AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 804.640
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ok ali za tu cijenju je impresivno moras priznat
sa time da devovi jos imaju lufta sa samim hw-om
i pristup istom
p.s bolji upscale sa 1800 na 4k nego 1080
amd ov polaris + neki featursi vege
ok ali HDR popravlja situaciju koje za sada ima samo u shadow warrioru
koji izgleda fantasticno u 4k HDR-u na pc-u
Probaj -30, moja ide toliko sa asic 80%
eto stavio na -24 obje igrao witchera 3 pol sata otprlike, stavi custom fan mode i rezultati su vrhunski.
niti u jednom trenutku grafe nisu pale ispo 1303 mhz
temperature na kratko do 74 stupnja top grafe vrti se vecinom oko 70 doljnju grafu necu niti spominjat jer nije dosla blizu 60 stupnja.
a fpsa ko u prici
doduse ovaj fucking witcher je zahtjevan stavio sam na 1080p sve zivo maxano osim hairworksa ofc..
dakle hbao+ i sve one zive opcije na ultra i na on.. niti jednom nije palo ispo 60 frejmova no bilo je gusto
u sustini se vrti igra na 80+ oko 100 nekada ode do 144 maks i tak stalno sto je okey, samo imam feeling u nekim trenucima ko da imam neke microstut, nisam jos ziher.. sve u svemu super feeling
edit: da mi je netko rekao da cu za par godina vrtjet cf/sli setup s 600w napajanjem reko bi mu da je glup ko racku. hbte led ovo napajanje ljudi moji puse hladan zrak s ove dvije rx 480 i i7 3770k na 1.26v mjerac veli do 500w ali ovo napajanje se ocigledno uppce ne muci..
davno se sjecam mi je trebo silvestone zeus 850w min za sli setup
Mislim ja da to ide i vise. Ja stavio na -48 i time spy, valey i heaven prolaze bez problema sa stabilnim klokivima, budem probao dal ce se u DOOM-u srusiti.
Probaj -30, moja ide toliko sa asic 80%
eto stavio na -24 obje igrao witchera 3 pol sata otprlike, stavi custom fan mode i rezultati su vrhunski.
niti u jednom trenutku grafe nisu pale ispo 1303 mhz
temperature na kratko do 74 stupnja top grafe vrti se vecinom oko 70 doljnju grafu necu niti spominjat jer nije dosla blizu 60 stupnja.
a fpsa ko u prici
doduse ovaj fucking witcher je zahtjevan stavio sam na 1080p sve zivo maxano osim hairworksa ofc..
dakle hbao+ i sve one zive opcije na ultra i na on.. niti jednom nije palo ispo 60 frejmova no bilo je gusto
u sustini se vrti igra na 80+ oko 100 nekada ode do 144 maks i tak stalno sto je okey, samo imam feeling u nekim trenucima ko da imam neke microstut, nisam jos ziher.. sve u svemu super feeling
edit: da mi je netko rekao da cu za par godina vrtjet cf/sli setup s 600w napajanjem reko bi mu da je glup ko racku. hbte led ovo napajanje ljudi moji puse hladan zrak s ove dvije rx 480 i i7 3770k na 1.26v mjerac veli do 500w ali ovo napajanje se ocigledno uppce ne muci..
davno se sjecam mi je trebo silvestone zeus 850w min za sli setup
Zašto, ja sam imao SLI sa 400w napajanjem... Doduše bile su dvije 6600GT
Realno samo malo bolje teksture, a prvo kosta 400$ dok ti za PC treba procesor od 400$ uz tu grafiku
Poprilicno impresivno za konzolu.
Stvarno je :O
Uzmi u obzir da nema zajebancije sa slaganjem, bn-om itd itd, 3k kn imaš optimiziranu gaming platformu, dimenzijama kao 1/4 prosječnog kompjutera :D
konzola isto tako ima hrpu nedostataka koje ja nemogu probaviti.
ok i telka je tu upitanju
konzola isto tako ima hrpu nedostataka koje ja nemogu probaviti.
Konzola ima jednu svrhu a to je gaming.
Deal with it
Prednosti konzole su uvijek bile povoljan gaming hardver koji se naplati kasnije kroz igre. PC ima steam/g2a i ostale popuste (naravno i pirateriju) dok si za konzole ogranicen i nemas puno popusta, ali za dnevnu sobu i dobar TV, nove konzole su dobro ispred PC-a ako gledas omjer ulozeno dobijeno.

samo sto sad ovim pro-om postaje nalik pc-u jer mozes birat postavke sto je jos jedan +
A tko još nema telku... Pa više ljudi uloži novce u monitor pri kupovini pc-a nego za telku pri kupovini konzole
Sve više razmišljam da prodam svoj setup i uzmem Ps4 pro. Ionako većinu igara igram sa joystickom, fps žanr uopće ne igram, dosta prijatelja ima ps4 (free games), a ekskluzive su vrh.
A tko još nema telku... Pa više ljudi uloži novce u monitor pri kupovini pc-a nego za telku pri kupovini konzole
Sve više razmišljam da prodam svoj setup i uzmem Ps4 pro. Ionako većinu igara igram sa joystickom, fps žanr uopće ne igram, dosta prijatelja ima ps4 (free games), a ekskluzive su vrh.
Pa sumnjam da baš svatko ima 4K telku sa nativnim HDR-om za cc 10000 kn bez koje PS4 pro i nema previše smisla osim ak se ne nadaš da će svi developeri unjeti mogućnost višeg framerate na 1080p rezi. S druge strane jedan uncharted na 1440p i upscalan na 4k radi na 30 fpsa uz padove do 24 fpsa. Sve skupa mi izgleda kao dobra navalakuša i prijelazno razdoblje, ni vrit ni mimo. Ali fakat nije skupa konzola ali ostaju skuplje igre i naplata on line servisa.
Ako kupuješ i želiš neki oblik next gen iskustva onda ti treba ovakva kombinacija
http://promocije.sancta-domenica.hr/promocije/sony-4k-hdr-android-tv-ps4-pro-prednaruci-odmah/
ne nuzno imas za 8 keka entry suhd od samsunga sa premiim hdr licencom u sd-u ovaj sony je super ali obicna navlakusha jer ti netreba tako skupa telka ...bdw taj sony je oznaken7001 inna popustunje tj kosato jenoko 10keka .
Dobro, uncharted sam odigrao već, ali nadolazeće igre bi trebale imati podršku za viši fps zar ne? Šteta što witcher to neće imati tho...
Btw, frend uzeo prije pola godine LG 4k tv za 4k kn, nije više potrebno izdvojiti bubreg za to, a ionako ne mislim igrati u 4k dok ne bude cjenovno pristupačnije. Puno pristupačnije
Dobro, uncharted sam odigrao već, ali nadolazeće igre bi trebale imati podršku za viši fps zar ne? Šteta što witcher to neće imati tho...
Btw, frend uzeo prije pola godine LG 4k tv za 4k kn, nije više potrebno izdvojiti bubreg za to, a ionako ne mislim igrati u 4k dok ne bude cjenovno pristupačnije. Puno pristupačnije
Ovisi od developera do developera. Dvije "stare" igre zasad imaju mogućnost bolja grafika ili veći frame rate. Nadajmo se da će to postati standard.
ne nuzno imas za 8 keka entry suhd od samsunga sa premiim hdr licencom u sd-u ovaj sony je super ali obicna navlakusha jer ti netreba tako skupa telka ...bdw taj sony je oznaken7001 inna popustunje tj kosato jenoko 10keka .
Imao si moždani udar?
Uncharted je bio na 30 Hz?
ok ali bez HDR-a ....sam 4k je vech super a HDR dodaje taj pop up efekt kod slike same...saturacije boja i dinamickog kontrasta stomuz 4k rezu izgleda fenomenalno...pizaj ga koji model je uzeo...
evo moj 4k je iz 2k14 i ima HDR 10 tj entry level jel u to doba nije bio.jos kvalificiran HDR standard ali sam to i platio da mi telka postane kao flagship iz ove godine doduse sa manjim bitnim panelom ali sve fercera kak spada ..
Uh, ja sam to u telku spojio, upalio i igrao. Ne znam na koliko Hz. Mora da je 30 kad je lock 30fps-a. Preko ps4, ne pro ofc
4mal Kupovali smo skupa neki lg 32" 4k tv, bez HDR. Znam da je sve to super, kul, predivno i krasno, ali nemam novaca za to, niti ih zasad želim trošiti na to :)
Pozdrav,
uzimam novu graficku i dvoumim se izmedju sapphire rx 480 nitro x i msi gaming x, obje od 4gb. Msi je cca 200kn skuplja. Vasa preporuka, misljenje, iskustvo? :) hvala
Pozdrav,
uzimam novu graficku i dvoumim se izmedju sapphire rx 480 nitro x i msi gaming x, obje od 4gb. Msi je cca 200kn skuplja. Vasa preporuka, misljenje, iskustvo? :) hvala
igraj neku brojalicu koju god uzmes neces pogrijesiti :)
Pozdrav,
Ja da sam na tvom mjestu ne bih ni jednu uzeo, sacekao bih crni petak i popuste koji dolaze na sajtovima tipa caseking.de itd
Pozdrav,
Definitivno MSI ili XfX-ov jaci model(nisam siguran kako se zove ima ih puno a razlike su minorne)
Pozdrav,
MSI 480 ima 4GB za 2150kn, dok XFX GTR za 130kn više ima 8GB i osjetno bržu Samsung memoriju, znači kada se sve OCaju XFX bi mogla voditi i do 5fps razlike što je puno za cca 100kn više. Između Nitro i MSI 480 4GB imaš nekih 0 fps razlike, ali je MSI nešto tiša. Svakoj grafi možeš namjestiti fan curve i ako se poigraš, naći neki optimalan clock pri kojem se ventovi neće trebati previše zavrtiti, a da grafa bude ispod koliko već Celzijevih stupnjeva želiš.
Btw. imam sličnu dilemu, ali mislim da ću uzeti Nitro 480 4GB za 1925kn..
Stigao 16.11.3, kao sta sam i govorio prije, podrska za Dishonored 2 i fix za amd x con, i tako ce izgleda bit prije svake veze poznatije igre.
http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-Edition-16.11.3-Release-Notes.aspx
Badave novi driveri kada je 1070 minimum za max detalje i ugodno igranje na pesant PC 1080p rezoluciji
http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/dishonored-2-test-gpu
Još jedan slavni port.
Badave novi driveri kada je 1070 minimum za max detalje i ugodno igranje na pesant PC 1080p rezoluciji
Još jedan slavni port.
ah sto ces, vidi se da nije dobar port jer su prevelike razlike.
no mene zapravo fascinira kako kada se radi port s koznola koje su na amdu naprave na pcu u vecini slucajeva bolje performanse na nvidiji
a cf/sli uopće ne radi pa ne znam zasto su upce stavljali na listu..
Još jedan slavni port.
no mene zapravo fascinira kako kada se radi port s koznola koje su na amdu naprave na pcu u vecini slucajeva bolje performanse na nvidiji
Zato nikad ne bi uzeo te dvije 480-ke, sta kad ti dodje igra koju si iscekivao (meni je Dishonored jedna od tih) a ti imas debelo losije perfirmanse nego bi imao sa jednom 1070-kom koja je uz to dosta jeftinija od dvije 480-ke.. Jednostavno previse sreca igra...
Još jedan slavni port.
Zato nikad ne bi uzeo te dvije 480-ke, sta kad ti dodje igra koju si iscekivao (meni je Dishonored jedna od tih) a ti imas debelo losije perfirmanse nego bi imao sa jednom 1070-kom koja je uz to dosta jeftinija od dvije 480-ke.. Jednostavno previse sreca igra...
Slažem se no ja nisam igrao recimo niti prvio dio niti sam mislio ovo igrat.
Mene zanimaju igre poput COD-a BF-a, Dying Light mi je okey, taj Witcher 3 cu valjda konacno sad pocet igrat, Batman itd . takoder ne igram igre poput GTA5 tj GTA5 niti prijasnje naslove nisam igrao.
Mislim da necu niti Mafiju odigrat no recimo igre tipa May Paynea, Tomb Ridera takoder rado odigram Isto kao i strategije.
Sve u svemu mislim da nisam pogrijesio a izmedu ostalog uvijek mogu prodat jednu zar ne?
tata ceka vegu. sada mi se uopce neisplati ici na nista drugo.. a i zen me zanima sto ce pokazati..