AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: AMD Vega
D3lBoy kaže...
DaShip kaže...

Po cemu je fail?Prema anandtechu je negdje na nivou gtx 1070 pa cak i jace.

Wait™ for Navi™ and FineWine™?

Po hypeu, po performansama, po kašnjenju od godinu dana, po potrošnji pa cak i cijeni.

Zašto? Zato što kao što rekoh kasni, a performanse nisu ni priblizno dobre da bi opravdale cekanje. Zašto cijena? Jer koja je svrha Vege sada? Dobili smo karticu cije performanse imamo vec dugo, za gotovo istu cijenu po kojoj vec postoji. Šta je tu dobro?
Vega 64 je fail jer jednostavno nije dovoljno jaka, 56 ajde ajde, ali i to vec postoji za gotovo istu cijenu.

RX Vega bi imala smisla da je ili srusila kompetitora ili dala nizu cijenu od kompetitora. Ovako nije ništa novo, vec jos jedan izbor vec postojecih kartica sa višom potrošnjom. Ako je cisto postojanje još jedne opcije koja ne nudi ništa novo prednost, onda nije fail, ali ne kuzim tu politiku.

Koliko im se razlikuju cijene?Zar je zbilja iko očekivao išta više od ovoga?  

Trenutno se mogu izvlačiti zbog freesync-a, ali neće ni to raditi još dugo.Odoše mi nade da će Nvidia podržati freesync, neće se to desiti barem sljedećih 5 godina  a još se bliži i coffee lake

Tonči kaže...
DaShip kaže...
Tonči kaže...

Pa cjenovno je na rangu 1070/1080 (56/64), a i po performansama. Jedino po struji je fail.

Sudeći prema wikipediji vega 56 ima 20$ veći msrp od gtx 1070, zar je moguće da nije barem 50$ jeftinije od 1070-ke? 

To bi bila ogromna razlika od $100, što je puno. Dok god ima karakteristike 1070, dotad je ok. Međutim, gledajući Anandove testove, vidim da je to strašan kaos s driverima. Imaš situacije gdje rastura 1070, a i one gdje gadno puši.

Otkud sada 100$ razlike?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 16:18 (DaShip).
17 godina
Lucidius kaže...

poljaci testirali, 1080ka pomela 

znaci sa TI oc jos veca reza bi bila..eto za sad mogu mirno 

13 godina
neaktivan
AMD Vega

Vega 56 ce bit pun pogodak za 1080p  i 1440p sa freesyncom. Za 4k ionako je sve preslabo trenutno.lel

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Referetnjaca aka rerna $500, Limited edition $600, Liquid $700

Ja sam ocekivao barem dobru prednost nad 1080 ili kako je u zadnjem trenu najavljeno - između 1080 i 1080ti. No u dosta igara ne može prestici 1080, a kamoli da se priblizi 1080ti. Dirt 4 ima izgleda neki glitch jer u Dirt 4 Vega 56 je dosta bolja od 1080ti

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 16:22 (D3lBoy).
9 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Dirt 4 ima izgleda neki glitch jer u Dirt 4 Vega 56 je dosta bolja od 1080ti

Kolko djeluju dobro u Dirt 4 tolko su lose u GTA V, problemi kod drajvera i vjerojatno pogresna ocitanja softwera koji ej zbunjen novim karticama... 

8 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Referetnjaca aka rerna $500, Limited edition $600, Liquid $700

Ja sam ocekivao barem dobru prednost nad 1080 ili kako je u zadnjem trenu najavljeno - između 1080 i 1080ti. No u dosta igara ne može prestici 1080, a kamoli da se priblizi 1080ti. Dirt 4 ima izgleda neki glitch jer u Dirt 4 Vega 56 je dosta bolja od 1080ti

500$ za vega 56?Pa gtx 1070 FE je imala msrp od 450$ a obična 1070 380$ (prema wikipediji) 

11 godina
neaktivan

Ne, ne, pricam o Vega 64.
Vega 56 je ok, ali ništa novo i uzbudljivo.

17 godina
AMD Vega

evo od DF-a 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
AMD Vega

Ljudi očito isključe zvuk il im se ne da gledati cijeli video pa da olakšam muke takvima. U ovom videu od Hardware unboxed čovjek je u testu koristio gtx 1070 MSI gaming koja bi ipak trebala bit bolja od referentnjače, osim toga rekao je kako nije mogao OC Vegu 56 jer je imao problema s driverima, čak i u tom videu vega 56 je bila izjednačena sa gtx 1070. Još jedna stvar koju bi htio naglasiti iz videa da se kartica na tim stock klokovima sa blower fanom na 40% držala na 74 stupnja što bi trebalo značiti da će aftermarket kartice biti ok po pitanju temperatura.

Nakon toga sam pogledao ovaj video klik i čovjek kaže kako im je AMD poslao još jedan Beta driver sa zakašnjenjem koji je omogućavao kolko tolko OC-anje i kao sto se može vidjeti vega 56 je pomela OC-anu aftermarket gtx 1070. Ako se sjetimo priče rx 580 vs gtx 1060 rx-ica je gubila u startu da bi se kroz par mjeseci izjednačila (a rx 580 na Hardware unboxed je odnijela glatku pobjedu vs gtx 1060 s novom memorijom) i ako se nastavi taj trend 56 će imati još veću prednost. Evo još jedan video gdje je čovjek uspio OC (doduše zdravo seljački je samo nabio napon i power limit do kraja dok je Joker u prvom videu čak i undervoltao) klik.

Nisam istražio još rezultate majnanja, al ako je ovo gore istina to su odlične vijesti i kao što sam "izanalizirao" (jedna interna bug forum fora) vega 56 će biti super kartica. Što se tiče vege 64 vidim da se baš i nije proslavila protiv gtx 1080, al isto tako ovo što sam pogledao sve je bilo sa stock frekvencijama (valjda zbog onih prvih drivera), na vegi 56 se vidi da dosta dobiva OC-om pa je nekako za očekivati da će se vega 64 izjednačiti s gtx 1080 kad se te stvari poslože, no to ju i dalje ne čini baš nekom kupnjom baš zbog ogromne potrošnje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pogledaj ostale videe, npr. od linusa gdje je korišten founders 1070/1080 i ista prica. U videu HW unboxeda na kraju prikazu kao prosijek zajednickih performansi svih igara gdje prikaze RX 56 i 1070 kao da je Vega 56 cak i bolja iako je u vecini igara bila losija. No to joj je podigao prosijek onaj bench iz Dirt 4 što je zasigurno neka greška (i sami su to rekli) jer nemoguce da je slabija u vecini igara pa cak i u hitmanu koji je amd naslov, a u Dirtu da prestize 1080ti i to dosta bolje, mora da nesto nije dobro ucitala igra ili ju program nije dobro prepoznao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 16:46 (D3lBoy).
12 godina
DaShip kaže...

500$ za vega 56?Pa gtx 1070 FE je imala msrp od 450$ a obična 1070 380$ (prema wikipediji) 

cijene su skočile u međuvremenu, ako si kojim slučajem prespavao posljednjih pola godine...

i zašto bi spuštali cijene za 56-icu, ako je konkurentna ili čak bolja od 1070

17 godina
AMD Vega

ekipa bi za djabe perfe 1070/80 e pa nemoze! 

u 4k se muci za sada !

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 17:06 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Vega

Na kontam zašto više ne uspoređuju max oc vs max oc kao na Linusu prije. Ok ref, baš i nije klokabilna, al opet nek onda usporede ref vs ref....

Tako su i sa FuryX-em. Stock vs stock u egalu, a 980ti se klokala čisto solidno i dostizala tadašnjeg Titana, a Fury +55Mhz.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 17:03 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Da to sa dirt je očito neka greška, al odi na 17 min gdje čovjek kaže kako se prednost vege na 1440p (jbg na tu rezoluciju se on fokusirao) sa 2% smanji na 1% kad se izbaci dirt, znači da bi rezultati i na 1080p bili izjednačeni bez te igre.

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Sijecate se AMDovog promo videa za Vegu?
"Poor Volta" posteri...

...uhh...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Znaci u 1440p to je gtx 1080

vega 56 je mrak kartica bice po 100 evrica jeftinija od 1070 i super kupovina jer je potato za mining 

p.s. najjaci mi komentar sa reddita

They built a gpu so advanced, that nobody can drive it.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 17:22 (chaselol).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Na kontam zašto više ne uspoređuju max oc vs max oc kao na Linusu prije. Ok ref, baš i nije klokabilna, al opet nek onda usporede ref vs ref....

Pa Vega nema nikakav OC potencijal, eto imas recenzije sa AIO verzijom pa nista od toga, gtx 1080 ide u svakom tom videu gdje je na stock taktovima za jos 200MHz gore sta donosi dodatnih 10 posto performansi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2017 17:33 (Lucidius).
17 godina
AMD Vega

sa pce

Novost kod Vege je High-Bandwidth Cache kontroler (HBCC) koji omogućuje proširenje memorije koju GPU koristi s lokalne na sistemsku memoriju računala. Tradicionalno, ovo bi predstavljalo problem jer je pristup memoriji preko PCIe sabirnice spor i visokih je latencija. No, HBCC omogućuje lokalnoj video memoriji (memorija na kartici) da služi kao last-level cache. To omogućava grafičkom procesoru povlačenje memorijskih stranica koje trenutno nisu u lokalnoj memoriji preko PCIe sabirnice u tu istu lokalnu memoriju. S obzirom na to da su stranice manje od kompletnih tekstura ili ostalih resursa, kopiranje se odvija puno brže. Drugim riječima, HBCC omogućava remote memoriji (sistemskoj) da se ponaša kao video memorija, a lokalnoj video memoriji kao last-level cache. HBBC podržava 49-bitno adresiranje, tj. do 512TB virtualnog adresnog prostora. To je dovoljno za pokrivanje 48-bitnog adresnog prostora kojem moderni CPU-i mogu pristupiti.

zasto papci to nisu isfurali na fury-x u a mogli su! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

zasto papci to nisu isfurali na fury-x u a mogli su! 

jednostavno, zato jer se nisu konzultirali sa forumskim ekspertima

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
protjeran
Da si slusao cuo bi da su recenzenti prvo dobili drivere na kojima se uopce nije dalo oc, stavio sam ja gore dva videa gdje su koristili beta drivere koje su dobili u zadnji css pa se moze vidjeti kako se 56-ica "lose" kloka.

Doduse 64-ica sigurno nece imati potencijal kao 56-ica, al ce sigurno bit bolje nego ovo sto je danas videno.
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

vega 56 je mrak kartica bice po 100 evrica jeftinija od 1070 i super kupovina jer je potato za mining 

100€ jeftinija? Ti se nadas da ako dovoljno puta ponovis da ce bit jeftinija da onda to stvarno mozda i bude?

Kako i zasto ocekivat da ce kartica sa visim msrp-om bit znacajno jeftinija a ne malo skuplja? Kakav je to poremeceni fanboyski sklop?

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Da si slusao cuo bi da su recenzenti prvo dobili drivere na kojima se uopce nije dalo oc, stavio sam ja gore dva videa gdje su koristili beta drivere koje su dobili u zadnji css pa se moze vidjeti kako se 56-ica "lose" kloka.

Doduse 64-ica sigurno nece imati potencijal kao 56-ica, al ce sigurno bit bolje nego ovo sto je danas videno.

Cuo sam sve, pricam o rx64 liquid modelu modelu koji je vec ionako na skoro max taktovima i katastrofa je od kartice kada se uzme u obzir veca cijena, grijanje, potrosnja a manje performanse od gtx 1080 koja je između toga jos i an stocku testirana protiv nje...

Meh, mozda 2019-e izbace nesto zanimljivo, sada bi bilo pametnije pratit situaciju oko coffelake-a 

9 godina
protjeran
ansha kaže...
chaselol kaže...

100€ jeftinija? Ti se nadas da ako dovoljno puta ponovis da ce bit jeftinija da onda to stvarno mozda i bude?

Kako i zasto ocekivat da ce kartica sa visim msrp-om bit znacajno jeftinija a ne malo skuplja? Kakav je to poremeceni fanboyski sklop?

Po tome bi se prodavala po cijeni od rx 580 8GB... ah dobro, Chaselol je u pitanju 

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Vega 64 Liquid za $700 je gotovo uvrijedljivo... Kako je krenulo jos ce Nvidia postat price/performance kralj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Vega 64 Liquid za $700 je gotovo uvrijedljivo... Kako je krenulo jos ce Nvidia postat price/performance kralj.

Od davno je...

8 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Nvidia već i jeste price/performance kralj

1050 > 560

1050 ti > ništa od amd-a, prijeti 560 i 570 zbog cijene

1060 3gb ~= 570 4gb, vidio sam i da je nadjačavala 470 kada je izašla unatoč manjku vrama zbog kojeg su je svi pljuvali

1060 6 GB na nivou 480ke a nešto manje troši, performanse su bile neznatno bolje a cijena je bila slična prije ovog mining ludila

Sav high end > vega

Još ako coffee lake samo doda 2 jezgra loše nam se piše sa ovakvom kompanijom.

14 godina
neaktivan
Pa ak je 56 u rangu 1070 i ista je cijena nema tu bas puno premisljanja...
Jel se zna kada dolaze kod nas u prodaju?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DaShip kaže...

Otkud sada 100$ razlike?

Negdje sam pročitao da je Vega 56 $50 skuplja od 1070, a ti bi da je $50 jeftinija, što je negativa od $100. :)

AMD-u definitivno treba nešto novca u R&D-u Navija. Vega je ovakva trebala izaći u jesen prošle godine i prošla bi puno bolje, nego sada. Svašta su najavljivali, teoretske perfomanse imaju, ali su im firmware i driver teški kaos. 1700+MHz na performanse FuryX tebalo je Vegu smjestiti na razinu malo ispod 1080Ti. Uz puste odgode nisu uspjeli driver dovesti ni blizu. Infinity Fabric? Novi kontroler za memoriju? Neka promjena u GCN jezgri? Nitko ne može znati, ali baš nije dobro da su im praktički perf. po ciklusu za 20% niže od linearno očekivanih do 10%. FuryX i 980Ti su bili tu negdje, FX čak brži, no Pascalom je Nvidia na Pascalu podigla i broj jezgara i smanjila potrošnju, digla takt i dobila 60-70% ubrzanja. Vega donosi slično povećanje takta s time da je GCN-u takt uvijek nosio više performansi, nego NV arhitekturama, ali nekako su putem pogubili ubrzanje...

Nope.
13 godina
AMD Vega

Jel se za ovu Liquid ne spominje nekakav obavezan bundle sa Ryzenom i 2 igre ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice