristiti v-sync, al ono najvažnije tj dropove ispod refresh ratea monitora kad treba "zamaskirati" trzanje ne rješava i opet imaš tearing i pizdarije.

14 godina
neaktivan

Imas kaj za potkrijepit to "navodno"? :D

Ovo je vec druga verzija freesynca ak se ne varam pa s tim nebi trebalo bit problema..

EDIT: Kolega iznad mi je dovoljno rekao.

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:04 (Sale_ds).
12 godina
AMD Vega

rx vega 64 650€ na casekingu.

liquid 779€ 

za 56 jos nema cijena

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:16 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dennocro kaže...

rx vega 64 650€ na casekingu.

liquid 779€ 

za 56 jos nema cijena

A asus strix 1080 11gbps verzija isto toliko. A Evga ftw 1080 614 eura. Pa ti sad vidi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:21 (mislioc).
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

?

G-Sync i FreeSync su jedna stvar, Fast Sync nema ništa s tim, skroz druga stvar. No, svakako je trzav, stvara micro-stutter i jednostavno ne valja kao ni v-sync, samo što v-sync ne valja zbog laga. Bitno je da ima 100-144Hz, lako za syncove, nisu nužni.

Nope.
12 godina
war3_tft kaže...
picajzla0707 kaže...

Freesync i fast sync su nebo i zemlja, fast sync ima efekta samo kad je fps veći od refresh ratea monitora, praktički ne moraš koristiti v-sync, al ono najvažnije tj dropove ispod refresh ratea monitora kad treba "zamaskirati" trzanje ne rješava i opet imaš tearing i pizdarije.

Sale_ds kaže...

Imas kaj za potkrijepit to "navodno"? :D

Ovo je vec druga verzija freesynca ak se ne varam pa s tim nebi trebalo bit problema..

EDIT: Kolega iznad mi je dovoljno rekao.

iskreno ne mogu tvrditi, zato sam i rekao navodno

kolega mi je rekao da koristi fast sync i da je puno bolji od v-synca i to ne kod fps-a viših od refresh rate monitora, dapače, rijetko kad ima fps veći od 60 jer ima istu grafu kao i ja

kaže da je fps i dalje u svim područjima, od 40 do 50 ili malo više, ali da ima puno bolji osjećaj fluidnosti 

EDIT: evo i tončija... povlačim se, jer neću jajca stavljat u vatru radi onoga što netko drugi tvrdi 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:25 (picajzla0707).
9 godina
neaktivan
AMD Vega

generalno ovo sto je war3_tft rekao, je u biti to sto se tice fastsynca

dok god ti je minimum fps veci od monitor refresh ratea, fast sync je super

da sam on topic, u kanadi vise nema Vega za kupit preko e-tailera, sve su rasprodane i to sa cijenom $50-$100 ispod 1080Ti

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:33 (X3M).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

?

G-Sync i FreeSync su jedna stvar

Naravno da nisu. 

https://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-g-sync-or-amd-freesync-pick-a-side-and-stick-with-it/

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:32 (DarthMarkus).
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Naravno da nisu. 

https://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-g-sync-or-amd-freesync-pick-a-side-and-stick-with-it/ 

Nemoze ni biti isto zato jer Nvidia to hardverski rijesava dok kod AMD-a ide softwerski, hardverski modul ce uvijek biti bolji i precizniji te kvalitetniji.

12 godina
neaktivan
AMD Vega

vas dvoje se ili pravite glupi ili ne znate citati sa razumijevanjem

napisao je da su G-sync i Freesync "JEDNO" a fast sync "DRUGO", sto je apsolutno tocno (misleci na ono sto rade)

isto tako je tocno da nisu isti

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 22:45 (Timo).
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Potpuno besmislena cijena. Tko će je kupit kad imamo jeftiniju konkurenciju.Nelogično i obrnuto u odnosu kako rade sa ryzenom.Amd loše vrlo loše odrađeno.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Vega

Znalo se da ce za gaming bit sranje, al da ih ovako mete 1070-a u miningu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Timo kaže...

vas dvoje se ili pravite glupi ili ne znate citati sa razumijevanjem

napisao je da su G-sync i Freesync "JEDNO" a fast sync "DRUGO", sto je apsolutno tocno (misleci na ono sto rade)

isto tako je tocno da nisu isti

Jel ti mogu dat td i tu sad ?

9 godina
Lucidius kaže...
.....

Nemoze ni biti isto zato jer Nvidia to hardverski rijesava dok kod AMD-a ide softwerski, hardverski modul ce uvijek biti bolji i precizniji te kvalitetniji.

zeleno s u pravu sto pedeset posto...ovo drugo neznam baš i volia bi da neko ko zna da objasni ćemu služi onaj nvidija modul za gsync.

amd freesync jednostavno koristi adaptive sync hardversku mogućnost u monitoru,tj u ćipovima raznih proizvođaća koji se rade po vesa standardu, i zapravo ovisi o hardveru u monitoru kako toćno će freesync radit.

nvidija tjera proizvođaće monitora da koriste njihov (preskup)hardver koji navodno ne radi nikakav buffering ali na slikama gsync modula se vidi nekakva memorija(vjv ddr2 kojeg imaju na lageru ćudo i moraju ga negdi utopit) pa mislim da bi nvidijino rješenje ćak moglo bit par milisekundi sporije(lag) od amdovog freesynca.

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Naravno da nisu. 

Kak bi ti to rekao "Evo ti pa se educiraj." klik

Kao što vidiš oboje je riješeno hardverski samo što za g-sync moraš ugraditi njihov vlastiti kontroler pa dobiješ bezobraznu cijenu koja je u prosjeku oko 200$ msrp veća. Jedino o čemu bi se moglo pričati je LFC tj tehnologija koja pomaže u situacijama ispod raspona freesynca/g-synca npr ako je raspon synca 40-144 Hz i fps padne ispod 40 pošto svi freesync monitori nemaju tu tehnologiju, a g-sync imaju. Prva stvar je ta da će do takve situacije rijetko kad doći, a druga puno bitnija stvar je da LFC nemaju jedino neki uredski tj jeftiniji monitori dok svaki malo bolji ima taj feature. Na 5 min se kratko vidi popis monitora sa i bez LFC-a, ovaj prvi na vrhu ja imam i to je jeftinjara od 2K kn pa čak i on ima LFC, toliko o tome.

Nema tu rasprave uopće, freesync je tata.

16 godina
odjavljen

Neki su opet zbunjeni, ali to je uobičajeno.  G-Sync i FreeSync su de facto iste tehnologije, a razlika je u tome što NV potpuno mijenja "elektroniku" monitora, koristi svoj modul za inpute, scaler, VBLANK prediction itd. (memorija je DDR3). FreeSync radi istu stvar, ali je VESA standard pa nema naplate licenci, patenata itd. i zbog toga je znatno jeftiniji. Buffering radi zbog optimizacije sinkronizacije, ne sprema ništa. 

FastSync nema veze s tim, nego je to vrlo, vrlo slično tripple-bufferanom Vsyncu. Oboje je dobro za tearing, ali dodaje lag. Lag dodaju i G-Sync i FreeSync, puno manji doduše i rade drugu stvar.

Svakako, idealno je imati jako brzi hardver pa ti je dosta brzi monitor. 144Hz+ i nikakav G-Sync ili FreeSync ili neštoSync nisu potrebni, jer je tearing minimalno vidljiv u takvim situacijama tj. na tako visokom osvježavanju. Međutim, nije lako naći hardver koji gura 144Hz kao minimum.

Dok sam ja pisao svoje, već je riješeno... ali uglavnom: 

Ovdje je čovjek super objasnio:

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 0:29 (Tonči).
9 godina
protjeran
AMD Vega

Za ovo sta ja tvrdim sigurno nebudes dokazao ovim videom, za to ti treba test pod kamerama sa "slow motion" neke zahtjevne gaming scene pa da se vidi kaj bolje pegla sliku. Vec sam na nekoliko lokacija procitao od ljudi koji su probali jedno i drugo da je na Gsync monitoru bolji osjecaj nego na freesync.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Za ovo sta ja tvrdim sigurno nebudes dokazao ovim videom, za to ti treba test pod kamerama sa "slow motion" neke zahtjevne gaming scene pa da se vidi kaj bolje pegla sliku. Vec sam na nekoliko lokacija procitao od ljudi koji su probali jedno i drugo da je na Gsync monitoru bolji osjecaj nego na freesync.

Jel ti čuješ sebe, tebi je slow motion argument? Pa ako ti treba slow motion da ustanoviš koje je bolje onda je ovih 200$ što se dodatno plaća još veći porez na budale, a najbolje od svega je kaj ni tad ne budeš vidio razliku. Nema mi smisla dalje raspravljati...

9 godina
protjeran
AMD Vega

Mene cijena ne zanima niti je bila predmet rasprave uopce... Pricamo o performansama ova dva featura, ostalo na stranu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice