AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.945
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Za nekih 100-150kn je pala cijena Samsungovog zakrivljenog VA 24" 1080p FreeSync monitora:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LC24F390FHUX

Jedino obavezno treba provjeriti radi li se zbilja o tom modelu jer u opisu pise LC24F390FHUX/EN, a u imenu LS24E390HL/EN, a taj nije FS i stariji je za 1god. Ovaj nastavak UX/EN na kraju je vjerojatno za balkansko ili koje vec trziste, u Njemackoj nemaju to na kraju kao ni L na pocetku pa je samo C24F390FH.

Vrijedi spomenuti i PLS NEzakrivljeni model, za razliku od onog LGa je 24", a ne 23" te jos 100kn jeftiniji, ali samo u tia-mobiteli koji ima te svapske nazive:

http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=150938

Evo jos jednom i link na onaj LG da ne ostane ispostavljen, znaci IPS sa anti-glare 3H premazom, umjesto semi-glossy Samsunga:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=23MP68VQ-P

Sva 3 monitora bi sa HDMIem povezanim na AMD graficku nativno trebali ici do 75Hz uz FreeSync.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 19:30 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

kaj to ne radi na tome? samo vulkan/gl?

Samo OpenGL i Vulkan sad. Tako bi bilo i bolje, da sve igre tako izlaze mogli bi lijepo igrati sve na SteamOS-u bez Microshitovog bloatvera.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto, ubaciš jednu jednu jeftinu a odličnu RX 480 i ovaj sasmsung 24" zakrivljeni sa besplatnim AMD freesyncom i igraš se ko gospodin čovjek uz sirotinjsku cijenu. AMD 

Moj PC  
20 0 hvala 0
11 godina

Yap. Taj je i moj favorit jer onu famoznu manu da VA panel nije dobar kao IPS u igrama ubija FreeSync, a VA je po meni osjetno bolji za multimediju. Treba bit samo malo oprezan i provjerit da nebi uvalili stariji model i biti oprezan jer tih 1800R znaci da je malo zakrivljeniji od prethodnika pa bi nekog moglo smetat.

16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...
Stjepanj kaže...

kaj to ne radi na tome? samo vulkan/gl?

Samo OpenGL i Vulkan sad. Tako bi bilo i bolje, da sve igre tako izlaze mogli bi lijepo igrati sve na SteamOS-u bez Microshitovog bloatvera.

Zapravo ne bi direktno :( Ali otvara neke mogućnosti da se lakše porta.

13 godina
neaktivan

Ja imam dilemu dal uzimat 480 od safira, ili cekat za druge verzije tipa X...i to ako ce uopce bit jer nisam upucen u zadnje vrijeme radim po cijele dane pa dodjem tu malo navecer prosvrljat. Kad dolaze druge verzije i cijene kakve bi trebale bit? Da se ceka "jace" od 480

Origin ID: ReaLazio
13 godina
TheDarkSide kaže...

Ja imam dilemu dal uzimat 480 od safira, ili cekat za druge verzije tipa X...i to ako ce uopce bit jer nisam upucen u zadnje vrijeme radim po cijele dane pa dodjem tu malo navecer prosvrljat. Kad dolaze druge verzije i cijene kakve bi trebale bit? Da se ceka "jace" od 480

powercolor devil bih isao 

Mada ni safirka nije losa, nikako 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Za sad mozemo sudit samo prema izgledu, nist vise.

17 godina
XXX kaže...

Evo testirali i Rusi novi Vulkan...i sad pgle GTX 960 vs GTX 770 vs GTX 760 

FUJ

Super stvar zbog povećanja performansi za single kartice, no što je sa Crossfire a posebno sa SLI, na crossfire su performanse manje nego na single kartici, dok se SLI uopće ne skalira niti jedan fps?

Čudan mi je taj Vulkan.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Cak nemora niti bit dx12 ili vulkan da bi rx 480 imao veliku prednost naspram gtx 970......

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

doom nema multy gpu support 

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jel se budu mogle preorderat kod nas custom RX 480?

Battle.net: Doragon#2752

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Sve si više mislim da cu i ja piknuti rx 480 a prodati trenutnu r9 290  nekako sam sve blize tome.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja isto čekam nereferentne modele, pa ću i ja ubost jednu.

Po svemu se čini jako isplativa kartica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
toxic kaže...

Sve si više mislim da cu i ja piknuti rx 480 a prodati trenutnu r9 290  nekako sam sve blize tome.

Ne isplati se...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
10 godina
neaktivan

toxic slažem se sa kolegom da se ne isplati mijenjati R9 290 sa RX 480, razlika je u ~10 fpsa. Pričekaj kraj godine pa pikni vegu 

17 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

toxic slažem se sa kolegom da se ne isplati mijenjati R9 290 sa RX 480, razlika je u ~10 fpsa. Pričekaj kraj godine pa pikni vegu 

Tu grafičku može prodati za 1500-1700kn, znači za nereferentu RX480 triba dodati soma kuna.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 12:26 (Prince-Artas).
11 godina

A jel se isplati mijenjat R9 270 za RX480?

Steam ID: MasterG ; Origin ID: MasterGCro
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

MasterG apsolutno da

17 godina
MasterG kaže...

Da, napravi to ako mozes.

13 godina
Toxic opusti se malo,lito je!!
AUDIOFIL
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MasterG kaže...

Pa tko bi to htio mijenjati? HEHE. Ako je zamjena bez nadoplate samo daj napravi to odah :D

17 godina
Prince-Artas kaže...
Kopsi1304 kaže...

Tu grafičku može prodati za 1500-1700kn, znači za nereferentu RX480 triba dodati soma kuna.

U suštini se slažem no gledam neke druge aspekte  nagađaj šta točno i o cemu razmišljam. To što ja o necem razmisljam ne znaci da cu to nuzno i napraviti. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 13:01 (toxic).
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Manja potrošnja i zagrijavanje, novo jamstvo? Što drugo može bit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Prince-Artas kaže...

Manja potrošnja i zagrijavanje, novo jamstvo? Što drugo može bit?

2x

11 godina

Po meni nema smisla kupovati nikakvu RX 480 iznad 2500kn. Ako ce nereferentne tolko kostati onda jednostavno uzmes 4GB i bok, ionako prakticki nema nikakve razlike izmedju 4 i 8GB.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 13:26 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

za manje od 4k reze dovoljno je 4gige vrama 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

za manje od 4k reze dovoljno je 4gige vrama 

a ne znam.

meni su igre i na gtx 970 u 4k sasvim sodlino radile.. nisam siguran da je bas nuzno imati 8gb ali je sigurno bolje.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ok ali pogle moj cf samo 2x1*4gb vrama i nis ne stuca 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 13:42 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Upravo to, na 4K se tu i tam vec vidi neka razlika, ali na 1440p i 1080p se grafe prakticki isto ponasaju, dok got nije nabijen MSAA ili nesto kao Hyper mode u ME:Catalyst. "Gamers Nexus" vjerujem 100% pa evo jos jednom: http://www.gamersnexus.net/guides/2503-amd-rx-480-4gb-vs-8gb-benchmark-is-it-worth-it "Hardware Unboxed" koji je radio isti test jos ne vjerujem tolko, ali se cini ok.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 13:51 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice