AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Opala

http://wccftech.com/amd-polaris-revisions-performance-per-watt/

Jel moguće da ćemo dobit 2 refresha tako brzo i od zelenih i crvenih...

Doduše ovo je wccthech, tako da ovo uzmite sa 20t soli

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 0:47 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

50% more power efficient ogroman naslov, ali kasnije piše za embedded market, znači ne desktop. Kaj se desktop tiče ni blizu 50%, ali bi trebale biti efikasnije.

Vega 11, tj. RX 580, će definitivno doći nakon Vega 10, tako da prema svim ostalim izvorima bi to trebalo biti druga polovica 2016., a Vega 10 prva polovica 2017.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma samo da daju bil kakav info o Vegi 10 da izdržim, jel bez grafe ko bez duše bogati...

Sinoć se ustanem u pola 2 u noći, sjednem na komp, pokrenem bf4 i ono 2 fpsa...

Shvatim da sam na integruši i vratim se u fetus položaj sa palcem u ustima...

Moj PC  
9 0 hvala 0
11 godina

Hahahahah, dobar si :D Nije mi baš najjasnije zakaj si prodo, kaj ono Phoenix 1070? Mislim da bi dobio za nju istu cijenu sada i za koji mjesec, možda koju stotku manje. Sumnjam da će im puno past cijena. Jasno mi je, ako je bila 1080. Btw., ak te kaj tješi, ja već 2 mjeseca pokušavam prodati laptop. Z170 Ranger i i5-6600K skupljaju prašinu, nikak da im se pridruži ostatak..

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 1:39 (The_Fichek).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Uh nije ni tebi lako...Inače prodao sam 1080tku kolegi sa foruma, sad mi malo krivo, ali trebao mi polog za auto... j ga...

Najgore što mi se može desit da pokleknem, uzmem novog Pascala na rate i onda Vega dođe i razguzi ga...Jaja bi si odsjeko..

Ili još gore - Vega dođe, bude flop, a ja apstinirao 3 mjeseca za klinac...

Kolko me kriza pere govori činjenica da gledam WCctech svakih 2 sata iako znam da su im vjesti 2/3 bullshit

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 1:46 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

To ti je kad kupuješ high-end :P Na kojem ono monitoru (reza, herci) igraš da ti treba tolko GPU snage?

Inače, imam dojam da AMD i Nvidia imaju neki pakt o tome da im konkurentne grafe, tj. one u istom cijenovnom razredu ne smiju biti previše jače ili slabije u odnosu na drugu stranu, haha. Kao da se dogovaraju ili Nvidia taman tolko razhebe programske kodove koji im ove daju džabe da ne pobjegne previše u performansama. Npr. baš me zanima koliko će gtx 1050Ti sa onolko malo CUDA jezgri i uskom sabirnicom biti slabija od rx 470.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma na FHD Dellu sam, no dosta koristim DSR na Sony telki koja ima pristojan input lag i obožavam modat, zato volim okinut flagship, pa makar ušao u nedozvoljeni minus....

Pazi, dovoljno je da Vega bude ekvivalent 1080 po perfomansama,no kad se na to doda dx12 boost, mislim da to bude bomba..Zato se nećkam...

Evo Jay ima stream tech talk-a trenutno, da čujemo šta on njuši hehe

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 2:10 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Sad znam kom se javit za modove :) Jay je Nvidia fanboy, ali u nekim granicama, tak da je još ok. Čudo kolko ima tih recenzenata za hardver ili bilošta vezano za PC, tj. bilokakav gaming. Hebate npr. za podlogu za miš zna biti po ne znam kolko tisuća rezultata na YT, kamoli opaku Nvidia/AMD grafu.

Malo gledam stream, zanimljiva tema o autonomnim isprogramiranim autima.. Ide to njima, javi ak bude kaj o grafama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 2:25 (The_Fichek).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni je veći Nvidija fanboy onaj Joker...

Istina za stream, no nekako baš seru kvake sada...Odo popit terapiju :-) i u krpe, lp što bi Stjepko rekao

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 2:34 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Uh nije ni tebi lako...Inače prodao sam 1080tku kolegi sa foruma, sad mi malo krivo, ali trebao mi polog za auto... j ga...

Najgore što mi se može desit da pokleknem, uzmem novog Pascala na rate i onda Vega dođe i razguzi ga...Jaja bi si odsjeko..

Ili još gore - Vega dođe, bude flop, a ja apstinirao 3 mjeseca za klinac...

Kolko me kriza pere govori činjenica da gledam WCctech svakih 2 sata iako znam da su im vjesti 2/3 bullshit

Nece Vega rasturit Pascala, ne treba hypeat. Bit ce jednaka ili cak malo losija... Ako baš ne možeš cekati uzmi polovnu 480, taman poslje kad dobro vidis kako ce raditi nove AMD i Nvidia kartice - kupis.

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina

Joker rly? Ma nijee, on je dosta objektivan po meni. Pošalji neki video di misliš di je Nvidia fanboy. Zapravo mi se čini kao netko tko svaki hardver želi prikazat u čim boljem svjetlu. Ln,lp :)

Nema polovnih 480 ni 470. Sumnjam da će ih i biti. I dalje zadnji krik AMD tehnologije ne ide sam tak na Njuškalo x)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 2:37 (The_Fichek).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Imam ponudu dati RX 470 za R9 390 G1 ( jamstvo 12/2018 ) i dodati 200 kn,isplativo ili ne ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja nebih mijenjao, jest 390 jaca ali i trosi puno vise. Sta ces na jednoj moci igrat to ces i na drugoj, na 2k je vec veca razlika, ali malo smanjis detalje i opet igrivo. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ja nebih mijenjao, jest 390 jaca ali i trosi puno vise. Sta ces na jednoj moci igrat to ces i na drugoj, na 2k je vec veca razlika, ali malo smanjis detalje i opet igrivo. 

Neznam kakvo je ovo njegovo napajanje od 520W ali za 390 se preporučuje napajanje od 650W.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 8:21 (Prince-Artas).
9 godina
protjeran
doky01akablava kaže...

Imam ponudu dati RX 470 za R9 390 G1 ( jamstvo 12/2018 ) i dodati 200 kn,isplativo ili ne ?

Ja nebi, te Gigabyteove su najgori modeli, katastrofa hlađenje a nemogu se ni klokat jer je voltaza zakljucana.

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Sto rece Luci iznad, lose jako lose hladjenje giga ima u 300 i 400 seriji, performanse su tu 1-2fps gore/dole za 390 a nekad za 470. Tvoja doplata nema smisla tu, Polaris je jednostavno bolji proizvod tu.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Niti u ludilu, najgora 390-tka, 650w napajanje pise na stranici zbog srotnih napajanja...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Ma uletile mi neke pare slučajno pa rekoh da pitam,sad mi žao što nisam čekao pa uzeo rx 480 4 gb,a pretpostavljam zamjena za rx 480 se isto ne isplati jer su 3-4 fps razlike ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
doky01akablava kaže...
Ma uletile mi neke pare slučajno pa rekoh da pitam,sad mi žao što nisam čekao pa uzeo rx 480 4 gb,a pretpostavljam zamjena za rx 480 se isto ne isplati jer su 3-4 fps razlike ?

daj si mira i igraj se, za to si je i uzeo

ovako drkenjajući bil ovo bil ono, samo se bezveze živciraš i još s takvim idejama riskiraš pizdariju uzet neko govno poput te gige 390 ili neku koja će ti cvilit ili nešto treće, pa ćeš se samo još više gristi

ako te već žuljaju pare, zdrobi ih na kurve i alkohol 

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

ako je razlika minorna uzmes 480, ali 470ka je odlicna grafa jos pogotovo kad spuste malo cijenu eh 

12 godina
_mark0_69 kaže...

Napokon slobodan dan pa sam imao vremena otići do trgovina pokupit naručenu robu.

Grafa već postala tužna koliko dugo čeka... Ugl, bacam se na sastavljanje i testiranje pa ću napisati koliko je bolja ili gora od red devila.

Opa, ovaj klub je svakim danom sve jači!

Koliki ASIC si uhvatio na ovoj, jesi li zadovoljan?!

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ugl. imam problem sa xfx rx480 4gb rs. Kad gledam neki video u Kodi-u nakon par minuta mi se ventovi dignu na 100% i ne mogu ništa dok ne resetiram komp.

to mi se događa u svim mogučim kombinacijama, dok kontroliram ventove sa speedfanom, msiafterburnerom ili wattmanom.

Dok se igram sve je ok.

Mjenjao sam drivere i dalje isti drek LUD SAM.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ASIC je oko 74%, al grafa se kloka ko luda, super sam zadovoljan, nisam osmijeh skidao sa lica jučer otkad sam je stavio u komp. Vrtio sam je i na 1511mhz. Kad dođem sa posla, napišem par riječi.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

ja neznam kakav fanboj moras bit pa da uzimas generalno losiji proizvod za isto ili vise novaca.. rx 480 daleko bolja kupnja od gtx. daleko. gledam onu xfx sa ventovima sto se skidaju pa grafa je j avion..   ja cekam vegu, zen i ddr4 da slozim.  pa se prebacim kompletno na amd platformu ako ponude bolji buy.. a hoce vjerovatno.

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 13:02 (=xfact=).
Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina
Zasto u isto vrijeme koristis 3 razlicita programa za kontrolirat ventilatore?
14 godina
Ne koristim. Pojedinačno sam ih koristio, čak i deinstalirao. kada koristim samo wattman na auto, a ostale deinstaliram i dalje mi nakon 10-ak min reproduciranja videa ventovi polude.
14 godina
Ne koristim. Pojedinačno sam ih koristio, čak i deinstalirao. kada koristim samo wattman na auto, a ostale deinstaliram i dalje mi nakon 10-ak min reproduciranja videa ventovi polude.
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Jucer sam po prvi put pokusao klokati svojui rx 470 nitro 4gb sa asic quality 81.7, posto sam totalni nub pokusao sam kopirati postavke koji su drugi stavljali i vidjet kak ce se stvari odvijati. Stavio sam core clock na 1350 i memoriju na 1850, pri tome power limit na 50% i voltazu +100. Posto nisam uspio instalirati unigine valey i heaven zbog onih poznatih errora, a novije igre mi se neda igrati dok ne dode novi monitor skinuo sam i pokrenuo 3dmrak time spy i sve je bilo stabilno klik (barem ja mislim da je). Kao sto vidite postavio sam malo agresivniji fan curve i pri tome je temp isla do max 68 stupnjeva, a fan speed je rastao 50, 53 i 55 % kako su scene isle. 

Zanima me sto je slijedeci korak, da li da probam smanjit power limit ili da jednostavno smanjujem voltazu po 10 dok ne postane nestabilno? Pretpostavljam da bi se clock i memorija mogla jos malo dici, al za sad bih samo volio optimizirati postavke za ove frekvencije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Power Limit ostaviš na +50 a smanjuj napon sve do nestabilnosti i onda ga povećaj za +6 ili 2x6 koliki je korak jer 10 sigurno nije.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

Probaj i vidi jel ti se desava kad gledas tipa yt ili popcorn time

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice