AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
picajzla0707 kaže...

daj shvati da meni perfomanse nisu na prvom mjestu i da mi sad ponudiš svoju asusisu jedan za jedan, ja ne bih pristao

Hm pokazao sam da je bas ova asusica kad se fino "tjunira" apsolutno tiha kartica, to sto je asus napravio poprilicno agresivan fan curve to je ludost.

Jedinj razlog sto ne bi prihvatio bolje performanse(a isti nivo buke) moze opisati samo termin koji ti volis da koristis, pocinje na f.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

daj shvati da meni perfomanse nisu na prvom mjestu i da mi sad ponudiš svoju asusisu jedan za jedan, ja ne bih pristao

Hm pokazao sam da je bas ova asusica kad se fino "tjunira" apsolutno tiha kartica, to sto je asus napravio poprilicno agresivan fan curve to je ludost.

Jedinj razlog sto ne bi prihvatio bolje performanse(a isti nivo buke) moze opisati samo termin koji ti volis da koristis, pocinje na f.

teško da možeš imati isti nivo buke, ja priznajem da sam picajzla i da je buka subjektivna stvar, no ti apsolutno nikako nemereš imati s tom grafom istu razinu buke kao ja sa svojom

ova grafa ne prelazi 1100 okretaja i 60 stupnjeva, osim u mafiji gdje ide do 1300 i to je zadnje gdje je nečujna, jer dalje od toga počinje se čuti

tvoja sumnjam da pod opterećenjem poput mafije može raditi ispod 2000 okretaja, a meni je to big no-no - zato sam i gledao msi verziju rx 470 koja je sigurno tiša od asusice i koju sam planirao uzeti

osim da je underklokaš masno pa i tada sumnjam da ide puno niže s okretajima za neku normalnu temperaturu, dok je moja klokana do kraja i ne prelazi 1100rpm, a dosta vremena jedva i 1000

ne kužiš, meni je komp donedavno radio s jednakom bukom na idle i na full load, a to će sad raditi ponovo kad stigne napajanje i kad ugradim nove ventove

grafa na 1100 okretaja, proc na 700-800, ventovi na kućištu ispod 900 - skoro pa nečujno i to je meni bitnije od tvojih 30% većih perfomansi

za godinu, godinu i pol kad stigne nova ili još jedna serija iza, za relativno sitnu lovu uzet ću neku rx670/rx770 ili gtx 2060/3060 koje će blizu ili jače od sadašnje 1070, a istovremeno nečujne i hladne

dotad je ova 1050ti sasvim dovoljna baš kao i tebi što je dovoljna 470, iako će vlasnici 1070, 1080 ili 1080ti reći da tvoja grafa kurcu ne valja jer je dvaput ili triput slabija od njihove

16 godina
D3lBoy kaže...

Nekako sumnjam da ju je drzao na 65c

Imam 6 rx470 8gb - 5 ih je na 54°C, a jedna na 64°C i također vidim da je ta koja je na 64°C masna od ispod.

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
13 godina
neaktivan

Imas screenshot i temperature sam postao nakon gejmanja, ventovi ne idu iznad 45-50% necujni (ipak je to strix) a temperature do 62-63.

Prelistaj temu, naci ces sigurno.

Asus je zajeb'o stvar malo sa biosom kartice ali se prelako ispravi. Nije moja jedina niti super dobar cip, nego teska sredina, asic quality bio negdje 70% tako nesto...

Nemam kartice kod sebe, cekam da isplivaju 1070ke pa jednu da uzmem jer ce ih biti podosta, pogotovo sto je polaris pao po efikasnosti a 1070 se drzi kao najjaca 580 (nitro)

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pad hashratea je moguće izbjeći korištenjem pojedinih minera na linuxu. Rečeno je da amd i claymore surađuju na novoj verziji u kojoj bi taj problem trebao biti popravljen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Imas screenshot i temperature sam postao nakon gejmanja, ventovi ne idu iznad 45-50% necujni (ipak je to strix) a temperature do 62-63.

dakle, kako sam rekao oko 2000 okretaja, preko 1500-1600 najmanje i to sigurno nije nečujno, jer niti be quiet koji imam na procu nije nečujan kad počne prelaziti 1300-1400rpm

tako da se ta tvoja grafa itekako čuje, nisam rekao da je to velika buka, ali je sigurno čujna 

osim toga, screenshot nije baš neki dokaz, snimi ti video na mafiji 3 od 10-ak minuta da vidimo kako se drže temperature i okretaji, naravno i da vidimo koliko si je underklokao

13 godina
neaktivan

Pricas gluposti sad, ako stoji core clock 1350 i gpu usage na 90-100% ti mislis da ce neka druga igra opteretiti jace ili ce video nesto drugo dokazati?

A screenshot je bio iz Mafie 3

12 godina
chaselol kaže...

Pricas gluposti sad, ako stoji core clock 1350 i gpu usage na 90-100% ti mislis da ce neka druga igra opteretiti jace ili ce video nesto drugo dokazati?

A screenshot je bio iz Mafie 3

naravno da različite igre različito opterećuju grafe, meni niti jedna igra osim mafije nije grafu natjerala preko 1100rpm i nisam vidio više od 60 stupnjeva

sa mafijom je to otišlo na 1300rpm i 65 stupnjeva, što jasno pokazuje koliko je to govno od igre zahtjevno iz nekog razloga

sorry, ali tvoj screenshot i tvrdnje meni ne znače ništa, jer nema recenzije u kojoj nisu kritizirali buku koju proizvodi ta grafa, ali ti izgleda imaš neku posebnu strixicu

vrlo lako možeš dokazati svoje tvrdnje - stavi video 10-ak minuta mafije, da se vide svi podaci (možeš i furmark, no ja ne koristim to sranje, pa nema smisla da tražim druge)

također niti jedan vent nemere biti nečujan na 1600 ili 2000 okretaja, nisu to bogme niti ovi silent wings 3 za koje sam iskeširao hrpu novaca, pa sigurno to onda nisu niti ventovi na grafama koje asus nabavlja za par eura po komadu

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 10:13 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

picajzla0707 kaže...

dakle, kako sam rekao oko 2000 okretaja, preko 1500-1600 najmanje i to sigurno nije nečujno, jer niti be quiet koji imam na procu nije nečujan kad počne prelaziti 1300-1400rpm

tako da se ta tvoja grafa itekako čuje, nisam rekao da je to velika buka, ali je sigurno čujna 

Trazio sam malo cisto da vidim koliko je max RPM kod strixice, na ovom grafu ako gledamo max vijednosti 64% fan speed je 1750 RPM, sto bi znacilo da njemu na 45-50% radi na cca 1250-1350 RPM sto ne bi trebalo biti glasno, ali isto tako se ne moze reci da je necujno.

13 godina
neaktivan

Meni je bilo necujno jer kuciste ima mrak izolaciju, plus svuda su postavljeni filteri za prasinu a i to smanjuje dotok vazduha ali znaci malo i za akustiku. Na svaki vent od kucista stavljene gumice/podloske i to isto znaci i ta "buka" od tih ma nek je i 1600rpm je zanemariva totalno i neprijmetna jer je kucite na metar od mene na podu (gdje i treba biti) jedini problem je prasina na filterima koja se cisti svaka 3-4 dana.

Sto se tice same strixx kartice 470, asus je izdao 2 to sam pisao prije, prva je bila 1270mhz i agresivan napon skoro 1.2V sto je dovoljno za cak 1.4ghz u vecini slucajeva.

Druga je dosla na 1.1V i 1.2ghz ubjedljivo najsporija rx 470 na trzistu ali je clocknes na tipa 1350 i miran si. Fan curve sredis, dobar airflow i ohladis polarisa bez problema ako je heatsink adekvatan, a 470ke su dosta hladnije i bolja opcija od 480ki, jer skuplji modeli su dosta bolji a entry 480 nekako su bile sve manje vise tople i kvare imidz polarisa koji je kod 470 odlican. 

12 godina
chaselol kaže...

Meni je bilo necujno jer kuciste ima mrak izolaciju, plus svuda su postavljeni filteri za prasinu a i to smanjuje dotok vazduha ali znaci malo i za akustiku. Na svaki vent od kucista stavljene gumice/podloske i to isto znaci i ta "buka" od tih ma nek je i 1600rpm je zanemariva totalno i neprijmetna jer je kucite na metar od mene na podu (gdje i treba biti) jedini problem je prasina na filterima koja se cisti svaka 3-4 dana.

zato sam i rekao da je buka subjektivan pojam, perfomanse su puno konkretniji razlog za trošenje love za većinu ljudi

međutim, meni uopće nije problem smanjiti poneku postavku i dalje se igrati na 40+ fps ako je baš zahtjevna igra, ostale na 50-60+, ali mi je problem buka i to me živcira

da je i meni kućište pod stolom, vjerujem da mi ne bi smetalo niti napajanje ili ventovi na kućištu, a vjerojatno niti tvoja grafa i da bi bila nečujna

no, meni je kućište na stolu i još podignuto 20cm na zasebnoj polici, na 30cm od glave i još sam ktome picajzla na buku

a ispod stola ge ne mogu staviti jer imam strašno veliki problem s prašinom, uz 10 životinja (većinom dlakavih i perutavih) i dvoje djece koji su non-stop iz kuće i u kuću

EDIT: čišćenje filtera svakih 3-4 dana mi ne dolazi u obzir jer sam prelijen, ovako ih istuširam jednom u dva mjeseca i miran sam

razmišljao sam i o tvojoj asusici kad je bila 1500 kuna nova, no taman je nestala iz ponude i baš me žderalo što na svim recenzijama kritiziraju da je prebučna

pa sam se mislio kako se to da smanjiti, kako je mogu undervoltati, pa ako treba i smanjiti klok i opet imati bržu grafu od 1050ti, ali na koncu sam prelomio i išao na sigurno po pitanju onoga što je meni najvažnije, a ionako je 1050ti dobar upgrade u odnosu na staru gtx 570 s gigom rama, tako da sam sad zadovoljan i lovu trošim na gluposti poput be quiet ventova, ssd-ova i napajanja koje mi uopće nije potrebno pored 2god. starog gold superflowera

ali jbga, svaka budala ima svoje veselje

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2017 12:51 (picajzla0707).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako je lijepo vidit da je polaris u bf1 sustigao gtx 980 ti koja još glasi za zvijer od gpu-a.      klik

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
dery kaže...

Kako je lijepo vidit da je polaris u bf1 sustigao gtx 980 ti koja još glasi za zvijer od gpu-a.      klik

A tek koliko je blizu 1070? Bim, bam ,bom :)

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

To uz trenutne cijene više niš ne znači, poredak više nam nikakvog smisla. RX 470 za 1500 kn je bila hebena kartica.

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
XXX kaže...

To uz trenutne cijene više niš ne znači, poredak više nam nikakvog smisla. RX 470 za 1500 kn je bila hebena kartica.

Bar se vesele oni koji su ih kupili po tim cijenama :)

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Najbolja satisfakcija onima koji su imali povjerenje u tu arhitekturu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dery kaže...

Postavlja se pitanje zašto bi itko igrao BF1 u DX12 kada je DX11 brži i stutter free.

8 godina
neaktivan
XXX kaže...

Čim je rx 570 stigao na tržište Centro je prodavao rx 570 sapphire itx za manje od 1500 kn, možda će opet imati tu cijenu ako se mineri smire.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav, imam Sapphire RX470 8gb Nitro+. Zanima me koje bi bile "najsigurnije" postavke za mineanje ethereuma. Sada ju držim na 1050Mhz i 1090mV, temp je 64-65 C, troši 75W, a ventovi su na nekih 33%, planiram jos smanjit napon i clock da bude 55 C ili povećat brzinu ventilatora. Daje nekih 23.8 Mh/s, kako se ponašaju vaše?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jedan se oce mjenjat sa mojom grafom, tj on meni daje u zamjenu Asus Strix RX 470 4GB... s obzirom kolike sam ja srece da kupovinom grafickih (kupio R9 380, nakon 5mjeseci, cijana pala na 1200kn, a onda kad sam ju prodao, cijena joj je odjedanput povecala opet na 1500kn), imam osjecaj ak se zamjenim sa ovim za tu grafu, odma ce past cijene ovih bitcoina i ja se mogu je*at..

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Da, ali zaboravljate da je u pitanju DX12 koji daje overall veci fps, ali ima katastrofalne spikeove i zapinjanja da je neigrivo.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aj da ti nudi 480 onda bih ti rekao da prihvatiš, ali 470 ne, bez obzira na rudarenje.

13 godina
neaktivan
Flore kaže...

Pozdrav, imam Sapphire RX470 8gb Nitro+. Zanima me koje bi bile "najsigurnije" postavke za mineanje ethereuma. Sada ju držim na 1050Mhz i 1090mV, temp je 64-65 C, troši 75W, a ventovi su na nekih 33%, planiram jos smanjit napon i clock da bude 55 C ili povećat brzinu ventilatora. Daje nekih 23.8 Mh/s, kako se ponašaju vaše?

Temp vrhunska, potrosnja niska. Samo rokaj

16 godina
Flore kaže...

Ja ih držim već 7mjeseci na 1100Mhz i 920mV temp 55°C vent na 60% Daju 28 ili 29MH/s. Modane su (1750 straps kopiran prema dolje)

ⓑⓤⓖ░░▒▓███✰✰►◕‿◕◄✰✰███▓▒░░ⓑⓤⓖ
12 godina
hahhaajaads kaže...

Jedan se oce mjenjat sa mojom grafom, tj on meni daje u zamjenu Asus Strix RX 470 4GB... s obzirom kolike sam ja srece da kupovinom grafickih (kupio R9 380, nakon 5mjeseci, cijana pala na 1200kn, a onda kad sam ju prodao, cijena joj je odjedanput povecala opet na 1500kn), imam osjecaj ak se zamjenim sa ovim za tu grafu, odma ce past cijene ovih bitcoina i ja se mogu je*at..

znači počelo je... vjerojatno je eth počeo presušivati što se tiče isplativosti

sad će još malo biti jeftinih rx-ica, spremite pare 

16 godina
picajzla0707 kaže...
hahhaajaads kaže...

Ha u 8. mjesecu bi trebala doci i nova posiljka rx-ica u trgovine, pa mozda i "obicna raja" uspije kupiti jednu za igranje. 

9 godina
Crljo kaže...
picajzla0707 kaže...
hahhaajaads kaže...

Ha u 8. mjesecu bi trebala doci i nova posiljka rx-ica u trgovine, pa mozda i "obicna raja" uspije kupiti jednu za igranje. 

Da, samo po kojim cijenama.

9 godina
neaktivan

Jedna naša trgovina (ne sjećam se više koja) je imala u ponudi strix rx 580 8gb sa cijenom od 3500 kn Mogu razumijeti da su podigli maržu ako je i njima narasla cijena u nabavi, kvragu shvatio bi da su i digli nešto maržu zbog abnormalne potražnje taman i da im nije narasla cijena u nabavi ali sa bubam cca 2200 dići na 3500...nadam se da su svjesni da ako zadrže takve cijene da neće prodati niti jednu kad će se za te pare uzimati 2 rabljenje, pa čak i ja koji u 99% slučajeva kupujem isključivo novo.

12 godina
sasac kaže...

Jedna naša trgovina (ne sjećam se više koja) je imala u ponudi strix rx 580 8gb sa cijenom od 3500 kn Mogu razumijeti da su podigli maržu ako je i njima narasla cijena u nabavi, kvragu shvatio bi da su i digli nešto maržu zbog abnormalne potražnje taman i da im nije narasla cijena u nabavi ali sa bubam cca 2200 dići na 3500...nadam se da su svjesni da ako zadrže takve cijene da neće prodati niti jednu kad će se za te pare uzimati 2 rabljenje, pa čak i ja koji u 99% slučajeva kupujem isključivo novo.

bila je i XFX GTR RX 580 8GB za 3,300 u ADMu prije nekih 3-4 tjedna

Battleog - 191silvinjo
16 godina
neaktivan
sasac kaže...

Nabavna cijena je otišla u nebo, barem ono što sam čuo od nekih dobavljača. Nema to veze s maržama. Radili smo nabavu za firmu izravno preko dobavljača i nije baš bilo povoljno. Jednostavno svi koriste stanje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice